Тесла иска държавни субсидии от Германия за завода си за батерии

Като цяло субсидии могат да бъдат отпускани и за неевропейски компании, поясняват от министерството на икономиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Амазон също чака кой ще даде най-много пари за втората централа:)

Правилно. Щом законът предвижда възможност за субсидии, трябва да се възползват. Немците и китайците лапат субсидии задължително.

Доскоро една прослоика платени лизачи обясняваше напоително как само при комунизма имало субсидии.Колко лош стопанин е държавата....Сега излиза че "иконата" на капитализма през цялото време цица субсидии от където намери,включително и от китайските комунисти.Като цяло въпроса с екологичната целесъобразност на електро автомобилите е много спорен и вероятно ще бъде обявен за "грешка"..

Ех... големия спец. Майка ти вече те обяви за грешка? Без скоро и без вероятно.

Страшния бизнесмен, визионера на бъдещето, богатия америкски новатор, човека който правейки 300 000 коли на година капитализира 101 милиарда на борсaта всъщност иска пари!!!!! Какаво са тези 101 милиарда? Цифри на компютъра???? Виртуални пари ли??? Въздух под налягане ли???? Не е важно кой е Илон Мъск. Обикновен актьор, че и слаб. Важно е КОЙ стои зад него и каква е истинската цел. Може би най-тривиалното нещо на света. Да се откраднат едни пари. В случая МНОГО.

Прави 370 000 коли, но има ръст на произведените коли от 49%. Иска пари, защото харчи пари или има кретени които си мислят, че завод се строи без пари?ад Мъск никой не стои - той е основния акционер. И случая не става въпрос за крадене на пари, а за харчене на много пари. Краднат твойте хора в Руслямска държава. А тук става въпрос за субсидии, каквито получават конкуренти. А богатия Газпром е с кредити на стойност 55 милиарда долара или към 5 пъти повече от дълговете на Тесла. Краднат пари ли? Мъск сигурно е слаб актьор и затова не се снима във филми, но като мениджър върши неща непосилни за никой друг, при това без да получава заплата. А истинската цел е посочил мноооого отдавна и само пълни тъпаци не я знаят - да наложи електромобилите в цял свят и да накара всички автопроиводители да наблегнат на електромобилите и това става - всички почнаха да правят. Май много те боли, че изхвърли Роскомикс от бизнеса със сателити, а скоро и от таксиметрова дейност, а и минаването на електромобили сваля цената на петрола и съсипва господарите ти.

Ами щом немците искат от султана за фолксвагените що пък Тесла да не иска?

Е, то Илончо така е свикнал. Без субсидии е за никъде...

Преоткри социализЪма тоя - не е истина ...

Кучетата си лаят ...

Простотията на показ - това е което си демонстрирал с глупостите, които си написал. Субсидии има за конкуренцията, защо да няма и за Тесла, която ще строи завод в Германия?