17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека да имат външен дълг, и те като гърците малка част ще върнат, по-голяма част ще им опростят, но народа им вече е много по-добре от българския - и заплати и пенсии. А, ние ще чакаме за 4 % по швейцарското правило, т.е. за жълти стотинки и 40 лв за Коледа на пенсионерите, по волята на падишаха. И за повишение на заплатите по волята на близките до падишаха олигарси... ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ !

След безумните разходи за отбрана, няма кой да се изненада. Вземи Ф-ки втора употреба, вземи Пейтриът за гъзария, ама вземи и тоя дълг в допълнение.

Те и гърците така затънаха. Да се пазят от Турция, т.е. нато.

Важното е че са по-добре от нас, нали така беше?

Няма лошо! При отрицателни лихви и 18 да бяха взели. Въпросът е, ние какво чакаме? Да! Лихвите са отрицателни!!! Лихвите за срок до 5 години са отрицателни - вземаш заем и не ти да плащаш, а на теб плащат лихва!

Това е положението. Една война заличава заемите. Световния длъжник затова ще я запали като си мисли, че ще му се размине. Да ама не.

Едно време защо ликвидираха Чаушеску? Просто е! Не заради идеологията на соца, а защото бе изплатил външния дълг на власите и не искаше да взема заеми...много лош пример за останалия свят...

1.А бай Тошо, щото имал дългове 10 млрд. И. 2.Само реакторите на АЕЦ "Козлодуй" струваха 6 реактора х1,2 млрд=7,2 . Изнасяхме ток редовно за Турция поне. Сега Турция ни продава.И. 3.По данни на МИ 6 сме изнасяли оръжие за 3 млрд/годишно. 50 % печалба .И 4.За чушки ,домати , праскови , кисело мляко ,- последното изнасяхме и в Япония, розово масло- качестено...И. А сега имаме повече дълг и никаква собственост. За качеството ... И.

По времето на бай Тошо: 1. Чакахме 10 до 15 години за Лада, алтернативата беше раздрънкан Чавдар с градския транспорт. 2. Носехме дънки Панака тип дочени панталони българско производство. 3. Ядяхме банани само по Нова година еднократно. 4. Чакахме с години за цветен телевизор Велико Търново 5. В магазините имаше хляб, сирене, гювеч, кисело мляко, консерви с боб и понякога кашкавал. За салам се чакаше на опашка няколко часа, а луканките се получаваха с връзки. 6. Можеше да се пътува в соц. лагера, западът беше мираж. Мога да продължа, но взе да ми омръзва.

Повтарянето на мантри е умствено изостанал. Няма да охпонирам на глупостите ти. Купувахме колите нови, не трета ръка. Чакаше се защото заводите не могат да задоволят целия свят лесно. Да целия свят. С коли соц производство беше залят запада. Струваха два пъти по-евтино.

Даааа, който ще плаши РФ с две фрегати от французите и три ескадрили Ф35 от Тръмп и съответната инфраструктура, ще трябва да се поизръси! Очевидно управляващите смятат, че историята с Елена и Николай Чаушеско не може да се повтори?!

По-интересното е, че дефицитът в бюджета на САЩ за първи път към тази дата достигна 1 000 000 000 000$(ТРИЛИОН!!!) Потъване, потъване, потъване...

"Когато се наливаха основите " на Комунизъм а

Който печата, той занулява!!! Ама това чугунените ви глави не го разбират!! Защото се пръскате от яд, че с рублите се ходи до тоалетна и за тапети!!!

В такъв случай от янките по-големи социалисти няма

Срещу всеки евроцент имат реално обезпечение в нарастване на имущество, а ние обратно.

той намалява?

Втори сме по най-нисък дълг в Европа. Икономиката е стабилна с 3% растеж всяка година. Няма безработица. 20% от лудите и те работят. Добре че е диаспората в чужбина да идват да работят в майка България. София е най- бързо развиващата се столица в Европа по Евростат. Давай Бойко в същия дух. Кучетата нека си лаят, а кервана си върви.

1.Диаспората ти, по медийни данни внася по- малко от 1 млрд /годишно. 1 000 000 000 : 1 000 000 диаспоранци в чужбина е 1 000 /година за родител на диаспоранец. 1 000 : 12 месеца е 100/месец /родител на диаспоранец. От тях за пенсията на баща ми нищо не стига почти,за здравето му. 2.Но от 900 лв/месец ,аз като работодател в РБългария , който плащам за осигуровки на персонала, отиват за Здравето и Пенсията на родителя на диаспоранеца ти.Както и за децата му ,които често са изоставени да ги храня и лекувам с моите пари.Ясла,д.градина - без пари. Да си ги вземат в диаспората. 3.Аз не се осигурявам за пенсия щото съм работещ пенсиожнер с 400 пенсия. Ако внасям ,ще ми се качи с 2 лв/месец ,другите пари ще отидат за пенсия на родителя на диаспоранеца ти. 4.На края на годината внасям и яколко ххиляди данък само за мен. Е, какво разбираш ти от икономика

нашият зер се намалява

Може да имат заеми но имат реална икономика, за разлика от Боколандия, където пак се вземат заеми но реалната икономика е много малка.

Щом сме по-добре от Русията, АЗ СЪМ ДОВОЛЕН! КРАДАТ, КРАДАТ И ПАК СА ПО ЗЛЕ!

Русия е много по-добре от България и не само от България.

% от БВП?

Външният дълг на Румъния е нараснал през първите седем месеца на тази година с над 8 милиарда евро, най-вече заради заемите Ами там управляват социалист,а когато те са на власт дълговете растат , а харчовете са безкрайни.

А при нас -обратно! Заемите растат когато са "дясно -центристите". Нали Боко така се определя, макар, че и той не е много наясно какво значи това. Ама било модерно....

Точат и усвояват здраво , нема лабаво.

Аматьори . бокича в началото на сегашния си мандат - на 3 месец дръпна на куп 20 милиарда евро .

Как 20 милиарда бе? Не бяха ли 200 милиарда? А сега колко е дълга на бокича, защо не кажеш тролска злобо.

не 20 си бяха ама ти хана оная работа от тях

Значи Бокича трябва да е много добър щом е взел от раз 20 милиарда и сега няма и три години по-късно целия външен дълг на държавата е 11,3 млрд. евро.

Ба маа му - тия от бнб са объркали , според тях ,,Брутниятвъншендълг в края на юни 2019 г. е 34 034 млн. евро (57.5% отБВП).

Дойдат ли "социалисти"-популисти на власт става страшно. Дано скоро не ни се случи!

То си е доказано. Цоциалистите най-обичат чуждите пари от край време.