Стимули за производства с нулево замърсяване и нов принцип за такса смет предлага “Демократична България”

Обединението иска да се въведе принципа “замърсителят плаща” като мярка за устойчиво управление на природните ресурси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука отново се прави лобизъм, и отново от Демократична България са взели едни пари!

Аз като казвам че тия са червено зелени не говоря на старата ми шапка. Нищо дясно няма в тях. Занимават ни само с еко проекти. Банско и Витоша лифт, Кресна трасе магистрала, плажове, къщи за гости и други подобни. Няма никаква политика само червено зелен популизъм. Дясното остана без алтернатива при ГЕРБ за добро или лошо. Внимавайте за кой си давате гласа десните!!! За Да не се събудите на 5 април с зелено червена изгладняла некадърна пасмина готова да ограби отново България.

Кажете направо че Радев и Бобоков иска да внася рдф отново все пак си е далавера

А кой плаща сметката, в ЕС доходите от всички дейности са много по големи и затова остава за зелена политика

Моята коалиция, най-после ще бъда парламентарно представена.

Определено имаш чувство за хумор.

Защо тези никога няма да вкарат повече от трима депутати в НС? Пример е горната статия - тези не са десни , джендър-зелено-ляви. И повтарят някакви мантри и лозунги до втръсване. И не е добре , когато смесват истината с откровени лъжи. Защо у нас производството е толкова енергоемко и кафяво ? Ами защото Франц и Людовик са си изнесли мръсните производства в Източна Европа и Третия свят. Защото или няма технология за чисто производство или при чисто производство не им се връзва сметката. Какво ще се случи с тези производства, когато започнем твърде много да ги тормозим ? Ще избягат в Западните Балкани. Защо България се напълни с отпадъци от Италия и някой други държави? Защото на италианците име по-евтино да да си платят транспорта и нещо отгоре да дадат , отколкото да го преработват. Кой си затваряше очите толкова време срещу нещо за чекмеджето? Лошото е , че и ние сме тръгнали по пътя на италианците. Накрая - при битовия отпадък теза дето най-много цапат нямат пари да плащат. То и затова около градовете ни има пояси с незаконни сметища. Или както бе писал Ботев: А Ви, Вий сте идиоти.

Общи приказки и вятър.

Когато не произвеждаш нищо, освен л...на, предлагаш глупости на хартия. За незаконната сеч и обезлесяването трябва да има контрол, но на хартия има и сега.

Нашите производства са си с нулево замърсяване, защото нямаме изобщо производство. Замърсяването идва от горенето на боклуци от производство в други държави.

ДБ само предлага, ама нищо не прави реално. То е лесно и аз мога да предложа светът да стане по-добър и да няма бедност в Африка и никъде по света, ама като го предложа дали ще стане на практика?

Еми като не е на власт какво да прави бе девойче?

Ала-бала. Казвай Ристе кога пак ще носим бесилка, ковчег и чували за трупове. А свински уши ще режем ли пак? Да почваме от твойта кметица в Красно село

"ДеБъ" искат да усвоят едни пари по разни международни фондове и за "наши" обръчи от фирми, които УЖ ще въведат технологични иновации за УЖ нулево замърсяване. "... За постигане на целите си формацията ще търси максимално възползване от Европейския зелен пакт, Механизма за справедлив преход и Механизма за възстановяване на Европа...."

Абе добре сте го написали. То и кметицата ви беше свястна на изборите. А после започна да краде.

Всичко хубаво, но когато видя циганин да плаща такса смет, ще гласувам за ДБ. Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш... Като фирма плащаме безумнен данък ТБО, а генерираме по една торбичка смет седмично. В същото време в циганската махала горят гули и сметището е пред входа на къщите. Където и да ги преместиш, сметището ще е там. Хайде умните и красивите първо да решат как ще накарат едни хора да пхлащат така, както плащат всички останали. На хартия всичко може, но реалният живот не е европейски директиви и проценти.

Имал си бол пари, дал си. Ние цингасарите сме за Ристе. Маджо така каза

Във фирмата обявете пред данъчните, че работите "home office" и ще плащате нула % такса смет на адреса на офиса. А всеки, работещ "home office" си плаща като физическо лице такса смет.

PEYTSCH

Правилно. Замърсителя плаща. Например ние сме в чужбина и не замърсяваме в България. Алчната община обаче ни дои с такса смет като че ли за до последно. А боклуците не се събират разделно и хич не е цивизовано...

И как плащаш за замърсяване, ако нямаш имот в България?

Има много по-простичка програма - да се спре да се краде. Тогава положението може да стане по-добро. Но нереално е да очакваме да се случат чудеса, ако тази или онази партия спечели повече от ГЕРБ. Ето сега, Бойко строи магистрала до Видин. И обещава как ще цъфнат заводи там покрай магистралата, как хората ще забогатеят, ще се развива туризма, хора ще идват от София да гледат кораба Радецки (До Козлодуй е малко по-далече и няма магистрала, ама карай!). Аз да ви кажа, като знам какви мушмули живеят там, ако ще и Господ да излее благата от Рая отгоре, пак ще си остане същото! Само като гледам хотелите и местата за нощувки, обслужването и прочие, никога няма да привлекат туристи. Там гледат колкото може повече да изцицат гостите, но не и да плащат за поддръжка, почистване, евентуални ремонти и т.н. Така се надяват да се нагушат повече. Е няма да има оправия, докато не си сменят процесора в главата!

Празни приказаки и неразбираеми предложения - не се води кампания така, алооо!

Ние толкова си можем

Как пък всичките им предложения идват точно преди избори, а през останалото време циркове само и искане на оставки???!

Пак избори и пак няма за кой да гласуваш....

якооооо, представям си "малък" блок в Люлин 24 със 10 входа, 12 етажа, по 4 апартамента на етаж, и всеки с индивидуална кофа за смет пред блока сиреч 480 кофи. Готината работа. Направо гении в областта на отпадъците. Ако знаете колко сме я мислили тази такса смет и нищо не можем да измислим, а вие къде нямате общо с администрацията хоп и веднага го решихте. Първо помислете за принципа "замърсителя плаща: и вижте дали гражданите са замърсители и виновни ли са гражданите затова, че бизнеса им продава стоки, които са излишно пакетирани. Спомнете си едно време млякото, сирнето, кашкавала, хляба в какви опаковки се предлагаха и сега в какви опаковки са.

Няма пари за храна, но ще плащаме на зелени грантаджии Страхотна платформа! Да България определено ше закрият държавата

Герб вече я закриха...

И какъв процент от народеца го вълнува това съобщение? Тия тотално нямат връзка с централния мозък Пичове сега е предизборна кампания. Трябва да говорите на 95% от хората. Това дето сте изсрали не вълнува и 5%........... Щ Борисов говори на хората за работа, за пътувания, за по-добър живот. Вие говорите как щели да си платят, че дишат........от къде да платят бе цульо, като сме най-бедни в Европа и нямаме пари да се усмихнем, а от къде пари да плащаме на грантаджии пкесенясали до зелено.......

Цели и платформи, поникнали преди изборите, са чиста пропаганда.

Новите принципи ги видяхме в "Красно село". Сините другари с нищо не са по-различни от червените такива.Факт!

Абе, "предлага" разни хубави неща, като прикритие на мерака си да граби и руши България. Те и неполитическите измамници са така - предлагат ти уж нещо хубаво, за те измамят в последна сметка.

СМЪРТНО НЯМА ДА Я ПРОМЕНЯТ , НАБИРАТ САМО ТОЧКИ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ , ТАЗИ ТАКСА СМЕТ Я СПРЯГАТ ОТ 10 Г. И НЕ Я ПИПАТ . ПИЦАТА ТАМ Е МН.ТЛЪСТА. САМО С НАРЕЖДАНЕ ОТ БРЮКСЕЛ И САНКЦИИ МОЖЕ БИ ТИКВИТЕ ЩЕ СЕ СТРЕСНАТ .

Започват да се появяват интересни предложения...

Предизборни "интересни предложения" колко искаш, но по-малко от следизборните кражби, далавери, простотии и идиотии. Ама докато идиотите продължавате да сте 80% от насалението, ще е така. Векове вече, на "демокрация", ама друг път.

видяхме ги какви са моше-та. предизборна пропаганда. Цели и платформи, поникнали преди изборите, са чиста пропаганда. Виж, джендъриите си им седят по дефолт.