17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трамп нищо никъде не е инжектирал. ФЕД пусна 1 трлн. на Репо пазара и (о, чудо) няма кой да ги вземе - тези, които могат да си ги подволят, не ги искат, а тези, които ги искат, не могат да си ги позволят. Едновременен срив и на търсенето, и на предлагането на пазарите не значи криза, а или депресия, или пълен крах.

ВИРТУАЛНИ ЛИ ЩЕ СА?! ЩЕ ИМАТ ЛИ ПОКРИТИЕ? ЗА ЕДИН ПРЕАТЕЛ ПИТАМ?! КАТО ИМАТЕ 1 ТРИЛИОН, ВЪРНЕТЕ ГО НА КИТАЙ, СЕГА Е В КРИЗА И ИМА НУЖДА ДА СИ СЪБЕРЕ КРЕДИТИТЕ! БЕЗОБРАЗНИ НАХАЛНИЦИ!

Госпожи и господа , да ви светна по въпроса.Това са пари без покритие.След това с тези печатани долари американците присвояват богатствата и ресурсите на целия останал свят.Някакси тези изкуствени пари се покриват от природните и човешки ресурси на целия свят.С какво право?! Не е ли това престъпление от най-висок ранк?. Как така.... ?А ако някой друг си напечата талива пари тогава какво ще се получи ? ... Излиза ли това, че целия свят принадлежи на Америка?, Има ли някой да каже , че това е престъпление .... кражба?

по документи принадлежи , но по реални дедствия Америка прилича а бананов слон с фондова борса която за пореден път бутнаха от вън с едно кихане.Друго там няма , а има едни шистови компании за добив на нефт но от тях само за 2 седмици 1/3 фалираха с дълг от 500 млрд.долара щото цените на нефта паднаха.

Прав е Тръмп. В момента Китай води първата световна бактериална война срещу Запада. Запада ще пострада много повече от Китай. Това е в отговор на санкциите и митата на Тръмп

Точно обратното, Трампи видя, че не става със санкции и мита и си реши проблема.

Имат си печатница за "пари" и си ги пускат в целия свят ,но защо трябва да им ги признаваме.Не е виновен който яде баницата, а този който му я дава.И колко трилиона им е вътрешния дълг до 60 трилиона го следих?

са истински бананов тигър с фондоба борса ама фалирала: Киайт кихна от вируса ,Русия свали цените на петрлола и фондовите борсо се сринаха, а половината шистова индустрия в САЩ фарила с точто 1 тлрн.долара дългове, на фона на : още по голя търговси дефицис със свмета, двоен бюджетен дефицит+ 60 млн.нови на купони за храна ,101 млн.без здравни осигуровки и 35 млн. офизиално регистирани бездомници в САЩ.На тъжното е че В САЩ както и ЕС се оказа, че дажен нямат маски и респиратори за обдишщване пза тежсите случайи на вируса и поръчват внос от внос от Китай и Русия.Едно е да имаш фондови балони 80 % от иконовиката друго еда имаш реална икотомика 10 % основно в добмива тна шистов петпло който ти фалираха.

от кои филм са тия един трилион долара?

Внимавайте колко високо скачат котировките, защото кандидатът за президент е способен да обещае още много и много трилиони държавна пара преди изборите....А от високо се пада лошо, когато се опираш само на политически обещания. Сега остава да обясни как ще го намери тоя трилион и ако го има що досега не го е "инжектирал". Любопитно е и кой ще го плати и кой ще го получи, защото не ми е известно каса да ражда пари. Та първо е взет от едни и ще се даде на други или първо е взет на едни и ще се даде на същите? Много ми харесва когато някой раздава щедри обещания с пари, които са на тея, дето им се обещава. Вече е известно, че човекът си е за учебник, когато става дума за демагогия, а борсите обичат точно такива трикове да си вдигат котировките, докато....1929, 1989, 2009....шоуто продължава.

Не е взет от никого. Създаден е с щракане на пръстите по клавиатурата. Ще бъде даден на едни компании, с цел инвеститорите да вложат пари в акциите на тия компании, с надеждата да спечелят от тях, т.е част от новосъздадените пари да отидат при тях, за да не отидат при някого другиго. Защото общата маса на парите се е увеличили и те трябва да докопат и от новите за да си изравнят съотношението между това което имат сега и общата маса.

Всъщност емисионният център е Държавният резерв, който технически не е зависим директно от президента /въпреки, че държавата участва доста силно в него/ . Историята му е любопитна и тясно свързана с големите еврейски играчи, Рокфелер и сие, общо няколко банки. Принципно играта с печатане на американски пари, които са със особен статув в съвременната, крайно опорочена парична система, е доста сложен. Няма да сатне порсто така, да нареди печатане, защото има доста други пречки, като дълговите инструменти, тяхната оценка и прочие. Печатането става по-...рафинирано. Въпросът наистина е откъде ще ги вземе? Защото отговорът може да накара тези дето се радват, да се почешат където не ги сърби.

След отпечатването на поредните трилион (1 000 000 000 000) долара, хиперинфлация няма. Според кой учебник по Макроикономика се случва това? За един преател питам...

Количеството на парите и сега е достатъчно за хиперинфлация на 100 вселени като нашата. Само, че няма циркулация на тия пари. Тръгне ли циркулацията, има два варианта - изпомпване обратно чрез вдигане на лихвите и заклещване на дребните рибки или тотално обезценяване на всичко и почване от нулата.

Напечатали са поредната партида хартийки без стойност

Много интересно как го вади този трилион $, при положение че САЩ дължат над 20 трилиона$.

Лесно ще разбереш, ако поне веднъж се потрудиш да разбереш, към кого е основно дълга.

Към КОГО е дълга Дуда?????

Стара информация, Доу Джонс продължава надолу

в инфраструктурата 2 трилиона. във възстановяването 1 трилион. а вие може да ядете руския уй. айде със здраве

И тези са се отдали на хомеопатия... ако фане дикиш фане, ако не ще сменят дозата;)

Вече купуваме . Държим малко още "сух барут" ама на подскачането по дъното и него ще употребим . Който чака да свърши света пак ще обърка. Дори да свърши света Америка ще продължи на парите от турбо оптимизма си. Както каза наскоро един умен - Чарли Мънгър ( съдружника на Уорън Бъфет) за Елон Мъск - никога не подценявай човек който се надценава ... Така и с американския оптимизъм . Междудругото какво стана с Тесла $3000!? След като спада мина 30% се купува защото теоретично може и да стане като Голямата Депресия (86% спад), но реалистично най много още 10% да има надолу. Ако стане Депресия то тогава не ти е проблем спада на борсата а дали имаш добро оръжие, амуниции и консерви с боб в гаража ...

Смешници. Имат невъзвръщаем външен дълг от трилярди, пуснали били още тоалетна хартия.

на кой ги дължат тези трилиони долари, ами че те печатат долари колкото и когато си искат и после ги продават на глупаци като теб, който дават стоки и услуги за обезпечени с въздух хартийки !!!! задлъжнял левия джоб на десния ..... ти по-добре гледай да не ти вземат и съдраните гащи евреите, че когато тази "карантина" свърши може да си вече гол пищов

Ти за мен не се вълнувай, ние сме се запасили със злато, а балъците като вас дето им духате ще го ядете от изток и от запад..

Всъшност злато падна покрай тая дундърма както падна и 2008 и разочарова много катастрофици отново, но някой хора явно не се учат. Златото е просто технически метал , ценен но толкова, не по ценен от доста други платина , паладии ...

Като почнат да ви фалират шистовите боклуци, пак ще си говорим. Имаме и по ценни метали от платината и паладия.

Ти изобщо знаеш ли коя държава се е запасила с най-голям резерв от злато?

Ако мен ме питаш и мислич че са ФАЩ, то да знаеш че половината е позлатен кобалт какъвто връщаха на Китай, другото дори не се знае дали го има, питай Германците и други доверили охраната му.

Информацията за резервите на злато по държава я има на много места в нета, така че фактите са различни от тъпите ти чувства. Ти си като някой шибан трансдженър където си мисли че това което чувства и защитава е по-важно от фактите и реалния свят!

Бъркаш ме с някой но това е нормално за малоумен който чете западните източници за "реалния свят". Чиба да сучеш.

Хора които подкрепят тая кочина Русия са от простолюдието, хора без мозък и каквато и да е морална ценност. Хора които чакат на помощи и на социално подсигоряване. Раята няма място в света на капитализма, правиелствата и политиците са винаги най-голямото зло. Ти като не разбираш от реална икономика и си селянин от пета глуха е по-добре да не се обаждаш. Никой не му пука за бедните, те са бедни защото са прости!

Това го гледам от 30 години вече :)

Е явно си кьорав.

Капитализма подсигурява най-доброто! Хора които се борят за по-добър продукт, хора които осъзнават че техния труд се възнаграждава подобаващо. За какво се борят тези които получават нещо без никакви заслуги?

Да ти настина си кьорав, след като не виждаш че 2% капиталисти са вкарали 2/3 от планетата в пълна мизерия и смърт. Но всичко се плаща рано или късно. Тик так, тик так, чуваш ли? това са стрелките които отброяват кончината на капиталистическата пасмина.

Дългът ще бъде рефинансиран. Икономиката е в страхотно състояние. Ако удържи на вируса - дългът не е толкова страшен. Спогодбите с Китай ще донесат стотици милиарди в следващите години. Новата версия на НАФТА, енергийната независимост, производствата, корекциите на митата - всичко ще направи дълга не толкова тежък.

Целия свят трябва да е благодарен на Тръмп, човека можеше да "инжектира" 5 трилиона вместо един, но той показа държавническа мъдрост и умереност.

Хайде! Пак пуснаха печатниците на зелени хартийки на три смени! Крава-момчета, какво стана с нашите самолети бе? Че вече е опасно Вожда Винету да обикаля с джипка.

Лесно се печатат пари НЯМАЩИ никакво покритие! Може би скоро ще станем свидетели когато федералният резерв в САЩ обяви че "валутната маса извън границите на САЩ-са БЕЗ стойност"!?!?Няма да стават и за тапети! Света е в криза и то не само заради короно вируса!

Абе и ти си един икономист...

Като Румен Гечев и Виденов е !

Tова да не са рубли...ходи си купи руска тоалетна хартия..

Когато гущерът е застрашен винаги си къса опашката...

Кога най сетне ще им секнат фалшивите долари.. Вероятно когато спрат да воюват в нормалните държави.. Не им остава много.. Продажни лицемерни копеленца

пусна печатницата и всичко качи, ... само нефта и рублата падат! хи хи хи ...

Булгаропитеците членове на ЕвроГейския съюз умират от яд и завист! Много е просто бе смешници! САЩ е добре управлявана държава, не като любимият ви ЕС и Тикволандия! Европа запада от година на година! Още ли не сте го разбрали? Бъдещето е на Китай, Корея, Индия и САЩ!

за развитите държави! със сигурност бъдещето НЕ е на раССия! хи хи хи

ти позеленее задника!

iwastef@

Защо не? Който може да си го позволи! С БВП 13 трилиона Щатите могат! А при нас? Граници затворени-регали празни=добре дошли в НРБ

БВП на САЩ е 21,5 трилиона!

1000 долара в банка= чифт дънки (от китай)

Той и нашия РазБойко инжектира американската икономика с няколко милиарда.

Значи целият зор е за това как да представят напечатването на още един трилион долара и да изглежда достоверно. За това е целият цирк.Догодина когато бюджетния им дефицит след орязването на почти всички данъци скочи на 2 трилиона, да има подходящо оправдание.

Браво, достигнал си завидна степен на плоскост. По рождение ли си го имаш, или е плод на упражнения?

печатницата на макс!

Това само един задръстен комунист може да го каже!

ли паднаха тия пари....?!

Печатай рубли бе, тъпи. Обаче хартията е по-скъпа, не става, а?

бута 7%...