Трябва ли да се намали ДДС върху храните?

Най-голямо облекчение за храните и лекарствата има в Малта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДДС трябва да се намали за всичко. Това е изземване на пари от работещи и управлението им от безгръбначни червеи - държавната администрация. 10% За храни, лекарства и книги, 15% за всичко останало + РЕВИЗИЯ НА БАНДИТИТЕ В ЛУКОЙЛ

Трябва ДА и върху лексрствата също.

Искам нулево ДДС върху контрацептивите. Специално за мен са голям разход - постоянно мандръсам и едвам свързвам двата края.

Задължително !! Не може да взимаш 10 пъти по-малка заплата от европейците и цените на всички консумативи да са с еднаква цена за ЕС !! Това се отнася за всичко, но най-вече за храната, която подържа вегетирането на този беден народ !! Нека тия 240 "бедни" паразити в Парламента, които си гласуваха заплати от 3500 лв. и отделно участия в разни комисии - нека приемат факта, че много други страни свалят ДДС-то на основни за населението консумативи !!

Най-високо ДДС на храните,най-висока смъртност в света,най-ниски пенсии и заплати в Европа,най-ниска раждаемост в света . Става ми ясно защо държавните бандити ще купуват бронирани коли. Това е оръжие за водене на гражданска война. Страх ги е от любовта на народа!

На пълно съм съгласен! Най бедни сме в Европа с най голямо ДДС за храните. Българина се лишава от храна!

Диференцираният ДДС е рай за данъчните измами. Проблемът го има във всички страни където е диференциран, затова могат да си го позволят само страни с относително работещ данъчен контрол. Тук ще се почне едно фактуриране на нафта като растително масло, не си е работа. Виж, да смалят ДДС не е никак излишно.

Ама, моля Ви се, сакън, не пипайте ДДС -то, че как иначе тулупите горе и батките, които... "правят бизнес" само заради ДДС -то ще оцелеят:)))!!!

ДДС за образование, здравеопазване и храни трябва да е около 10%. Едва ли цените ще намалеят доста, но поне малко качеството ще се повиши.

Дори в една задлъжняла държава като Гърция ДДС-то е диференцирано.Цените на лекарствата и някои други стоки се облагат с много по-ниско ДДС отколкото в "богатата"България.Настоящите другари от КЕВР вдигат цената на природния газ "поради поскъпването на долара".За понеделник курса на щатския долар е паднал точно с ПЕТ СТОТИНКИ от 1.71 на 1.66 лв..Докато в държавата е пълно с идиоти управляващи и народни изедници положението ще е такова.Взеха да ни правят луди отвсякъде.Идат избори и тряват пари за полушните за да гласуват правилно.Боядисаните комунисти наречени гербаджии следват неотлъчно политиката на бай Тошо - да се запушва устата на недоволните с кла-урски длъжности и съответно пари.Затова никога няма да се оправим.

Kenn1111

Принципно ее правилно да е по ниско друг е въпроса че това няма да компенсира намали съществено цената на храните.Просто пеечалбата ще се увеличи и тук е проблема у нас.

От къде ще идва тогава помийката за свините в Парламата? Те са много наясно, че без всичко друго човек може да оцелее, но без храна - не... И пенсионерът ще даде и последните си стотинки за парче вчерашен хляб и кофичка от най-евтиното кисело мляко! Как ще пропуснат те да си вземат по 15-20 стотинки на ден от джоба му!

Само така по-скоро ще се сетим да изметем рекетьорите и крадците на ддс

ДДСто да се махне. Да се махнат всички данъци и най-вече ДОД. Тока и водата безплатни. Урааааа оо... объркЪс сЪ...още не са дошли избори.

Така е и във Франция - ДДС за храни е 5.5%. Но трябва да се отбележи, че понятието "храна" НЕ включва например газирани напитки и бира, както и всякакъв алкохол, разбира се. А скоро може се окаже, че и някои продукти с твърде много добавена захар също ще излязат от категорията "храни", защото редовната им употреба води до затлъстяване.

Трябва значи да се увеличи ДДС-то на 30%, а на храните и лекарствата да си остане 20%.

Е не бе!!! Увеличете го!

На Хърсев високото ДДС не му пречи. Значи израждали се пазарните пропорции - у нас, но не и в Германия или Франция например. Значи държавата няма никакви социални функции, така ли бе Хърсев. Трябва да храним само чиновниците? Ами аз какво хубаво съм видяла от тях, и не само аз, че да ги храня, бе Хърсев? Лихвите по кредити са също в пъти по-високи от тези в Европа. Там какво се изражда, бе Хърсев. Нещастник!!! Бял ден да не видите вие, не остана от къде да крадете вече, колко му е да свалите още някоя кожа от най-бедните.

проблемът не е в ДДС-то. Нито е в печалбите на фирмите. Проблемът е в размера на пенсиите основно, защото пенсионерите са най-засегнатите от всяко увеличение на храните. Но сит на гладен вяра не хваща. Наскоро мой познат развиваше тезата, че не е добре за здравето да се яде толкова много хляб и вместо минисърът да договаря по-ниски цени за хляба, да вземе да образова хората да ядат повече плодове и заленчуци. Учтиво го помолих, като реши да си развива тезата пред някой пенсионер с 200 лева пенсия (че това не е и най-ниската!) да ме извика да чуя как ще го убеди да си купува домати за 2 лева или сирене за 10. Така че по-добре е да се направи нещо за хората, които не могат само да си помогнат, а не да ми правят пиар акции с намаляне на ДДС или печалбата на фирмите. А това може да бъде финансиране на безплатна кухня за тези хора, откриване на клубове, в които може хем да общуват, хем да се стоплят зимата, и т.н.

Защо да не е в ДДС-то? Хлябът, млечните продукти, лекарствата, книгите трябва да се направят по-достъпни за социално слабите. Те и без друго не си пазаруват луксозни стоки. Що може да е висок акциза на цигарите и алкохола, защо да не се направят облекчения за наистина жизнено важните неща.

щото ако пенсията ти е 500 лева ще си купих хляб от 1 лев по-лесно, отколкото ако ти е 200 и хлябът е 60 стинки. Не е проблемът в ддс-то. Ако държавата не си го вземе от хляба, ще си го вземе от някъде другаде. На година сигурно се продават милиарди хляябове, но 1-2 яхти, така че държавата едва ли ще предпочете да загуби тези пари. Така че вместо да се радваме, че днес намаляват ддс-то за някои храни, а утре да ги псуваме, че вдигат друг данък, по-добре е да се предприемат много по-адекватни и работещи мерки да се подпомогнат хората.

Тъпомера.Най големият проблем е в ДДС и не само хляб ,лекарства ,книги ,вестници.Много по-добре да не ти взимат едни пари ,отколкото после да ти ги дават с увеличение.Иначе в Чалгария има диференцирано ДДС за хазарт и туризъм.Ходете на село да търкате билети българи, че там са големите печалби

Хърсев ....

Все тая.. Цената на хляба, така или иначе няма да се намали, само лапаницата за тези в бранша ще е по-голяма. Качеството също ! Манталитета и моралните ценности са стигнали до тотален упадък. Има и честни хора, но те са рядкост и едва ли се занимават с този бизнес.

Нищо не трябва да се намаля! Да ми удвоят пенсийката!