Цените на петрола спадат, ще ги последват ли и горивата?

Намалените дизелови запаси се явяват основна причина за високите и нестабилни цени на дизела

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2 ЛЕВА В ОДРИН БЕНЗИНА, ОТ ГРАНИЦАТА ДО ГРАДА ИМА 1О БЕНЗИНОСТАНЦИИ??? ДА СЕ ОТКАЖАТ ДА НИ ОБИРАТ

"Експертите тогава се опасяваха, че при евентуална липса на руски петролни доставки, това би означавало недостатъчни количества за световните пазари, което тласна цените нагоре" Значи поради опасения, че в един период в близкото бъде ще секне петрола, а не поради реални данни и ниски нива на петрол се увеличиха цените? Хей каква беше основната функция на "международният пазар на цените"? Май беше "да не се допускат цени на база на спекулации", както и "без монопол"!? И въпреки това за всяко увеличение на газа се чува единствено "поради опасения" и "ама Путин прави монопол". Точно нещата които "международният пазар на цените " Би трябвало да предотвратява!!! Колкото до горивата помня как последният път беше с цените при нас. И как цената на петрола падна до рекордно ниско ниво, но цените по бензиностанциите си останаха все така високи!? И когато цената на петрола спря да пада и се увеличи с мъничко цените по бензиностанциите скочиха нагоре. А оправданието беше "ами ние тъкмо да намалим цените(с два три месеца закъснение) и се наложи да ги увеличим(въпреки че цените на петрола са на по ниски нива от нивото на което беше старата цена на бензина)". Тъй че едва ли по-различно ще бъде.

Ама китайската икономика бележи в момента невиждан растеж и скоро ще почне да изкупува всичко що може

най ме кефи като рушняшките тролове почнат да се хвалят с успехите на китайската икономика. Тя успява защото работи със Запада! Набийте си го в кухите ватнишки глави!

гласувай за ГЕРБ И ПП и чакай да паднат цените.

Путин няма ли да ни даде Урал на промоция? Все пак "евроатланикът" тиквунии му построи тръбопровод за 3млрда!

Ще чакаш памперси на примоция от Бай Дън!

СПЕКУЛА И СВРЪХ ПЕЧАЛБИ ............НА ПРАВИТЕЛСТВАТА НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА.......

Рашка лети към фалита със страшна сила. Руските лузъри са толкова зле, че се радват на завод, който ще сглобява китайски боклучави коли. От тзои "завод" ще излизат ГОДИШНО 600 Москвича и руския интернет е в опиянение от успеха.

Тези дни видях Грейт уол боклук китайски на 5-6 години сигурно, който има поне 5-6 пъти повече ръжда от оригиналната ми френска кола, която е на 25 години и определено изглежда по-добре външно от китайката. Честита да им е на рашагите мизерита.

пак нагоре. На говедата все Путин им е виновен.

Много тарикати кусат яко, затова нищо нема да намалее, само нагоре, че търбусите са големи

Само ако Лукойл се национализира.

Но тогава да национализираме и Софийска Вода , защото цените се увеличиха поне 5 ПЪТИ в последните няколко години

а национализацията кой ще я плати? При Лукойл става въпрос за детениа милиарда, за Софийска вода няколко стотин милиона. държавната администрация е доказано неефективна в управлението на търговски дружества. Не става въпрос конкретно за България, така си е по цял свят. Водата се била качила 5 пъти ... ако Софийска вода беше държавна щеше да е пред фалит, щото някоя държавна мижитурка и е наредено да не качва цената на водата за да не оплеска някоя предизборна кампания ... а за да оцелее водоснабдяването десетки милиони щяха да се плащат от централния бюджет. От десетилетия цяла България носи на гърба си удоволствието на софианци да им е топло сега и водата ли да ви плаща?

ще го национализираме за 1 лев. Колко години един лев печалба не бяха декларирали в хазната.

Най-скъпа ни е на Путин войната.

на 100% зависими от ватнишки петрол, не ни занимавайте с подобни новина, няма никаква връзка

Купи си от където искаш , свят голям , продавачи има много.

Проблема е такъв, че вие комунистите от герб блокирате да се купи от друг, освен от келявите ватници!

Построй си рафинерия и произвеждай какъвто искаш петрол.

Нали това искахме - пазарна икономика. Обаче има банани целогодишно. Между другото , цената на бананите се удвои , някой няма ли да разследва за монопол ?

Те поне да имаха вкус... Пластмасови са

Искахме конкуренция - да има стоки и да не плащаме за един телевизор 15 средни заплати. А да можем модерни уреди и автомобили да купуваме без да чакаме и "без връзки", да не ходим по "КОРОКОМ"-и и да обменяме долари нелегално, за което да ни задържат. Искахме да пътуваме свободно и пр. СКакът на цените се дължи основно на повишените стойности на енергоносители, за което основен дял има Русия със съзнателно намалените доставки на газ още миналия септември.

Много неща искахме За какво се борихме ? А какво получихме ?

Скокът на цените се далжи на малоумниците от ЕС. Те направиха борси за ток и газ , на които се настаниха спекулантите - техни подставени лица.

млякото , кашкавала , доматите , колбасите

А най-скъпа ни е на Путин вайната!

Искахме, но не вие келявите комунисти да правите демокрация! Не можете! Некадърни, нефелни дебили сте, можете само да лъжете и да крадете!

Да благодарим ли сега на Мунчо Радев и служебните му гълъби или не?

Това няма нищо общо с БГ. Тук цените вървят само и единствено нагоре!

значи прав си! Но това е така само и единствено понеже рашистанския ботуш не се е махнал от нас вече 77години! В момента цените на прирдония газ спадат навсякъде по света! паднали са със 70% от ини месец насам! цените на петрола падат навсякъде п освета! само тука понеже наси ни оправя п.ткин и п.ткинофилията само тук всичко расте! дори цените на тока! преди 3-4 седмици цените на тока на борсата в БГ достигната 1980лв за мегават! Но тока в БГ се държи от доган и дпс! а ахмед доган и в частност дпс са тясно свързан с русия! това положението за жалост!!!

Цените на тока и газа се вдигнаха заради евро-идиотите , много преди войната

Умно-красив си , нали? Обсебен от Путин.

Ти знаеш ли какви са цените на тока и газа в момента!? Риторичен въпрос? Знам, че си п.ткинофил! И поради това нямаш и идея какви са и как се движат! Но това е асно понеже си п.ткинофил а за п.ткинофила истинат са следните неща: това е човек който НЕ знае и НЕ може и само и единствено ЛЪЖЕ! Та виж какви са цените на газа и петрола и пак пиши!!!

Спекула и капитализъм - ръка за ръка.

Какъв капитализъм!?!?!? Нашия Лукой Нефтохим преработва петрол Урал и произвежда горива. И петрола и горивата са собственост на Литаско Лукойл Щвейцария. Лукойл Нефтохим получава само заплащане за услугата преработване и затова е все на загуба и не плащат данъци в БГ. Руснаците през Литаско после ни продават обратно горивата на цени все едно е преработен с петрол Брент. Разликата между Брент и Урал е 30 долара през последните месеци. Или това е около 40% по евтин петрол. => Ние плащаме с около 20-30% по скъпи горива, които влизат в джоба на някой/и Олигарх/си. Това противоречи на правилата на ЕС защото се прехвърля печалбата на външна компания. ПроРуските политици и общество в България не позволяват Лукойл да се пипа. И си плащаме бензина и нафтата като царе. Ай честито!

Коноко Филипс е съсобственник на Лукоил, затова зареждаха щатските самолети-цистерни на летището в Сарафово по време на последната Иракска война.

Докато не се освободим напълно от руско енергийно робство все ще ни клатят "братушлите". Данъци не плащат, дерат ни с цените, а печалбата изнасят през офшорки. Всички складове за горива са на Лукойл, с любезното съдействие на управляващите последните 30+ години.

Това с неплащането на данъци и дрането с цените важи за всички чужди "инвеститори" в България. Само че се говори само за Лукойл. Да видим колко внасят в бюджета немските хранителни вериги, американските тецове, канадските златодобивници, телекомуникациите, вик-татаа? Защо за тях няма данни?

електроразпределителните дружества

Поредният умно-красив идиот

Това не е достоверна информация, изкривена е (отново краварите говорят глупости) - най-евтиният в момента е сорт "Уралас", защото, за да се продава, е на много ниска цена, а от декември ще стане още по-евтин - Европа въобще няма да се интересува от него. Нямам представа обаче защо е така - някой почитател на Путин ще ме осветли ли?

Няма значение колко е ефтин руския петрол, руснаците си дерат печалбите, копейкаджиите им пляскат.

Историята показва, че у нас цените на горивата следват цените на петрола САМО, когато последните се повишават.

Ама не може да спадат цените на петрола. Медведев каза, че ще е поне 300 долара! А Медведев не може да греши! Цените на горивата, поне в България, се влияят от много фактори. Цената на петрола тук никога не е поскъпвала, но руската "Лукойл" не пропусна да натрупа баснословни печалби, които разбира се няма да отче и няма да плати данък върху тях. И въпреки огромните печалби, бензинът и дизелът в България са на по-ниски цени спрямо съседите ни. Ерго няма икономически смисъл да поевтиняват.

Елементарно бе Уотсън Пропанът и бензинът спадат защото има внос. Пропанът повече - защото повече от него е внос. Внос на дизел няма. Само местно производство.

У нас картела винаги ги вдига! А държавата обяснява как това било пазарнаикономика и кал в БГ били най носки цените

Сорта Урал с който работи българската рафинерия с 30 процента по- евтин, а цента на бензиностанциите като в Европа !

Чакаме бензина да стане 2 лв…..

Ааа, ама друг път!

Естествено че ще спаднат цените. Цяла Европа изчезва от икономоческата карта на света

Верно ли? Да си тръгвам тогава. Какво си губя времето в офиса. Да отида на опашка пред рускаото консулство да чакам за супа, а? :))))

По стар български обичай бензиностанциите ще обясяват как не можели да намалят цените щото горивото, което предлагат било купено на високата цена.... а като тръгне нагоре пък и те вдигат щото видиш ли работили на загуба