17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мръсен лобист на Световната банка е тази шлюха. Иска да въведе нов данък в полза на чуждо търговско дружество!!!!! Хора, бдете! Не само, че това е антиконституционно, но е и азтиевропейско, а знаем, че правото на ЕС е с пряко действие в страните членки! Тоест тази престъпница или е твърде некомпетентна да измисли по-законен начин да бъдем ограбвани от водната чужда мафия, или е помагач на ОПГто ГЕРБ, което и е наредило да приложи ограбването на Топлофикация София ЕАД спрямо новия грабеж! Да не говорим, че общи водомери изобщо не трябва да съществуват в правния мир! Да не говорим, че тяхната неточност е много по-голяма от индивидуалните водомери!

Серийна убийца

Всички водомери са за отчитане. Дали е електронен или не е без значение освен за лелките! Просто на фирмите доставчици, трябва да се налеят едни пари и то ударно!

ок, аз пък искам да попитам, щото съм добросъвестен но имам подозрения, че някои хора в блока не са толкова добросъвестни. Съгласен съм да си сменя водомера (отново), но как ще ми гарантирате, че ще плащам само това, което съм употребил? Ако някой тарикат се закачил така, че неговия водомер да не отчита водата, която той ползва, тая вода се отчита от общия водомер и после се раzxвърля на всички и така си плащаме. Та кажете ми, как ще ми помогне тоя скапан електронен водомер в такава ситуация?! Иначе да се изръсвам с няколко стотин лева само, за да не пускам лелката у нас да отчита, просто не виждам файда

СПОМНЯМ ВОДАТА БЕ ОПРЕДЕЛЕНА КАТО НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО! Обаче закона за концесиите противоречи или не? Хайде ЮРИСТИ работете!

Егати водата?! Да не живеем в Сахара бре?! Тя стана второ перо в бюджета след тока!

Егати устата. Няма надяждане с тази лакомия на поредните монополисти. И това, с одобрението на държавата! Егати и държавата!

Егати и защитника ДКВЕР!

ДОКАТО ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗАПЛАЩАТ ЗАГУБИТЕ НА ВиК ОПЕРАТОРИТЕ В РАЗМЕР НА 65/70% ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ДОБРОСЪВЕСТНИ ОПЕРАТОРИ И ПОТРЕБИТЕЛИ!

ГЪСКА! Докато законът позволява абонати да използват вода, без да плащат с години, няма как да ме убедят, че ВиК монополистите защитават интересите на изрядните платци.

Ей ,момиче.Една работа като не я разбираш по добре е да не се захващаш.

1 общ водомер и 3 индивидуални от които единият индивидуален се отчита в нулево използване на вода (апартамента не се използва). останалите 2 индивидуални водомера се отчитат всеки месец 12 месеца в годината , но когато се отчитат пак има 1-2 кубика разлика в общият водомер , няма никакви други връзки освен към 3-те идивидуални водомера. Така съседа по индивидуален водомер има 20 кубика а аз 10 то защо 2-та кубика в общият водомер ще ги делим 50/50 и къде се губят тези 2 кубика в общият водомер ? Тая мома изобщо неразбира че има по тия земи имоти в които няма как да се отвежда вода м/у общият и индивидуалните водомери тогава къде се начислява вода за общо ползване и изобщо къде отива тая вода когато няма градинки а общите части в имота всеки си ги мие с вода която се върти на индивидуалният му водомер ? Пълна идиотия

Аз въртя 10 кубка, а съседът 2. И то защото , не съседа не се къпе, а защото, когато спре водата и вътри с прахосмукачката водомера си наобратно.

А според Мърфи "Всичко се поврежда правопропорционално на цената му". Водопроводи, уплътнения, връзки, кранчета и т.н. стареят и се увреждат, което от своя страна води неизбежно до пробив и съответно теч. Рано или късно. Най-рисково, според мен, е необитаемото жилище, в което няма наблюдение дали всичко е наред с водопроводните тръби, хоризонталните и вертикалните щрангове, уплътнения/гумички на чешми, душове, тоалетни казанчета. Някои неща може сами да си подменяте, а за други ви трябва спец. уреди като термо (инфрачервена) камера за откриване на скрити течове. И съответни специалисти за оглед/проверка и ремонт при необходимост. Тръбопроводите на водопровода са от различен материал (стоманени тръби, чугунени тръби, PPR тръби, PET тръби или медни тръби. Всички тръби имат различни свойства при увреждане, което създава предпоставка за теч с различен дебит и с различни характеристики. Някои тръби се цепят и се отварят огромни пукнатини, други образуват шупли и леки едва забележими отвори. При пробив в тръбата се получава теч на вода. Откриването на теч на вода от водопровод в сградите е доста трудна задача. Водата пълзи и си проправя път през места, които няма как да видим. И за целта се ползват термокамери за откриването им.

Когато неможе да се определи от къде идва тоя теч тогава логично е че загубите от течове трябва да се разпределят пропорционално защото когато си използвал 30 кубика вода и имаш теч то неможе да делиш загубите с този които е използвал 10 кубика вода нали ?

При такъв теч сигурно в квартала ви се появяват нови ниагарски водопади? Щото грабежът не е с литри, нито с децилитри, а е с десетки и стотици кубици=тонове вода! Сега си напълнете олимпииския басейн, дето сте скрил под мазилката и между фугите. Аман от идиоти...

С тия май накрая ще се сбием, както и с другите. Пък каквото сопата и лопатата покаже.