Фалстарт на пазарния тест за "Турски поток" през България

Цената за резервиране на капацитета на тръбата ще бъде намалена, увеличават и срока за ползване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с найлонов плик ще пренасям тоя газ пеша

Ами ние сме държава (или територия) със затихващи функции, нямаме капацитет да правим нещо особено, нито сме се запътили. Ставаме само да ни използват да им изградим газопровода и после да сме им длъжници още 50-на години. Печалба за нас няма да има, само за Газпром и някои олигарси. Е, и Пеевски (Доган) ще се облажи покрай строежа.

2,8 милиарда лева за тръба през България ??!!! Бе хора, това чудо няма никога да се изплати!!!!! как ги смятате тези цени ? това са си 6 милиона на километър! златни ли ще ги правите тръбите ???? Интересно ще е да видя калкулация, колко би ни струвал плаващ терминал за втечнване на газ до Грузия, два танкера под наем и довършване на тръбата в Грузия до черноморско пристанище. При нас вероятно също ще е необходим някакъв терминал. Не може единственият вариант да бъде тръбата през Турция!!!

За такива мега проекти никой не ни пита нас-великите сили си делят баницата ,не ви ли е ясно бе!

като цяло си прав ама ако се заинатиме - "ако имаме държавник с топки" ще мине потока през България тъпото е че ще ни лишът от друго ЕС и Америка може би от еврофондове или незнам - не ми казват къф номер ще ни отиграят но ние трябва да лавираме между големите това е факт и полза от руски газ определено би могло да имаме ако знаеме как да си изиграем картите което безспорно няма да е лесна игра ето виж сърбите не се дупят твърде на САЩ и евросъюз не са цъфнали и вързали но не са по-зле и от нас на нашето ниво са като икономика горе долу

Няма друга държава в света ритнала тръба с енергоносител.България е единствената. Следователно подобна държава не може да съществува, или няма такава държава

и това е много еднозначно , Боце го държът за топките американците и се дупи и отчита в посолството , трябва ни хитър и смел държавник и достатъчно подготвен да лавира в тази игра ама няма такъв , зайби не го мисли те големите пак ше нагласят нещата ама за наша сметка

Тоест на боко хъбчето че му куркат празните черва? Баси какви управници си имаме - България е на пътя на стоките, енергийните потоци, човекопотока и въпреки това все отстрани оставаме.

Украйна, която обяви Русия за агресор иска и натиска ЕС да преговарят с Русия газапроводът да се използува. Поляците и Балтийските джуджетна и те лаят срещу Русия но сега плачат Северн поток да няма. Ега ти и боклуците и помиярите. Същите са като нас българите. Вчера имаше преговори Газпром,ЕК,Украйна. Русия отказа и Украйна квичи на умряло. Не мож да краде и гепи такси.

На България не и е нужна никаква газ. Такава държава няма !!

А ,колко по лесно щеше да бъде с Южен поток.Сега тази тръба,с тези разклонения.....Послушковците,неграмотниците това могат.гуши,гуши,меркел къде си?

Остава някой да ми докаже, че втечнен шистов USA газ ще бъде по-евтин от тръбопроводния.

Елементарно е за доказване: https://business.dir.bg/pazari/turtsiya-namali-pokupkata-na-ruski-priroden-gaz-s-13 Чети. Турция намалява газа от Руслямска държава за сметка на втечнен газ и единствено капацитета на терминалите е пречка за да не мине изцяло на втечнен газ. И то Турция получи 10% отстъпка от цената заради Турски поток.

добра идея за четенето - опитай и ти ,,През 2018 година Турция е намалила потреблението на руски природен газ, който получава по газопроводите "Син поток" и през Украйна и България с 13% в сравнение с 2017 година. " ... ма то през нас ма ?

Някога Русия предлагаше да построи ЮП за своя сметка и да ни го подари след 15 години, като освен всичко щеше и да ни плаща 20% от нормалната транзитна такса докат чакаме да минат тези 15. Сега ще строим ТП за наша сметка и ще се надяваме инвестицията да ни се върне за 15 години.

Глупости и нагли лъжи. Русия ни предлагаше 20 години нищо да не получаваме докато изплатим газопровода и то при пълно натоварване. При положение, че може и да не тръгне газ по тези тръби заради огромното разстояние и дълбочини. Най-малкото да работи със значително намален капацитет, т.е. неизплатими никога тръби. Айде бегай да пасеш патките.

Така де - то и Северен поток не работи ... та трявба разшитение поради недостатъчен капацитет .

Така е. Най-добре да не правим нищо в тая държава. Явно каквото и да тръгнем да правим или не можем, или не знаем как, или винаги се делим на двете крайности. За това нека си работим като евтина работна ръка на запада - кол центрове, поточни линии. Гледам всички са доволни там и никой не се оплаква.

Ще ми обясни ли някой как така за 500км тръби на южен поток трябваха 10милиарда ЕВРО, а за турски поток, пак толкова км по друг маршрут, само 2,8 милиарда ЛЕВА?

Четири пъти по-малък капацитет на тръбите и компресорите.

Търга бе провален заради зададените първоначално високи цени за транзит.При положение,че газ по тези тръби ще тече най вероятно от един доставчик/което поставя в смешно положение определението ,,хъб,,/,то и основните играчи в търга са фирми които имат място по тръбата преди нас/географски/.Ще има още два търга и ако и тогава не се договорят необходимите количества,мястото ни ще заеме Гърция.А по отношение на Украйна,Европа така да се каже изгърби украинците защото цената на транзитирания газ от Невтогаз за западна Европа падна но за сметка на транзита а не от понижаване на цената на Газпром.

Пълни глупости. Цената се определя от строителство и разходи за експоатация. Цената може да е висока, но през Гърция ще е в пъти по скъпо, а всяка инвестиция се прави с цел да се изплати. Сега ще предлагат цена с евентуално изплащане 20 години, т.е 20 години НИЩО няма да получим. Хъбът, тъпако, не е тръбата. Укаинците направиха простичък ход - намалиха цената и контрата остава в Руслямска държава, По обиколен път оскъпяваш цената с поне 30-40 долара + още 20 от намалената цена и Путлеристан или трябва да кара през украйна при клиентите с крайна цена с 50-60 долара надолу или да кара по обиколен път и да намали цената изключително за своя сметка. Само че Руслямска държава разчита на приходи от газ, което означава, че Турски поток ще е абсолютно губещ и инвестицията неизплатима. Просто така добре го хакнаха на злото джудже, че свят му се извива заради тарикатлъка.

Карат - по северен поток директно , но понеже ,,няма търсене" и капацитета не стига , за това се прави втора тръба и обиколни маршрути.

Северен поток е пряк път. Май изобщо не си запознат с картата на света. Виж къде е Ямал и откъде и кое е по кратък маршрут.

Не че съм фен на Борисов , ама той какво е виновен , че страните в региона не искат да купуват скъп и прескъп православен газ !?

Странно защо пък германците го купуват.

Защото цените за различните държави са различни-например за България цената е една от най-високите,благодарение на руските "братя".

ДИРАДЖИИ, Много ВИ е СТРАХ да не се напише ИСТИНА. ЗАЩО не приехте моя коментар!?

Турция ни открадна или по-точно благодарение на нашите предатели, Турция се превърна в транзитния газов разпределител за Южна Европа...

глупости

не се ли радваш за приятеля на Шаломов? Да не ти спрът копейките ей....

Забавно е как сганта се разсейва и не иска да прочете статията: https://business.dir.bg/pazari/turtsiya-namali-pokupkata-na-ruski-priroden-gaz-s-13 Четете боклуци нещастни. Турците директно сравняват цената на руския "евтин" и втечнения "скъп" газ и очевадно предпочитат втечнения газ, като само капацитета на терминалите ги възпира да не теглят шута на Руслямска държава.

Ама ти на дира ли вярваш?Горкият ти, това обяснява глупостите, които пишеш:-))

Наште пак са се оплескали! На сърбите тръбата, с приблизително нашата дължина ще им е готова за 1г. и ще им я строи Газпром... Няма да се учудя, ако и "Турския поток" ни заобиколи!

Да заобикаля, ако проектът е неизгоден!

Неизгоден?!? Всичко живо ще се избие някоя тръба да мине през територията му, за да цоца от транзита, само наш'те предатели отказват...

Как скапания ЕС не ни разреши да строим за 4 милиарда евро, ами сега щр ни пуска само за 1.4 милиарда. техната к.жа европейска!

Ще е готова и ще я плащат докато си стои празна векове.

Хахахаха, е ха да видим!

Въобще не съм се и съмнявал, че нашите управляващи подлоги на Гоумея брат няма да намерят причина да НЕ разрешат газопровода на наша територия. Мали, докога ги търтим тези тикви?

Ами сега, няма ли достатъчно гъзоконсуматори в България?

Украйна е свалила драстично транзитните такси в края на миналата година. Колко пъти изявени специалисти Ви казваха, че "потоците" са блъфове на Газпром и Путин!

Я, колко добре било да има алтернатива! И ся кво ще прави малкия Джо-Байдънчо с "инвестициите" си в украинската газопреносна мрежа? Каква я мислеше той, да седне на кранчето на руската газ за Европа, а каква стана тя - няма да има газ в тръбите.... Лошо, Байдънчо, лошо!

Много тъпи и лъжливи боклуци сте това путлерастите. Газопреносната мрежа и хранилищата са изключителна държавна собственост

Сега е момента умниците от ГЕРБ така да завъртят работата,че да започнем да купуваме газ от Сърбия!!!

Отново простия български народ ще духа супата. След като има такива управници, агенти на влияние на англо-ционистите. Путин беше пределно ясен в Сърбия. Тази тръба през България, Сърбия, Унгария до Австрия ще се строи само при неопровержими гаранции на Еврейския съюз. А и тази и миналата година САЩ закупиха втечнен газ от Русия, от Ямалския завод. Само тъпия българин ще слуша простотиите ва Боко, Цвъко и други зависими хомосексуалисти.

stankow

Така е, но защо псувате българите ? То не може всеки ден революция. Гневът се трупа.

Господин Станков, защото българският народ е заспал в някаква летаргия. Не е въпроса за революция, революцията е замяна на досегашната обществена система с качествено нова, което на дадения етап е невъзможно. Нужна е повече обществена активност.

щом си казал, ОК.

САЩ доставиха втечнен газ до Гърция.

Сърбия, ще се свържи с фалирата Гърция

Щом едно писмо за намерения до САЩ за Ф 16 не могат да напишат, защо да могат подобно за доставка на газ за ХЪБ-чето - хахаах

Турция за 2018 г е намалила доставките на руски газ с 13,5 % за сметка на доставки на втечнен газ. Излиза че Турция с намалените специално с 10% цени от Газпром, заради Турски поток, има по-голяма изгода да купува втечнен газ. Единственият проблем е ограничения капацитет на терминалите. https://business.dir.bg/pazari/turtsiya-namali-pokupkata-na-ruski-priroden-gaz-s-13 Яшар Арслан, шеф на Асоциацията на дистрибуторите на природен газ казва: "В страната се увеличава вноса на втечнен природен газ. За последните години неговият пазарен дял в Турция се е увеличил от 14 до 22% през миналата година. Тази тенденция ще се засилва и това допълнително ще намалява консумацията на руски природен газ". Още не е ясно колко и дали ще може да потече газ по Турски поток. Заради идиотията на Путлер , трчбите обикалят излишно 300 км, което оскъпява газа с около 10 долара. Нормално е да няма кандидати, особено, като не е ясна цена за доставка, а тръбите през Украйна са около 6-700 до 1000 км по преки. което товари цената с 20-30 долара. Кой да си резервира газ през тръби, които ще му струват 30 долара върху цената? Турците директно сравняват цената на руския "евтин" и втечнения "скъп" газ и очевадно предпочитат втечнения газ, като само капацитета ги възпира да не теглят шута на Руслямска държава.

не е случайно, че капацитета на Турецкий Паток падна от 60 на 15.

Абе предател, на каменоломните в Ловеч

Не можах да схвана защо трябва да се строи тръбата от Провадия до сръбската граница Не може ли по на пряко да мине

директно през Рила и Пирин.

е защо да достига до Провадия ?

щото си проз

в настоящият момент, при напълно ликвидирана промишленост - естествено е да са необходими малки количества газ. Но... ако малко се развием - картината ще е друга. Друг въпрос е кой ще развива -мутрите, неспособното правителство, крадливите "приватизатори", които нарязаха на срап чисто нови машини????

Газпром доставя газ по-малко от 1/3 от количеството потребявано в ЕС. Можем да минем и без него.

stankow

38% и расте. Находищата в Сев море пускат все по-малко. Вижда им се краят. Цените, разбира се, растат, а на руския газ се задържат. Германците мислят с 30 г. напред, не до изборите на нам си кой.

цели 38%! Абе тези са завладели ЕС бе!

Ще се развием... Ама в друга държава.

Някави налудни сметки и очаквания без брюкселско-вашингтонския кръчмар.Първо онези да "разрешат ",после разчетите. А нашите 2.8 млрд.100 % ще ударят поне 3.8 млрд.Винаги така се случва.

... Проектът е на предполагаема стойност 16,5 млрд. евро и се очаква да приключи за по-малко от три години след одобрение от Европейския съюз. Той ще се финансира, притежава и управлява съвместно от „Газпром“ и „Ени“, а на транзитните страни ще бъдат предложени миноритарни дялове....

За мен бонусите, за Вас празни приказки

Това за сръбската част е ясно - ще започнат и ще го завършат до края на 2019 г. Не разбрах само кога ТП 2 ще достигне до нашата граница и колко ще ни струва от нея до Провадия, кой ще строи и кога. И изобщо от многото картинки и цветни линийки ще имаме доставки от тук, после от там, след това на борсата ще го продаваме, ще спечелим за 20 години толкова милиарда, не ми става нито по топло нито по комфортно, нито по евтино. Няма ли някой читав да напише на половин страничка истината ?

а на мурзилистанците рязко им спадна мерака за коментари по темата

GOD BLESS AMERICA!!!

скоро май ще се разбере, че нашите велики ръководители искат да направим с наши пари газопровод на газпром с който рашките да доставят газ на братска Сърбия, единствено тя остана вярна на Путин, е и нашите разбира се, но тяхното време вече изтича и затова бързат

Дългата ръка на краварите в действие.

Америка изритва Русия от Балканите и това за нас българите е добра новина.За руските тролове е зле, ще им спрат детските надбавки))))))))))

Може да е добра новина за малоумници като теб, които не знаят нито кои са, нито какви са, нито имат родова памет. С американците имаме обща култура, език, бит и история! А руснаците какви ми се явяват. Тичай бързо на доктор!

Малко четеш.Генетичните изследвания казват че българите сме от прабългарите.Руснаците са угрофини.Славяни няма и никога не е имало.Измислени са от руснаците при Екатерина Велика да обединят народите от Източна Европа под руска доминация.И за капак основателите на Русия са Рюрикови/от княз Игор до Иван Грозни/ са чисти българи Угор Лачин от Стара България със съпруга княгиня Олга-Елена от Плиска /България/ със столица КИЕВ./това разбира се подлежи на доказване

Направо да пускат тръба към Космоса и да се свързват с оръжията на Тръмп! Тестове, местове! Кой ги бръсне! Важно е стратегичският партньор да е доволен! Белким подари на Черноморския ни фолот още някоя надуваема гумена лодка!

PEYTSCH

Да не стане така, че евентуалната българска газ от черноморския шелф да ни е достатъчна и да нямаме нужда от чуждата...Като румънците...

Чувал съм че в Черно Море имаме много газ и нефт/от източник близък до руснаците/.....другото е политика

Има си хас българските политици да защитят интересите на България както Сърбия и Турция направиха!!! Раболепно, ратайско, подмазваческо, подлизурско отношение към всеки бараба, отрепка, автотенекеджия, обща бичкия, татуиран алкохолик на социални помощи - стига само да е от ЗАПАДА! Това е наследство от ПОЛОВИНХИЛЯДОЛЕТНО РОБСТВО на средноазиатските кривокраки чергари. Отрицателна селекция в течение на 500 години! Всичко по-умно или е туряло чалмата, или се е писало грък( гърците поне се защитават едни други) или е впрягало каруцата и е бягало усвет с цялото си домочадие от диващината и азиатската жестокост. Смелите - те са били убивани намясто за един поглед накриво към азиатския кръвник. Кои са оцелявали? Ами този, който след като келявият анадолски аскер е изнасилил дъщеря му или жена му е търчал след запасващия пояса си ч..так и е говорел с плачлив гласец: Хем кашкавалец да си купиш, аго, евтино го давам... Тъжно и гнусно!

Не вменявай вина и комплекси, които са само твои. Левски и Ботев не бяха такива! Проблемът е, че след Освобождението хаджипенчовците взеха властта и не я дават до ден днешен.

не се опитвай да ми четеш характера през интернет и да ми даваш някакви определиня на какви комплески и вини имам. Това което аз съм написал се отнася за тебе! Аз дори не съм израстнал в България за да имам нещо общо с българският манталитет.

Очевадно е, че не си израсъл в България. Точно затова не ги разбираш нещата. Родовата ти памет е нулева, познанията ти по история също. Ти да не си баба Ванга, че да знаеш за "кашкавалеца"??

Давам пример в обратната посока на това, което си написал с Ангел войвода (Ангел Стоянов Кариотов). Но примерите са много. Доколкото е можело сме се съпротивлявали, но силите са били неравни. А за една част от написаното от теб съм съгласен.

Над 40 те въстания, стотиците хайдушки чети и десетките и стотици хиляди участвали в тях те опровергават. Идеше ми да те зарина с отиващи ти "благословии", но ти сам си го правиш. Ти и един куп други като тебе сте се налапали с официалната пропаганда и информация от "ъндърграунда" на кръчмарските дървени философи. На вас ви е вменявано, че България е пълна с отпадък, че който от тука е минал е "сял". Нищо не ви говори, че гените ни са на 49% същите като на хората, живели тук преди 10000 години. Предполагам, че даже не си запознат с факта, че през средновековието в Средногорието са се заселили над 600000 кумани, но днес много нарядко се виждат хора с някакви остатъци от техните черти - останали са единици. Същата е и причината за филмите със славяни да участват поляци и полякини - обратно на пропагандата славяните са били претопени от българския народ. Даже не си давате и труда да помислите, че ако беше вярно това вашето механично мислене в стил Славчо Трифонов, нас отдавна нямаше да ни има, камо ли да претопяваме всичко и всеки, дето остане тука. Нека да ти напомня и какво става с тия, дето дълго време са ни правили мизерии - финала на "Батак" - "после ний ги клахме както те ни клаха", войните през които независимо от загубите заради политическите мърши сме размазали подлите комшии така, че още им държи влага. Какво си мислите, че кръвта става вода ли? Е, историята твърди, че не става. Един хубав ден това ще го усетят и пишман политиците ни. Това което ни трябва е изграждане на нов милеещ на дело за родината ни национален елит. За целта е нужно да възпитаме децата си и да им даваме пример. Затова. моля всички, когато говорите пред децата си не използвайте такъв език по отношение на България. Спрете всяка форма на отрицателна пропаганда. Иначе утре няма как да е различно от това днес. Работете днес, за да има смисъл за тия след нас когато днешното утре стане за тях днес.

Оле божкеееее....отдавна не бях писал коментари.....никой не ще да чуе нещо против Боци гроб.....трийте коментари ДИРНИЦИ трийте....и ва6то време ще дойде....Иначе свобода на словото и пресата.....Ха , ха, ха....Честито да ви е ОВЧО ПЛЕМЕ ТАКОВА

Това или е лъжлива новина или е тест за глупаци. Първо турски поток е транзитен газопровод с опция някакви количества да остават у нас, но не и да задоволява българския пазар. Идеите за провал на този газопровод , обаче са много лоши, защото ще се види, че ние не ставаме за търговси партньор, нито за страна по преговори.

си лъгал. Предвидено е задоволяване на българските потребности от около 3 млрд , другото продължава за Сърбия и т.н.

на ръце ще ходят, на врата си ще стъпят, но Турски поток няма да допуснат... Ако всички балкански държави не се обединим в това отношение, включително и с Русия - потокът така и няма да се състои...

Ха ха, български нещастници жалки! То толкова ще стане и сделката с Ф16. Вземете се присъединете към Турция, та дано държавицата ви жалка вземе да тръгне малко напред!

Хаха, те и турците са цъфнали, та вързали

Ей, дирниците, тоя коментар на тоя "емигрант" още ли не е пратен на ДАНС със IP адреса на тая твар? "Емигранте", а ти вземи се присъединиш към роднините си - тия в лудницата, тия в затвора или тия в гроба.

Емигрант в случая значи ли читак, мангал, чифут или нещо от сорта? Или просто поредното лайно, което се срами да се нарече болгарин?

Каквито и да са резултатите, ако нашите меки китки в правителството получат заповед да го провалят проекта- те ще го провалят, а пък заповедта ще дойде от САЩ.... нали разбирате, те се мъчат да спрат Северен поток пък какво остава за тръба през България.... фасулско е- ще звънне Тръмп или Помпеьо и всичко ще замръзне, защото нашите боклуци много ги е страх от компроматите, с които ги държат ЦРУ или не знам си какви там външни разузнавания.... Така че ще си гнием в тинят със скъп ток, газ, безнзин и всичко останало докато мръсните евреи, които сме спасявали през ВСВ не ни унищожат- това е.

Това не е изненада. Винаги ще се намерят хора, които да изпълняват американските разпореждания срещу дребни суми. САЩ не искат нито "Северен поток-2", нито "Турски поток". Те воюват с Русия. Затова няма да допуснат никакви разклонения на "Турски поток" през България. Не е по силите им да спрат "Северен поток-2", защото той е важен за Германия и тя държи на него. Разклонение на "Турски поток" през България няма да допуснат, защото това е против техните интереси. Нашите интереси за пореден път ще отидат в "девета глуха" и ще продължим да сме държава със затихващи функции. Американският диктат не носи нищо хубаво за България. Просто и елементарно, но има политици, които се облажават именно с послушанието си. Като сегашните управляващи!

бай Иване , да те е.е кой те фане.

Само за толкова ли ти стига капацитета? Нещо не ти харесва ли? Ами кажи какво. Искаш да слушкаме американците и да нямаме нищо. Така ли? Както до сега. Българите не искат това. А виж ГЕРБ изглежда искат. Защото до сега само това правят!

Написал си пълни глупости. САЩ в случая нямат нищо общо. Има резервиране на тръбите, т.е. кой какви количества ще поръча от Сърбия нататък. Обаче явно интереса е нулев. Само Сърбия резервира 2 милиарда куб.м.

Къде отиде американския газ,който кораби докараха Гърция преди празниците? За БГ от там ще идвали?

Нямам съмнения, че тръбата ще ни заобиколи накрая. Докато се наиграят нашите тарикати.

Русия не може ли да продава газ без танковете си?

Schilo

И ти ли сънуваш, че руски войски ще нахлуят през газопровода?

На него танкове му се привиждат.

2019 сме! Досега да беше готов и да минаваше вече газ през България! О и Турция щеше да продължи да плаща транзитни такси... които вече спряха.

Е, и сега доставяме нещо по света- младите българи. Тези, които бягат през глава от "райска гербова" България.

Да разбирам ли, че си горд с тези "постижения" на България? Сериозно ли?

Всичко наченато при гроб и Бою тиквуна е фал бе дебили. Не го ли разбрахте. Хо-хо-хо-хо. Щом е турски що ще у нас. Имахме си български - Южен. Провалихме го. Сега ще гоним миаля. Ако не е Сърбия Путин щеше да ни е теглил майната и то с право.

Бою го държат здраво за топките и не му дават да шава. Зер, има светли петна в биографията му, породени от тъмното му минало.