Световна организация прави апокалиптични прогнози за туризма

Възстановяването на отрасъла ще зависи в голяма степен от масовото разпространение на ваксините срещу Covid-19. Най-оптимистичният сценарий е за спад на пътуванията само с ... 63%

Обратно в новината

Коментари - Световна организация прави апокалиптични прогнози за туризма | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам как са на запад, но нашите хотели се пръскат по шевовете, навсякъде е фул.

Нормално е загубите от туризъм да се отразят най-много на развиващите се страни, щото на тях друго освен туризъм не им се разрешава. От туризъм и други услуги се печели малко, големите пари са от износ на произведени стоки и технологични продукти. Те са запазени за "развитите", дето колонизират и изсмукват като пиявици "неразвитите". Първите са износители, вторите са пазар, в който нормалните хора никога нямат достатъчно средства за съществуване, защото нямат поминък.

не разбирате ли, че в плана им туризъм за робите няма да има. Абе кой ще ви търпи да ходите напред назад и да се шляете по разни курорти ?! носете си намордниците, пазете дистанция и стойте в къщи. А, и непременно се инжектирайте ! Ей тва им е плана.

закриват го

добре че имаше туризъм при соца и си ходехме по два пъти на море, а зимата на планина. Поклон пред Тодор Живков, че ни осигури райски живот !

Туризмът е като през 80-те ? Ми мен ме устройва идеално, добри спомени имам от тогава...

...и тук налазиха компетентни келнери и зарзаватчии...къш, бе!

Правят, струват, само ваксините са им в устата на шибаните гнусни продажби глобалисти, сатанисти!

Замълчи ватник!

Тао какво е ? Тайландския ти транссексуален прякор ? УАУ-У !

Дори не знаеш значението на думата сатанист просто мекотело. Сигурно последно си бил в църква, когато си се родил тъпо животно.

Защоашо троловете сте и педераси и си избирате само женски никове ?

Ако българите не са ваксинирани на 80%, ще се срине туризма, икономиката и стандарта им на живот ще остане плачевен.

СЗО ( Световната Зомби Организация )

Ела ще те ваксинирам

Всички много искат да си върнат стария начин на живот, ама ако може само да получават помощи и някой друг да се ваксинира. Все световни конспирации им се привиждат. Все жертви се мислят. То никой не ги /ни/ брои за живи, те жертви били. Свободата им искали да вземат. Каква свобода, като всички сме "роби" на новия начин на живот. Сега като има ваксини, наесен никакво затваряне. Никакви помощи. Само за ваксинираните /аз не съм, засега, защото съм го изкарал март месец/, но и не търся. Крайно време е бунаците да бъдат оставени малко гладни, за да видят за какво иде реч.

Хайде, всички от туризма, сега беж горе на черешата - има за бране много... после следват картофи, царевица, грозде.... няма да се оплаквате , че нямало работа.

" Грабете буци , бийте гражданята ! " :D

Очевиден идиот!!!! Каква череша ,какви пет лева, какво изобщо разбираш от туризъм, Мунчо. . Световната организация (МОТ) посочва приблизителния брой на "застрашените работни места СВЪРЗА И с туризъм". Това не са само хотелиери и ресторантъори ,а работещите в поне оше 11 стопански отрасъла ,които го отнасят .Ама кретенчето, хем хабер си няма, хем хапе злобно.

Всеки дисбаланс е вреден - в случая, сферата на услугите срещу производствения сектор. ПП да гу ду

Никой от т.нар. елити не иска пълното възстановяване на туризма. Крайната цел е да НЯМА туризъм...

Тези "елити" газ пикаят, че обикновени хора пълнят фейсбук със щастливи снимки от всякакви райски кътчета . Хората са щастливи наистина и без да са милиардери, а това на "елитите" им се вижда крайно несправидливо. Че тогава какъв им е СТАНДАРТА на тях ?! Извод: Ковид до дупка , че да си изправят малко над "народа".

Има едни напечатани хартийки(или виртуалната им форма), които трябва да се движат, за да не създават хиперинфлационен натиск! ..................щото макар и твърде илюзорен, стабилитета трябва да бъде държан под контрол.

Туризмът е многомилиарден бизнес и много богати хора имат огромни инвестиции там. Сигурно и някои от вашите "илюминати" имат. Та те нямат ама никаква изгода този бизнес да се закрива, точно обратното - повече туризъм, повече парички за тях. И изобщо не разбирам как има идиоти, които си представят някакви илюминати, които мразят хората и искат да ги унищожат. И после - разрушения и смърт по цялата Земя, страшно весело за живеене !

Пари ? Тук става въпрос за хора които няма как да печелят пари , те самите измислят туй на което му се вика пари. И го раздават като чипове за да се върти рулетката. Но това , разбира се, е привилегия. Нарича се власт . Те пари не печелят, упражняват власт. И това не е нещо което техните семейства винаги са имали . Грижата им е да запазят властта си . И да им остане някакво време ( свободно) . Това е допълнителният им проблем - колкото повече народ, толкова повече грижи. Но всичко трябва да стане координирано, или губят всичко. Та може и да поразмислят щото се надвесиха над една бездна ,а зад гърбовете на такива има все приятелчета, готови да им ударят по едно рамо.

Международния туризъм трябва да е привилегия само на заслужелите партийци. Без значение партията. Ето мишок Станишев - пълен провал за БСП,но лети като бял гъсок насам натам по континента . Друг пример - Баречката . Уникум . Партията си я закопа със замах . И пр. Все отявлени функционери на Европейския парламентаризъм, заслужаващи международния туризъм.

В точката Lock step: tourism is debilitating activity.... Правете си изводите какво ви готвят глобалустичните свине ако сте в този бизнес и дали ще се борите за поминъка си!!!

Какво е "глобалустичните" - някакви глобули ли ?

Това са шибани ТЪПИ сатанински изпражнения...нали искаха да намалят броя на населението на земята до златния милиард, както са си писали на сатанинските камъни в Джорджия!? Господ ги прокле и увеличи броя на населението на земята миналата напук на всичките им пъклени планове...изродите от кабала са изпражнения в краката на Бог!!!!

"Станински", "пъклени", "кабала"...ясно. Още един изпуснат от психото. А - и за гъзове говориш, май си и педерас.

излишно се правиш на тъп, бъди си естествен

Ами защото трябва да се наблегне на ЛЕКАРСТВА, които да се дават на заболелите, така че протичането на болестта да бъде леко и безобидно, като превърнат ковида за тях в обикновен настинка! А не на ваксини! Ако чрез лекарства ковида стане безобиден така, че да не е опасен дори за тези с придружаващи заболявания и за възрастните, тогава няма да имаме основания да се страхуваме от него повече отколкото от настинките! Така вълните на ковида ще преминават бързо и бързо ще утихват, без да убиват, и без да има нужда това да нарушава нормалния живот на хората, вкл И ТУРИЗМА. Обаче ваксините са много по-изгодни, защото те са за всички- няма преболедували-непреболедували, няма болни и неболни, няма заразени и незаразени. Трябва да се произведат ваксини за 7 милиарда човека. Докато средствата за лечение на текущо болните са нужни само за текущо болните, а те са не повече от да кажем 1-2 милиона по света. Къде са 7 милиарда, къде са 1-2 милиона. Ясно е кое е по-изгодно на производителите!

Кои са тия вълшебни "лекарства" бе, умник ?

Тези, с които така или иначе се ЛЕКУВА година и половина идиотския грип, набеден за ПАНДЕМИЯ със специална поправка във формулировката на СЗО( Световната Зомби Организация), която е толкова световна колкото е "международен" валутния фонд.

Вие вземете доклада на ООН с прогнозите за производство на селскостопанска продукция, да видите там какво се казва Апокалипсис! В края на 7 годишен период до 2027г се очаква около 4млрд души да се хранят с по-малко от 600 калории на ден!

За малоумните ретарди, които не са отваряли книга през живота си ще добавя, че в т.нар. "филтрационни центрове" на германицете през ВСВ са осигурявали дневна дажба от... 440 калори. Да имат база за сравнение...

Първо - милиони в Африка се хранят с по-малко от 600 калории на ден. Второ - все повече хора в Европа умишлено се хранят с по-малко от 600 калории на де, но поради съвсем друга причина. Няма как това да е по някакъв световен заговор. Планетата не е безкрайна и ресурсите й са на изчерпване - факт. Затова и прогнозите в ООН са песимистични, а не защото "ни го готвят".

Ами Германия официално заяви че не признава ваксинирането , как тогава ще се нормализират нещата? Спътника не им се вижда че е ваксина на тях. Или май не е проблема във ваксинирането ами чия е ваксината. Що лукавите бе, проститутки миризливи, вие журналистически утрепки .

Важно е нашето компетентно БНБ, което проста фалит на банка, че излиза с позицията, че банките ще дерат по още две кожи, апартаментите и всичко друго ще поскъпне. А то вече поскъпва всичко и то с много!

Туризъм ми Янко - туризма е на нивото от едно време - бягаш през границата и ако не те уцелят - пътуваш по света.

Не разбирам кво са ревнали от бранша... туристи - бол! Дори в началото на сезона българското черноморие е пълно... разликата е, че вместо с чужденци сега е пълно с българи. Естествено не можем да си позволим като някои чужденци да харчим по 1 средна работна заплата на ден, но и ние сме туристи

"Някои чуждеци харчели по една заплата на ден" - кой бе, английските отрепки на помощи дето идват тука ? Или бабите-пенсионерки с ол инклузива ? Именнно българите харчат най-много, е ако си от категорията дето си носят русенско варено, хлаб и лютеница на плажа може и да е вярно.

Напротив, миналата година всички кръчми по Южното бяха пълни и то само с Бг-ри, нещо, което не беше виждано от повече от 20 години. Питали сме в ресторанти за резервации и нямаха места за седмица напред. Изобщо, с Бг-публика беше невероятно хубаво!

Това е напълно изкуствено създадена криза, за която са отговорни управляващите по света, че действат като овце и не виждат колко пъти повече хора утрепаха с мерките.

Великото зануляване, или квото беше там. Глупаците си мислят, че всичко се прави от загриженост...

Тези туристи са като хлебарките...

Щом и с две ваксини няма гаранция че новия щам на микроба те налазва, значи трябва подхода да се смени и да ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПО НОРМАЛНО МУ ДА СЕ ЛЕКУВА , не да се рискува с експериментални, увреждащи и никой нищо не гарантирващи че може да бъде осакатен , ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ваксини.

"Светът се нуждае от глобално усилие в подкрепа на ваксинациите" - да ви бам мам

Масовия междувароден туризъм е от най-замърсяващите отрасли -милиони тонове гориво и мръсотия се изливат от небето, шум, туристи като скакалци съсипват най-хубавите и чисти части от пранетата, ....Минус 50-60% спад е отлична новина

Така е. Нали това е една от целите на Ковид операцията.

Стой си в миризливата панелка пенсионер пръдлив, ти и без това нямаш 1 стотинка за харчене, за туризъм ще ми разсъждаваш !

Стоп. Нали и сдве ваксине се заразяват,или предишните статии не си ги помните. Станахте като КАНАЛИТЕ по телевизията. От вас понамирисва и през покрита шахта.

"Днес международният туризъм е като преди 30 години. Все едно сме през 1980-те години като пътникопоток." - Е това е супер! Даже си е много добра новина! Какво беше станало преди? На шопинг туризъм до Бали, Дубай, до Лондон и т. Н. А тоновете изгорял керосин? Тонове отпадъци от хотели, храна на боклука и т. Н.? Планетата е една и ако сега не се сепнем, не знам кога.

Това може да се каже за абсолютно всеки отрасъл - автомобили, модна индустрия, развлекателна индустрия. Защо да ходиш на концерт и да замърсяваш с пътуването си, като може да си слушаш Спотифай?

Възстановяването на отрасъла ще зависи в голяма степен от масовото разпространение на ваксините срещу Covid-19 ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Няма да се ваксинирам Идиотиииииииииии!!!

Ми стой си в къщи, никой не те принуждава. Неваксиниран - сам в къщи, серията си избери сам. Ако слушкаш, мооооже и да ти пратят картичка от плажа.

СЕ ИЗХОДИ.... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

Ходя си където искам, ваксина не ми трябва. Нямам и най-малко намерение да си стоя в къщи...Няма да пълня дгжоба на еврейската фарма мафия.

Що пък да си стои вкъщи? На никога не пречи като не е ваксиниран. Много странно обвързвате невасинирането с желанието да стоиш под ключ.

Туризм е замърсител, самолети и хвърляне на храна, не нужно да се възстанивява на предишното ниво. Ами ако китайци и индиици тръгнат на масов туризъм по света както беше преди? Горивото само за тях няма да стигне. Местен туризъм и това е