Три проблема в екологията останаха за 2021 година

Решаването на проблемите с мръсния въздух, с отпадъците и водите се нуждаят от широк обществен дебат и разбирането на всеки от нас

Обратно в новината

Коментари - Три проблема в екологията останаха за 2021 година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За чистия въздух на София се грижат герб и вмро на партия за 4млрд лева заем за завода за горене на боклук до централана гара, който ние ще връщаме! Водната криза в източна България за земеделието е факт. Един министър разпродаде, шлюзове, кранове и помпи на скрап и сега в житницата на България няма вода за земеделие. 2019/2020 на практика няма реколта.

Правителството няма ДУПЕ, да затвори 3-те Марици и другите ТЕЦ-ове, които замърсяват цялата държава!! Ако предприеме действия, излизат няколко стотон МИНЬОРЧЕТА и започват да протестират! А правителството е страхливо и разчита на ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ!

Реалните мерки за чист въздух са очевидни. Спиране на всякаква промишленост, която отделя пушеци, вредни вещества, химикали и др. Пълна забрана за внасяне на коли от дадена дата натам, които са с обичайните двигатели. Разрешават се само електрически и на газ. Съществувашите се оставят на доизживяване при строги еко регулации. Пълна забрана за използване на печки с горене в домакинствата. Пълна забрана на горска сеч, забрана за продажба на дърва за огрев и въглища. Създаване на еко и горска полиция, която само с това се занимава. Автоматично поне 1 млн домакинства остават на студено. Как ще се топлят? Раздаване на онези от тях с доход под еди колко си на безплатни конвекторни печки и газови отоплителни системи. Безплатно поемане на разходи за ток и газ за зимните месеци. Грубо го изчислявам на 2 млрд. лева на година. Откъде ще дойдат парите? Увеличени данъци+рев на Европа да плаща част от зеления масраф. Всичко друго извън тези зверски скъпи мерки е фантазия и илюзия. Еко значи много пари и те ще дойдат от джоба на работливия и способния, за да устроят простия и мързеливия. Справедливо ли е това? Не е. Но друг начин не виждам. И тук "неправителствения сектор" изобщо няма работа, както и във всичко друго. Стойнстните неща струват нечии пари, т.е. нечии усилия. Ако чистият въздух в града е стойност, бъдете така добри да плащате-вие, Европа, марсианците, някой има да плаща, а друг да организира всичко това.

Проблемът е - необмисленото застрояване на яката над околовръстния път около София с което се блокира достъпът на естественото течение от Витоша към София.Проблемът е прахът от самото строителство,който се отлага по улиците, а когато вали се ревръща в какл, защото улиците се строят от малограмотни собственици на валячета и бобкати, без насрещен конрол за отводняване, отклонения по нивелация и други стандарти изисквания за улица.Проблемът е и цялата тази строителна механизация и тежкотоварни автомобили, които са секънд хенд и отделят газове и смрад, повече от МК"Кремиковци".

Проблеми в тип : грозен плешив и дебел

Особенно ТАКСА СМЕТ , това е най големият рекет на Държавата спрямо населението и бизнеса.