Тръмп наложи мита срещу китайски стоки за $200 млрд.

Американският президент предупреди Китай да не отвръща със същото, защото следващият удар щял да е още по-жесток

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последната ми заплата беше 2500 щатски долара за работа онлайн 12 часа в седмицата. Сестра ми приятел е средно 8k за месеци сега и тя работи около 30 часа в седмицата. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като се опитах. Потенциалът с това е безкраен. Това е, което правя......>>>>>> Ecash10.COM

Тръмпи се вживява на боКче ! Той може да налага мита но ако на него му наложат щело да стане страшно .... Баси и смешника ! То верно , че като цяло иска да вдигне на крак американската икономика но забравя , че тя е съсредоточена основно в Китай . Едно облагане с 25% мито на УС фермерите и ще му се разкаже играта от всякъде . Не друго ами Китай е един от малкото които му изкупуват ГМО продукцията и то в степен в пъти надвишаваща самото вътрешно потребление на американците .

Тоя глупак Тръмпи-Дъмпи само ускорява неизбежното ! САЩ ще потъне като Титаник ! И това ще се случи по-скоро от колкото го сънуват в кошмарите си !

Тия от САЩ са големи тъпаци.

Крайно време беше някой да намести тая китайска сган. САЩ им дадохо образование а те почнаха само кражби от САЩ и КАЛПАВИ КУПИРАНИ производства/ ЦЕХА на света/ и заляха света. Тези БРАК стоки супер евтини подбиха нормалните производства и носят на Китай десетилетие приходи без покритие. Само за 6 мес. ЕС установи над 670000 китайски стоки БРАК внесени в ЕС- УЖАС!!! Не съм купил нещо ,което да не псувам , че съм го взел китайско- НЕКАЧЕСТВЕНО да го доправям. Производства за БЕДНЯЦИ, опасни и калпави. Китай бракониерства и краде, ЕС установи,че не са плащали милиарди д. данъци в Пирея. Да, трябва тази сган да бъде поставена там където трябва и се почва това. Браво Тръмпи. Тези тоталитаристи Доживотния първи Си и другия Късия Путев трябва да се вкарат и ще става на место.

Kитай произвежда и изнася опсани и калпави боклуци за маймунските държави. Стоките за белите страни са перфектни. Ясно става къде живеете и какви китайски стоки купувате.

Четох до: "КУПИРАНИ", изгуби се смусълът да продължа! Когато отидеш да си направиш кУпие на документ дано те разберат! Репликата кум теб е доста смислена и е писана от по-информиран човек, но надали ще осъзнаеш информацията там, защото има доста думи, които според твоя правопис са "грешни и неразбираеми". Между другото, не си купувай буквар и читанка на китайски, зор си видял с българските.

Купират се ушите на кучетата ...

Явлението "Тръмп" е много полезно, така целия свят види какво представляват САЩ и сателитите им от Европа. Нека се види колко струват тези бабини деветини за демокрация, свободна конкуренция, човешки права и пр., Принципи, които никога не са спазвали, но непрекъснато обвиняваха другите, че не спазват. Замътиха главите на сума ти народ, нека сега нещата се прояснят докрай.

Нещо си се объркал. Демокрацията никога не е отменяла митата. Именно защото в Щатите има демокрация, Тръмп е на власт днес, а утре ще е някой друг.

Американската демокрация отменя митата където и когато и изнася

Така е, но тия, които са го поставили на власт са едни и същи.

САЩ са в състояние да произвеждат всичко което внасят от Китай, но не могат да го произведат нито толкова евтино, нито толкова качествено

Качеството ще го докарат, но евтино - няма как.

С други дуни, ако някоя иска хем да е девствена хем да се е... трябва да се отвори отзад. Ол дъ бест ту Америка

А, знаменитото "китайско качество".

СТО (Световната Търговска Организация) трябва незабавно да изключи САЩ като член и да суспендира всички договорености произтичащи от членството и там. В противен случай да вземе да се саморазпусне и прекрати съществуването си..

"В резултат на мерките на Тръмп, износът на Китай за САЩ се е увеличил с 12% за последното тримесечие" Тръмп е скрит китаец ;)

Е нормално. Всеки гледа да си купи преди да са треснали капаците.

Ей путинуидите съвсем се оплетохте - нали уж с Глобализацията ви пречеше най-много? Сега пък протекционизма не ви харесва.. Е то на крива ракета..

Глобализацията е лоша, защото начело са лоши, лоши хора- американци. А когато начело е другарят Ленин или другарят Сталин, е съвсем друга работа. Същото се отнася и за протекционизма. Когато страдат китайските другари, това е лошо, много лошо.

За да удари някой с мита нещо си /стока/ следва въпросната стока да има произвеждан собствен аналог, който по този начин би станал по-евтин и ще измести "ударения" от националния пазар. В противен случай "ударът" е в правно място, даже по лошо - в собствената самодоволна мутра.

Китай не произвежда АБСОЛЮТНО НИЩО което да не може да се произведе в Щатите.. бе.

Николовв

А организирането и обучаването на хора за такова производство да не мислиш че става за месец- два?!

ами фактите са че САЩ НИЩО не приозвеждат а внасят 98 % от чужбина.На всичкото отгоре откакто има мита търг.дефицит на САЩ спрямо Китай добави още 89 млрд.долара /от началото на годината/

САЩ произвеждат основно зелените хартийки, с които си купуват всичко. Явно искат да се докарат дотам, че никой да не им иска хартийките, тогава ще трябва да се напънат и да започнат да произвеждат реални стоки.

Не сте съвсем прав. Ще ви опонирам като кажа, че освен зелена текстилна хартия за печатане на долари САЩ имат едно особено важно производство на ВПК (Военно-промишления им комплекс) и то като качество е на съвсем добро ниво. Та САЩ няма да се напъват и да произвеждат. Както селянина, който се е откъснал от земята и е отишъл в града никога няма да се върне да копае с мотиката царевица, така и СОЩ няма да се напъват да произвеждат, а просто ще наложат със сила и оръжие своите "правила". И тежко и горко на останалия свят, ако позволи това да се случи!

Общо взето целия прогрес на Китай е благодарение на американски фирми ,които използват евтината работна ръка. Лошото за тях е ,че китайците им кадат технологии и взимат старите машини от производствата да бълват още продукция доближаваща оригинала.

Китайците са много, ученолюбиви са и работят много. Обречени са на успех. Със или без САЩ.

Обикновен протекционизъм, нищо лично. За САЩ това е добре, за останалата част от света - нищо чак толкова.

ако САЩ произвиждаха същите стоки и услуги, които сега оскъпяват с мита. Иначе просто натоварват техните си потребители с нови високи косвени данъци и лишават част от собствените си предприемачи от печалбата им. Много е трудно да провеждаш протекционизъм в днешните глобални икономически отношения.

На кой му пука за това? Американските военни просто получават още 1 трилион долара от данъкоплатците.

какво ще стане ако Китай , Турция, Русия спрът да използват американски стоки и ускуги и компании? Какво ще стане ако китай забранят Iphone например

Конкретно за Iphone - ми възможно е да се свие или дори да фалира. А ако фалира какво ще стане - ми нищо..., само поредният балон на който са изпуснали въздуха.

Балон? Пазарната капитализация на Apple надминава 1 трилион долара. Балонът май си ти. С изпуснат въздух.

Колко точно искаш да се свие? Сега струва кокото 20 Газпрома :)))

dotan

Отговори си на един въпрос тези 1 трильон долара реални активи ли са или това е цената на акциите на компанията... Акциите при определени условия могат много рязко да се сгромолясат, а от там и пазарната капитализация... Ако по някакъв начин се застрашат печалбите и ръста на компанията акциите много бързо ще слязат надолу...

Айфон бил балон, Тесла била балон ... Нека са балони. За разлика от пишещия презерватив, който дори и балон не е.

Нека пробват да спрат американска електроника и софтуер и да ги видим колко струват. Intel, AMD, NVIDIA, MS, Autodesk и пр. нямат алернатива. Иначе без китайски джапанки Светът все някак ще оцелее.

Хахахах (нерегистриран) ти си много неграмотен и невеж за съжаление. Вземи прояети нещо, пообразовай се и тогава изказвай мнение :)

dotan

С малката подробност, че всичката тази електроника се произвежда в Китай, Тайван и прочие... а колкото до продуктите на Аутодеск ако си мислиш, че китайчетата няма да ползват пиратски версии жестоко се лъжеш... те и сега използват пиратски софтуер.

NVIDIA e тайванскa фирмa. Autodesk е канадска. Intel, AMD и Microsoft са с понижаващ се тренд от години, повече от 2/3 от съвременните устройства които се купуват не разчитат на нито една от трите платформи. Но общото за всичкиите тези фиррми е едно - всичките им производствени ресурси са съсредоточени в Китай и Индия, и нито една от тях не подкрепя мерките които Тръмп предприема!

и NVidia и Autоdesk са американски компании, последната е само пример - професионален софтуер не винаги може да се пиратства (дълга тема е, и не е тук мястото). Китай купува микропроцесори от Интел за около 150$ милиарда/год - толкова за 'китайските' компютри..

Ако не знаеш конгреса преди няколко месеца гласува втората по големина компания в Китай за производство на телекомуникационно оборудване ZTE получи забрана да използва американски технологии и да работи с американски фирми. Познай какво се случи.

като го назначи за президент на САЩ Путин му постави няколко задачи, но чак пък да ликвидира страната си , този се престарава...

Искрен смях предизвиква този сащ-исан и нелеп цървул. Тоя не може шамар да си удари, та щял да удари китайската електроника. Евреите все по-смешни президенти слагат. Мислех, че Буш е най-тъпия, но ме опровергаха с Обама и с т,ва сегашното. Основния кредитор на сащ-исаните е Китай и само да решат ги фалират за секунди...

-затова ти е смешно. Намери си китайски компютър с неамерикански процесор и тогава се смей.

Китай е твърдо решен да стане световен лидер тихомълком. Без дрънкане на оръжие и политически авантюри. Имат планини от пари, както държавни, така и частни. И купуват всичко, което им се изпречи пред очите. Особено масивно изкупуват акции на високотехнологични световни гиганти, като опитват и цели компании да напазаруват. Почти няма голяма световна марка, която частично да не е китайска собственост. Особено производители на потребителски стоки. Всички известни марки коли например, така стана и с телефоните. Като добият собственост, легално взимат технологии и цели производствени линии и почват да бълват в пъти по-евтина продукция, с която заливат света. Веднъж добили дадена висока технология, тя се доразвива и попада в безброй безименни китайски фирми. ЕС се усетиха и почнаха да забраняват продажби на акции, но е късно. Китай разполага с огромна технологична мощ-къде легално, къде с шпионаж взета и спиране няма. "Един пояс един път" е многомилиарден проект за износ на евтина и качествена високотехнологична продукция в Европа и спиране няма. Инвестират в Африка, Южна Америка и къде ли не. Само в източна Европа инвестициите им са с космически мащаби. Не им стига това, но и купуват футболни клубове или акции от такива, стадиони, инфраструктура, развлекателни индустрии, пристанища, летища, авиокомпании-всичко. Много трудна ще е някой да ги спре. Играят страшни пари, вероятно корумпират, шпионират и няма сила, която да им се опре. Очакваше се САЩ да се защитят, Китай просто здравата е стъпил на мощен и платежоспособен пазар и бълва като невидял. Планините пари отиват за нови и нови инвестиции по света. Песимист съм за САЩ и тяхното бъдеще във всякакво отношение.

Тоя верно се оказа добър президент.

В момента световното производство се пренасочва от Китай към Индия и страните от Индокитайския полуостров. Това става с тези мита. Та Китай трябва много да внимава.

Китайците отдавна не са само изпълнители. Качеството на собствените им разраборки отдавна е на световно ниво, особено електрониката. Така че не е ясно кой трябва да внимава. От това страдат основно потребителите, които плащат митата в края.

А там са регистрирани китайски компании

Човек дори добре да живее, рано или късно си избира един луд! Е, за "велика" америка това е Тръмп. Нали лесно се печелиха търговските войни?? Да, те се печелят лесно, когато си силен и можеш да си го позволиш. Когато си насран до кръста и вече с бюджетен дефицит от над трилион долара, можеш само да се понаведеш и да се хванеш здраво за палците.

Че то целият бюджет е трилион долара, как изкара трилион дефицита? От друга страна 25% мито ще осигури допълнителни 120 милиарда за бюджета.

Бюждета на щатите е около четири трилиона долара!! Липсата на един трилион и половина е около и над тридесет процента! Спрямо БВП в момента се изчислява на около 6%. Това са пари които се харчат, но те ги нямат. Тоест ако не си печатаха този недостиг, то те трябваше да са фалирали още през 2008г.

кого плаши с "третия" си пакет? Ми те ще наложат и те мита и тогава кво бе каун?

ще има още едно сапунисване на Тръмп май. като гледам доларът ще стане 1,50

Е Пипи без да искаш си схванала нещо което доста едноклетъчни мозъчета не сдтоплят, за това и въпроса ти какво внасят САЩ в Китай е правилен, внасят основно зърнени храни целият им внос е на стойност около 150 милиарда долара, докато Китайският внос в щатите е около 505 милиарда долара...сега кой ще загуби повече от големите мита е ясно, като трябва да е ясно че всичко което Китай внася в САЩ американците могат да си го ПРОИЗВЕДАТ само че ще е по-скъпо....но по времето на комунизма в икономическият ни учеха,че....които има по-голяма производителност на труда той е по-ефективният, а сега сравни производителността на труда на китайчито и на американският работник и отговора КОЙ ще победи в икономическата война е ясен!

Силно се съмнявам, че днес в САЩ има кой да произвежда. С десетилетия нещата се промениха там и не мисля, че е толкова лесно, колкото го представяш, да се върне производството в САЩ, дори фирмите да го направят моментално. Кой ще работи? Че дори изтъкваш, каква производителност щели да имат, може би и качество? Черните от гетата ли ще работят или клатикурците? Особено пък съчетано с гоненето на имигрантите, които вършат подобен вид дейности.... Не е толкова лесно колкото изглежда.

Американците не могат да произведът нищо. Основните им компаниии за електроника IBM и Motorola са собственост на Леново. Всичкото 5G оборудване се произвежда в Китай. На прага на поредната технологична революция американците се правят на интересни. Никой няма да спре да купува китайското. То е десетки пъти по-евтино от американското. Просто америанците ще платят по-големите мита и инфлацията ще скочи.

Те и отдавна не произвеждат почти нищо. А което произвеждат не е баш пример за качество. Виж американските телевизори примерно, автомобилите също ... Не може с десетилетия да си шефче и да режеш разходите, а изведнъж да търсиш обучена работна ръка, която да ти чака кефа с поколения, да върнеш производството....

Относно смартфоните и компютрите - да не се забравя, че без софтуера, който се създава и контролира в САЩ (Майкрософт, Ейпъл, Андроид), цялата тази китайска електроника ще представлява просто лъскави кутийки.

Спри се бе малоумно гномче джас! Нищо не казваш по въпроса и само пляскаш от последна инстанция глупотевини! През крачола ми е за "авторското" софтуерче на този или онзи. Научи нещо важно веднъж и завинаги - ВСЯКО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ ИМА АЛТЕРНАТИВА! повечето случаи алтернативите са поне 10!

Сравнявам им производителността и стигам до извода, че американците нямат шанс. Китайците са азиатци. Ако си ходил в Китай - знаеш каква етика на работа имат. Нищо общо с тази на Запад. Там не питат "Кога ще почивам?", а "Как мога да работя повече?". Не стига това, ами имат и всички машини, инвестиции и инфраструктура. Не случайно произвеждат абсолютно всичко. Няма стока на планетата, която да не се произвежда в Китай. И не на последно място - Китай, за разлика от заборчлялата Америка, е държава кредитор. Тънат в пари... Могат да инвестират в каквото си поискат, и да го направят да работи. В САЩ от къде пари за инвестиции във фабрики и машини? И не на последно място - Китайците имат стоките. Ако американците не ги купуват - ще ги купуват други. Дори никой да не ги купува - ще си ги купуват сами. Населението им е колкото 5 Америки, и вече има пари. Най-големият пазар на планетата е Китай. А САЩ нямат стоки и реално нямат и пари. Какво ще стане, когато китайците спрат да им дават евтини стоки, и спрат да им дават пари на заем (познато като търговски дефицит)? За съжаление САЩ нямат шанс в тая война. Иначе Тръмп правилно се е усетил, че търговският дефицит е огромен проблем. И също е прав, че китайците до сега налагаха мита на всички, и всички ги търпяха, заради евтините стоки. За съжаление обаче САЩ вече не са в позиция да отговорят подобаващо на икономическата мощ на Китай. Този влак вече е изпуснат.

учил икономика през кАмунизЪма а? Сметка е проста кой ще загуби повече - потребителя, този който плаща реално митата. Тоест обикновения американец. Относно производителността на труда, чия е по-висока, запитай се защо аджеба Американските капиталисти си изнесоха производствата извън САЩ, вместо да се радват на голямата производителност на труда там.

Оранжевият изплиска легена.

В Сащ че и други нации искат да имат достоен живот и добър стандарт но живот.

дежурните мекерета блъскат минуси.

Баси изнудването и произвола. Щатите трябва да бъдат сложени на място. И нека там си се правят на велики.

Изнудването и произвола е на Китайците. Крадат технологии и на готово правят дъмпинг и това от години. В момента Тръмп се опитва да им отвърне и да намали търговския дефицит.

С разликата, че фирмите сами тичаха натам, нали? Въпреки всички условия, като китайска фирма, даване на know how и така нататък... После китайците виновни, че не си събули гащите и не работели без пари за да дебелее западният собственик ... Искаш евтина работна ръка? Фирмата китайска, даваш каквото знаеш и така... Ако не ти харесва, произвеждаш у вас... А защо не тичат към България предполагам е идеално представено от Great Wall .... Успяхме да сглобим продукти по-зле и от китайците...

САЩ се изолират все повече от света. Накрая ще си останат сами срещу всички.

Това което се произвежда в Китай е финансирано и организирано от САЩ, Китай са работната ръка което не е малко но не стига, високите технологии са все още на запад .

Високите технологии са вече в Китай, щото фирмите са китайска собственост.

Това е една стара заблуда. Допълва се от заблудата, че това ще продължи до момента в който роботите станат по-евтини от китайците и тогава всичко ще се произвежда в САЩ, но от роботи. Пропуска се къде ще са произведени тези роботи, защото май ще са произведени в Китай, но май няма да ги изнасят. А последната заблуда е, че Китай не знае как да си защитава интересите.

Роботите ще са произведени в Германия, Япония и САЩ.

dotan

С малката подробност е, че не можеш да направиш завод/ да откриеш фирма в Китай без една част от завода/ фирмата да бъдат ДЪРЖАВНА собственост... освен това част от печалбата няма как да е изнесеш извън Китай... Китайците никак не са глупави...

Може да не са глъпави, но това, което получават в замяна, са долари. А доларите си ги печатат в САЩ. Така че косвно усилват Америка.

супер новина за европейските пазари. цените падат реално. само чебурашките квичат

Еле пък в България такова падане на цени настана,че хляба от 90ст. стана 1.20лв. добре,че е тръмпича ,че да живнем малко!!!!!!!!!!!!!! Май ,че моканина беше казал"Божеееееееееее колко мъка има по този свят боже""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На оня козяшки трол горе може да са му вдигнали заплащането и той го интерпретира като падане на цените.

ето го и типичния пример, който от толкова квичене е изтрещял. хляб от Китай. .... без думи. вот тьибя 5 копеек.

Китай с България. Жълтите няма да му клекнат. Ще му измислят нещо, какво, не знам, но е сигурно, че и тръмпестия и обикновените американци ще го усетят по джобовете си. Иска да смачка конкуренцията, с мита ама е сбъркал. Само с мита няма да стане, а за други мерки не му стиска, защото китайската икономика е поне толкова здрава, колкото и щатската. С тая разлика, че Китай прави инвестиции в чужбина, на 5-те континента, а с това и приятели, за разлика от тръмпестия, който се скара с всички съюзници.

Най много инвестиции по света имат САЩ бе тржле!

военни бази?

"Американският президент предупреди Китай да не отвръща със същото, защото следващият удар щял да е още по-жесток" Типично по американски: ние ви бомбим (в пряк и в преносен смисъл), но вие сте длъжни да кротувате и търпите. Няма по-нагли и безпардонни същества от американците.

Струва ми се, че скоро бай Дончо ще го съдят за национално предателство

Интересно от кои други страни ще вкарат рутури,телефони и прахосмукачки... Или китай ще прави за европейски марки а от европа ще пращат на Тръмп.. Пак ще се продават ама ще замазва очите на тия за които Ирак е в Европа..

Много ми е интересно какво внася САЩ в Китай та да предупреждава Китай? Май само чернилки може да изнася

Нали разбирате, че американски продукти се произвеждат в Китай. Като iPhone например. Сега ще им литнат цените и така създават затруднения на американските фирми. Тръмп е много глупав (в прекият смисъл), ако си мисли, че няма да има ответна мярка. Започва икономическа война с почти целият свят. Вместо да погледнат, защо са неконкурентоспособни. Като мярка примерно да си намалят заплатите в САЩ.

Да намлят заплатите може в Африка , България или Масква, там където има аборигени и очевидно не води до развитие.

Глупости. Айфона се прави в Тайван. Фокскон е Тайванска. Сега Фокскон мести заводи в Индия, Виетнам, Тайланд, Малайзия, Филипините.

Американския президент показва завиден олигофренизъм невиждан и нечуван до сега! Вика дай ще те плрсна през лицето, ма ти не отвръщай. Този не е за президент.

"Американският президент предупреди Китай да не отвръща със същото" Брех, че демократичноооо!

ДОБРУТРО КАМУНИСТИТЕ! КИТАЙСКОТО ЧУДО ПРИКЛЮЧИ!

Щатите са триста милиона. Останалите страни имат население над шест и половина милиарда. Схващаш ли къде е пазарът на китайските стоки? А други производители няма, или са пренебрежимо малко...

И ти кога щеше да си купиш айфон, ако не ти го правеха китайците?

айфонните не се ли правят от водафон! Просто го вадиш от водата, и от водафон става айфон!

Верно ли бре? и де ще ги "копаме"тез милиард и кусур китайци!!!!!!!!!!!!!!

Бодрият капитализъм в УС досега просперираше само благодарение на комунизма в Китай и на нефта на СА. Идва време капиталистите да бачкат в услуга на Китай

Отидоха по дяволите и Амазон и ebay. Вече няма да внасяме части за компютри през УСА а ще си ги купуваме директно от Китай.... А американците ще трябва да свикват, че при тях няма да е най-евтино !

Доларът ще скочи драстично. Аз съм къс в евра и ще ми дойдат едни дебели кинти изневиделица.

Един дебел да не ти дойде изневиделица...

На никой няма да трябват долари. Ще трябват юани за китайските стоки, щото ще се купува от Китай.

Ще скочи ама на дъното на пропаста!!! и що мърсиш името на австрийския диверсант със тъпоумието си!!!!!!!!!!!!!!!

Честито на хамериканците

Дългоносите реднекове рано или късно ще настъпят мотиката:)

Хе хе, а на бас че Китай нема да си затрае.

Така и трябва. Те да не са муньовци?