Николай Василев: Проблем за националната сигурност е да имаме провинциално летище

Според бившия икономически министър е належащо Летище София да бъде концесионирано

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кандидатурата на Турция да се провали поради политическа нестабилност - защото България в момента е много стабилна?! Е, данъчни данни се точат спокойно в нета, прокурори определят пръскачките на поливни системи като заплашващи националната сигурност, Бай Х.я си е заврял главата в пясъка и се прави на ни чул ни видял, финансов министър се държи като недосегаем мафиот - супер инвестиционен климат!

пак ли се намери да измйеца отнякъде? Ми да дойде да го оправи! Хайде! Ще му дадем "парите" - той нали ги разбира тия неща?!

Истината, е че ще капне по някой друг милион в кесията на някои хора. Терминал 2 има доста приятен дизайн отвън. Истината, е че това заради което ни трябва концесионер е за да вкара по- лъскави магазини като запад както и малко по-късно свестни заведения малко да поизлъска тоалетните и да направи малко по- бързо и ефективна проверката на паспортите. Е затова държавата била лош стопанин! Защото няма Армани на нашето летище и Джейми Оливър със неговите сандвичи. Наистина много сложно държавата да го поизлъска малко, няма що. Обаче нали трябва някой друг да гушка милиони вместо нашата държава. Защо после е бедна , нали?

Не.Василев избра малката държавна заплата пред Лондонското сити.... (Държавата не може да управлява според него). Кои е ИДИОТА? - НЕ Е ТОЙ!!!!

Тоя некадърник защо още канят по медиите, той трябва да е клиент на прокуратурата...

"...а държавата не умее да го управлява." Държавата ако не умее да управлява едно летище, как ще съумее да управлява ......една държава?! Ами дайте и държавата на концесия! Пардон..вие вече сте я отдали. В замяна, ЕС ви дава 2-3 милиарда евро пара, ужким за развитите, ами вие си ги минавате през асфалта за да си ги усвойте!

От къде ли изплува този субект? Помня за изпълнението с продажбата на БТК на цена близка до печалбата, която беше генерирала. А едно друго ЮП обърна сълга от долари в евра няколко дни прфеди долатът да поевтинеее наполвина (едва ли не). Та по-собре да не слушаме тези разбирачи - кой от кой по-експерт

Какво значение има какво е казало трътлестото човече Николай Василев

Живея в центъра. Над нас прелитат всички самолети. Изключително вредно за здравето. Шумът ми докара хитертония. С какво право ми налагат този тормоз?

Подуяне не е центъра.

Да вземем да сменим управляващите, с такива, които биха свършили тая работа. Те тия само да дават и продават могат. Това и аз и вие, драги съфорумци, го можем. Кадърни и загрижени управници трябват. От нас зависи да изметем подлогите и да разчистим пътя към властта на хората, които милеят за родината и просперитета и.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ РАЯТА САМА СИ Е ВИНОВНА ?

Ех, изключително добър пример как добри идеи са изключително лошо реализирани (случайно или не) и как така обсъжданата корупция е винаги ненаказвана, защото следите на парите не се търсят. Нека обаче си припомним и кой и за какви пари построи сегашното летище с всички проблеми и пистата, за която България беше осъдена да плати и приватизации не през така прокламираната от Василев борса, която към днешна дата е мъртва точка. Странно само защо медии и депутати и финансови специалисти пак мълчат и никой не направи сравнителен анализ на капацитет и цена постигната за летището в Белград и тази за софийското. Защо ли?

Летището е провинциално, не заради това, че е държавно, а заради калинките на топло място, заплатка и бонусче. Също като РВД. КАто назначаваш архитекти на гробищни паркове за началници - к'во очакваш?

Малък всезнаещ мишок, винаги готов да отговори компетентно на произволно му зададен въпрос !

Летището ни е на печалба, не се стопанисва добре защото взимането на комисиони е по -доходоносен бизнес отколкото да стопанисваш нещо . искат да го пробутат на някой друг който да дава пари за поддръжка и ремонти а някои да си взимат готови пари под формата на комисионни е за това е цялата работа не че летището ни няма печалба или няма пътници

ВАСИЛЕВ , ТИ ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА ИМАШ РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА САМОЛЕТА ..... ЩОТО КАТО ПОЧНЕ РЕВОЛЮЦИЯТА ЩЕ СИ ГРИЗЕТЕ ГЪРЛАТА ЗА МЕСТА КОЙ ДА ИЗБЯГА :))

Чували сме я вече тази мантра “държавата е лош стопанин”, която беше оправдание за голямото разграбване, наречено приватизация. Не е държавата лош стопанин, а управляващите държавата са хем некадърни, хем крадливи!

А за какво ни е още един терминал, като Т2 е полупразен?

Огромен успех за България ще е ако от завода за Фолксваген в Турция ни предложат да им правим чистачките на колите.

Този е за разстрел.

Видимо е, че сте продажни предатели, видимо е, че сте некадърни и алчни, видимо е, че нямате търпение да прилапате още комисионни.

Летището ни си е достатъчно добро и уютно. Винаги има какво повече да се желае но не виждам къкъв му е проблема. Стига се бързо до него. Всички се бутат да спрат на ниво 1, но при желание могат да спрат и по-долу без проблем. Пътниците се обработват бързо. Е, кафето и тортите са безумно скъпи но едва ли цените ще паднат някога понеже са европейски.

То е ясно какво не му е наред. Някой иска да вземе едни пари, за да го получи някой друг, който да печели от него. Не трябва да има нищо държавно, което да може да носи пари.

Видимо било, че не можели да го стопанисват и щели да се срамуват от него? Значи всички други могат да стопанисват едно летище, само нашите управляващи не могат? Ама какво ли се чудя, то ние сме единствената държава в света, на коятои железниците ѝ са на загуба. Явно български политици не могат да стопанисват нищо. То и да го заграбят, пак го точат, докато не остане нищо и после го унищожават. Няма такива изроди!

Дайте целата държава на комисия, ако може на Швейцария.

беше в правителството на онзи дедо от Мадрид, когато със същия рефрен, че държавата е лош стопанин , продадоха БТК за без пари! След това го препродадоха още няколко пъти. Сега пак ще го препродават. Всичките ще плащате за мизериите, които причинихте на България и българският народ!

Колкото ще се провали северен поток, толкова и тоз завод на фолксваген в Турция. Немците са пишман лидер на ЕС- от немай къде и по случайност! Когато стана кризата с руснаците французите се отказаха да предадат на руснаците платени вече два бойни кораба за вертолети! И върнаха парите и ручаха жабетата заради принципите и затова Макрон има право да иска нов ЕС! А тия за парии с Путин и със султана ще си продадат и... и изобщо нямат граници...

Да се смени държавната администрация и законодаделство, която да управлява по-добре! Пълен разпад в корумпирана мафиотска държава, в която емигрантите пращат милиарди, за да живуркат роднините им, която краде отвсякъде (и КТБ), в която престъпниците са в парламента и във властта и се борят за подкупите за купуване на всичко - от камъни и павилиони по улиците до изтребители на тройна цена от САЩ, на които са се нaгъзили и козируват и онези ги крепят на власт. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ами каква сигурност ти носят Лидъл,Кауфланд и Била,които всяка седмица инасят 700 милиона и нищо не остава в България?

Носят ми сигурност че утре пак ще мога да вляза там и да си купя каквото ми трябва без Ганчовската 300% братска надценка

И златото ни го управляват по-добре. Посегнаха и на тракийските златни мини !!!

Не знам как един прос бг терминал на нашето мижаво летище ще струва 1 млрд. лева. Ми че то цели огромни нови заводи струват много по-малко пари. Какво толко ща струва толкова пари в един бг терминал, дето и ръкави нема като хората? Ама явно поне половината трябва да се открадне, затова се надува яко цената....

Абе малоумници /имам предвид материала/ продадоха България за жълти стотинки, от всички тези концесии печелят чуждите концесионери не България.

на пишещтите тук са към хигиената на летището в тоалетните и към паяжина в паркинга.... Ами уволнете скъпо платените чистачки които са ви роднини и назначете хора с конкурс или пък фирма по почистването вземете. Заради едни чистачки да дават летището на концесия....

Нека да дадем и правосъдната система на концесия, видно е, че държавата не се справя добре...

В Турция копката е нправена отдавна и летището вече е завършено.

"а държавата не умее да (го) управлява".Сякаш той не беше в управлението на тази държава и то нна чело на три министерства, т.е. баш управленец. А министър на транспорта беше точно когато се строеше Терминал 2. Сякаш е забравил, че и той има принос за 'провинциалното" летище.

Ами човекът си казва съвсем ясно, че е некадърен и сега от некадърен човек се очаква да вземем акъл...

ДЪРЖАВАТА БИЛА ЛОШ СТОПАНИН! С тази мантра демократите съсипаха България!!! И продължават....

Няма, повтарям няма държавно предприятие, което да е по-ефективно от частно в същия сектор/продукт. Аман от комунисти!

Каква ни е ползата ако едно много, ама много ефективно чуждестранно предприятие в България дава малки заплати и същевременно изнася голямата си печалба зад граница? Преди 1989 г. имаше хиляди /говоря само за големите/ повече или по-малко ефективни държавни предприятия, които предаваха цялата си печалба на собственика, т.е. на държавата и най-малкото държавата имаше пари за инвестиции в социалната сфера и за пенсии.

С тази особеност, че при частната собственост за един е ефекта, а за останалите - дефекта. Във Франция има две автомобилни фирми: държавна - Рено и частна - Пежо, ти кажи каква е разликата между тях. На калпав собственик (държава или физическо лице) - всичко му е калпаво!

другарката Нинова най-добре приватизира!!!

като е на концесия....какво подобри????? По лошо и по скъпо стана. Концесията не е панацея.

Ами ЧЕЗ?

Senator1

Изглежда че доста се спекулира с това понятие национална сигурност. Нека попитаме този спец по провинциалните параметри на властта,как на практика цялото население на Варна например ще се събере на едно летище и ще се запази от нападение. Ако на Коки му е дошла мисъл в главата как да реорганизира реституираните ниви на дядо си в летище, което е най-вероятното предположение, така че да им вземе най-малко десеторна цена. И на мен нявга ми дойде тази мисъл в главата, поноже върху земите на дядо ми имаше построени три големи цистерни за авиобензин.Сега ни няма там, някой ги прелапа за желязо на скрап или нещо друго, не знам.

Никито е абсолютно прав. Летището ни се управлява от лоши стопани, но това не означава, че не можем да го управляваме по- добре.Просто старите боклуджии от милицията трябва да бъдат разкарани.

БСП(К) искат да е държавно, щото от частно не могат да крадат..Нито да назначават свои хора..Демек, не може да е като ''едно време''..Това им е болката...На паркинга висят паяжини, като в пещерите от'' Индиана Джоунс'', пълно е с мухлясали коли, които само заемат места, ама летището било ''добре''...Изглеждало било ''добре;;....Е, бъдете рахат, другари. Германците ще ви покажат кое е добре, ама наистина добре. Пък вие си крякайте...

така и не схванахте, че при държавното всички крадат по малко, а при частното един краде от държавата по много т.е. при държавното всички ощетяват себе си , а при частното един ощетява всички...

И как точно ще краде от държавата бе, каун ? От дуржавното всички крадяли по малко...Ей това сте вие соц. дебилите..Искате да крадете...Ама по малко, уж...Малко , докато фалирате кочината...

според Василев БЪлгария е неспособна да поддържа едно летище..ами затваряйте я вече таяа "държава"

Грозно, неподдържоно - това е летище София в момента. Влезте само в тоалетните и няма какво да коментираме. Мърляви и най-вече миризливи. Чистачките за 1 500 лв. заплата държат парцала сякаш ще ги ухапе.. Преди 10 години като се заговори за концесия същите тия вдигнаха врява до небето, цветя на бойко борисов носиха, какви ли не циркове .. Защо ? Да си клатят краката по цял ден ! Пълно безхаберие ! И наистина ако поне малко летището заприлича на това в Мюнхен *(или Франкфурт) ще е многооооо по-добре от сега !

Василев не е коректен човек. Каквото каже, да се разбира обратното...

1 милиард ( разсрочено) за терминал не може, 2.2 милиарда (накуп)за излишни самолети може.

Това царско юпи , което купи старите гермаски вагони на цена на супер нови, което щеше да въвежда електронно правителство , защо не дадоха на концесия БТК - златна кокошка , а я продадоха за смешни пари ? Той дава акъл, а бе и така да е от тебе неикаме съвети .

Дайте фо на Курнелия това летище. Тя знае да приватезира.

също като бесепарите, комисионна сънува!

Изказването на бившия министър на икономиката е в пълен синхрон с присъствието му на българската политическа сцена - безсмислено ... Общи приказки, съчетани с желание да се хареса някому, каквото между впрочем бе и поведението му като министър ... Жалко е , че телевизиите упорито предоставят аудитория на несъстоятелността и слагачеството - примера с крадлата Поптодорова и Василев е илюстрация на това поведение ...

От изкаването на бившият икономически министър Николай Василев извира единсветно отчаяние. Срам ме е заради него. Някакси очаквах да чуя че министрите, макар и бивши знаят и могат да се справят с нещата.

* някак си

бивши и настоящи няма начин да схванат, че тази държава, която не може да се справи с нещо си, са всъщност самите те...Те са или са били тези, които направляват действията на държавата ! И ако с нещо държавата не може да се справи, значи те са тези, некадърните....!Те говорят за държавата като за някаква хипотетична структура, от която само са си получавали парите , без да имат никакви задължения към нея!

Колалайчо Василев е юпито, което оправи и БМФ-то... Така го оправи, че то никога не се съвзе, нито като държавно нито като частно...