17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно тези са бягали от час по математика: 6.5 евро на час са 52 евро на ден или над 1040 долара месечно(сметнато при 20 работни дни в месеца), което е 2034 лева на месец! Я журналистчета обяснете кой получава по 2034 лева месечно при положение че минималната заплата е 650 лева, т. н. средна заплата за миналата година е 1468 лева!

И аз съм бедняк в Монако. Некви си 120 евро на час. Ще се преместя в Занзибар или Русия да работя на 50 цента на час. Ма ша съм от богатите там.

Поради тази причина почти всички родители изпращат децата си навън. Свидетели сме на икономическо робство. Назовете ми една чисто българска компания, която е име в областта си... Не можете, защото НЯМА! Всичко е собственост на чужденци, които ни ползват за собствена изгода. Печалбата от българският труд отива зад граница. Тук остават трохите от мизерните заплати. Горчиво, но истина.

След като у нас увеличението е 7.8%, а на държавните калинки им вдигнаха заплатите с над 10% в задачата се пита в частния сектор какво е било намалението на заплатите?

разликата ще бъде извънземна - реално е около 3-4 евро, предните преди нас - двойно

Ей ставате банални с тези констатации, че вземаме на малко в ЕС. Абе само аз ли виждам и знам, че работим колкото да не заспим. За толкова работа в ЕС дори няма да ни плащат, а направо ще ни изхвърлят. Ако не ми вярвате питайте някой сънародник как се работи в САЩ,Германия,Франция,Испания. Само плачем и искаме , а нищо не даваме за да има. Станали сме ревльовци и мързеливци, ама иначе устата ни не можеш да затвориш.

Всеки съди за другите спрямо себе си.

В Дания заплатите са високи, но и данъците също. Така и тяхната заплата чуствително намалява.

А получават ли добри обществени услуги - здравеопазване, образование, сигурност и т.н. срещу техните данъци или е като тук навсякъде трябва да се доплаща, я чрез частни уроци, я чрез доплащане в болниците или пък недай си боже да ти се наложи да опреш до полиция, прокуратура и съдебна система.

Ми ходи да работиш в Дания, какво ревеш, е незнам да ли щете вземат за работник. Там такива експерти ревльовци, на които все някой им е крив на взимат на арбота. Особено плювачите по родната им България. За това имат желязна логика, "те собствената си страна не обичат, ми нашата ли ще харесат или само ще ни използват".

За тези дето ми пишат минуси. Когато човек плаща данъци трябва да се интересува и да знае как се харчат те и ако се разхищават да се държи сметка на тези които не си вършат работата. При нас има немалко други данъци - ДДС, акцизи, разрешителни и т.н., които официално не попадат в преките данъци върху дохода, но които съществено влиаят на покупателната ни възможност. Та е въпрос на площане и услуга, която се получава срещу платеното.

Смешко нито ме знаеш, нито ме познаваш. Аз не съдя никой, а се опитвам да кажа, че освен голите цифри трябва да се види и какво реално стои зад тях.

Знам , че всеки работещ в чужбина, като си дойде тук наобиколя всички лекари за преглед. Успяват за 2 седмици да минат всичко, което ги безпокои. В чужбина дами и господа се молете да сте здрав. Ако имате нужда от лекар, ще чакате месец за да отидете на преглед, дотогава ще си търпите болките, обривите и т.н. В спешно ако отидете не ви мърдат 24 часа чакане. Зъболекарите им са много скъпи.

няма такъв глупак, който да плати на необразован, глупав и мързелив селяк, член на БСП или симпатизант на чалгаря Слави, а още по малко на прецедента, повече от 2 лева на час. и това е много. за всяка работа се иска акъл и трудолюбие, а на тия боклуци това им липсва. Та, мизерствайте и драскайте по чатовете във форумите. P.S. Не се ваксинирайте, за да не ви чипоса някой американски империалист! мрете от Ковид за родину!

Друго си е да си трол или калинка на управляващите. Тогава можеш спокойно да пълниш шкафчета с евра и злато, защото си го заслужил.

Да, ама за сметка на това сме най-умните и красиви

И кой взема 52-65 евро на ден ? Демек по 105-130 лева на ден...? По 22 работни дни, това са 2 310 лева-2 860 лева... Че кой взема толкова пари ? Масовите заплати са между 500 лева и 1200 лева.

Писали са, че това са разходите на работодателя за един час труд, а не че е заплатата за един час труд. Двете неща имат малко, но наистина малко общо.

Е как да са повече, след като за да се даде 1000 лева заплата, 700 трябва да отидат за държавата.

Само че отиват Около 440 за държавата , с останалите за любовницата на шефа ти.

За 2 бона брутни и то като най - ниската заплата в ЕУ, чудя се що ли има 2-3 милиона емигранти. Бюджетарките са масово на 1100-1200 брутни, след удръжки трудно стигат хилядарката, максималната пенсия получават една шепа от още 2 милиона пенсионери... Извинявайте, но не ви излизат сметките, ако това беше истина нямаше да се говори от години насам за демографска криза и обезлюдени населени места.

Че тия прошляци и заплати ли искат? Не стига че ги държат на "работа" да си чешат нещата.

Силно преувеличено. Във олигархична Бг е около 5лв на час за работа, а на предателите от козяк по парче замразена пица и рекламно кенче 100гр кола с изтекъл срок.

Боли ме колко е бруто, интересува ме колко ми се превеждат в края на месеца. Работодателя не го интересуват моите проблеми и мен не ме интересуват неговите.

Високи доходи дори за ниско-квалифицирана работа може да има само ако икономиката е развита и високите доходи за тези позиции идват от още по-високите доходи от квалифицираната, имаща висок възвращаемост работа - като финанси, софтуеър, право и т.н. Не може само с няколко стотин софтуерни фирми да искаме заплатите на продавачките да са като в Германия, защото няма бизнеси, които да им ги платят...

производство няма- виждате проблемите, пред които е изправена световната икономика сега- сферата на услугите е ненадежден сектор за дългосрочното развитие и структурата на една икономика. прависти, и финансисти нямат реален производителен капацитет. техните доходи са преувеличени. високи заплати трябва да се получават най-вече в реалния сектор, а не в сферата на услугите.

прависти, администратори и финансисти

Това за финансите, правото и админ го кажи на Лондон, Цюрих, Сингапур, Ню Йорк и тн @ненадежни@ места за живот.

засега няма достатъчно хранителни виртуални домати, нито достатъчно здрави цифрови гащи. всичко формално е условно. реалното винаги е реално.сещаш се.

Правете разлика между разход за труд и работна заплата. Данните са точни.

Румъния ни изпревари здравата още 1995 година когато управляваше БСП с гурото икономист Гечев така че четете руски тролове

Във соца пак бяхме най-бедните от СИВ ама май не сте чували? Само сте чували как мама и тате са крали от АПК и с москвича на море

Къде в бг дават 6,5 евро на час да се запиша хахаха

Толкова дават, ама бруто.

Да ама не.. аре да ми вземат 800 данък и да ми дадат 1800 нето.

Може в София да е така. При нас 600 лв , работим и събота.

Като продавачки?

докато у нас продължава масово да се вижда с просто око, че покъртително неспособни и необразовани хора разполагат с големи финансови и бизнес възможности, а видимо интелигентни и талантливи хора водят мизерно и безперспективно съществуване, каквото и да се говори за скъпия живот в другите страни и предимствата на "евтиния" ни живот, все ще е неубедително. лека вечер.

По времето на Станишев беше 3 евро така че напредваме

Всеки гледа приходите, но никой не говори за РАЗХОДИТЕ !

Я сметни един немец, колко резервоара ще напълни в колата с една заплата и колко ти ?

tonk11

Баш така е.

Повече от половината коментиращи са малоумници, които дори не са разбрали какво им обясняват

за другите незнам , но знам че за у нас лъжат , а защо го правят ? ами просто са лъжци и папкат от яслата

БСП оставиха България на ГЕРБ преди 12 години ! -С 5 милиарда дълг...Сега 37 милиарда -Румъния беше далече Зад България по всичко -Раждаемост 91 Хил...аха 57 хил.година. -5+ милиарда инвестиции/г. сега Под 1 милиард... ... Гласът ми отива за БСП,за да спаси. България от ГЕРБ !

По 13 лева на час плащат на висшисти с по 25г+ стаж и то зависи от позицията/специалността и не навсякъде. Средната заплата в България е не повече от 7лв на час, максимум!!!

tonk11

Циркаджия си. Верно е.

Хаха, това е абсурдна информация, в бг и толкова не се дава

Arcadium

Къде е етова 6,50 евро на час? Къде го дават? В Българската армия един войник взима около 3,80 евро на час.

tonk11

А какво прави един войник за 3.8 на час?

Румъния беше след нас при приемането ни в ЕС, а днес ни изпреварва по ВСИЧКИ показатели, с изключение на смъртност от ковид. Ама в Румъния мина Кьовеши и там не управлява авторитарно еднокнижна дебеловрата мутра с ортак корпулентен успял млад човек.

tonk11

Вероятно е така. Ама що я няма другата статистика? Литър бензин 2.9 лева, хляб 0.5 кг - 4.6 лв, яице 1 бр 0.6 лв, сирене 1кг - 21 лв, вода 1л -2.5 лв. Домати 7-8 лв за кг. Таксито почва с 12 лева и после по 4.5 лв за километър. Наем на 3 стаен апартаменг почва от 2500 лв и то в краен квартал. Някой още ли си мисли за кефа в Дания?

Преди 1989г също бяхме на последно място по заплащане . Пред нас бяха ГДР, Чехословакия, Полша, Унгария, Югославия. Нещо неясно?

Ако дават в БГ 13 лева на час, за ден 104 лв, за месец не мога да ги сметна, на момента се връщам! Само незнам що говорите глупости?

tonk11

За 100 лв на ден? И не можеш да ги сметнеш за месец? Ясно що не можеш да ти изкараш. Я си седи там където си. Не ни липсваш много.

Не мога да ги сметна, щото един работен месец може да има и над 30-31 работни дни! Не знамможеш ли да ме разбереш Другаде не знам, в Англия е така. Не ти се сърдя, аз те разбирам!

къде ги намериха тия 13 лева на час? при стандартен 8 часов работен ден - 104 лева на ден. при 22 работни дни - 2288 лева? масово се назначават хората между 600 и 900 лева. ако имат опит - малко, но малко повече. само ако си с връзки - може да разчиташ на 1500-2000 лева... та от къде тая информация?

tonk11

Глупости. Ако не можеш да вземеш 2 бона месечно за уменията си значи не умееш много. Читав бояджия изкарва повече. Да не говорим за плочкаджия.

Агенцийте за запитвания са частни,които плати тои е първи според тях,една глупост за заблуда на хората,ще си кажат всички няма смисъл да гласувам щото еди кои си има голяма преднина.ИЗМАМА ,ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА ПРОМЕНИТЕ НЕЩО

,,Работа,работа, работа,, ........за нама 7 евро на час.Гарантирано от ГЕРБ.

аз бих искал да ми даваха по 7 евро. ама за това трябва да давам извънредни смени, нощни дежурства... и пак - рядко достигам двата бона..

моля медиите в България да не публикуват вече новини съдържащи класации на България, макар че рискувате да останете без новини!

Това са пълни шуротии! Аз съм строителен подизпълнител, и ако не дам на общаците 100 -120 лева дневно, няма и да ги имам, и това са обшаци, обикновено цигани. За майсторите знаете какво е, така че тия средни цени са валидни може би по видинско

ама на книга

Даваш ама в София, я виж в Хисаря например колко дават

tonk11

Я им кажи колко даваш на краниста и кофражиста? Направо ще ги утрепеш.

Бибитко и Наденица сачевата твърдят, че сме ударници във всичко, значи и в доходите, а то глей ся...

То се гледа средно. Наденица като вземе 5000 дневно и с моите 50 и вземем средно аритметично не сме много бедни.

бойче да вкара Алабания в ЕС , та да не сме последни..поне за малко

...Както и кафето и бирата са най-евтини от целия ЕС. Детските градни също са най-евтини в ЕС, където средната такса е 800 евро и нагоре за дете. Данъците са ни най-ниските, горивото ни е най-евтино в ЕС. Гражданска отговорност ни е най-евтина в ЕС. Не е само труда. Прост икономически принцип - за да се вдигнат доходите, то трябва да се вдигнат и цените на услугите.

Kak 6.5 евро на час бе? Това прави по 52 евро на ден или около 100лв. На месец се връзват 2000 и нещо... Това няма как да е средната заплата, кой каквото ще да ми разправя!

Брутна заплата, брутна! Никой никъде в света не говори за нетна след данъци.

Човече, не знам как си мислиш, че това може да бъде дори и брутната заплата у нас...

Прав си, сметката излиза 2200 на месец "средно". Ключа е в "средно". Десет души на 600лв се компенсират "средно" с един взимащ 20к на месец. Така, че средно сме добре :)

Според данни на НСИ за 2019г. 61% от населението на страната работи за минимална работна заплата. За 2019 г. работещите бедни са 378 хил. души или около 12% от всички заети. И повече от 21 % от българите живеят под прага на бедността../повечето вероятно пенсионери, работили цял живот/ --------------------------------- 61% + 12% + 21%= 94% работещи (и работили и вече пенсионирани) бедни хора в България. И остават едни 6% с прилично или дори добро заплащане. Ако тези 12%работещи бедни са част от 61% на минимална работна заплата , тогава бедните са "само" 82%. Но пък тогава излиза, че минималната работна заплата е на нивото на линията на бедността. Ами, това е.

Еми като масовия българин само краде/носи/кърти/чисти/извозва, какво очакваме? Забравих, че всички имате по 2-3 безмислени тапии за ВИШО! Верно, понаучихте езици - ама за какво са, като те англичаните, французите и немците си знаят езиците по-добре от вас :Д хахахаха

Не е масовият, който краде, а индивидуалният. Казва се Боко. Иди да гласуваш на 4.04 да му се отпусне нова масичка, че на тая ще се счупят краката под тежестта на милиони.

За тоя "труд", който полага 5 евро на ден са му много.

А знаете ли че ,скоро бутилка олио. Бисер ще излиза от завода на цена 5,50.

Да защото бащата на псевдо бизнесмена Вълнев, се казва Бесер Вълнев!!!

А знаете ли, че от 20 познати никой няма уред за готвене без мазнина и всички сме на вълна такава покупка, па да си излиза на 55 ако иска. За салатите ще взимаме зехтин.

грубо, при 6,5 евро на час, 8 часов работен ден, 20 работни дни в месеца... това прави 2000 лева заплата! Баси! Сериозно ли? При средна заплата доста под тази цифра, как точно го сметнаха???

Разходи на фирмата за работник!!! Не заплата!

заплатата влиза в разходите от 6.5 евро, но не ги изчерпва.

243Win

Човека каза: Ние предлагаме работа, работа, работа... За заплати не е ставало дума.

ГЕРБ и ДПС владеят над 80 процента от икономиката в България.Реално българите са роби на тези две партии.

Българите са в капана на собствената си некадърност и очакване че някой ще им поднесе всичко на тепсия.

Реално ако българите бяха много кадърни и образовани, нямаше да работят в България и щеше да е интересно кой ще работи на родните феодали?!

Е тогава кой им е виновен че немогат да произвеждат на по-ефективно. Или пари искаме ама за същата мърлявщина.

Как според вас тези хорица на минимална работна заплата си позволяват жилища за по 120000, коли за поне 40000 и почивки за поне 5000. Стига мрънканици.

24.11.2019 г. — Работещите бедни са 378 хил. души или около 12% от всички заети. Това са казва в публикация на Института за пазарна икономика ... друг ...факт - повече от 21 % от българите живеят под прага на бедността... Работещи бедни. Това са лица, чиито доход е под линията на бедността, въпреки че работят... 14.09.2020. Държавата предлага прагът на бедност у нас през 2021 г. да е 369 лв., като ръстът е с 6 лева спрямо тази година...

Че по статистика са толкова и масово не си декларират доходите.

Хайде, хайде, знае се колко се подписват на минимална, а под масата Х 3 взимат.