Търговското ни салдо на минус с 1.8 милиарда евро

Инвестициите за десетте месеца на 2018 година са 842.2 млн. Евро, което е с 21.4% по-малко от същия период на 2017 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е най сигурният показател за състоянието на една държава . БВП ,ръст,чуждестранни инвестиции-всичко е тинтири -минтири. Почнеш ли да внасяш повече отколкото изнасяш ,това е като течаща кървава рана. рано или късно изхода е летален. За съжаление няма какво да предложим ,повече за износ . Туризмът е стигнал горната си граница на постъпления. Износа на жито и цветни метали също. Ел енергия вече не можем да изнасяме поради "далновидната ' политика на ЕС,САЩ и нашите сини и гербери. Нямаме износ на селскостопанска продукция ,а само внос Не дай боже,някаква световна криза -цялата ни промишленост произвеждаща жички ,гайки,уплътнения -за разни видове западни машини,,ще отиде на кино. Изходът: -Без оглед на зелени сини,пембени -бързо развитие на добива на злато в Брезнишко и Трънско - Без оглед на зелени сини,пембени-бързо развитие на добива на волфрам в находище "Грънчарица"край Велинград -Бе оглед на ЕС -мощни инвестиции в производство на зеленчуци ,плодове,животинска продукция ,като се използва максимално неграмотната работна циганска ръка ,включително и с принуда а и с оземляване. -Намеса и стимулиране от държавата на предприятия за дълбочинна преработка на ресурсите с които разполагаме -олово,цинк,мед,злато ,сребро ,зърно. -Възобновяване на уранодобива . Но първо и единствено условие за промени е да се премахне това уродливо герберско управление ,чиято характеристика с няколко думи е: -неграмотност и некомпетентност -безотговорност -сервилност пред европейски и задокеански "началници" -пък и не го крият -кариеризъм ,шуреобаджанакизъм -наглост ,нарцисизъм простащина В управлението ,не политици а доказани -за здравеопазването -лекари -за земеделието-доказани земеделски производители -За строителството -доказани строители или проектанти -За индустрията -доказани индустриалци -ама не тип Домусчиевци и Баневци

Нещо си се объркал. Туризма не е търговия и не е стигнал горната си граница. Търговския дефицит се определя основно от търговския дисбаланс с Русия от където внасяме въглеводороди за над 2 милиарда евро, а много малко изнасяме по вина на Русия естествено. Електроенергия изнасяме повече от миналата година. Изнасяме селскостопанска продукция за над 1,2 милиард лева и сме на положително салдо в това направление с близо 400 милиона лева. Другите лозунги няма какво да коментирам.

Дринго, като си толкова хитър внасяй Въглеводороди от Саудитска Арабия бе!Нали не мислиш,че ще си оправиш салдото?!?Електроенергия може и да изнасяме, но на какви цени?!?На практика цял народ спонсорира изнасяната енергия, да им е евтинко на тези дето я ползват!А за нас -микса!Тук са говори за общо салдо, -1829 млн. и това го казва БНБ, не Филанкишията...Това е и най-благоприятното положение, работата може и да е по-зле всъщност!Кво ще ме убеждаваш ще сме цъфнали и вързали!Аман от идиоти!

Можеше и повече да падне търговското салдо от минус 1.8 милиарда евро ,а също инвестициите можеха да се срутят над 21.4 % спрямо 2017г.Това не се случи благодарение на далновидната финансово икономическа политика на ,,първият" ни ръководител Аз Бойко Борисов и двойната коалиция ОП/Сидеров ,Каракачанов ,Симеонов/. ,,Успехите " на Б3 се нижат един след друг ,даже ще си имаме и министерство на връзките с Китай и Африка начело с верната дъщеря на партията ни Герб Лилето Павлова.Дерзайте другари ! Вие сте на всеки километър в България .Вашите ,,успехи " и надграждането в цените ни направиха още по-бедни спрямо 2017г.Ураааааааа!

За осведомените не е тайна, че България фалира лятото на миналата година. В момента всичко се държи изкуствено, с цел да се изсмучат последните държавни активи и се строи като за последно, с цел да се преперат въпросните пари. Когато "властта" запали самолета и избяга от "територията", овцете получават бонус по едно насапунисано въже.

И как да е фалира, като държавния дълг намалява, а БВП расте. Не чакай а ползвай още сега въжето, ще направиш услуга на всички и най-вече на себе си. Очевадно е, че външното налягане и вътрешния вакуум на черепната ти кутия ти причиняват силен главобол.

Сега добавете величината на външния дълг и междуфирменната задлъжнялост и ще се види колко сме цъфнали и завързали.

Е ББ нали ти го обясни като беше при Слави.

Това е показателят. БВП е измислица.

Показател за какво? Показателите са много. Примерно от Туризъм имаме приходи от 3,5 милиарда ЕВРО, освен това имаме внос на капитали от работещите в чужбина в размер на 1 милиард Евро, верно имаме и над 5 милиона пътувания на българи в чужбина, но разходите там са около 1,5 миларда евро. Истината е, че имаме търговски дефицит основно с Русия на стойност 1,8 милиарда евро, разходи за пътувания в чужбина 1,5 милиарда евро -общо 3,3 милиарда. В същото време имамеприходи от туризъм 3,5 милиарда евро и от работещи в чужбина 1 милиард Евро, общо 4,5 милиарда евро, което ни прави на плюс от 1,2 милиарда евро. а това са неща пряко свързани с БВП, защото те го формират. В резултат БВП нараства поне досега.