US бизнесът у нас: Ако искате чужди инвестиции - реформирайте срещу корупция

Стамен Янев призова чуждестранните инвеститори да се обръщат към Агенцията за инвестиции и МИ, ако се сблъскат с "някаква нерегулаторна практика"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи с 2 думи освен военни бази други "инвестиции" няма да видим

Еми с такива тъпигьоз политици дето си имаме, не 30 ами 300 години все ще сме в преход.

И тези, са видяли снимките на Тулупа с пълните чекмеджета с Евра и Злато !!;))

То целия свят ги видя!

ИСКАМЕ БГ ЗЛАТО и останалите скъпи редки елементи ПЛАТИНА,ПАЛАДИЙ ,СРЕБРО даостават за БГ БАНКИ и ИКОНОМИКА . Ако някоя чужда добивна к-ч ИСКА да добива ЗЛАТО да ПЛАЩА 50 % концесионна такса в-у ПЕЧАЛБАТА КАКТО Е В китай или поне 30 % като в АВСТРАЛИЯ иначе чао пътеките да ходят да дълбаят на МАРС и ЛУНАТА с ИЛОН МЪСК

ееее,каква по голяма корупция да манипулираш търг и да продадеш 8 стари самолета на БГ тахтабите

към този г-н Стамен Янев по-добре да не се обръщат. Човек-кукла на ДПС! Ходих с американски инвеститори и с Делойт и грам внимание не ни обърна! ОСТАВКА за този мръсен червей. Той е анти, не иска инвеститори в България

Ти със крак ли отвори вратата? или на празни приказки отидЕ?

с крак се отваря вратата, когато са ти заети ръцете... с аргументи и "пълни приказки"

Не искаме чуждиу инвестиции..ИСКАМЕ ПАЗАРИ И ДЪРЖАВА КОЯТО ПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА СТИМУЛИРА И ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО!

Как да се реформира срещу корупция, когато извора на корупцията е Парламента и всички институции?

Пак се готвят да ни оберат и с Марица-Изток 133 и....р! Що ли гръмна и гаопроводчето, ами то що ни е, хамериканците ще ни карат техен в бутилчици през морета и океани... нищо, че ще е по-скъпичко хамерикански е! Президента трябва да се гордее, че се постави в услуга на соросоидите

Подкрепям и допълвам. И във Франция промениха закони и след жълтите жилетки санкциите и глобите за нарушаване на общетсвения ред и нерегламентирани протести са жестоки! Хайде столичен общински съвет да се размърда и да вземе необходимите решения. Нарушавате правата ни!ХИЧ НЕ НИ ОБЯСНАВАЙТЕ, ЧЕ Е ЗА НАШЕ ДОБРО. Ние този филм сме го гледали, даже сме участвали и досега сърбаме попарата. Протестиращи, използват ви!Щом нямате една заявка за бъдещето , какво и как и кой!Ще го разберете по-късно!

"Стамен Янев призова чуждестранните инвеститори да се обръщат към Агенцията за инвестиции и МИ, ако се сблъскат с "някаква нерегулаторна практика" : - Елате при нас работим с твърди /регулирани/ проценти

Стратегията, която трябва да приложим, е да спазваме принципа за върховенството на закона. Има правила и ние трябва да ги спазваме - Вожда взема първи, после ще видим.

Това го кажете на Европа и американската посланичка идиот, които защитават организираните престъпни групи ГЕРБ и ДПС.

Ще ни учат на корупция!

Човека казва, че ако ще се оплакват от "някаква нерегулаторна практика", да се обръщат към министерството или агенцията ( все едно не може те да са източника на бедите им), а те видим ли щели да гарантират върховенството на закона. Т.е. в България не съд и закони гарантират върховенството, а някаква агенция и министерство. И вместо да влизат в безкрайна и неясна корупционна среда на правораздаване, разследване и правоприлагане да си говорят с едни самопровъзгласяващи се за надзаконови и некорумпирани органи, до които явно не всеки има достъп. Безумията на кариерното развитие и избора на хора в държавата ни ...

Но ние сме достатъчно глупави да тръбим че при нас само има корумпирани политици и президента да нарича министрите Мутри.

Корупция и демокрация са два инструмента на спекулата. Когато има обществени поръчки винаги остава въпроса дали всичко е честно. Мистър вие за централата в Марица ли говорите? При вас демокрацията и корупцията в дефицит ли са?

"Я да си ЕПМайчина, Томиславе"

Тоя с тая физиономийка и дяволски подострени ушички направо трябва да е поне академик по корупция - приемане и обучене.

За ква корупция говориш бе боклук. Вие ни наресохте крадеца некъдърник и лизач от Банкя и ни го набутвате 11 години вече и сега се сетил за промени. Ние не искаме тикви и каскети тъпанари.

Хахаха, кой го казва.... добре, че живея в САЩ и виждам как се печелят поръчки тук за ремонти на инфраструктура. Всичко накрая е два пъти над бюджета и 2 пъти на срока за завършване. Taxpayers dollars ги харчат изключително “прозрачно”.

Крадеца от Банкя има декларирани 38 000лв.От къде са тези 4.8 млн евро и злато в шкафчето?Къде е Гешефтаро , ДАНС, КОНПИ ,НАП ,БорКор и другите служби? Защо този доказан престъпник не е в ареста? Вече ни дават по всички европейски телевизии и ни се смеят на овчедушието и робската психика.

Аз много пъти съм правил и правя бизнес в САЩ. Да дребна , кокошкарска корупция в САЩ няма. Но от 50,000$ нагоре има лобиране. Има си фирми, като на бабикян арманчик, дето взима от вас дадено количество финикийски знаци и прокарва решението което ви интересува. Било патент, било смазване на конкурент .... А иначе за нашите депутати и политици повтарям: Вместо глупоста за ДДС за бира и вино, уважаеми български депутати, трябваше да приемете следната поправка в закона за движение по пътищата или където ви бе най удобно: 1.Физ лице което блокира улица или път се наказва с глоба 100 лв за първи път и + 200лв за всеки следващ път 2.Фирма, сдружение, организатор на протест , при протеста на която е блокирана улица или пъ се наказва с глоба 10 000 лева първи път. За всеки следващ път или брой кръстовище +20 000 лева. 3.Глобите не подлежат на оспорване или обжалване. 4.Физ лице ако не си плати не може да напусне границите на България 5.Юрид. лице му се блокират сметките и също не напуска България Да види ДОБРЕ ЛИ Е ДА ТЕ БЛОКИРАТ... Само това и нищо друго. С намаляване на ДДС за бира и вино нищо не постигнахте, само показахте от какво разбирате вие и вашите съветници - от ядене и пиене......

скрии се мишкооо ...

Ясно ми е какъв бизнес правиш в САЩ, щом ми говориш за 50к като много пари. Пич, в Калифорния компания за 5 милиона не я виждат на бизнес радара даже...

ПРИ НАС Е ПО РАЗЛИЧНО И ТОЗИ НЕ Е ОТ ПЪРВИТЕ КОИТО ГО РАЗБИРАТ. ТУК ОСТАНАХА МНОГО ЦЪРВУЛИ – ДОСЕГА РАБОТЕЩИ РОБИ В ЕВРОПА. НЕ ГИ ИСКАТ ВЕЧЕ. ЗА ТЯХ СОФИЯ Е ЛОНДОН И СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО ЗА ДА КИЕКАТ И МИЕКАТ ПО ВИТОШКА. БОИКО Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ И УМНИТЕ ГО ЗНАЯТ. ГЕРБ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ЗА БЛИЗКИТЕ 20 ГОДИНИ.

В АМЕРИКА НЕ Е ЛИ ДОСТА ПО-МАЩАБНА КОРУПЦИЯ. ВИЕ ДОЙДОХТЕ ДА НИ Е ПРЕПОДАВАТЕ. БЪЛГАРИЯ Е в 1 клас спрямо вас.

Не съм видял още подпорни стени с хотели върху тях да се строят където им попадне в Америка. Не съм видял и много умни българи които да имат адекватна преценка за това колко зле е българия.

Българският народ иска реформи толкова много че гласува за една и съща партия вече 30 години. И още по жалкото е че тая партия е духовен наследник на оная, дето изтрепа всички можещи бизнесмени, интелектуалци и капиталисти. Извод: ако искате реформи, не бъдете българи. Бъдете някаква друга нация, по-интелигентна.

Сме Вече ГлобалнаНация, Колега. (колкото до “наште” уфси - ...ясно де ;-)

Преди да влезе в панделата ББ да върне 3 млд за Ф-минавка 16.

и да излезнем от Ес и НАТО, нали ? :)

Наркуманскити фъшкии за Бибитку. "Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ", казва посланикът и прави заключение: "Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока" Ету зако Джигитку дади 3 млрд за Хартиеното самулети.

Бе уж правилната посокоа , ма олигарсите ни все на Русия хора

у нас сАхЕр папка, по две парчета на веднаж си взема, само две ръце има и кафенца пийва, даже рекорди поставя - особено като са аванта и на 11 етаж се качва... не каза за кво ама там сигурно са вурстовете, сиреч суджуците

*Ниършоринг (Nearshoring) - много интересен и увлекателен превод... Сигуно Сефда го е съчинила само дето: Near- близо, късо, стиснат /когато става дума за пари/ shoring /SHEAR/ стижа, прен. оскубвам

Ясно де. (....севдоизацийка ;-) ...бих предположил Се отнася за UpSourcing...OneStopShop...

Да си чувал за "offshoring"? Или офшорни сметки и банки? Така че 'shear' не е правилната база... Сега вече може да разбереш какво е 'ниършоринг'.

ти на мен за оШФоринг не ми обяснявай....

Бизнесът винаги си гледа интереса , изобщо не му дреме за ел.правителство , корупция (която в много случаи е плюс за тях ) и тн. За това и може да намерите инвестиции в разни дръжави със "странни " режими .

Баце от джипа казА, че корупция вече няма! То и преди нямало, ама имало слухове...

Българското дете, където спечели злато на Олимпиадата по Физика завчера е 100 пъти по-интелектуално развито от Питека.

Няма интерес за електронно управление. Хвърлят се много пари за програми с европейски инвестиции. Лъжат ЕС документално, колко пари са изразходени и на практика пак няма нищо работещо. Парите отиват в джоба на пет човека работещи по европейски проект.

Първа крачка към спазване върховността на закона е Гешефф да започне разследване срещу шайката ГЕРБ днес ! И срещу Шиши и Доги следобяд. След това ефективни присъди по 20г без заменка. И след това ще дойдат инвестициите.

Само с тех ли теребе да се ограничм ..що аз искам сите дека ни управляваха да са с ефективни

Трябва да са наивни тези чужди инвеститори,ако започнат бизнес в България. Всичко се проучва и се знае за корупцията в тази държава. Навсякъде по света има корупция. Има за всеки и се вижда как са уредени нещата в другите държави.

Викаеш не беха наивни да набият пари в Китай и от регинална сила да ги направят световна хахахаха

Реално ние сме водеща европейска детинация зя ИТ аутсорсинг , имаме специласти , има интерес и всичко е точно . Що там не пречет липсата на електорнно правитеслтво и корпуцията ?

Да. + Основа ЗА справяне с амбициите на Анкара + Основа ЗА Завършване ЧерноморскатаЗона + Туризъм + Земеделие + Спесифични ГлобалноТърсени храни +..+..+ ...но ЗА Всичко - РеИнженерингът+НовияНюрнбергски !

Снощи излязоха 120 000 души. Спрете с глупостите. Герб пътува към небитието, Бою към затвора - ще учи пандизчиите на псувня.

Къде това, в Буенос Айрес ?

Ами фондю2 ?! ..а тов.”Приватизация” ?! ...а Ахмака..упс Ахмед ?! ...ами Гошко ?! ...ами ВесоКГБтрампата ...и т.н.

от 10 г. го потъвате и печелите и става точно както убивахте капитализЪмЪ а умря ссср-то тъпи селски муцуни:)))))))))

Борим корупцията с ЧЕКМЕДЖОРИНГ и КРАДИДЖОРИНГ Още малко и няма да остане нищо за ДЖОРИНГ

Отново, някой някъде неясно как предлага някаква концепция за развитие. Тръстове, хъбове, малки предприятия...а сега и nearshoring. Пак упорито се продължава с тази лоша идея от 90-те години, евтина, но квалифицирана работна ръка. Да си направят анализи и извадят статистиката да видят къде са проблемите с тази стратегия.

Хем евтино, хем квалифицирано, най-малкото е нестабилна формула за успех. Трябва да се стремим като общество за повече, да имаме по-виксоки изисквания към нас самите.

Неточно. - Вие (примерно) Имате Глобален Бизнес...и за Да Сте НаистинаКонкурентен на Конкретно място/район — естествено че виа Този подход - Хем ползвате Локални бонификации (Ако ги Има), Хем ДрастичноНамалявате Транспортни и Таксиви/Трансгранични такси, Хем - Ставате Търсен Партньор.

Ама то май и ние не искаме американски инвеститори. Вече си имаме два ТЕЦ-а и разбрахме какво е за американците почтен бизнес- да излъжеш контрагента си по време на преговори и после да му съдираш кожата години наред. А и у нас няма практика да се плаща 100 % авансово.

Да паладейш ! —> #Кой и Защо Целево спретна Така Ф16 таковото,,Колега ?! ...аг. Иван бре !!!

Въпроса е българския посланник в САЩ що не излезе с една позиция че ще инвестираме като изберат един президент който представлява някакви приемливи морални ценности дори за нашите стандарти.

Варна е една от агломерациите в България, които нарушават европейското законодателство за пречистване на градските отпадни води и попада в обхвата на становище, изготвено от ЕК на 14.5.2020 г. Това е записано в отговора на въпроси, изпратени от български граждани до Комисията, по повод продължаващото поне от 11 месеца тежко замърсяване на Варненското езеро с над 8.3 хил. куб. метра фекални води дневно. Според документите, цитирани в отговора, срещу страната ни ще бъде предприета наказателна процедура, тъй като нарушава договора за присъединяване към Европейския съюз и Директивата за пречистване на градските отпадъчни води.

Ха-ха, тия наивни ли са или са тъпи? Как да се реформираме срещу корупция, като точно американската администрация ни насажда тия бандити да ни управляват и ги подкрепя всякак? За тях е важно единствено да са послушни и от там насетне не ги интересува нищо-крадат ли, лъжат ли, взимат ли подкупупи.....

ахахахх имах си аз САЩ да не са виновни

Ами да , сетих се и за трети вариант-не са "наивни" или "тъпи", а са просто "супер нагли".

Все пак се е позагубила тежеста на моралната позиция на американския посланник след 4 години с Доналда и мейкинг америка грейт агейн.

И точно Дънди Прешъс да се изкаже..дето ни оизнасят златото от 25 години насам

Въх дагоТакова Човек ! - кьоролсун Фавелата уа ! —> Се отнася за Дънди Бегейское ООДъ .

Е нали с това се занимава тази компания. Добив на злато. Ако можеше без ноухау - Цветан Василев, Черапа и Доган сами щяха да си го копаят и изнасят.

За да има реформи трябва поне 100тикви да бъдат закопчани и вкарани в затвора.Кой ще го направи?гешефт?Не даже ще плащаме пак ние заради нескопосните му обвиненние ,но и това да се поправи ,да плаща този който е сгрешил ,а не всички ние заради НЕКЪДЪРНОСТТА ИМ.Този стамен янев проверен ли е?Какъв бизнес има и в колко фирми,защото тука така не е избран на поста.Трябва да е недоказан крадец и тогава заслужава.

РеИнженерингът. +НовиятНюрнбергски.

Бе наливайте ги в Китай бе демократи , ма после да не ревете що ви бие на геополитическия фронт

Защо Борисов избягва да стои на работното си място в София? Ще рече човек, че нещо го притеснява.

Си оглежда цицините. (...от Нашокването де ;-)

Някак некомфортно е тези дни в София. Всички възлови кръстовища са блокирани от протестиращи. Борисов трябва с хеликоптер д асе придвижва.

Притеснен е от измяна на Гешев да не би да нареди да го арестуват.

ЖАЛНА НИ МАИКА. ГОЛТАЦИТЕ И КВАРТАЛНАТА ТИНЯ ЗАРАБОТВАТ ПО НЯКОИ ЛЕВ В МОМЕНТА. ЩЕ. 90 ПРОЦЕНТА СА БЕДНИ СЕЛСКИ ГОЛТАЦИ НЕОБРАЗОВАНИ И С НИКАКВА ЯСНОТА КАКВО ПРАВЯТ. ИЗМЕТТА СЕ СЪБУДИ ОТ ГЛАД.

САЩ трябва да върнат парите за Ф-16 защото сделката е в резултат на корупция.

Ма въобще не държим на вашите инвестиции. Нищо общо не щем да имаме с вас - да ни изсмучете и малкото останало да запълвате бездънните си ями.