Тръмп: 325 млрд. долара мита за Китай, ако не стигнем до споразумение

Обмислят се и санкции заради руския газопроводен проект "Северен поток-2"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Печатницата в щатите работеше 24/7 последното десетилетие и наводниха банковите сметки до преливане. Митата са нетрадиционен начин да посъберат парична маса.

Неслучайно Тръмпета е фалирал 6 пъти в частния бизнес. Много го бива в сделките. Тоя си го избраха само и единствено да уреди многомилиардни оръжейни сделки в Близкия и Далечния Изток и Европа, цитирайки иранско-руската-китайските заплахи. Преди да цъкате минуси, погледнете какви други външнополитически успехи има, освен оръжейните сделки, точно по тия причини. Може да дадате и примери с вътрешнополитически успехи. Ама нещо реално задвижено. И да не са намалените данъци - те са само за едни хора дето правят над определени суми годишно. И това не са мнозинството американци.

Трумпета, голем го раздава... на германиците сакции щото взимат от руснаците а не от него :) На американците, по високи цени, за да притиска Китайците... Ама вярват му... долара от десетилетия не е бил толкова силен.

Китай, Русия и САЩ не са същите както от преди 20 години. В момента се забелязва ВЪЗХОД на Изтока и Залез на т.нар. Запад, в лицето на САЩ. Само на мускули не може да се разчита и това много добре са го разбрали Китай и Русия. САЩ разчитат на лежат на стари успехи, обаче това няма да е за дълго.

Така написано заглавието "Тръмп: 325 млрд. долара мита за Китай, ако не стигнем до споразумение" особено с анонса към него Обмислят се и САНКЦИИ заради... Навява подсъзнателно на мислъта за някакво глоби , които бай Трумпето налага на китайците! Хората си мислят, че утре китайците вадят 325млрд и плащат. Няма такова нещо господа. Тези 325 млрд бай Трумпето ще ги набабани и ще ги събере от същите тия американци с по-високи цени! Той от китайците нищо не може да вземе. Има право само да увеличава цената на американците. Чудно нещо е това икономиката... не е за всеки.

Американците отдавна не произвеждат това което консумират. Отдавна. Имаше времена когато минаваха по тънката лайсна на конфронтацията между изтока и запада и скубеха златните кокошки от европа и света. После започнаха с печатането. Сега се опитват да вземат в ултиматуми, извиване на ръце и откровена кражба. Да, ама всичко си има край и този край вече настъпва.

Стига си писал глупости, 45г ни учеха че Америка ще рухне а падна СССР. Сега 29г по късно такива червени пророци като теб продължават старата песен. Колкото до америкамската икономика - три фирми, Боинг, Кока Кола и Ейпъл имат повече продажби от цала Рассия.

На какво имат повече продажби? Боядисана подсладена вода, друго? Самолети?! Бойнг?! :))))))))) Боинг умря. В момента го държат само военни поръчки. Нататък, Ейпъл? Какво продаваха ейпъл, че не мога да се сетя къде се произвеждат "изделията" им?

Тези се самоизолират, Китай, Русия, Европа... в Южна Америка не ги харесват... ще си останат с една Канада и тяхните приятели от Африка за да има повече афроамериканци :) Честито да им е!

Пуска въдички, но явно рибата не кълве, а колкото до Германия не знам дали е зависима от руския газ, но от американската политика със сигурност. Горките са окупирани до живот.

Тръмп ще направи Америка отново велика! Работниците на САЩ гласуваха за Тръмп, така че той е длъжен да защитава техните интереси. Относно Северен поток, според Тръмп този проект засилва влиянието на Русия в Европа, това е причината да му се противопоставя!

В сащ няма работници, защото няма индустрия! А за Тръмп гласуваха реднеците, защото Путин им го посочи!

Schilo

Тръмп уж е бизнесмен, а не е научил една истина- че пазара, потребителя определя. Заради някакъв инат да изгубиш пазар от близо 2 млрд. човека си е живо харакири.

Не се впускай да коментираш теми, които изначално не са ти ясни. Потребителя НИЩО НЕ ОПРЕДЕЛЯ! Пазарът НЯМА РАВНОВЕСНА ЦЕНА между търсене и предлагане! Няма СВОБОДЕН пазар! НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! Това е теоретична фикция, служеща за обясние на "идеалния икономически модел". отребителите днес биват най-общо казано "възпитавани" кое е правилно и кое е добро, какво да купуват.

Харесвах Тръмр, но той започна нещо да осира работата.

Schilo

Тръмн се мъчи да я кара като селски бакалин. Митата се плащат в крайна сметка от потребителя.

Или се купува от другаде, ако трябва се мести производство.

Schilo

уффффф, колко досадно!

Американците ще платят 325 милиарда повече за познатите китайски стоки като Епъл например.

Не позна. Епъл се мести и вече се прави повече в Индия. А 90% от частите нямат нищо общо с Китай

И Индия в КОЯ ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО Е , лешпер?!

Няколко американски фирми доставчици на хуавей са пред фалит. За хуавей опасност няма! Най много да стане най-голям производител на смартфони една година по-късно. За другата електроника отдавна е най-голям.

Даа, изобщо няма опасност. Само дето хората спраха да им купуват телефоните!! Е китайците ди ги купуват, ама в останалив свят нещата са зле!

Schilo

Кои хора, бе! Само в Китай са близо 2 млрд. Индия още 1,5 млрд. За други държави в Азия, да ти говоря ли? Там е половината от населението на планетата. Що си мислиш, че 100 хил.апарати на година са нещо? Да не говорим за тяхната ОС, която е съвместима с приложенията на Андроид!

Китайците са 1.386 милиарда. 2 милиарда са в сънищата ти, както и всички глупости които пишеш.

Тези 325 000 000 000 $ ще ги плащат обикновените американци. Няма никакъв смисъл, да налагаш мита на стоки, които твоята държава не произвежда.

Произвежда, произвежда, но са по-скъпи естествено. Но пък доста по-качествени. При изравнени цени какво си мислиш ще купуват? А китайските производства се местят лесно и процеса започна.

Плаща ама друг път.....инфлацията не е расте колкото се очакваше за митата....та познайте кой плаща Китай намаля цените и плаща митата, за да му се продават стоките...

И голям китайски хyй за чичо Тръмпи. Има много начини.