Коментари - Търговската война САЩ - Китай заплашва европейски работни места | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава с 300 милиона потребители да налага санкции на целия свят и да изнудва този и онзи - малко тъпо като идея

Много добре се получава че САЩ води война на 100 места по света .Може да си вадите Вие извода какво ще се случи по-натам.

Няма изход от мъртвата китайска хватка. Стотиците западни производства , изнесени в Китай заради високите печалби се връщат като бумеранг в търговските салда . Китай е най големият собственик на щатския външен дълг , хванал ги е за топките и навива по половин оборот когато му скимне. Да не говорим за Европа , където китайците купуват производства, като гащи в неделен шопинг в мола . Тръмпи да репетира позата на Моника Люински на колене с онази тиха реплика : Ама какви са тези капки на ревера ми ?

На т.н. "журналисти" или ,pressтитутки , им липсват огромно количество мозъчни гънки. Защо ми се струва така? Защото глупостите, които копи-пействат не могат да се пишат от човек, който използва мозъка си за логични мисли. Драги ми Журналя, ТЪРГОВСКА ВОЙНА МЕЖДУ КИТАЙ И САЩ НЕМА!!! Набийте си го в тъпите ТИКВИ! Търговска война има, когато има забрана за внос или износ!!!!!!! Повишаването на митата го отнася Кой? Средно статистическият US citizen, който купува всичко вносно - щото в САЩ нищо не се произвежда - 80 % от БВП е от сферата на УСЛУГИТЕ, А 50 % ОТ ПЕЧАЛБИТЕ НА КОКА КОЛА И МК ДОНАЛДС ОТИВАТ КЪМ пентагона. С други думи - митата на Трамп оскъпяват вътрешните цени , за което грам вина нямат китайските производители. Целта на тръмп е да предизвика собствени производства - ДА АМА НЕ!

Невероятно стилен и задълбочен макроикономически анализ на ситуацията си направил тука... Предполагам директно от любимата ти маса в кръчмата в Нови Пазар.

Бай Дончо знае как да бръкне в джоба на редовия американец и да позакърпи някоя и друга дупка в бюджета... :)

Аз пък съм ЗА мерките,които Чичо Дони наложи на Чайна. Първо:Чичо Дони е приятел на Чичо Вова и Второ: Еврогейските, както и американските неолиберали "Хилъристите" , "Обамовистите" и "Соросоидите" които са врагове както на Чичо Дони,така и на Чичо Вова,сега ще гризнат дървото. Благодарение на тях китайчугите толкова нахитряха, защото неолиберастите ликвидираха производствата в собствените си страни и ги изнесоха в Китай да им излиза по-евтино продукцията. Браво на Чичо Дони. Яжте хурката сега соросоиди и неолиберасти...Кеф ми е! :)

Китаец и искреност са несъвместими понятия. Въртят и сучат за да отложата максимално във времето митата без да имат никакво намерение да променят каквото и да е. Сега с малко остен отзаде ще обменят предложения по-бързо. Защото изтичането на капитали от Китай е експоненциално. Засега са в долната част на експонентата и това не си личи толкова, но скоро ще си проличи, но тогава ще е късно, защото процеса ще се е задвижил.

"Пристигнах в САЩ с искреност и се надявам да участвам в разумен и откровен обмен на предложения с американските преговарящи", каза китайският вицепремиер" Така смяташе и дебелия Ким преди срещата с американците, но когато му казаха да си предаде всички оръжия и да си епилира задника преди да си свали гащите, той взе, че се отказа. Сега ще бъдем свидетели на подобен сценарии. Наглостта и цинизма на американците е явно безгранична.

Голямите корпораций(правителства) си постигат целта,а малките мурковци си плащат с по високи цени в магазина, а иначе ние се грижим за нашите хора.И ние ще им покажем на Китайците колко сме ЯКИ.Супер ,е есега му яще попарата. Нали сте демокрация махнете лудия човек.ДА ДА ама не.Е сега разбрахте ли кой избира перчема.(дали е народа??????).

Интересно ми е до кога светът ще търпи безропотно разпищолилите се американци !

Да, защо точно тях, по време на соц-а, когато бяха идеологически враг, всички като вас възхваляваха САЩ, сега пък пищите срещу същите. Истината е, че войните винаги се водят по икономически причини и такива интереси (които нямат общо с интересите на простосмъртните). Истината е, че за да има добри, трябва да има и лоши, защото нещата се познават в сравнение. Истината е, че империите са гадно нещо и цената на мира в тях е особена. Истината е, че не само САЩ е империи, няколко са понастоящем - коя от коя "по-симпатична"! Истината е и че сме на прага на третата световна война и на екологична катастрофа, дори и без война. Честито на печелившите! Да му мислят хлапетата!

нашата фирма пък печели от митата за Китайците. От сродна фирма в Китай се прехвърля производството в България заради по малките мита от USA към EU

В България всичко е наопаки - в ЕС ще се загубят работни места, ама тук ще се открият. Ние все много знаем, ама сме най-бедните в ЕС.

Да наложат всички световни санкции на САЩ и готово. Вече има прикрита икономическа война дори между ЕС и САЩ. Като я стартира Тръмп.

Има грънци. Нормални търкания. Много ви се ще на путлерастчетата всички да забравят вероломството на Руслямска държава и тарикатеенето на Китай.

Китаецът лъже. Няма начин да се е изкачил толкова виско в йерархията на Китай и да е толкова глупав, че да очаква разумно поведение от хората на Тръмп.

Е, на това му се вика дипломация, за пред публиката.