Теменужка Петкова: Китайци и корейци са кандидат-инвеститори за АЕЦ „Белене“

Анализът на БАН за нуждата от нова ядрена мощност у нас показва, че трябва да я построим, смята министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТИГА С ТОВА БЕЛЕНЕ ТАМ Е ВРАНЧА--СЕМЕТРЪСЕН РАЙОН ИМА И СВЛАЧИЩА

мушанка още не разбрала,че всички кандидати искат да краднат руски технологии! както за аец козлодуй спирането е да се вземат проби от метала на реакторите!

Корейци, за да докарат своята Фукушима.

Някога целия проект беше оценен на $ 4,5-5 милиарда, по времето на Станишев. След това, когато един друг дойде на власт определи площадката на гьол и започна да удовлетворява капризите на една застаряваща и озлобена от ревност дама, като същевременно лобираше за приятелката си и нейните ВЕИ. Така се стигна до заключенията на един лаборант, че централата ще струва € 20 милиарда (беше лъжа, разбира се). Слабограмотното българско население беше разделено и се стигна до прокарване на идеята, гениалната идея, проекта Белене да спре. Сега каквото и да правят на малкия пръст на Тодор Живков не могат да се хванат - защото на 30-та годишнина от 1944 г той пусна в експлоатация първата атомна. При това и кадри си беше обучил, не се е оплаквал, че няма инвеститори защото се беше нагърбил сам да си свърши работата, а не като сегашните - да чака милостиня!

То защото всичко по Тошково време беше ОК, та цяла България се беше превърнала в дискотека, 2 часа има ток, 2 часа няма!!! Естественно в блоковете, в които живееха "активни борци" и партийни величия това не се случваше, но те бяха богоизбрани!!!

Горбачов спря петролните доставки, даваше го американец, изостави източноевропейските страни, за да се хареса на Запада и да приемат жена му Раиса в луксозните си дворци резиденции, а ние изнасяхме ток за Турция, затова имаше недостиг, освен това България имаше промишленост, токът го пускаха само вечер, за да се заредят акумулиращите печки, пак мислеха за хората.

Много добре си спомням, как бяхме на режим 2 часа има, 2 часа няма, та за да е топло в къщи, родителите ми купиха печка "Чудо" , нямаше и пернишка печки , та се топлехме на дърва и въглища!!! Пък каква икономика и предприятия имахме се видя след 1990, всички фалираха, защото произвеждаха боклуци!!!

Всички имат интерес да инвестират, но после като дойдат в България да проучват и като видят колко пари им искат под масата, интересът им отслабва...

Пари имат, плацдарм им трябва. Белене, ще е първата китайска община в Европа, а България първата китайска провинция. Бързо става.

Няма да сатне, защото китайците искат да отпускат само заем, а не да се ангажират, това ясно от 6 месеца!!!

След Фукушима, само ненормалници биха дали на корейци да им строят атомни електроцентрали.

Не е необходимо на територията на България да има руски ядрен чайник!!! Да се използва чиста енергия е в пъти по- добре!!! Всичките любители на рускататехника нека да ми отговорят, какво правим с ядрените отпадъци??? Къде ще ги съхраняваме, а колко ще ни струва??? Пък, че цената се била увелиичла в пъти си е чиста лъжа!!! Тя толково си е била, просто комунистити както винаги ръжат и си увеличавот комисионншти!!! А комисионери много Гоце, Р. Овч и сичконо сому нист!!!

руски чайник казваш? Ами питай 70 % от света /толкова е пазарният дял нана високотехнологични атомни реактори на Росатом с последващ сервиз включително отработване и богатяване на гориво./.Значи 70 % от света са идиоти -само ти си чиста енергия -гола вода.Само смешници останаха тук.

Какво да пита? Не разбираш ли, че е някой пикльо който не може изкара до десети клас за да е наясно поне колкото е необходимо за обща култура...

Уважаеми "Умници" за разлика от вас съм завършил енергетика и знам за какво става въпрос!!! Пък 70% ама друг път!!! Я кажи какво са построили и пуснали в експлоатация последните 20 годиин??? Все строят и нищо не са пуснали!!! В Турция, колко им е закъснението станали вече 2 години???

Опааа, к'во стана? Пак обърнахме палачинката, май!... След като в крайна сметка се оказа, че всъщност нямаме достатъчно мощности, прагматизмът надделя над политическата простотия и демагогия. Фактът обаче е, че до сега, да я бяхме построили тая пуста централа и да бяхме забравили. Факт е също, че през годините размотаване, стойността ѝ се увеличи в пъти. Малоумната теза, лансирана до скоро, че видите ли, България нямало да се развива в близките десетилетия и поради това не ѝ трябвали повече мощности се сгромоляса! Късогледството, липсата на идея и на всякаква връзка с главния мозък изобщо, отново показа, какви идиоти си избираме, да управляват държавата! То, за това и близо 52% от имащите право на глас хора, просто не гласуват - защото няма за кой! Аре, дано се намери някой "балък", да го довърши тоя проект. То се е видяло, че при това положение, токът никога няма да е по-евтин, но поне да го има...

..нищо подобно, умнико! И в най големия студ, не сме имали на недостиг на енергия въпреки инсценираните аварии! - Света отива към редуциране на енергийните разходи в икономиката и бита - новите технологии неумолимо го доказват! вече и енергийното лоби не е в състояние да отрече този процес! Ако държавата продължава да лансира този проект , ще сложи камък на шията и на децата и внуците ни!

.. на кого ще продаваш тази енергия след като и комшиите имат излишици! .. турците също правят централа!

Като си енергетик следва ли енергийните разходи да стигнат до 0. Да, това ще е най-изгодното - да не се ползва енергия. Хайде сега глупостите за намаляване на разходите ги приказвай на оня, стиропорения президент!

Ако няколко поредни години бяха запазили излишъка в бюджета, щеше да има пари държавата да я построи сама. Сега дори да има инвеститори условията ще са заробващи за поколения напред, имаме горчив опит с американските централи.

Теменужка не спря да си измисля разни инвеститори