17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ви е трудно да се откъснете от работата, защо си взимате почивка. Противно на корпоративната идея, че трябва да се робува 24 часа, научно е доказано, че без адекватна почивка няма качествена работа. А ако наистина не можете да се откъснете от работата, значи имате проблем и ви чака класически бърнаут:)

Проучване направено онлайн сред хора работещи основно на компютъра. Ако работата ти не е да садиш за бюро по цял ден, как по-точно ще си продължаваш работата на плажа или в планината?

Технократите владеят света. Като технократ не го намирам за правилно, но това е положението. Всичко ще приключи до пет-десет години. Тогава тези, които си мислят, че са голямата работа, защото ползват заготовки и лепят модулчета ще са извън пазара и ще се учат как да са дърводелци, мазачи, и фаянсаджии. Идва такава автоматизация, че софтуерните инженери няма да са наясно как работи софтуера написан от интелигентни системи. Видимо не може да бъде спрян "прогреса" и пътя към тотално унищожение на човечеството.

Отивам да се гмуркам. Телефонът е хвърлен някъде. Да ме търсят по работа! Всичко е въпрос на хоби ;-)

За които как си го изгради. Със собственика и шефа винаги на вия, пробват се да минат на ти но от моя страна Ния не сме приятели, върша си работа но след работно време.....стягам багажа и дим да ме няма....

Мияч на чинии сервитьорче или общ работник? Пробвайте да работите на съвременна машина без абсолютно никакви компютърни познания и с основното образование, което имате. Между другото, напей остатъчно свободни ниви-защо не сте там?

Човекът ти е написал, че е технократ. Едва ли е мияч на чинии и ли общ работник. Нека да позная: Поредният идиот, който специализира в копи-пейст от stackoverflow? Или някой от редакцията на дир, който се е припознал в коментара:)

Дори не сте прочел неговия коментар но сметка на това съм ви описал прекрасно. И поради тази причина истината ви е заболяла. Единствената високоплатена професия, не изискваща компютърни умения и специализирано обучение е сондьор на нефтена платформа. Ама там гадно и мръсно и такива като вас ще си развалят маникюра. Пропаганда от сайтове за световна конспирация ми е необходимо да чета от зомбирани хора. Между другото Вие защо използвате неща създадени от технократи програмисти и така нататък-визирам именно този сайт и възможностите за коментари? Вместо да сте излезли да се надвиквате на площада кой е по-по-най?

Има един тон професии, които не изискват компютърна грамотност на ниво специалист в АйТи. Съвременните компютърни системи, особено мобилните са направени точно с тази цел. Улесняване на потребителя. Автоматизацията идва за всички. И първите, които ще си заминат в небитието са тези, които нямат истински дълбоки умения. Последните години се напълни в корпорациите, с хора, които се водят разработчици на софтуер, но не са програмисти. Дизайнери, които нямат елементарно основно разбиране за принципи и прилагане на композиция, цветознание и лейаут. Редактори и журналисти, които освен, че са неграмотни, не са прочели повече от 50 книги в живота си.

Някога , и както се пее в една песен "толкова някога" когато наближеше време за отпуск ,изпадах в едно двойствено положение.Хем ми се ходи на море ,хем не ми се напуска института и колежките ,а като допълнителна екстра на ръководителя направление когато му пискаш да излезеш в отпуск ,все едно му вземаш най-ценното.Започваше да прави сметки колко е дълга отпуската,колко време трябва да се стегне багажа ,колко за път и т.н.,а ние като научни сътрудници имахме отпуск от 35 работни дни.Другото интересно беше ,че като наближеше краят на отпуската ,някак не ми се искаше да си тръгвам от морето и отново да се потопя в рутината

Един томито професии като започнем с миячни чинии общ работник чистач на тоалетни берач на ягоди и така нататък. В съвременния свят дори и комбайнер е необходимо да има компютърни познания. Защото съм виждал на изложение комбайн с компютърно управление и дори GPS навигация. Но нищо повтаряйте си, че вие с основното образование, мързела и липсата на каквито и да е работни умения ще започнете да получавате много пари:))))

Трудно е да се откъснем от отпускарския процес по време на работа!

То твоята разбота си е отпуск. В институа с колежките - разбирай ченге или номенкллатура. Но замислял ли си се ,че те имат нужда да си починат от тебе ?

За това и винаги ще си останеш служителче на заплатка. Щото понякога дори 1 кратък разговор може да се окаже достатъчен за нещо ново и различно.

Няма вариант да не бъде потърсен човек за раблота по време на отпуската.