Телефонната палата в София става хотел

Главният архитект на града е разрешил преустройството на сградата, която е паметник на културата

Обратно в новината

Коментари - Телефонната палата в София става хотел | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Купувача Георги Папазки, дали не е близък роднина на Валтер Папазки, доказали се в борческите години, като голям производител и търговец на машинки за игри на късмета!?

Отсреща нали има хотел?! Или давайте още хотели да има, че света се изби да идва в София и се чуди къде да спи??? Банка до банка, хотел до хотел-ето това е столицата на най-бедната държава в ЕС!

Защото има малко бардаци, та още един.

АЙЙЙ СТИГА БЕ НЕ ВИ ЛИ СТИГНА БЕТОНИРАНОТО ЧЕРНОМОРИЕ БОГ ВИ НАКАЗВА С ПРАЗНИТЕ ВИ ХОТЕЛИ КРАДЦИ ПРЕДАТЕЛИ ЛИ И РУШИТЕЛИ И ПРОДАВАЧИ НА БЪЛГАРИЯ СВЪРШВАЙТЕ АМЕРИКОФИЛИ ЗАБРАНЕ ТЕ И БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ТО БЕДНИЯ НАРОД САМ ЩЕ СЕ ПОГУБИ ДАНО НЕ ОСТАНАТ ГЛУПАВИ РОБИ ДА ВИ ПЪЛНАТ ЧЕКОВЕТЕ

Тази апетитна сграда така или иначе никога няма да е моя, но пък мога да се насладя на сеира, как мутри, мошеници и всякакви измекяри си съсипват живота, здравето,семействата и спокойствието да се докопат до нея, точно преди да умрат, или да влязат в затвора. Готови старт!

Първо, Да върне на България, 700 милиона лв, без 60 милиона лв, директно в хазната! Това устройства България! Готов ли е да го изпълни? Божков не е дошъл да връща, а да взима... Иначе връща и го пускат!

БСП и ДС, Червената мафия е зад гърба му, Играе театър на жертвата Само гледай как ще го измъкнат от ситуацията чрез политически сделки...

Е, като го измъкне червената хунта , то руската го чака отвън!

Идеална е за публичен дом - близко е до Народното събрание и депутатите могат да прескачат в почивките

И какво, да стои като МОЧА ли докато го взривят. Какво лошо да е хотел? Сградата се запазва и ще има предназначение. Че сделката за 22млн. е крещяща корупция - спор няма.

Да унищожим всичко за да станем безлични-без история,култура и държава

Точно това правят. Стараят се доста усилено. С всякакви видове фондации, подмяна на историята, унищожаване на паметници, както и желанието да се преименуват.

В. Божков я беше купил, за да прави музей на българските съкровища.

Да,ама "нашия" човек, който трябва да уредим.,какво ще прави?

Божков я купи за да си подреди часната колекция на българско културно наследство придобито незаконно от иманярската мафия, която работи лично за него! Хайде стига сте му били адвокати всичките!

Тази сграда не става за хотел. Преустройството и ще глътне повече, ако се построи нова. За музей беше идеална!

Под телефонната палата се намира едно от най-големите и здрави бомбоубежища в София , а под плочника със стълбичките към Гурко е акумулаторното помещение

Най-гнусните дейности на демократичният ,американогейски ,неолиберализъм , е че той ерозира обществото.Цялата тази формулировка ,че пазара определя е повече от отвратителна. Това значи ,който има пари и ако болен ,то той може да се лекува и да живее , а този който няма той трябва да мине в друго време-пространствено измерение.Държавата трябва да определя.Вече 30 години живеем по мантрите на неолиберализма и нещата от лоши стават ,още по-лошо

Колега, Парашутист, това което си написал е 100% ИСТИНА и мога само да се съглася с теб. Но само погледни колко минуси са ти нацвъкали тези рядко безмозъчни, долни, злобни, евтини, примитивни, дребни, козяшко-соросоидни-ПП/ДБ-ГРОБАрски дегенерати!!!! Колчем стане въпрос за тяхната любима "пътеводна светлина" USA, дивият варварски капитализъм по американски модел, и за техния обичан Вожд, Учител и Бащица, Боко Тиквата Бай Хуй, и тези уроди буквално озверяват. Изникват сякаш изпод земята и започват да цъкат минуси в несвяст. Сякаш със своята тъпотия и чудовищна безмозъчност ще променят нещо или ще заглушат истината за бандитските САЩ, американския империализъм и дивия варварски неолиберален капитализъм/фашизъм. Пълни идиоти!!!

Когато сградата бъде преустроена дали ще запази ли характеристиките си на паметник на културата?

Не разбира се

22 милиона си е подарък за това място и сграда. Вярно, че поне още толкова ще се дадат за преустройство, но това е проблем на поредния едър бизнесмен. А на тариката Божков не му се предоверявайте, че щяло да бъде музей. Той е мошеник. И със сигурност нямаше цялата сграда да я направи музей.

“Тарикатът Божков” няма думата в момента. Това е едно от нещата, които му казаха да даде, това и даде.

В един средно голям провинциален град преди години поради "отпаднала необходимост" /въпреки че имаше предостатъчно деца/ продадоха на частна фирма функционираща сграда на детски ясли с огромен двор, на стотина метра от сградата на градския съвет. Сега сградата е действащ шивашки цех, а в двора вместо да играят деца е оформен паркинг за частните автомобили на собствениците и персонала. Така де, София да не е някаква си провинция, че да остане по-назад.

Абе държават не го ли сви от Божков, а сега го продава. Нещо ми намирисва...

Не разбирам какво толкова пишат разни хора тук. Пазарен принцип, който го купи ще направи нещо, от което да печели пари. От музеи не се печелят пари. Но хора на заплата не ги мислят тези неща. Те са свикнали само да се скатават и да си гледат часовника кога ще свърши работния ден.

Няма разлика. Досега имаше нощни заведения там и никой нищо не изпротестира. Музей можеше само държавата или Божков, но това е свирено.

Искаме МОЛ! Какви са тези хотели?! А мисля,че е най-добре да разрушат тази комунистическа сграда и да направят един хубав равен паркинг по 3лв на час. Вече имаме завиден опит в проектирането, дизайна и изграждането на подобни паркинги чеда, на съзидателната българска версия на демокрация, на около 200м срещу палатата!

А какъв хотел с мол се планира да направят на паметника на съветската армия ще разберем след 2-3 години, сега само да го бутнат и да разчистят терена и след 2-3 години ще се окаже, че някой си е купил земята за без пари и има разрешение за строеж.

А дано! Ако ще и публичен дом да построят пак по.добре!

Черепа с всичките му недостатъци, поне беше събрал колекция и искаше да прави сградата музей, а сега какво - поредния хотел и офиси ... По-добре направете една обществена тоалетна - най-голямата в света!

То там, отсреща нали беше тоалетна!

Платената любов ще пресича ул.Гурко за поръчки от Гранда и този новия и обратно ...

Българи, ама си заслужавате съдбата на клозет.....

Максим Каракаш, по прякор СЕКСА, ще го купи. Ще назначи за управител новата си млада любовница. Онзи ден ги видях по улиците да се гушкат. Момичето е на около 25 години.

а можеше да музей или галерия....да се изнесе част от историческия музей в центъра да се направи изложбена зала, зала за различни събития....за съжаление тя е частна

На овцете култура и история не им трябва, трябва им стригане и то здраво......

престъпникът, щеше да я прави най-големият музей на балканите! Тия герберски боклуци час по-скоро трябва да се махнат от София и България!

Един мол направете, стадото това харесва.....

Ще има ли денувки, за един преател питам?

Хотели, казина , мол-ове... Иначе се затварят болници, училища... а вие мишки умирате! мишкарски народ! ще ви стъпчат като хлебарки и пак ще си мълчите. Погнусен съм от факта че желанието ви за живот е толкова ништожно.

НиШТожно....

Нормално. Християнски манталитет водещ до страх тръгнал от чувство за вина. Върху тях господстват евреи. Изпълнителен персонал на еврюгите са комунисти и чалми.

Кирчо щял да прави музей на пробиотиците там :)

Новото казино на уинбет

https://vassilbojkovcollection.bg/bg/

Тая палата винаги е била с двойно предназначение. Спомням си по соца - полицаите охранители нощем излизаха с палка и се правеха на катаджии със стандартната реплика "и Ко праим ся?" . Какво да се прави - оскудация, само с една милиционерска заплата не може...

В България или хотел или кооперация или мол или бизнес сграда с офиси. Българските инвеститори разбирай крадци от друго не лазбират

Как така няква частна фирма с чуждоезично име продава нещо държавно ?

Преди години, Божков искаше да направи постоянна изложба на колекцията си, именно в тази сграда. Не му позволиха. Но позволиха на някой друг да прави хотел там, при положение че на други тротоар има хотел. И колекцията, щеше да си остане в България. А сега я разграбиха разби прокурори

Много черепчета налазиха форума.

и един г.з за разнообразие

Ооо интимния се появи. И какво викаш за кюлчетата? Някой ще влиза ли в затвора? Ааа било фалшификат. Искате да седите до ГЕРБ в парламента. Ясно. Продължавай не с промяната а със статуквото. И не забравяй да минеш през посолството да си вземеш центовете за поста.

Някое лакомо, озверяло от лакомия олигархче си го е харесало мястото, платило е само 1 000 000 лева за цялата сграда(а тя сигурно струва поне 50 000 000 лева), някое лакомо кметче, кметичка, общинарче, общинско съветниче по веригата си е облажило и то мръсната, дребна душичка, и готовооооо! Ти ЕПМ, долна, проста, малоумна и безумно страхлива робска рая! До 15 години максимум изчезваш навеки! И правилно, така трябва!!!

И едно посредниче е взело комисионка;)

А защо не е МОЛ ?

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bozhkov-atakuva-goranov-za-nova-sdelka

Влади не е министър от години!!!

Наказателната отговорност си е наказателна отговорност, я виж на запад как някой "актриси" се сещат за разни неща след 40-50 години ...

Къде са местата за паркиране на този хотел?

Ще заграбят и последните останали места от синя зона пред Телефонната палата, а хората, живеещи в околността съвсем няма да има къде да паркират. Фирмата изпълнител вече си загради с оранжева боя 5 парко места на Батемберг до "строежа". Дали плащат за тях на ЦГМ? Много се съмнявам. Но нищо, важното е да се построи поредният хотел!

на всеки ъгъл хотел или лидъл, чудя се кога ли и НДК ще го затворят и ще го направят мол

Това не сграда подарък само земяопод нея е с двойна цена....

Това бе.....

Хотел до хотела.... мила моя Майно льо....

платените услусги в софийския център: парламент, през три преки бардак, срещу него сега още един... плащаш си... получаваш. А да, за да е пълен пейзажа, точно пред парламента има казино, и май още един бардак... прдон, нощен клуб. България не е държава, ами диагноза.

Това го има само у нас ? На мястото на паметника дали вече не е направено нещо подобно ?

22 млн??? Това е стойността на парцела…

Това трябваше да е музей, както Черепът беше предвидил да го прави! Ама нали му я взехте за жълти стотинки, що не направите направо публичен дом там? Поне достатъчно кадри ще има! :)

Публичен дом не е лоша идея, но там няма метро. Публичният дом трябва да е близо до метро-станция ШЕРАТОН е идеален за публичен дом

Божков мислеше там да направи един етаж на музей, където да е колекцията. Е... бардак ще да е по-доходно.

Kalin

Черепа може да е черап но идеята там да е исторически музей беше в пъти по добра.Сега някой е смазал яко общинарите и ще ми проват хотел там.Корупцита яко продължава.