17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не може ли да оптимизираме? Вместо да пращаме медицински лица по заведенията, да започнем да продаваме бира и щембе в болниците. И да се въведе задължителен курс по готварство в медицинските университети!

държавата ще започне да поема изцяло тестовете и те ще станат безплатни. какво? държавата ще печата пари ли? Аре да се сетите, че БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА !!!!!!!!! Това го плащаме всички ние с нашите данъци, а Рублен ни лъже, че ни дава нещо безплатно.

И по една стаичка за Ковид болни да открият. Собственика ще я обслужва

Тъй като яденето и пиенето са най-важни, сега се набляга на тестове по заведенията. Това е тест за народа, доколко сме обединени, защото ако никой не стъпи в тъпите им заведения, с тестове или без много скоро кръчмарите ще фалират. Така че , БОЙКОТ на заведенията, пък да видим доколко ще им стигнат силите!

Защо?

Това е най-ненужния бизнес за обществото. Защото "Кръчмар" никога не се асоциира с уважение а с мошеник, по-цял свят.

Споко, и на това ще му намерим цаката. Няма начин някой да ми бърка в носа, ако ми се дояде шкембе чорба!

ще е в гъза с голяма кожена пръчка както ти харесва.

Нито тестовете, нито ваксините, ще ме уплашат!

Кръчмарите да плащат тестовете, защо от моите данъци да се плащат тестове на желаещите да ходят по кръчми?

Булгаристан ще остане завинаги в Средните векове. Най-големия проблем на булгаристанците се оказа, че не могат да ходят в чалга дупките и да се напиват като животни. Изостанал народ. Срам ме от вас.

Това не може да е истина! Абсурдистан!!! И откъде толкоз медицински лица да бъркат в носовете на желаещите да си пият пиенето, като в болниците вече персонал не остана да лекува същите тия нагли анти-ваксъри?! Пилеенето на парите на данъкоплатците, за да не фалират "жизненоважните" заведения, не го коментирам.

Тестовете БЯХА безплатни, вече антиваксърите сами си ги плащат! Що за наглост, с моите данъци да се плащат тестове на малоумници, дето хем не искат да се ваксинират, хем искат да се блъскат у чалготеката?! Ай слезте малко на земята, ресторантьори нагли!

Никога не са били безплатни в България. Личните лекари не лекуват, ако имаш грипоподобни симптоми не те искат в кабинета и даже ти казват: направи си антигенен тест, той не е скъп. Нито лечение, нито направление, а после били на първа линия. Може и да има някои истински лекари, но болшинството са абдикирали. Затова са много починалите, защото не ги лекуват навреме. После като се влошиш, влизаш в болница, където и да има легла, няма специалисти. Пускат ти кислород, който не успяват да дозират правилно поради липса на достатъчно кадри, които трябва и да са обучени за това, а не са, и обикновено изходът не е положителен. А при интубиране пък шансовете са почти нищожни да оцелееш. Това е истинската причината за високата смъртност - ненавременно и неадекватно лечение. А сега са решили да наливат пари в тестове, за да ходиш в заведение. Ако искаш да обядваш през работната седмица, и в стола ли ще ти правят тест - всеки ден или през ден. Колко трябва да си глупав, за да приемеш подобно издевателство. А ваксинираните, които както видяхме, и се заразяват, и могат да заразяват, и боледуват, на воля могат да си влизат и да разнасят заразата. Мерки, лишени от всякаква логика, се налагат като мерки, които ще ни защитят. Целият свят е полудял, нормалните хора го виждат, но тези, които налагат мерките искат да се подражава на други страни, защото там така било. Приятно питие на всички, решили заради това да им бръкнат в носа! Кога ще е следващото ви посещение?

В Европа тестовете бяха безплатни докато нямаше ваксини за всички!!! Сега навсякъде тестовете са платени!! От чии зор с моите данъци ще се плащат тестовете на такива дето хем не искат да се ваксинират, хем не искат да спазват мерки?!?! Ходенето на заведение жизненоважно ли е?!?! На заведение се ходи за кеф!! Който си прави кефа, да си го плаща!!!

Не се пени толкова, в България сме назад с ковид фашизма и сега ни натискат да имитираме идиотиите, които се правят на запад. В България никой няма да се тества, просто ще има тотален бойкот, заведенията ще фалират и толкова. Опашатия Алибегчо предаде бранша и клекна за тестовете и ваксините, въпреки че самият той не е ваксиниран. За едно си прав - закупени са 1 млн. теста, които данъкоплатците ще платят, но няма да отидат за "безотговорните", или каквито там са според теб, които не искат да се ваксинират, а просто ще останат неизползвани, защото никой няма да иска и да се тества. За какво ли не са потрошени държавни пари, та сега по време на ковид олигофренията ли няма да се трошат. Като например десетките милиони ваксини, които България поръча и ще останат неупотребени, сега същото ще стане и с тестовете.

А не може ли в тоалетните на заведенията да направите ваксинационни центрове? Тестваш се, хапваш, пийваш, ваксинират те и те пускат да си ходиш. Изобщо не се усеща стадото как го бутат и стрижат.

Тъпанарът е съгласен всеки път, като ходи на кафене, да му човъркат в носа ( а дори и в г@з@), след 3 тият път да го разранят и да секне и сополиви кръв, но да не се ваксинира... Е bах ги тъпият народ, не е истина

Предизборна PR малоумщина. Едни пари, излишно и безсмислено изляни на тротоара. Пред всяко кафененце - здравен работник, да взема проби, а в училищата няма медицински персонал.

да ви майката керлива... .... ако трава да има безплатни тестове те трябва да са ученици, студенти и работници!! А не за пещи, пушещи мърши... да се събират по мазаета и градинки

в новината липсва най-важното!кой плаща?

Много ясно си пише кой плаща за "безплатните" тестове - данъкоплатците.

ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ИДИОТИ И ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛТА НА ОНЕЗИ ГОРЕ - РАЗДЕЛЯЙ ГИ НА ВАКСИНИРАНИ И НЕВАКСИНИРАНИ И ГИ ВЛАДЕЙ!!!

Супер

Цинично от моя страна, но ще излезе по-евтино да пия бира и да се тествам, отколкото да ходя в лаборатория и да си плащам. Губи ми се логиката... А и ми се струва, че трябва да си доста закъсал за излизания, та да се навиеш да ти бъркат в носа преди вечеря...

Тествайте и ваксинираните, те също са заразни.

Така, такааааа. Значи, изведнъж се появиха тестове, дето хващат алфата, делтата, мюто и всички варианти, пък струват 10 лв.! При това заедно с разходите за мобилни лаборатории и медицински персонал! Ти да видиш! А даже и безплатни ще станат! Как да не се нареди на опашка човек! Е, те такова бъркане по дупките ще настанеееее. Почват те от пред заведението - да те подгреят, и те довършват вътре!

Ами да има тестове само за ваксинирани, че те свят зараза!

Тестовете навсякъде трябва да са безплатни.

Трябва да са безпалтни и поне част от адекватните хора ще си правят редовно и ше се следят…..

Най-адекватните се ваксинират

Уви за всичко безплатно ние плащаме, така че до кога ще си говорим глупости за "безплатни" неща?

Ако се направят и пунктове за ваксинация пред заведенията до нова година ще сме 80% ваксинирани.

най големите идио ти в европа. 60 процента няма да се ваксинират. толкова са уникални че не искат да им се повреди днк то :))))))). вие искате да се оправим скоро. 700 000 гласуват за слави .... . държавата на мало у мните.

А ти пръщиш от малоумие рязко. Какъв ти е проблема кой за кой гласува.. И какъв ти е зора аз да се васкинирам ако имам достатъчно антитела и без да ваксина. Много безмозъчно звучат подобни на твоята изцепка. А по темата - безплатни трябва да са тестовете не само пред заведенията и не само за неваскинирани. Те в момента са най-безотговорни и вероятно най-голям разносител на заразата.

Това е вирус и няма да изчезне, както например грипа, да не би да изчезва?? И ваксинираните може да разнасят зарази, но не стигат до болници. А зарди тия неваксинираните ще има мерки цял живот, ограничавате ми свободата и въобще дано се свърши по-бързо с вас.

ff (нерегистриран) "зарди тия неваксинираните ще има мерки цял живот, ограничавате ми свободата" . Ама вЕрно ли? Аз ли издадох заповед за ограничение на свободите ти (която м-у другата е в разрез с МНОЖЕСТВО закони)? Или едни продажни политици, които не ги е*е за теб или мен. Ако зависеше от нас, неваксинираните срещу "великия" Ковид, нямаше да има никакви ограничения на свободите нито за ваксинирани, нито за неваксинирани. Защо? Защото и едните са направили избора си, и другите също. Следователно всички са доволни с решението си и са съгласни да берат последствията от него без да се налага да се отнемат свободи. И ти доволен, че си си сложил Ковид ваксина и нямаш ограничения на свободите, и аз доволен, че не съм и също нямам ограничения. Виждаш ли колко лесни може да се нещата, ако наистина всичко това го правят за наше добро? . Но това не искат да го направят поради една проста причина - стотиците милиарди от препаратите и тестовете трябва да се приберат. Това ако не ти е станало ясно досега, едва ли ще ти стане някога.

Сложи си я бе ваксъре, сложи си ваксина за грип, ковид, запушване на носа и дрисня. С последното внимавай че може да изчезнеш.

Кой ще плаща безплатните тестове?

Ние, непечелещите от заведенията

Безплатни тестове, за да могат кръчмите да работят на пълен капацитет ... а учениците - ще редуват онлайн с присъствено, родителите - по възможност вкъщи ... ми наистина нЕма такава държава!

Нека първо да има безплатни седмични тестове за учиеници, студенти и техните учители, а след това за зяведенията. Няма такава сбъркана държава.

на които кръчми, зрелища и забавления са по-важни от болни, умиращи и здравеопазване са обречени. И правилно...

Намалиха им ДДС-то, сега и безплатни тестове искат... Безплатна бира дали предлагат?

Предлагат при доказана седма бустерна доза.

Някой ще лапа ЯКО пари от тестове.

Да проверим каква научна обосновка имат и на къв принцип различава всички корона вируси по човека, за да говори за ковид19

Да проверим каква научна обосновка имат и на къв принцип различава всички кое на вируси по човека, за да говори за кови19

A за СПИН няма ли да пускат тестове пред заведеният..има още мнения го заразни вируси, които не же да хванеш в заведение..

Откакто е започнала тази измислена пандемия - цените на ястията скочиха, а качеството ДРАСТИЧНО спадна. Сега ще ни товарят и с цената на теста....Навярно и за да са на плюс ресторантьорите - ще измислят начин тестовете да са безплатни само, ако правиш сметка над 100лв. Иначе нямат далавера да са плащат за тестове, ако клиентът ще изяде едни пилешки хапки с бира....

И какво се предлага? До всяко заведение - лаборатория (български патент!). След като част от тестовете са за сметка на заведението, остават само най-големите ресторанти (кафе ще си пием в къщи или на цена 15лв към днешна дата). А лаборанти внос от Афганистан ли ще вземем?

ще ги плаща държавата..тоест аз и ти

Резултатите ще влизат ли в пропагандата?- пардон в статистиката.

Значи ако отидеш на спешен кабинет си плащаш 30,- лв. за тестчето, но ако отидеш на заведение теста ти ще бъде безплатен (подарък от държавата). Евала бе Кацаров! Ти изби рибата!

Има логика: Когато си на спешен кабинет си на зор - искаш не искаш - даваш ги. Дори да ги нямаш - ще ги намериш А на заведение никой не те кара на сила да ходиш. Трябва стимул ;-)

Въпроса е че и при двата случая ако се окаже болен няма да ти издадат германски сертификат, който го дават само срещу германски PCR, за 200 лева. Тъй де, като не си плащате на министъра не му се мотайте в бизнеса с ваксините.

Значи да очакваме една салата да стане 20 лв заради тази простотия. В момента 10 лв салата масово при 9% ддс и помощи от държавата.

Свърши се вече тя . Освен пълно затваряне на всичко и масова ваксинация , всичко друго е безсмислено. Кацаров се хили ехидно вече 6 месеца и нищо не предприе . Сега вирусчето ще обиколи всеки . Реално вируса до такава степен циркулира повсеместно и безконтролно , че ще мине през всички : неваксинирани , ваксинирани , преболедували . Всеки един ще се зарази и на свой ред ще заразява . А , който боледува , ще си го преболедува . Жив или умрял . Според късмета .Щото болниците вече нямат капацитет да лекуват . Скотска работа ще е следващите два месеца .

няма стейтмънт тук

Не е според късмета. 2 години след началото на Ковид пандемията, на медицината вече е пределно ясно кои хора биват хоспитализирани. Рисков фактор номер 1 за хоспитализация е наднорменото тегло. След това другите хронични заболявания и отслабена имунна система. Ако си млад, здрав, във форма, не пушиш и пиеш и си с работеща имунна система, шансът ти да го изкараш тежко е толкова минимален, че дори не си струва да се отбелязва. За смърт пък да не говорим.

Искаме задължителе зелен сертификат за гласуване!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и задължителен сертификат за членовете на комисиите... само по този начин ще се осигури честен вот, здравето на нацията и икономии! По този начин от 1,3 хил напълно ваксинирани най-много да гасуват 200-300хил най-много 20-30 хил, ще позволят да им бръкнат в носа за да гласуват... 300хил по 11лв на глас към 3-4милн хранилка за партиите избирател

Kолко да са безплатни? Ще се вдигнат ОЩЕ цените на ястията и питиетата. До и сега си е скъпо да слезеш до центъра на Сф с такси, да ядеш, да пиеш и да се върнеш с такси. Сега вече ще стане достъпно само за средната и висшата класа....

А , защо да са безплатни .Защо , аз , с моите данъци да плащам на някой , че е тръгнал по нощите да мята гюбеци. Каква е тая малоумщина . А , защо само за кръчмите .Защо не и за училищата , спортните зали , хотели и СПА , театри , кина ?

Хайде събирайте си парцалките и вън от Министерски съвет. Ние какво имаме - Здравен министър или пачавра инквизитор. Който не е ваксиниран в къщи. Никаква кръчма. Той си чеше корема и се пази да не го чипират малоумника, онези катили в МС с моите данъци му плащат теста.

Хайде събирайте си парцалките и вън от Министерски съвет. Ние какво имаме - Здравен министър или пачавра инквизитор. Който не е ваксиниран в къщи. Никаква кръчма. Той си чеше корема и се пази да не го чипират малоумника, онези катили в МС с моите данъци му плащат теста.

Пич, не знам колко си реалист, ама това си е чиста дискриминация! реалността става делене на обществото на ваксинирани и не и вече никой не мисли за смисъла от ваксините! Бъди наистина реалист и погледни погазването на конституцията и човешките права.

Тия лунатици вярно ли си мислят, че ще ми бъркат в носа, щото съм искал да отида на ресторант? Я си ЕПМ! Ще започнем да правим като из останалия свят - ще си носим храна и демонстративно ще си я ядем пред почти празните заведения. Смърт на фашизма!

Ами стоиш си в къщи тогава и си бъркаш в дипето

tonk11

Абе верно ли е това? Пред кръчмата има лаборатория и прави тестове за да могат кръчмите да бачкат? А в училищата няма и карантинират цели паралелки, а горните класове са онлайн? Тая държава пропада все по - дълбоко. Браво на фатмака. Браво.

В България няма толкова медицински лица,колкото заведения има,това е някаква глупост! Отделно заведенията с тестове се обричат на фалит,от там и много други фирми навързани с тях! Никой няма да стъпи в такива заведения,в които се прилагат проклетите тестове!

В твоята глава пред всяко заведение ще има мобилен тестов център ли? Просто ще има няколко пункта и това е. Примерно, един на Витоша, един на Попа, един на Славейков...

В тази държава пак всичко е наопаки. Да живеят пияниците - вие сте нужни на това дето му викат още България

С нашите осигуровки пияниците и наркоманите се тестват. Да ви ева у идиотите