Срещата на Г – 20 донесе победа за Доналд Тръмп

Обичан или мразен, американският президент явно знае как да постигне целите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали е голяма победа, ще се чуе. Дефициът на САЩ в търговията с Китай не намалява, а се увеличава. В Аржентина с Аржентина Китай сключи договор за доставка на соя и соеви масла за милиард. Китай ще внася петрол от Иран... Но, с повишаването на митата цените за американските потребители се вдигнаха. Не че трябва да ги жалим американците, де...

малеййй, чи къщяло бреййй? ми то , щом тръмп е спИчелил, то пута е загубил бре! това нможе да е вярно!

====олд мен ако китайският тигър скочи на американската мечка ГРИЗЛИ, от тигърчето ще остане само проскубана козина....както тук правилна е посочено че без двата най-платежоспособни пазара, европейският и американският, китайчетата яко ще го закъсат, защото блядовете колкото и да са им приятели са неплатежоспособни...

каносания май наистина си вярва...

Само не разбрах в какво се състои победата на Тръмп?!

думи,за да го разбереш ! Не Америка зависи от останалия свят а той зависи от Америка.Сега идва ред на Русия и пренебрежението на Тръмп към Путин е показателно.

"евтините заплати" Заплатите могат да са ниски или високи, евтини са стоките.

Тръмп ли се похвали? Алтернативна истина....

Китай премахна митата за индийски стоки и това принуди Тръмп да престане със заплахите и да седне на масата за преговори;)

Това Тръмп изобщо не го вълнува, щото Индия не е конкурент на САЩ. Но Индия е конкурент на Китай и митата на китайски стоки в САЩ отварят място за Индийските им заместители. Затова Китай поклекна.

вълнува го и още как-) Китай от износител на евтини стоки вече се превърна във вносител на скъпи стоки... и това е причината ножицата на търговския дефицит между САЩ и Китай да стои на днешното ниво, нещо което може рязко да се измени ако американските стоки на китайския пазар бъдат заменени от индийски, така както стана и със американското свинско и соя заменени от такива произведени в Русия.

птедлага стоките си на двата огромни пазара ЕС и САЩ. Иначе казано без тези два пазара китайската икономика колабира!

Пирова победа-китайския тигър се готви за нов скок.

Срещата на Г-20 донесе победа за Доналд Тръмп!? Чудно, наистина, тези хора как се наемат да пишат журналистически материали, без малко от малко да се поограмотят икономически. Даже да вземеш един обикновен main-stream икономически учебник, и там ще прочетеш за действието на Закона за сравнителните предимства, открит от Дейвид Рикардо още през 1819 г. С други думи, от 200 години насам го има този закон в учебниците, никой не го е оспорил и всеки може да го прочете. Идеята на закона е насочена срещу меркантилизма и в полза на свободната търговия. Законът доказва, че при свободна търговия всички печелят /и по-слабо развитите/, докато при протекционизъм, всички губят. Това го казва законът и се учи от студентите икономисти навсякъде по света. Какво е спечелил Тръмп, в контекста на същия този закон? Щях да се съглася, че е спечелил, ако беше премахнал собственоръчно въведените си високи вносни мита. Ама това, което е направил до момента, си остава в сила. То не се отменя.

Просто е, ама явно не и за тъпаци правещи се на умни. Ако едната страна предлага протекционизъм, а другата не, печели страната с протекционизма. Когато Китй е въвел хиляди ограничения и затруднения за чуждите фирми на китайския пазар, а китайските стоки нямат никакви пречки на свободния пазар, кой печели, кретенче?

хайде да изясниш еднозначно за себе си и за читателите как се казва последно китайският лидер...

Ттъмп се кокошини като коледен пуяк пред китайски сатър

PEYTSCH

Да, ама според Путин, света е видял знак в това, че саудитския престолонаследник го стиснал за...

Тръмп победи. Другите се надупиха. Щастливи сме, че САЩ потискат останалия свят..

Една сделка е добра, когато всички участници в нея са ... доволни. В случая не е така. Не очаквайте усмивките и лицемерието да е продължително. Ако подадеш пръст на изнудвач, то той ще се опита да ти лапне ръката.

Точно това прави Китай. Опитва се да лапне ръката. Е, време е да му се отвърне със същото.

"Тръмп се съгласи да не повишава от 1 януари митата върху китайски стоки за 200 милиарда долара от 10 на 25 процента. Китай се съгласи да закупи все още не договорено, но значително количество земеделски и промишлени продукти, енергоносители и други стоки от САЩ, за да се съкрати огромния търговски дисбаланс между двете страни" Съобщение на Белия дом. Е, на това му се казва ПИРОВА" победа"! Дано поне пържолката му е харесала!

а може би всички видяха пролука в непобедимостта на Тръмп и сега само трябва да тупат топката 2 години.