Таванът на всички пенсии остава, но се вдига на 1200 лв. от 1 юли

40 000 пенсионери ще получат пенсиите си в пълен размер, каза Бисер Петков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1200 лв. Справедливо е за всички. И кога бюджетните храненици ще започнат да си заплащат на 100 % осигуровките ? До кога частните фирми ще заплащант осигуровки на МРЗ, като работниците получаваме оставалите 50 % от заплатата в пликче под масата. 30 години СИВ сектор. Защото ДЪРЖАВАТА го позволява. Тя е на олигарсите. И стига надувайте НЕ - заработените пенсии.

Досега 83% от пенсионерите вземаха по-ниска от средната пенсия. Сега този процент ще стане 93%. Досега средната пенсия е около 360-370 лв. и на фона 1200 лв. максимална пенсия, отново се вижда голямото разслоение в обществото.

Всеки сам да си ЗАРАБОТВА парите за пенсията, иначе Болен здрав носи. Стига с бедните, измъчените, тарикатите, мижитурките, не внасящи, не квалифицираните. Всеки да си внася осигуровките за да има за ПОСЛЕ. Не на дайте от вашите.

"Таванът остава, но се повишава от 1 юли."....?!?

Чудо невиждано. Минималната пенсия за трудов стаж и възраст ще се увеличи с 6 евро. И така от 106 ще стане 111 евро .

ще направите така, че тези с досегашният таван, без ново отпуснатите, да останат много под него и така да си спестите не малка част от отпусканите до сега за тези пенсии пари. Ами дайте подробности та да не се получават кьорфишеци и фриволни тълкувания и да няма неясноти и излишни въпроси и шумотевина!!!

Колко осигуровки внасят най-високоплатените държавни служители от най-тромавите и най-неработещите институции в Европа?

Нй ми хареса изразът "отпадане на новите пенсии" -мечта на всяко БГ правителство. В САЩ заплатите се плащат с чекове. / с минимални изключения/ Няма как да се плща с плик под масата. Ако това се случи, работодателят директно губи пари, защото тез под масата няма да му бъдат отчетени като разход. Защо това не се прави в БГ? Една от причините - Липса на доверие във финансовите институции. БайГан не може да създаде фин. институция, на която да вярва напълно. Най- си му е добре да е слуга на някой и да си краде по-малко и да не носи отговорност. САЩ казват :" Защо не махнете ДДС? Защото искате да се крадете един друг законо-съобразно".

Решението за бъдещите пенсии е да се накарат 1 млн.цигани да работят!Преди това обаче трябва да се образоват,да придобият трудови навици,а това става реалност чак след около 20 години!!!Те и сега могат да работят но само ако ИСКАТ и то с лопата,мотика и ръчна количка,а с такива инструменти икономика не се вдига.

Само че "заработените" пари ги няма, пирамидата е рухнала. И сега плащат пенсиите с нашите пари, а ние май изобщо няма да стигнем до пенсия. Тъй че изобщо за какъв таван става дума!

по никакъв начин няма да има откъде да се съберат вноски за идните поколения, защото няма начин циганите да работят и да внасят пари а останалите сме на свършване ...

този още ли е министър, така се уплаших от снимката в първия момент, нали подаваха оставка

Защо няма да отпадне тавана за ново отпуснатите пенсии след 31.12.2018г., след като се променя формулата и отпадат всички неконтролируеми години.

Да бе, виждам я тая справедливост. Заработваш си цял живот парите и после държавата почва да ти ги краде чрез таван, по колкото и докогато си иска. А иначе за депутатски пенсии таван няма, нали? Да ти пикая на "справедливостта" и "коректността". Добре че ги има частните фондове, ако можех, и лев нямаше да дам за "пенсионни осигуровки", но никой не ме пита, иначе откъде ще има за крадене!

Имам заплата 3,000 лв. Спестявам за пенсия 19.8% от дохода в продължение на 40 години. Т.е. 19.8% х 3,000лв х 12 месеца х 40 години = 285,120 лева. Пенсията е определена на 40% от дохода. Излиза, че в продължение на 19 години и 10 месеца ще получаваме пенсия, в размер на 1,200 лева месечно. Пенсионната възраст в момента е 64 години и 1 месец за мъжете. Значи се предполага един мъж да получава пенсия до почти 84 годишна възраст! Да, но средната продължителност на живота на мъжете е само 71 години! Т.е. НОИ ни обира много яко! Средната кражба е 13 годишни пенсии от всеки осигурен мъж! Т.е. КРАЖБА НА около 187,000 лева в този пример! Това са всъщност 65% от направените вноски, кото биват ОТКРАДНАТИ! При жените нещата са малко по-благоприятни - поставените цели са за стаж от 35 години и възраст за пенсиониране 65 години. Т.е. при заплата 3,000лв вноските за 35 години са 249,480 лева. Т.е. пенсия от 1200 лева може да се получава средно в продължение на около 17 години и 4 месеца. Т.е. средно до 82 годишна възраст. Да, но средната продължителност на живота на жените е само 78 години. Значи те са ограбени средно с около 57,000 лева за тези четири години разлика! Всъщност, в момента човек живее средно 12 години след пенсиониране. А пенсиите са изчислени за близо 20 години пенсионерски живот. Т.е. средното ограбване в момента е 8 години пенсии от всеки български пенсионер!

Защото в "държавата е най-сигурно" за пенсия, за това. Направо не мога да повярвам, че имаше балъци, които се залетяха да си прехвърлят парите от частния фонд в крадливите лапи на НОИ когато ония се опитаха и това да окрадат, ама не успяха, та го удариха на реклами.

Печално прав си. Две тъжни истини - жените винаги са на кяр, каквото и да говорят, и държавата краде колкото може повече и по-нагло от теб, каквото и да твърди.

Имам няколко допълнения: 1. Забравяш лихвите върху сумите. 2. Какво става с кандидат-пенсионерите, които са се осигурявали 40 г. и починат малко преди пенсиониране. Има пълна документация в електронен вид след 2000г. Защо децата им не наследяват парите по пенсионните партиди? 3. И да имаш в момента заплата 3000 лв., ти си се осигурявал в най-добрият случай върху тавана досега. Има таван върху осигурителните вноски от 2000 г. Така че ако се пенсионираш преди 31.12.2018., може да си докараш пенсия над и около 12000 лв. След 01.01.2019 пенсията ти ще е най-много 1040 лв., защото 3000 лв осигурителен доход са след първи юли.

Първата работа на българина е да гледа в чуждото канче - пак жените са виновни. Не бива да се противопоставят мъже на жени, да се прави разлика между стари пенсии и нови такива, да завиждаш на тези, които с труда и уменията си получават повече... Разделяй и владей - това правят с нас. Както и да е . В една друга статия за пенсиите през 2019 година Бисер Петков коментираше, че за новоотпуснатите пенсии процентът за всяка година осигурителен стаж в пенсионната формула нараства от 1.169 до 1.2. И защо само за новоотпуснатите? Досега тези промени се отнасяха за всички пенсии. Така разликата между старите пенсии и новоотпуснатите отново ще нарастне.

Първо, отпадат трите най-добри години преди 1997 г. Второ, направо си отпадат трите години след 1997 г. Трето, който се е осигурявал на по-висок доход преди да дойде на власт Симеон, да духа супата! Промените в пенсионната система нагло облагодетелстват кадрите на управляващите след 2000 година! ПРЕДСТАВЛЯВАЩИТЕ ПРОФСЪЮЗИТЕ ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТ?! Май само таванът на пенсиите ги интересува, защото мислят за себе си?

Кога пък съм казал, че жените са виновни, бе? Просто те обикновено се изкарват жертви, а са пълни с привилегии, за които мъжете могат само да мечтаят. Да не би да не е вярно, че хем живеят по-дълго, хем им се изисква по-малък стаж от на мъжете!

Лихви=инфлация. Т.е. лихви има, ама полупателната способност на практика не се увеличава.

Ама ти не знаеш ли как става в БГ?! Тези пари, които работодателя плаща под масата всъщност той по документи си ги е платил като заплата на себе си. Но ги дава на теб. И така с всички наети във фирмата. Каква е ползата - шефа има "заплата" 20-30,000 месечно, но плаща осигуровки най-много върху 2600лв. Така печели едни 19.8% върху разликата от неплатени пенсионни вноски. И още 8% от неплатени здравни. А плоския данък просто насърчава тази "технология". Месечно такива кражби могат да достигнат хиляди левове в малки фирмички и десетки хиляди в по-големи. НАП не знам къде дремят, но всяка фирма, в която има наети работници на 500-600 лева и в същото време шефове на 10-20,000 са в тая схема. Всички, които така или иначе получават заплати над 2600 са натоварени допълнително по документи със заплатите на тези, които са назначени на МРЗ. Чистата печалба е около 30% от укритите заплати.