Стив Ханке: В еврозоната инфлацията се повишава, българският народ ще загуби

Отървете се от тайните. Трябва да има серия от изследвания, да се говори и да има обществен дебат, както и да има референдум, препоръчва икономистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя е като многото български професори - напълно изкукуригал. Поредните внушения против финансовата стабилност на страната.

Европа потъва с бясна скорост - Долара мина Швейцарският Франк - НеЧувано и вече почти се Изравни с Евро-то, също НеЧувано! Според мен, Барба Ганиос, изобщо не си дава сметка, какво идва - това не е 1997, когато Останалите Икономики в Европа са Читави!! Обаче, Тезата на Управляващите също е лъжа, защото в Момента Лева е с далече по-голяма Инфлация от Евро-то, така че проблемите в България са от ПП Премиерът Пародия!! а след 1-2 месеца като и Газа свърши, България - ГеймОвър!!!

Кире послушай го тоя!!Повече от теб знае и не е завършил Харвард-доколкото гледам от там излизат само некадърници !

Проблема на еврозоната е, че няма какво да ни пази от лоши управляващи теглещи ежемесечно милиарди. Във валутен борд сме задължение да имаме резерв, който да гарантира курса на лева/евро. Когато това правило падне се започва популитско харчене като в Гърция до фалит. За съжаление постната пица на Дянков скоро ще ни се струва много вкусна.

мъчат се с фалшиви новини да възбудят русофилите които започнаха да се крият от руските неуспехи в украйна.

Склонен съм да му вярвам. Да питам великите ни политици и експрти - какво бихме спечелили и какво бихме загубили, ако приемем еврото? Да кажат без недомлъвки и премълчаване на факти!!

Във васалните държави няма как да позволят да има референдум за каквото и да е. Иначе веднага народа ще каже, че иска да си плащаме за руски газ и нефт, което ще намали инфлацията. Но западът няма полза от това.

ЧЕ КАК, КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ СА ПО-УМНИ И ЗАТОВА. Г-Н ХАНКЕ ЩЕ ГИ УЧИ, МОЛЯ ТИ СЕ. СИГУРНО Е РУСКИ АГЕНТ. ААААА. МОЖЕ ЛИ ТАКОВА НЕЩО.

Тези 60=70 % от българите изобщо не знаят, че България е във валутен борд, нито пък си имат хал-хабер, що е туй нЯщо...Това са просто дебилите, дето най ги е страх да не настинат и да не се минат...Коли, апартаменти, внос-износ ..Всичко е в евро и сега...И курсът е фиксиран..Само дето, на когото му трябва евро, трябва да ходи да пълни гушите на банки и обменни бюра, за такси и комисионни..

Каква финансова стабилност те гони?! Ако не е валутния борд, лев спрямо евро ще е 4 или 5 към 1. Ако влезем в еврозоната, борда пада и няма как да не падне, защото това го решава еврозоната, а не нашето правителство, кое не разбра тук?! Много прав е Ханке, ама трябва малко мозък да имат тия като теб и да го разберат!!!

Ротшилд не иска България в в еврозоната!

Скоро Приемаме Рублата, както и Брюксел!

едното е че трябва да се направят ТРИ анализа,а не два. Единия анализ от БНБ, другия от водещи национални финансисти,и третия от авторитетни външни експерти. Другото което сте изпуснали е огромната задлъжнялост на някои страни в еврозоната и опасността ако някоя тръгне да потъва....даже Ханке даде пример с една от тях, то ще се създаде солидарен фонд за спасяване в който ние ще внасяме среддства и ще участваме в спасяването.Най голям риск е разпада на еврозоната.

само дет цените са в лева ... а обърни ги по две и ще видиш какво ти е същото

Не, ти не знаеш какво е валутен борд и какво ще стане при влизане в еврозоната. Изчезва, когато влезем в еврозоната и толкова с твоите разсъждения.

Сега яко пичелиме

Тоя не знам към специалист е, ама да погледне първо инфлацията тук.. Най-висока в ЕС, гони 30% на основните стоки..

Ханкепреписва сегашната инфлация в еврозоната и на следващите години ? Каква ще е инфланцията утре или след месец-два не се знае, а за след 2 години когато БГ влезе в Еврозоната хич не се знае...Както не се знае докога ще е жив Стив...

Много трезв коментар.

Прав е Стив Ханке. Голям процент от инфлацията в България се дължи на това, че България не произвежда нищо, като 85% от храните са внос, същото важи и за останалите стоки. Най-голям е дялът на енергоносителите. Това правителство не прави нищо, а и нямат капацитет да направи каквото и да е. Затова най-добре е да си подава оставката и дадат възможност на кадърни хора управляват държавата.Въвеждането на еврото ще бъде катастрофа за България. Страните от ЕС имат трилиони евро дългове. Ако влезем в еврозоната, България става солидарен длъжник.

Всяка една дума на този световно признат икономист е В Десятката! Еврото е Кланицата за дребни европейски държави. Еврото е Месомелачка за бедните източно европейски държави. Не бива да Допускаме този последен капан да щракне!

Про рашистската възраждане, трябва да се забрани

Аз получавам 2к на месец и съм цар в Нова Загора, не ме плаши инфлацията

Като се качва еврото се качва и лева, защото са вързани едни за други

и тази се прададе на путин-влезнеме ли в еврозоната България се откъсва от евразия во веки веков.

Най-добре развиващите се източно европейски държави са Извън Еврото, и отказват даже дебат за влизане в този капан!

и уеднаквяване на цената..? 1 кг домати вместо 5 лв ще са 5 евро, как ти се струва при положение, че заплатата ще ти е не 1000лв а 500 eur?

Ханкс беше съветник на Петър Стоянов,по време на най-голямото разграбване на България при СДС и Костов. Защо не ги посъветва да не разпродават държавните активи за жълти стотинки? Или тогава това го устройваше?

Тоя малко се е объркал. Новото правителство на честните и почтените прави без да информира каквото и да било българския народ. Не само приемането на еврото. Но пък много ми е любопитно друго. Сегашното правителство на честните и почтените прави неща, за които ако ги правеше правителството на Борисов щяхте да биете на площада с пяна на устата. Пък сега си траете.

другите ще бъдат забранени за геноцид над народа си !

Спиро, брате, с тия две хилки на месец ако имаш семейство си взел дал братче, дори в Нова Загора

И защо на Путин да му пука кой е в Еврото и Кой не е?

В България, на годишна база инфлацията е над 12% по официални данни. В еврозоната в повечето страни е между 5-7 % но ако ние сме там, нашата ще с повиши... Логиката на този икономист, защитаващ винаги американски интереси е потресаваща...

по - скоро перверзен

вързани са с новото правителство. Затова ще гласуваме за Възраждане.

Ханке е голям учен само дето не знае къде е България

Поздравления за честното мнение! Всеки тук повтаря като мантра: "Трябва да влезем в еврозоната, защото така!", "Трябва да влезем в еврозоната, защото там ни е мястото!", "Трябва да влезем в еврозоната, защото това е нашият цилиеилизационен избор!" "Трябва да влезем в еврозоната, защото всички така искат!" На зададени логични въпроси, от рода на: Какво ще стане с резерва от 20 000 000 000? Ако ЕС тръгне да фалира или в спирала на хиперинфлация и ние решим някой ден да си върнем лева, възможно ли ще е? На какъв курс ще ни обменят левовете, какво ще стане с цените, какво ще стане със спестяванията, който има? Защо всякадържава, която е преминала в последните години на евро, е задлъжняла и постоянно трупа големи дългове? Защо няма референдум, за такова важно нещо? Няма отговори, само общи приказки и обвинения, че който пита, обслужва Путин.

Кире послушай го тоя!!Повече от теб знае и не е завършил Харвард-доколкото гледам от там излизат само некадърници !

Един американец да даде тюрюз съвет, инак ако иде от тях, прави обратното и никога няма да сбъркаш!

Словения е най-добре развиващата се държава от Източна и Централна Европа. Словения отдавна е приела еврото.

А Полша и Унгария срутиха всички съветски паметници, например...Да направим и ние така ? Полша иска огромна американска база ..Ти искаш ли ? Или -тц Полша се отказва и от Газпром..Или ги гледаш, само когато ти е изгодно ?

Защо този тип не препоръча на Тексас да излезе от долара и да приеме мексиканското песо с валутен борд?

Az na mene tova mi e prez pu.... eto.

Идната Година по това Време - Евро вече няма да Има!!

Тоя "икономист", който не е спирал да пропагандира руските опорни точки, защо му се дава въобще трибуна?

Поредна атака срещу едно добро решение. Дано не подлеят вода на еврото, защото 5-та колона агентура на Русия е впрегнала всички ресурси за да ги направи. Като се почне от дежурният "Ханке" до откровените идиоти от Възраждане.

Ханке отдавна е с деменция, дори незнам защо някой му дава трибуна. А конкретно в случая това са абсолютни глупости. Да, в евроьзоната има инфлация, но ако бяхме сега в еврозоната нашата инлфация щеше да е 7% а не 12%!!

Малоумните тролове не могат да проумеят, че не става въпрос за Русия и рубли тук.

Нерде Тексас и Щатите, нерде Европа и България. Изключително неуместно сравнение.

Никой не повтаря тая мантра. Тая работа защото така го прави единствено кирето и новите честни и почтени. Но пък за сметка на това някои хора си мислят, че след като не харесва кирето и простотиите които върши това правителство значи задължително сме с Русия. И сме против Европейския съюз. Ами не сме-ние сме европейска държава член на Европейския съюз и НАТО. И това че другари я Радев пробута това правителство и тая коалиция не означава че българите сме за Русия излизане от Европейския съюз или присъединяване към руската федерация.