Стоки за 75 милиарда долара от САЩ с контрамита в Китай

Ще бъдат наложени допълнителни мита между 5 и 10 на сто върху общо 5078 артикула

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бавно и безславно $империята на злото$ си отива

Още 5-10 години и САЩ ще заприличат на жалката Англия?

Даааа, от тук нататък надпревара кой ще удари дъното пръв......Лошо

Чайна яко настъпи мотика тоя път и усеща задаващата се криза. Ако кривозъбите продължав да се репчат, скоро ще заприличат на мизерна Раша !!!

А след сто - дано да заприличат на първобитната Русия...ама Тръмп едва ли ще управлява дотогава . Виж Путин може ..с тия пластични операции

От коментара ти разбирам че никога не си ходил в Чайна и си нямаш на идея какво говориш.............

Не разбирам след 20 години какво търсиш в БГ сайт.....

"Империята на злото" се разпадна преди 30 години бе, ти още ли спиш! Благодарение на моя приятел Горби.

Това социалистите ни го говорят 45+29 години. Междувремено рухна Савецккия съюз и неговия насила създаден лагер а Америка си стои все така непоклатима.

Китай ще загуби тази търговска война - хитреците винаги са пр... ни рано или късно. Сривът в китайската икономика ще е доста голям. Засега ЕС не се е намесил, а е готов с инструментите. BRI е под въпрос. Това значи и Кси е под въпрос. Изходът - приемат се правилата за честна търговия от Китай. Проблемът им нататък ще е да си направят собствена наука и конкурентни пазарни гиганти - не е лесен за решаване и ще имат лека криза. Но кризата при задълбочаване на търговската война ще е огромна за Китай и може да ги върне 20 години назад. За да си изградят приложната наука без да крадат технологии ще им се наложи да променят стимулите- демек политическите институции, което ще е много бавен процес. Шах-шах и мат.

Китай няма задлъжнялост, има над два млрд. евтина и трудолюбива работна ръка. САЩ е на практика във фалит. Балона в един момент ще се спука и краварите ще се молят за китайски паспорти и гражданство.

Напишете аргументи вместо да цъкате копчетата - за това ли Ви плащат - въобще за къв Ви плащат? :)

Китай без чуждите технологии, които краде и без износът спонсориран от държавата изпада от борда и си остава с 1 млрд безработни и гладни китайци, готови на всичко

Що се отнася до евтината работна ръка тенденция от последните 2 години е изход на производители към по евтини и благоприятни дестинации.

Прав си отива си Китай !

За Тръмпи идват избори и той трябва да реши спора. Дядо Си е Император. Той може да чака. Очаквайте нови и нови глупости от Тръмпи. Това момче не е добре. Щатите ще загубят войната, не защото са по-слаби, а защото лидера им е неустойчив психически.

Не мога да разпозная по-добър американски екип във външната политика и стратегия от времената на Кенеди. Само де за Вас е трудно да го разберете. Фактите и времето ще покаже. : )

Този път САЩ се изсилиха. Избраха търговска война с мастодонт, а не с джудже като Венецуела или Либия.

Не са се изсилили, а заложиха на сигурна печалба. Износът от Сащ към Китай е много по малък от износа на Китай към Сащ.

Китай може да издържи и 10 г. стагнация. САЩ само след 1 г. китайски санкции, ще МОЛЯТ китайците за прекратяване на търговската война.

От доста време Тръмп се моли на Китай да му купува селскостопански продукти. И оше много ще им се моли, след като така се държи.

Очевидно граматиката и останалия багаж си го събирал през последните 29 години.

Егати и добрия екип! Всяка година се сменят и държавния секретар и съвръникът по нац. сигурност и други министри.

Нелегален съм и не мога да се прибера.

Ти не си добре с мисленето.

мотик - м.р. ед. ч.

Червен мастодонт, който си служи с нечестни практики в търговията. Нищо ново. Затова са санкциите на САЩ.

Помнете ми думата- най-много до една година Тръмп ще обърне палачинката и ще се прави на най-добър приятел на Китай.

Практиката да си печаташ кинти, без покритие и тя ли е червена ... кинтите щото са зелени

САЩ "изпуснаха духа от бутилката" и сега няма връщане назад и в основата на това е стремежа на американските компании да намерят евтина работна ръка и снижат разходите си за прозиовдство.

Що толкова ли много печата китайската банка? Верно че нямат покритие и затова пропада юана, ама....

Да в свързаната новина Тръм -> търговската война ще е кратка, прав е бил май скоро САЩ ще клекнат

митата оздравяват икономиката. но не тази на мавъра от драгалевци и аонсу...

Оле троле ОЛЕ МАЛЕ фиксалната политика и курса на юан СЕ ФОРМИРА от Китай няма борси няма чудеса. Много си смешен прочети Тръмп как опрева всичко в Bloomberg че Китай си прави майтап с другите като си обезценява валутата. СМЕШЕН ТРОЛ си ти Дада

Китайския изност за САЩ е 5 пъти по голям от вноса . С парите от този износ Китай започна да прави пътя на коприната и това е причината САЩ да искат балансиране на търговския баланс.

чудесно! ако Създадете и роботи - режисьори от холивуд - най- после ще се отървем от безплодността на джендърите там и няма да чуваме повече крясъците на движения, като #ме ту, срещу най-висшите органи на педофилията... или от #ме ту, не обелиха и слово в полза на станбулската конвенция срещу "самоубилия се" в затвора един от всички "филантропи", обичащи децата така, както и баща им ги е обичал редовно... предава им се по наследство, както и имотите, и парите им..

Хохохо, сега става интересно. Дали на рижавата пръдня няма да му се стъжни?

няма да му се стъжни..споко

не се моли а наказва с мита и санкций . Когато имаш 5 пъти повче внос отколкото износ можеш да налагаш мита смело и безпощадно

тя стегнацията в Китай тепърва започва ....чакай да видим как ще минат първите две три години и тогава мисли в по дълаг план . И не се надявай че АКО демократите са на власт примката за Китай ще се отпусне

Явно тук има някои, които работят в печатница. Няма срамно, и Георги Димитров е бил печатар.

А всъщност кой плаща митата? Знаеш ли?

направо ще му се приреве

да поясня на всички неразбрали олигофрени, империята на злото е само една - САЩ

А защо по този арогантен начин и от позиция на силата? Нещо по-цивилизовано а.

и какво от това,, всеки купува от където му е най-изгодно. Или това не е съвсем така.