ТикТок подплаши Вашингтон, а Пекин призна поражението си

Подтикнати от параноя ли са специалните мерки на САЩ срещу китайската социална мрежа или наистина имат основание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, предполагам, че това пак е невидимата ръка на свободния пазар... :) Или щом го правят нашите, значи е добре. :) п.п. А, да, за недоразбралите, и Тръмп и Пекин не струват. :)

САЩ нямат съюзници. Те имат васали. И отдавна няма битка между продукти на свободния пазар. Китайците и те са крадци. Да не се правят на луди.

за мен работа и да получаваш заплата за това е да копаеш с кирка и лопата земята, такива приложения, такива мрежи, такива изкуствени неща които хората ползват и компаниите да получават пари от нищото аз не приемам..всички на кориерата да чукат камъни ето това е работа...

Наркоманцити не убичат конкуренцията!!

Крадци крадци, ама работят яко и са доста.

до каквото се е докоснал, все е изсъхнало! Един ексел им е останал. Колегите извън СшА да не се притесняват, да а да разработват нови приложения и да ги развиват. Имат си сигурен купувач на бизнеса им.

Никога повече правителство с БКП/БСП!!! Никога повече правителство на президента Радев!!!

Никога повече правителство с досега управлявалите ни!

Когато е US компания няма опасност за сигурността на другите държави, а и тези сенатори подробно са описали как въздействат с тези приложения на масите

Ми работа да другите държави е да ограничат приложения ако имат съмнения, Китай цензурира поголовно филми , игири , флитри имат за съдържанието в и-нет

А ти Убичаш Путин повеч от хляба а ? :)

Кажи си за Хилари и негрите , знаем какво ти е на джендърската душичка :)

със същите доводи, русия и китай ограничиха американски компании

Значи ако вместо TicTok напишеш facebook и нещата ше са точно същите! Така, че едните използват facebook да шпионират света, и сега се сърдят на другите, че използвали TikTok за щъщото! Е аз мога да кажа, че поради огромния брой хора в Азия TikTok в най-скоро време ще надмине като потребители facebook и поради тази причина САЩ искат да възпрепятстват Китай! Та това е истината май! Или поне 50% от нея, ма не по малко де!

Ти кво дириш тук? Да не ти се счупи дръжката на кирката?

поредна рекетьорска бухалка от САЩ, но този път и върху купувача. Тръмп се оля , вече иска комисонна изрода. Преди беше имаш петрол имаш проблем със САЩ ако не слушкаш, сега стана имаш данни на американци => имаш проблем

Тик ток и фейсбук са коренно различни платформи , американците не се сърдят а ограничават досъпа същото правят и китайците с много повече приложения , филми , игри и тн. И е най-логично да искат да възпрепятсват Китай , които са им и икономичекси и геополитически конкурент

Що не идеш във Венецуела ?

Само ако се прибереш в Столипиново.

Така де така де! Само, че ни знам дъл прочете статуята както требе! Та там е списано, че "ако TikТок ОСТАНЕ в Китайски ръце то САЩ ..." аз досега не съм чук Китай да каже ако facebook остане в американски ръце то ...! Това едно на ръка, ма това води до едни такива следствия дето ако се наложи да обсъждаме и обясняваме ще трябва да говорим за демокрация свободен пазар и все едни такива мръсни теми, дето явно само американците и никой друг не разбират от тях! Та така!

... аха, но когато ФБ манипулира хората по цял свят, това е ОК - кравоглави-кухороги добитъци!

Ми да си поговорим , свободният пазар ако го разбираш либертариански е нарушен , ако не си толкова краен ще се замислиш , че е тъпо да наливаш пари в конкурента си . Именно големите компании и свободният пазар направиха от региналната сила Китай , световен лидер ..и са реват , ама е късно. Китай имат глобална цензура в и-нет , смешно е те да се оплакват, пък и в крайна сметка никой не ги кара да продават тик ток , могат да си работят и без пазар САЩ ;)

Аз да не съм комуняга и анархист бе , кво да правя при товите

Сега патките в ЕС да прочетат как могат да повлияят такива приложения и да се замислят как влияят гугъл, фейсбук и не е ли добре поне Европа да има алтернативни приложения.

Не си чул, защото Фейсбук няма в Китай. Нито никакви американски платформи. ВСИЧКИ са заменени с техни копия. Включително Гугъл. Всичко американско е баннато, откраднато и изкопирано за тамошния режим. Вие какво мислите, че е в Китай????

Ми целия свят си има правителства , да предприемат мерки срещу фейса , кво чакат ?

Има бе "ВКонтакте"

Автора за пореден път манипулира забравяйки,че има в нета и други източници.Продажба няма да има и приложението остава в САЩ.

Само в България може да се нагледате на невероятна и саможертвена подкрепа за Китайските комунисти от оикновенните хора. А историята е показала че когото подркепят българите, той губи войната. Било то световна или икономическа война. Просто народът ни е прекалиено тъп и наивен, преценката му винаги е била грешна.

Китай забранява свободният достъп на безброй услуги и приложения на територията на тоталитарната си държава. На какво основание имат претенции за свободен достъп до страните от Свободния свят? КПП проповядва тотален контрол и филтриране на целия трафик, както и събиране на всякаква лична информация за всеки индивид... ДГД Китайската компартия!

То и СССР мнного се ежеше на САЩ, докато САЩ не го прати в историята!!! Чайна е едина балон, който САЩ и ЕС надуха, та да го спукатт по зрелищно, а времето му на пулане е много близо !!!

Може ли линк ?

Не ходи при товите, каквото и да значи това, а се прибирай в катуна

"Най логично" ? И с най демократичните средства ? Лицемерие, агресия и демагогия ! Отврат !

Лицемерие, агресия и демагогия са точно писъците на Китай :)

Кат умре СССР почнахте Китай да славите , ма и там се усетиха , че с гол комунизъм не се живее хаххаахах

Типичен пример за рейдърство! Гадовете идват и мат бизнеса. Защо? Ами защото е печеливш. Те, затова, те. Освен това не може китайците да правят това, което американците правят, чрез Фейсбук, туитър и инстаграм.

_stankow

А какво да кажем ние с гайдите ? Фейсбук, скайп, вайбър, туитър, е-поща, СМС-и, GPS данни от гугъл, swift, банкови преводи - всичко се записва до последния байт за 1000 години напред. В сървъри, контролирани от американското правителство. До уши сме затънали. А тука - едно приложение и то за китайците. Ясно е, че всеки си хваща пътя. Все по малко, хеле пък великите държави - Китай, Русия, европейският запад, ще си оставят яйцата в кошницата на янките ...

Епа да не продават ктайците бе , къв им е проблема ?

Тука точно сървърите не са на американското правителство другаю

Родните комуняги се кахърят за "свободният пазар" хахахахахахахахх

Хамериканските фирми са светая светих. Те не събират абсолютно никакви данни и са изцяло в полза на всички народи по света АМИН.

на теория GDPR резолюцията в Европа трябваше да блокира това, ама се съмнявам.

Баце, тея опорки "доларите са хартийки" и "дълга на САЩ е трилиони" малко се бият логически само да ти кажа. Внимавайте какво пишете, че ще ви спрат копейките.

Отново подвеждаща статия, чиито тези граничат с лъжа ... "Китай признал своето поражение ..." ни внушава автора в стил Дойче Веле ... В същност "поражението" на Китай го "признава" като умозаключение някакъв журналист от Ротейрс. А що се отнася до "технологичното превъзходство" на САЩ то от пет-шест години се състои в притежаване на правата и лицензите на технологиите, които Светът използва в момента. Нищо не пречи на фирми и дори държави като Китай, Индия, Русия да развият тези технологии чрез заобикаляне на тези лицензии и права - като си направят техни и ги сложат на масата за използване от всички на пазара, на по-ниски цени и без фашизоидните елементи, които непредсказуемо налага САЩ, когато нещо не му харесва. Самите САЩ, обаче дали ще могат да осигурят рутинното прозиводство на технологии и компоненти без Китай и Индия ? Все повече се вижда, че НЕ !

Ами аз пак да кажа , че е работа на правитствата е да ограничат достъпа им , какво ли чакат ?

Какво ли?!? Те Французите не могат 3 процентен данък да им наложат, ти питаш за малки държавици какво чакат... САЩ такива санкции ще им натресат че икономиката им ще се сгромоляса... До скоро Щатите поне бяха така добри да се преструват че спазват международните закони, но в последно време почнаха безсрамно да се изтеглят от най-различни международни институции...

dani_sht@

Ти да не си от идиотите на Тръмп дето лекуват ковид с инжекции спирт и светлина?

dani_sht@

Защо? Да не би да го пращаш да види до каква хуманитарна криза водят безсрамните санкции на САЩ?

Абе педали тъпи.Никой вече не бръсне САЩ само сбъркани педали като вас.