Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на България

С това нашата страна се озова на едно равнище с Унгария и Индонезия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стандартни и бедни... Поне правилните ни оценяват.

Очаквайте през 2020 сериозен срив в цените на имотите, което ще доведе до колапс на икономиката, защото тя се крепи именно на изкуствено надутия имотен балон. От ЕС на 3 пъти предупредиха правителството на България, че се надува имотен балон, но алчността на политици и банкери е по силна от всичко, а и не им пука, щот цената пак ще бъде платена от народа, както стана през 2007 - 2008 г. когато инвестиралите в имоти загубиха 40% от парите си, а на стотици хиляди българи банките иззеха жилищата.

Тия са същите дето оценяваха пазарът на ипотеки и неговите деривативи. Същите които оценяват според договора си - т.е. каква оценка се изисква от тях. Новината е двойна антанта. Първо рейтинг агенциите са саморекламиращ се доказан фалшификат, второ клиенти или случайни хора четящи подобна статия могат да научат само едно - лъжа. Пример? България купи обещанието за 8 стари кадилака за 2 милиарда - как това точно ти повишава кредитният рейтинг? Можем ли да ги препродадем за 3-4 милиарда - или да ги използваме за изнудване на поне други 2 милиарда от 'партньори'? НЕ. Все едно чукчи да си купи 8 хладилника модел 1969-та с доставка 2069та за да ги препродава в Сибир, когато цената скочи. В замяна да прати храната си и дрехите си. Може и да му връчат приз 'приятел-търговец' посмъртно.

Повиши го от "тотално дъно" на "на сантиметър от дъното" и то по политически причини. Слушкаме, изпълнявкаме и... народа умира от глад или бяга от страната.

Изтрихте ми коментара! Не се плашете, не живея до вас и не сте ми комшии!

Ето едно по--различно мнение. Очевидно макроикономически България се справя добре: добре растящ БВП, повишен рейтинг от Стандарт енд Пуърс, нисък дълг, стабилни финанси, среща с американския президент. Ако някой мисли ,че това е лесно, да помисли отново.Това е макроикономика, а тя зависи от правитлството, т.е. то се справя добре. От друга страна имаме Софикс на ниво от 530 ( е беше 1800 ) и това е най лошо представения индекс сред белите страни. Имаме корупция, измами, мафия, малко пари. А това зависи от бизнса и хората в България. Изводът е: управляващите се справят, но населението не става и за чеп на каца.

Много, ама много си... семпъл. Скоро няма да останат хора и вие от ГЕРБ ще сте сами, заедно с избирателите си от ромските махали. Тогава ще ви гледаме саира.

Всичкознайковците от фейсбук ей сега ще ги опровергаят.

Баш е време за Орешарски 2 и ще се оправят нещата. И банките ни са прекалено много..

Въпросите са два: 1. Прогнозата тук според дир бг е 3,6% а в сайта на БНТ говорят за 3% ?! Не съм търсил другаде за да не излезе нещо под 3%. Кой не е догледал? 2. Интересно е има ли връзка Кредитният рейтинг с това че България е прокопала дъното като най бедна държава в ЕС ? Народа го грее как живее а не някакъв кредитен рейтинг

Кога България не е била на дъното на ЕС? Кога? При кой цар? Крум?

има 2 статистики преди и след влизане в ЕС. След като нашите тикви за Европеиди то да се пънеш да се сравняваш с богатите при положение че неможеш да стигнеш и средняците си е малоумщина

Плащаш си и ти повишават "рейтинга".

те ни лъжат и искат да им вярваме!

Е, то и на Русия повишиха кредитния рейтинг до същото ниво преди два месеца...

Лесно проверима лъжа, повишиха го до BBB-.

Не говорим за същата агенция.

Като купим още малко Самолети, Танкове и Кораби от ФАЩ - кредитния рейтинг на БГ ще полети нагорееее...

Много закъсняха. Ние кредитирахме САЩ преди 2 месеца ако не греша с 2 милиарда , можеше по-рано да ни похвалят.

За съжаление, заради червените лъжци и късопаметен избирател, загубихме 30 години. Да не забравяме и ДПС - рупура на олигарсите

... това да го четат всички червени дебили в България и най-вече тези от Позитано 20 централата на партията -мафия БСП/БКП и от президенството да не ги пропуснем...!!!!!! Както и всички платени пак от Позитано 20 червени хейтъри, заемащи етаж там и работещи под ръководството на Митьо Гестапото и Шаренкова, платени агенти на Русия, в център за облъчват сайтовете с лъжи и манипулации... НО СВЕТОВНАТА ИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ТАЗИ - ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА БОРИСОВ И ГЕРБ, БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗВИВА С ОТЛИЧНИ ТЕМПОВЕ...!!!!!!

Твоите лакърдии са толкова посредствени, че даже не е нужно руските хакери да се намесват и да ги манипулират.