Васил Велев: За "Контурглобал Марица Изток 3" и "AES Марица изток 1" надплащаме 700 милиона лева

Правителство е наело много авторитетна международна консултантска компания, заяви председателят на АИКБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се хванем ли на бас, че като намалят плащанията към американските марици, цената на тока няма да мръдне и с половин стотинка.

Преди много много години , Бил Клинтън дойде да потупа Ив.К. по рамото... Това попутване ни струва над 20 млрд. лв. - платени досега само от тези 2 ТЕЦА... Като включим съсипването на Балкан и на др. предприятия , тези демократи ни струват - поне 10 год. труд на целия Български народ... И след толкова много смяна на правителства и управления - някой трябва да направи някаква класация - кой каква загуба причини на Българите - след 30 год. демокрация....:)

Приходите на тези централи досега са доста под 10 милиарда лева. А това са приходи, което означава че в тях влизат данъци, заплати, режийни, осигуровки, материали и суровини и т.н. Балкан беше обявен във фалит още при Виденов. Костов се опита да го спаси.

Костов подари предприятия за 30 милиарда на комсомолците. нито едно не остана. А колко струваше селското стопанство, разрушено от комунистите с колективизацията? Това се случи с целувки между Живков и всички генерални секретари на КПСС - дори не беше потупване.

Точно така, всичко е от демокрацията. Стига с тази демокрация, Бойко доживотен премиер и разправа с всеки който го плюе. Поне по едно хваленствие на ден във всеки вестник.

Само дето договорите няма да се прекратят, понеже ние сме дали задните си части на американците и у нас в момента няма никой, който да провежда независима политика

Изненадващо неграмотно изказване: "цената ще е много по-скъпа". Няма скъпа и евтина цена, може да има висока и ниска цена.

Дреме им на AES за ЕК. Те си имат договор(подписан и от наш представител(можеби гушнал нещо)). Така подписан договор, че ако не го развалим лошо, ако го разлвалим неустойката е по-голяма от това, което трябва да платим, без да го разваляме..

Приказки под шипковия храст.

Това че спестим пари от тока от Американските Марица изток е вярно само за палава . Помислете защо тези ТЕЦ са на печалба а държавния ТЕЦ Марица изток у на страхотни загуби и е основния замърсител в района !!! Ако ги приватизираме да ще спестим по 30 милиона лева от цената на тока, но те ще са на загуба на 100 милиона лева е страхотно замърсяване на въздуха.

Американска

Кой стои ЗАД АЕS ,централата на американската к-я е в Потомак Уошингтьн Д.Ц в една сграда с централния офис на Bank of America преди години собственици на компанията се водиха 2 ма сенатори демократи от ДП на САЩ,зад Контурите на Контур Глобал се крие драгалевския мангал Костов и неговия сол та*ак Хамбаризцуцамян

Значи след прекратяване на договора с АЕS ,да почнат да РЕЖАТ С ФЛЕКСОВИТЕ и 570 броя ВЕЙперки на АЕS монтирани в житницата на България ДОБРУДЖА. Тия 570 броя сащ перки ИЗТОЧВАТ КОЛОСАЛНИ СУМИ от БГ хазна и джобовете на всички граждани и селяни с изкупна цена на тока от 48ст за кВт час при 21-22 ст нормална цена

Когато четете за неволите на Васил Велев и Кирчо Гела имайте едно на ум че тоя тип пишман бизнесмени не изтъкват някакво желание ако нямат пряка лична полза от него. Някак е непонятно точно Васил Велев да изтъква колко много се е загрижил за благосъстоянието на народа и кой как видиш ли го мамел. Винаги има нещо гнило когато лицето на снимката дава акъл в обширни интервюта

в последните дни на управлението на драгалевският крадец, който най-нагло иска още да ни ограбва с "Дай, България " ...

Имат анекси подписани от "дългия Инкасатор"

Драгалевският "анализатор", у нас всеки национален предател след това прави "център за стратегически анализи и прогнози", аз се сегам поне за още двама "анализатори" - Плевньо и Цв. Цв.

Госин Велев, двете централи имат договори с държавата и договорнит страни си го изпълняват. Нищо не казватеобаче за за 50 млн. , които ТЕЦ Варна получва за т.н. студен резерв. !

За зелените инсталации които са 90 процента на наши хора и цената на тока от тях в продължение на години беше 7 ПЪТИ по висока от тази от ТЕЦ. И досега е 2 пъти по висока, нещо много удобна пропуска тази тема, да не би случайно да има интереси там...;)

Ми се струва че ще си купим още 5 стари самолета за 5 млрд

От такива пишман икономисти и назначени за бизнесмени комунисти като тоя и Домусчиеви. Това са фактите

Че нали се знае кой е подписвал договорите от страна на България? Сега тия същите да поемат тия плащания. Какво му е сложното?

Сключилите този робски договор, само с "извинете" ли ще се измъкнат при тези загуби?

Хич и не чакай "извинете". Както обикновено виновни политици няма да намерят и никой няма да се извинява.

Последните 30 г., престъпници ни управляват и грабят безсрамно. Далаверите с тези две топлоцентрали са само "върха на айсберга". За колко ли още неща нищо не знаем...

45 ни управляваха свирепи неуки селяндури

Прокуратурата някога ще раследва ли, кой е подписал тези договори и ощетил БЪлгария с милиарди левове?!? Най-лесно е да се приеме един закон и всички субсидирани нергопроизводства, включително и зелената и кафявата енергии да бъдат ограничени с таван, който всяка година намалява. Договорите НЕ са по-високо стоящи от законите и трябва да се съобразяват с тях. Не разбирам защо все още не направено, след като дори в Германия го направиха и отрязаха субсиите с много!!!