Прогноза: Задължителната здравна застраховка ще е 12 лева

Реформата в здравното осигуряване предвижда и нова застрахователна вноска

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само едно ще кажа-МАМИЦАТА ви гербава !!! дано парите който допълнително ще ни откраднете ги дадете за тамян и свещи-АМИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 лева включват ли банковата такса? Че с нея ще станат 20. В Бг винаги се мисли едностранно и никой не се опитва да разбере другите. Затова и всичко ни е на тоя хал.

Много се нервя ,като чета подобни непрофесионални предложения .Ако го беше казал застраховател-иди дойди. А то отиваш за заем при банкер и той от позиция на парата ти налага някаква -никаква застраховка .Защо не ти искат да си направиш застраховка при професионален агент , като потавиш минимални граници .Явно банката иска премията, а не да има полза от тая застраховка. Същото-отиваш да си платиш ЖСМ таксата и ти предлагат заскраховка гражданска отговорност. Абе Гн министър, ти ми кажи как ще задължищ частно застрахователно дружество да ти поеме маасрафа на недофинансираната система? Кое дружество можеш да задължиш по административен път ? Това са часни дружества,защо продадохте държавното ДЗИ-ако си беше държавно,може би нещо щяхте да направите, както си го мислите. Ами застрахователите и сега предлагат подобна застраховка,но тя е съобразена със законите на застраховане, а не със командната система ,която искаш да наложиш. Айде, всеки да си гледа работата за която е учил! То ако беше така щяхме да се лекуваме я в банките ,я при застрахователите,а вас специално нека Ви лекуват чрез Глобул.

А кой знае с кои частни застрахователни компании е обвързан другаря министър ( я син, я дъщеря, я снаха , я зет?) . Сега му се е паднало да удари-теб ще пита колко си професионален-ха ха ха

Здравето струва пари, нормално някой който разбира от пари да ти каже как да се плаща. Лошото е, че има готови модели по света, а ние почваме да измисляме топлата вода. Здравето и в България и в Германия струва едно и също, само трябва да промениш ставката за работната заплата. Но като костцентър е параметър във формулата. Всичко друго е еднакво.

това е краят на ГЕРБ, поредното малоумие и кражба от хората, обречени сме с такова управление и здравеопазване!

Разбира дсе ,че трябва да подпомогнем Застрахователите ,нали те са от кастата на премиера, все бивши спортисти ,после рекетьори,сега застрахователи.Престъпниците трябва да се подкрепят,а народа още може да страда щом търпи.

Данък здраве ли ще почнем да плащаме? Ваща маа оклуци .

Не може просто така да вземете по още 12 лв. от и без това ниските доходи на хората! Вие добре ли сте ,бе?!!!!!!!????

Спрете да крадете и ще има за всички и всичко.

А нещо ще ползваме ли или само ще плащаме. От както е роди дъщеря ми една стотинка не сме успели да получим от касата, а съм дал над 20 000 лв. Все няма възмжност, елате след 3 месеца, а то направлението е за 1.

Поредната лудост,която тиквите измислиха.

защо не чуваме застраховател, например Булстрад, какво би предложил като здравен пакет срещу 144 лв. за година.... Или първо ти го вкарват с вазелинчето, и после като се поразмърдаш ти го вкарват още по дълбоко, защото се оказва че "имате една опция за още 100-200 лв. да получите и право на ректоскопия веднъж годишно".... Та така.....

Застрахователите предлагат "Здравна помощ", но цената е по 4*144. Но получаваш и безплатни лекарства и изследвания и манипулации/операции, естествено до някакъв лимит.

Гражданската отговорност не им стига, още задължителни осигуровки за застрахователите, че яхтите са скъпи.

В МОМЕНТА ИМА ЧИСТ ЛОБИЗЪМ - да дадем 12лв на ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ - КОРУПЦИЯ НА НАЙ-ВИСОКО НИВО = НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО - отговорен е Б.Б И как това ще е по-добре от сегашната система? Дайте ми измерими индикатори... 1. Какво точно ще покриват тези 12лв? 2. Как ще се конкурират застрахователите? Нали сумата е фиксирана.... Конкуренцията да бъде да мре или не пациента - май не е много хуманна? БСП СПИТЕ ЛИ????

НЕ БСП, ВСИЧКИ НИЕ СПИМ!!! ВМЕСТО ДА СМЕ НА УЛИЦАТА - НИЕ САМО ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ!!!

в демократична държава -задължителна..?кой е този които го казва това ,явно няма нищо в кратуната си

"всеки от нас ще плаща задължителна здравна застраховка. " това се отнавя до тъмнолилавите? Или те са богопомазаните? Как държава ще бирането на тези 12 лв от циганите?

След като трябва да се плащат всякакви такси без да е сигурно какво получаваш в замяна и след като всяка болница вече ще може сама да си определя цените над държавно регламентираните не виждам никакъв смисъл да се осигурявам. По добре като ми се наложи да ида на частно и да си платя отколкото всеки месец да внасям хиляда такси и накрая като ида в болницата и там да ме дерат.

За пореден път се доказва, че мафията си има държава и това е България. Нямат воля да спрат кражбите от частните болници, които масово надписват с тн. направления и източват здрравната каса, но имат наглостта да наложат допълнителна вноска за здравно осигуряване. Супер, отказвам се да плащам и сегашните пари. Хубаво ми казваше шеф-а да използвам вратичките в закона, но аз не, съвестен да съм бил и да си плащам вноските по регламент. От 2019г. ако наложите тази простотия и сегашните ми пари няма да видите. Ставам като циганите- не плащам и използвам всичко до дупка.

Да попитам още: тази измишльотина, ще е като онази, с допълнителното пенсионно осигуряване или ще е нова форма на мутренското застраховане? Щото много застрахователи, много нещо избуя, ама вече с държавна инициатива. Не е като от близкото минало - „доброволни сдружения на онеправдани разбойници”.

Оставка за ГЕРБ . Да идват Нормални Хора .

Вече 28 години ги чакаме. Няма да ги дочакаме.

Щом вдигат данъчно-осигурителното бреме и измислят нови задължителни начини да дерат народа да си ходят тези некадърници алчни.

И по турско не е било така. Дерат ни кожите, за да си веят гъзовете по екскурзии. Ние им осигуряваме лукс, тези идиоти дори не си плащат осигуровките за здраве и пенсии. Ние им ги плащаме.

в предизборната си кампания ГЕРБ обещаваха, че няма да вдигат данъци и осигуровки. Патриотите обещаха високи пенсии. И едните излъгаха, и другите излъгаха. лъжите им са толкова много, но цялото медийно и българско общество се е вторачило в думите на Симеон за 800-те дни. Е сега стабилните ни оправят ежедневно и на нас ни е стабилно и безгрижно.

Та така.Плащаме за пътища, но пътища нямаме. Плащаме за пенсии, но пенсии нямаме. Плащаме за здраве, но и здраве нямаме. Плащаме за образование и това не получаваме. Та въпросът е по колко пъти българският гражданин трябва да плаща за нещо което не получава?

Ама наистина си пълен идиот!!!! пътища нямаме.... Пътища имаме: с дупки, лоши, строени от определени фирми, които всички знаем, , дето плащат мин 30% обратно, за да спечелят обществената поръчка. но пенсии нямаме.... Пенсии има, едни от най-ниските в Европа: има по-важни разходи в бюджета на държавата! но и здраве нямаме..... Здравеопазване има, и то от най-скъпите в света!!!! Но за...... Бюджета! Плащаме за образование и това не получаваме. Напротив: всеки ТРЕТИ вярва и гласува за Герб!!!!!!!!!! По ефикасно образование няма никъде по света, повярвай ми! Та въпросът е по колко пъти българският гражданин трябва да плаща за нещо което...... След като ти виждам разсъжденията: ЦЯЛ ЖИВОТ!!!

Ебаси врунгела тази на снимката..... Наистина ли това нещо може да свърши нещо смислено, в полза на хората?!? Имаше една теория за озлобените жени..... Не знам защо ми изплува, като я погледнах тая...... Сори, нищо лично.

Тръмп каза пред ООН - борете се със СОЦИАЛИЗМА ! Нещастници спрете да крадете от работещите хора пари за да издържате себе си и електоратът ви който не работи . Долу социалистите управляващи България.

Много сте интересни, ако може без пари да е - най-хубаво! В Ирландия например всички плащат 55-60 евро за GP, за децата и бебетата също.

Не , за нас е със пари но за други е без пари . А ти се остани в Ирландия след като си доволен и не прави исказвания по чужди форуми.

Не съм в Ирландия, но няма значение. У нас се краде и прахосва, но и здравеопазването е скъпа работа.

Проблемът е че тук и да се плаща повече качеството на услугата няма да се повиши.

Кое ви е чудно ? Малцинството става мнозинство и някой трябва да му плаща лечението щото иначе малцинството не търпи като Българите и управляващите ги е страх .... Работете и издържайте тези които живеят на ваш гръб . Всеки го знае и си мълчи и се прави на толераст за сметка на народа си, семейството си и децата си....

ето това се казва бизнес,задължителна застраховка равно на сигурни и гарантирани парични потоци,така се прави бизнес българино,а не чрез проста работа!

Бравос! Народът ще плати и 120 лв. Само му ги поискайте и ще ги даде! Прост народ - слаба държава!

Не виждам никаква Стратегия или Проект за подобряване на Здравеопазването в България , с това Ново предложение . Това , е взето като решение , от Модела на Частните пенсионни фондове със ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО Осигуряване (всички знаем че тези фондове имаха финансов комфорт 20 години и обявиха че могат да плащат по 20-30 лева ) . Тук се очертава отново Лобизъм от Частни Фирми да прибират едни пари без да връщат даже и ресто , и то със Закон (няма мърдане) . Ще ви дам един пример - работя в частна фирма и месечната ми удръжка за здраве е 208 лв., отделно фирмата ме осигурява в една частна каса за допълнително здравно осигуряване , вноската на фирмата е 20 лева месечно .Частната Фирма масово отказва да изплати пари по фактури заради това че за 20 лева поемат само преглед при Лекар - Уникално , това се ПРЕПОКРИВА от НЗОК и Частниците .

Как може, толкова много да пишеш, а в крайна сметка нищо смислено да не кажеш! От всичко това, извода е един единствен:да се приберат ОЩЕ едни пари! Формата е без значение....

тиквата проста и неграмотна, тлъста и нагла тества устойчивостта на търпеливостта на 80% дебили и 95% скотове-мазохисти сред мат'рияла или прави всичко възможно да бъде изгонен за трети пореден път с канънье и дръвье.

... камънье и дръвье...

Тази Жени от снимката е много страшна.Направо мога да ходя да си лея куршум.Тези техните глупости няма как да бъдат въведени щото много скоро ще освободят постовете -цялата сган вкупом

Държавата абдикира. Крадците точат ножа! Ще пада драньеееееееееее!

Тази година здравната застраховка 12лв, догодина скок с поне 50% като при гражданската. Може и винетка, ако отидеш да се лекуваш извън населеното място по адресна регисстрация

Там, където има здравни застраховки, здравеопазването е достъпно само за малцина. Във ФАЩ над 70% от населението са практически на произвола на съдбата, ако се разболеят.

Ти стъпвал ли си въобще в Америка, да не говорим за посещение на доктор в САЩ, че се изцепваш така смело: 70 % са..... Пълен кавал!

Аз съм стъпвал. Повечето бяха без зъби, защото нямаха пари да си ги направят.

a ti?

Ах, мамето ви герберско...

И срещу тия 2 здравни застраховки какво ще получим насреща? Пак при зор ще ходим и ще си плашаме на частно, защото доста лекари се ориентираха и на частно не работят със Здравна каса. И с пари, и без пари...пак докторите ни мятат по върбите

пак ще си плащаш като поп като отидеш на специалист , защото вторият здравен данък не покрива прием при специалист. Така на практика ще ти взимат парите , ще си доплащаш , ще те изгърбят с два еднакви здравни данъка и нищо особенно няма да се промени за масовата част от народа

Аз лично невярвам тази идиотия да мине. Всеки който е гласувал да ГРОБ ще бъде така красиво излъган и сцакан че после едва ли ще се замисли отново да гласува за хора които в предизборната си програма на чист БГ Език са написали " Не се предвиждат увеличение на данъците " а по отношение на Реформата в Здравеопазването и в предизборната им програма и в Управленската с Тримата Тенори от ОП е записано " Промяна в здравният модел - Демонополизация на НЗОК ". Втора задължителна Здравна Вноска (застраховка) е нов вид Данък а Демонополизация на НЗОК не предвижда още един нов данък Здраве.

Тия които цъкат минуси , явно от фен клуба на Царя от Банкя да вземат да прочетът Предизборната програма на ГРОБ и да видят освен това какво каза Горанов преди няма и 10-на дни по тая тема и какво каза Валери Винкела днес *

Старият Сикаджия Бат бойко е решил да застрахова целия останал народ на тази територия!!! Каква голяма уста е отворил само! Ша на глътне всички и окото му няма да мигне и ша си купи още един гръцки остров !!! Будалите останали тук в тъй наречената България да му мислят кой терминал да фанат за да се спасят от този хрантутник!

Поредното безобразно и неадекватно решение на правителството на Борисов, след опита да вземе от инвалидите за да се даде на пенсионерите. Причината за това е че системата не се реформира, а се търси начин в нея да се наливат още пари, само че в това сис състояние в момента тя е като каца без дъно. Всичко е "мижи да те лажем" с нищо тази вноска няма да подобри здравеозпазването ни.

Никой засраховател няма да ви плати лечение срещу 140 лв на година. Тия пари няма да стигнат и за един ден в болница, камо ли за дори по-лека операция.

Идеята на застраховките е 100 000 души да внесат по 140 лв. на година, а само 100-200 да ползват по 10000-20000 примерно за лечение в болница. И тогава ще има пари и то предостатъчно. Но пък в България всичко е "пробита каца", както се казва в един коментар тука, така че и тези пари ще потъват в бездънната яма на управляващите и лекарите и мед. сестрите пак ще просят като помияри и ще изнудват пациентите.

Малко е. Дайте още задължителни застраховки. Примерно - застраховка астероиден сблъсък, застраховка нашествие на извънземни, застраховка глобално затопляне и глобално изстудяване. Все по 12 кинта парчето и да спим вече спокойно.

А бе на тоя не му ли е време да пукяса.

като всички плащат по 12лв, в какво ще се конкурират застрахователите? - Да платя или няма да платя за лечението ти -> Ще живее или не осигурения?

През 1-2 места и хоп в джоба на Михаил Тиков и Бойко :)

Всеки търтей който дойде на власт измисля поредната лудост

Аз крадох, Ти краде.... Те гласуваха....

Кога държавните търтеи ще започнат да си плащат здр.осигуровнки както останалите будали? Пенсионери не плащат, децата не плащат, циганите не плащат, полиция и другите държавни ....нищо! Защо!

Е, добре де, с 43 години трудов стаж и редовно плащане на вноски-здравни и социални, голяма част от които във валута, тъй като съм с морска професия и сега пенЦия, колко още да плащам или да си гледам памперса и бастуна.Ами децата ми (имам две-които слава Богу се реализираха тук)те за кого плащат.Айде стига с тънките сметки.Плащал си бачкал си-получаваш.Фиркал си, бил си кючеци и си шлякал на воля и правил чавета-мри бе, какво толкова.

На въпроса ти има лесен отговор. Докато такива, като мене и тебе си седят пред компютрите и клопат по клавиатурата, а не вземат гьостерицата и да излезат на улуцата ще е все така. Скоро ще ни измислят и застраховка чист въздух. Тези са врели и кипели в "застрахователния" бизнес през деведесетте години!

Трябва да се протестира срещу тези задължителни здравни застраховки,защото това ще е поредния мафиотски обир!!!! Просто едни пари ще се дадат на застрахователите и те след време ще започнат да реват,че трябва да се вдигат тези застраховки и те ще станат непосилни за всички нас,както сега се получава с гражданската застраховка!!! Сегашната гражданска застраховка е убийствено скъпа за 80% от народа,буквално хората няма да могат да я плащат!!!! Това е пладнешки обир!!! В момента се получава така,че народа е по зле от при кризата.по време на кризата нямаше такъв обир и такова дране,като сега,доходите ни буквало се стопиха за няколко месеца!!!! Никога не е имало такова дране,като сега,дори по турско робство!!! Борисов ако излезе пак да се бие в гърдите ,че вдигал доходите на населението ще излезе по голям лъжец от КУрнелия!!!!! ГЕРБ се закопаха тази година с тези увеличения на всичко и да забравят за ибори повече....

Ама моля ви се.Вие какво очаквате от управление на застрахователи-те да ви дават.Да сте видели поп и застраховател да дават?Ами какво става ако застрахователя фалира?Нищо-плащаме отново.

Що не сте се сетили още и не сте направили задължителни погребални и траурни застраховки, бре идиоти?! Само се чудите какво да измислите и как да задължите хората да ви пълнят гушите и джобовете, безсрамни и ненаяли се идиоти с идиотите!