"Турски поток" до Европа ще се забави поне с година

Газопроводите, свързващи го с Югоизточна Европа, ще бъдат готови не по-рано от януари 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нормално. само морската част се строеше от швейцарци. тази от руснаци и турчаля. може и 5 години да закъснее.

Ми големия кораб си тръгна от Черно море преди седмица и вече е някъде около Ламанша без да е построил изцяло морската част на ТП 2, а нашите гларуси от енергетиката всеки ден се събират да мъдрят откъде щял да мине. Ами засега откъм кривата круша - хахахах

Тръба никъде не се видя, само ушанки и фесове се мотаха хаотично около капала чаршия, явно там трябва да излезе.

Няколко въпроса ме напрягаааат... Едни убавци, преди да почне строителството на ТП, яяяяко ни убеждаваха, че ТП няма да го бъде. Ама газ нямало, ама компресорни станции нямало, ама потребители нямало... Ама... ТП си е факт. Че май и голяма част от ТП2.... Нещо повече: Молим се - аманзаман - нека и България се включи в ТП2. А тиА убавци се изпокриха нещо напоследък. А беха голеееееми капацитети по ГАЗА. Маамини сладки. вместо да имаме южен поток - сега се молим да ни пуснат малко газ. От ТП ДВЕ.

Швейцарците пък са едни работяги. Катп ги гледам как един работи и пет го гледат, само се надявам да не работят така и по газопровода, ако те наистина са изпълнители, разбира се.

ХЕХЕХЕХЕ ГА тръгне сила сибирь, тогава ще тръгне и северен пАток, че тогава ще тръгне и тоя ердогановия пАток! Т.Е. НИКОГА! Това са ПР проекти и за кражба! Удобни за Шеломов и Ротенберговите му приятелчета, а за руснаците са си чиста кражба!

Както се назлъндисваме тука в Източна Ивропа, нищо не задължава мужиците да сключват договор с укрите за след 2019-та година, Така че, гответе какаляшките и кюмура.

По-скоро спирането на транзита през Украйна налага ускоряване строителството на газопреносните мрежи към Европа. Защото транзитът през Украйна, ако не спре съвсем, ще се редуцира до 30% от номинала.

Ние сме основните губещи от това забавяне. През 2019 г. спира транзитът през България за Турция, а няма да получаваме от транзит през отклонението от Турски поток, ако изобщо ги има де.

абе дете... виждал си швйцарец само на картинка и още вярваш, че кравите им са сини. А за това кой е изпълнител - ми пообразовай се малко. ДА не мислиш че руснак и турчаляк могат да полагат тръби по море???? Те една подводница на 100м не могат да измъкнат.