ТАСС: "Газпром" не планира участие в проекта за газов хъб "Балкан"

Алексей Милер е заявил, че всичките ресурси в този регион вече са дългосрочно договорирани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виновниците за анулирането на този мега проект веднага да си се сиктиросват от парламента и България...

Ех, Хъбов, Хъбов! През носа ни излезе царстването ти...

ни натресе тези лоши договори,дългосрочни и неизгодни?Няма ли поне един наказан политик за това?Кога ще се събудим.

Има си ред! Щом някой с лошото си управление, с действие или бездействие е нанесъл гигантски щети на България - отказа от Южен Поток - следва да си понесе наказателната отговорност! За подобно нещо в САЩ ще има присъда трицифрено число, защото има демокрация. Е, ама нали и ние бяхме демократична държава?

Хъбът отиде в историята. Като гледам, май и тръбите ще минат през Гърция. Наскачахме се.

Сега трябва и да кажем че ние Българите ще станем износител на газ и ще заредим всяка европейска къща с наш газ от газоразпределител Балкан и ще цъфнем и вържем!

Усетихте ли сега как ще останем без евтин газ, заради титаните на мисълта. И ще ни наложат насилствено да купуваме от американския втечнен на е#ем ли го лаква цена. Браво боко

Празна глава-празен Хъб. Вместо суджуци, да нагъва фасул и да си запълва хъба с газ собствено производство.

И нека надграждането започне сега, каза Слънце и почна да къса едно по едно цветчетата на хризантемата с думите - искам, не искам, искам ……какво ли е посланието на последното цветче.- хахахах

Боковото хъбче остана празно, като главата му. А сега по-сериозно, не мине ли поне турдки поток през България, виновните за това трябва да бъдат разстреляни.

2 млрд. за реактори, които ще станат на скрап. 6 млрд. за газопреносна мрежа и компресори, които ще останат празни! 400 милиона евро годишно , окончателно пропуснати ползи за България, заради отказа на ЮП. Още 100 милиона загуби, заради спирането на газа през Украйна. Още милиони пропуснати ползи, заради промишлените инвеститори, които никога няма да дойдат в България, защото няма евтина газ. И още милиони пропуснати ползи, заради съпътстващите поддържащи бизнеси, които няма да ги има, за да обслужват тези инвеститори в промишлеността и производството. България вече е само територия

Другарю борисоооооооооооооооооов, въпросите ТИ, КЪМ "ЗАКУСКО-ДАВАЩИТЕ" на цветаноооооооооооом !!!

Значи ако има гаранции от ЕС тръбата ще мине през България. Ако няма гаранции от ЕС тръбата ще мине през Гърция, така ли?

Никаква ПЕТА колона - Борисов и Цветанов !!!

Нещастна страна, нещастен народ, щастливи предатели!

Последиците от управлението на Борисов ще са трагични и дългосрочни. Но не е виновен той, а тези с два грама мозък, които после ще плюят хората, които са на власт след него.

И то, при условията на ВОЙНА - от ВОЕНЕН съд, НЕЗАБАВНО !!!

толкова се тъп и прост,че по-добре се гръмни !!!

Това пък "евтин газ" откъде го измъдри. Ние плащаме на-скъпия газ в света - той казва евтино било. Ама че тъпаци.

Не бе, Wafen, не тълкуваш правилно цитираните думи на Милер! Той повтаря казаното от премиера Медведев, но с други думи... Същото беше казал и Путин по-рано. Те подчертават, че нямат отношение към процедурата на ЕС и няма да правят нищо преди да се получат неотменими гаранции от ЕС относно проекта. А дотогава те си работят по тръбата до Турция. Естествено, че няма да говорят твърдо за други проекти при положение, че ЕС нищо конкретно не е гарантирал освен едни приказки на Юнкер итн.

Леко че пукнеш от комунистическа злобица. Плитък ти гроб евтина рубло.

Спяхме АЕЦ Белене: Турция започна строежа на нова АЕЦ и то на черно море. Спряхме южен поток: Турция почна турски поток. Спряхме проекта Бургас - Александруполис за заобикаляне не негтените танкери на Босфора: Турция почва проект за изкопаване на канал заобикалящ Босфора. Това са само Неоспорими факти. КОЙ е предателят сега оставям на правителствените тролове да си помислят на кого служат.

И СЕГА КО ПРАИМ - НЯМА ХЪБЧЕ, ТРЪБИТЕ НИ ПРАЗНИ, ЗАРОВЕНИ В ЗЕМЯТА, КОМПРЕСОРНИ СТАНЦИИ НЕ РАБОТЯТ - ЩЕ НИ НОСЯТ ГАЗ В ДАМАДЖАНИ ОТ САЩ. КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН, КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН.... ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 30 ГОДИНИ ОТ Т.Н. ПРЕХОД ПО БЕЗУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА НИ НЕ Е ИМАЛО. УНИЗИТЕЛНО РАБОЛЕПИЕ, УНИЗИТЕЛНО ПЪЛЗЕНЕ ПРЕД БРЮКСЕЛСКИТЕ СКОПЦИ....НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЙО, КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ ТЕ УПРАВЛЯВАТ НЕКАДЪРНИЦИ, АМА ПЪК СА БАШ ДЕМОКРАТИ !

Хъба-хъба и на вас, както се казва! Имаме Параграф 22 - Юнкер бил ОК за хъба ама без тръбите, а Медведев - ОК за тръбите, а хъба сами да си го пълним!

За такива, като Борисов, народът ни казва: Изпусни питомното, та гони дивото! Щом руснаците няма да участват в гъзовия хъб на Борисов, това означава, че и Турският поток няма да мине през България. Ако този поток минаваше през страната ни, той лесно би захранил и гъзовия хъб на Борисов. В крайна сметка янките ще си вкарат втечнената газ, която е два пъти по-скъпа. Вече се изгражда специално пристанище за нея на Бяло море. Абе, ум царува, ум робува, ум патки пасе. Борисов и Цвък.Цв. и патки не могат да пасат.

А ти шорошидни платени клакьорино, как ще обясниш бъдещият ток от 1 лв. за киловат, 3-те лева бензин и нафта, парното от 500 лв на месец - всичкото това което ни готви твоята ГЕРП след изборите - България ще бъде втора Украйна - по бедност и глупост... А после, когато рано или късно ви помъкнат по съдилища, затвори и лагери ще квичите като заклани, герпави свини ...

Кой говори за съд, тия престъпници и това не заслужават.

И уважавани и гушкани на запад.

Десетки изказвания на Борисов и почти толкова лъжливи мечти. Предполагам, че на всички е ясно, че България може да участва само в транзитирането на газ от Турция за Сърбия. Всичките лакардии за газов ХЪБ Балкан са лъжи и рожба на болна фантазия. Борисов изпусна редкия шанс да застане пред народа и да признае – Огънах се и ви провалих. Днес ни е отредена ролята само на сервитьори между интересите на големите. Болна истина, но факт.

Уникален начин да прополееш всички възможности, които имаш благодарение на геостратегическото си положение на Балканите! Всички заобикалят България! Изобщо не разбирам защо Медведев и Милер идват на посещение! Вероятно за да се подиграят на България публично пред цял свят...

Еха, що не питахте преди години какво ще правим, когато много хора Ви обясняваха ,че ще дойде момента да питаме какво ще правим, ама ще е късно.

Гледайте пресконференцията! Боко буквално каза на Медведев : "За съжаление ще трябва още няколко години да работим с вас по поддръжката на старите ни руски самолети, докато дойдат новите американски. Ама нема да се плашите...голяма сила сме, хахаха" След което потупа свойски Медведев по ръката Медведев просто нямаше какво да отговори..

Ко стана ко ,е видя се капацитета на големия международник много говори и прави снимки работа да свърши никаква и по лошо само лъже.

Как става ли, наистина ли се чудиш? Ако досега не си разбрал, че тук обитават дебили, на които кумир им е полуграмотният, нагъл мегаломан, значи нищо не си разбрал. Ганю е губил всички преговори на масата, когато се решава съдбата му, там трябва акъл, а не комплексарски изцепки. Със сигурност тьотките с лютениците и лумпените с чело, дето две мравки трудно се разминават, все още не са наясно къде е натикана страната ни.

Няма, останало е още малко за досъсипване...

банскялийския тиквун е един прост и наивен хитрец! ние не искаме повече газ твърди този нещастник но не казва че количествата газ доставяни в момента за турция иска да ги транзитира през българия за други държави? този андрешко си мисли че няма да има турска надценка на газа и ще заблуди руснаците! да яде повече боб и да пълни този ненужен хъб.

Няма " приятели и партньори" , има само интереси, а Хамериканците натискат да се спрат и Северен поток и Турски поток и нищо няма да мине през България , а газовия ХЪБ е само PR на ББ ГоУлемия " балансьор", ще си остане един прост охранител , който не може 2+2 да сметне... БГ си остава една зависима Колония и плацдарм за бъдещи военни действия , ако ЕС не се отърве от зависимостите си / предстои да видим / Не знам какво празнувахме тези дни - та ние Държава нямаме , след като за всичко питаме Началниците !!!

Метаморфозите в Б.Б. нямат край. Както гьола за няколко години се превърна в добра инвестиция , а ако го беше реализирал вече от тази година трябваше да се въведе в експлоатация, то така и газовите му идей търпят неописуемо развитие. Неуважаеми Б.Б. Отговори ми само на един въпрос : С какво проекта Северен поток 2 се различава от Южен поток ? И дете трасета са морски и двете трасета са захранени с руски газ и се снабдяват само от Русия и двете трасета са съвместен проект на Газпром и . и много др. общи неща . Само дето Германия отстоява интересите си , а ти се наведе и ти го ............. с окето ощети държавата и народа за угодиш на американските ти приятели , а те за благодарност допълнително ти го ......... и по други направления.

Ама не ги пасат те друго о правят на патките , ама и това е до време

Защото са руски боклуци

Жалка картинка бе нашия "премиер"! Хъба да си го заврем в хъба!

Единственият възможен който ще транзитира е само и единствено Румъния и то след като спрат тази и догодина преноса през Украйна доколкото не се знае развитието и продължението на Северен поток в сухопътната част в Германия накъде ще бъде - към унгария и съответно Румъния.

Различава се с това че твоите умни руски приятели решиха да анексират Крим точно на средата на процедурата и не им направиха изключнение от правилата каквито направиха за Германия малко преди това поради политически причини произтичащи от анексията на Крим.

боко с какво шъ пълни хъба?! Ще компенсира с прозводството на боб пръц ли?!

Газпром" не планира да участва в проекта газов хъб "Балкан" в България. Това според агенция ТАСС е съобщил пред журналисти председателят на газовия холдинг Алексей Милер след срещата на премиера на Русия Дмитрий Медведев и премиера на България Бойко Борисов"Ами ние, тогава какво ще хъбарираме .От къде ще купуваме газ и на какви цени, и още по -интересният въпрос-на кого ще продаваме, и на какви цени.Румъния си задоволява нуждите от собствени източници и купува малко от Чехия,Турция най-големия консуматор ще е задоволила от двата потока своите нужди,Гърция ще си задоволява нуждите чрез втората тръба на ТП.Остава един консуматор и това е Сърбия , но тя си задоволява нуждите през Унгария..Освен това интерконекторите със съседните държави не са готови ,а и те са малък капацитет.По този начин се оказва ,че хъбчето даже да получава газ,то тя ще е както се казва за лична консумация и тъй като няма да има директни доставки ,тогава газта ще е надлежно оскъпена от транзитните такси със съседните държави.Така ,че спокойно може да се каже сбогом хъб,сбогом бойкова мечта,Просто ще има диверсификаця доставките на газ ,но тя ще е рзлично оскъпена, а директни такива не е очертават.Само се изненадвам,че Гърция се натиска втората тръба на ТП да мине през нейна територия,а за нас има редица препятствия.Просто ни казаха в прав текст,че нищо не зависи от България,българските решения се вземат от сюзерена на България, а местната колониална администрация ,за благозвучие наречена българско правителство само ги огласява

10 години приказки за проекти и накрая никаква свършена работа.

Народе,разберете-газът ще продължи да тече през Украйна по старите трасета,това е геополитика на целия свят срещу Русия,за да не нагърчи Украйна.А в Русия няма пари,за да правят потоци за Европа! Погледнете и на картата-каква бримка-заобиколка би направила връзка за "Турски поток" през България за Сърбия и Европа-кой е луд да прави такива обиколки?!Газът ще стига до Турция по сегашните "Син поток" и по досегашната тръба на "Турски"-повече руски тръби няма да има,защото ще стигат до тапа на турска територия и ще водят за никъде!Русия блъфира и извива ръце,но скоро ще клекнат и ще се молят на колене.Газ от Русия през Турция за Европа НЯМА да има-през Турция ще минава газ от Каспийско море и Близкия Изток само!Историята с рекета по "Белене" не бива да се повтаря-нахендриха ни с реактори,които никой не иска,сега ни мачкат,за да плащаме още и за строителството на безумие.

Бойко изпусна влака. Пострада българския народ.

Нищо не се казва за ..диверсификацията, тоест недопускане на монипол на един доставчик на газ. В случая Русия играе твърдо. Не иска да допусне други доставчици. Турция си има други доставчици по причина на своето местоположение. За това и на двете държави не им е изгодно да има хъб, който да се захранва от различн източници. Колкото и да не ни се иска ЕС няма да допусне един доставчик по една тръба. Дори "турски поток" да мине през Гърция, то положението ще е същото, но с тази разлика, че Гърция също е независима от Газпром и си има терминали за втечнен газ. Неслучайно Турция недопуска танкери с газ през проливите, но не е за да си защити природата, а да бетонира своето местоположение на енергийната карта. Това е истината. Другото е политическо бръщолевене и слугинаж в полза на Русия.

Що не си пуснеш направо печелившият фиш, а се занимаваш да ясновидстваш за Русии, потоци, газове, зазове и Украйни?