В България 53% от инженерите са дами, изпреварва ни само Литва

По-малко от една трета от учените и инженерите са жени в Унгария и Люксембург (25%), Финландия (29%) и Германия (33%)

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жена- инженер съм срещал, не са най-добрите в професията, но, в конструкторско бюро се справят с чертежите. Виж, никога не съм срещал негър или циганин-инженер. На какво ли се дължи това?

статистиката ясто показва защо сме на това дередже!

Като стр.инженер с опит ,казвам най отговорно: От жените не става инженери. Страхливи са ,изпадат в подробности,трудно взимат решения. В нашата специалност няма големи имена -жени. Да не говорим ,че за 80% от тях смяната на домашен бушон е проблем. Учителки ,журналистки ДА -понеже има повече неконкретни приказки ,инженери-НЕ

Нека работят, нека се трудят, да видят как се изкарват парите ! И не само инженери, ами да станат миньорки, зидарки, арматуристки и там подобни! Я че си седим в къщи и ще опявам кога оная ще купи апартамент !!

Инженери са само на хартия сигурно.

Жена - инженер? Нито еднопто, нити другото!

Мой преподавател казваше, че жената-инженер е като морското свинче. Нито е морско, нито е свинче ... така и с жената-инженер :)

По добре от мен го каза. Само едно под черта - За стандартна работа строго "канонизирана" са супер дребнавостта им е предимство.

Какво друго е общото между България и Литва ? Това е, че и в двете държави над 30% от населението е напуснало трайно държавата ... в следдствие на ибухването на дИмокрацията ! И по време на войните така е ставало - жените са инженери, работнички в заводи и т.н., а мъжете са на война ! Сега повечето от жените са самотни майки и работят за да свързват двата края, а мъжете са по чужбина или путьовци или наркомани или са грохнали и с много болести още на 40 г. и не стават за работа ... К'во да правиш - евро-американска колонизация, пардон дИмокрация ....

Пълни глупости. Това не е вярно.

Пишете глупости