Спираща дъха скорост за построяването на новия мост в Генуа - 18 месеца

За да се справи със ситуацията, правителството прие извънреден указ за заобикаляне на бюрокрацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо чудно, че падат, щом ги проектират архитекти....

Така е като си нямат протести в Италия. Да си направят едни масови протести против корупцията, мафията и обвързаните им протести, да блокират магистрали и кръстовища по градовете и нещата ще се оправят. Гарантирано. Така работи демокрацията в прогресивните и напредничави страни.

Лошото е, че трябва да се случи някаква трагедия, за да се задвижи бюрократичната административна машина... Както е видно, това не е само наша болка, но все пак трябва да се има предвид, че колкото по на юг слизаш, толкова повече такива примери има... Нарича се мързел, безхаберие и мърлящина, типични за манталитета на населяващите по-топлите географски ширини представители на хомо-сапиенс...

ТИ НАЛИ СИ ОТ РАБОТЛИВИЯТ СЕВЕР! ОТ МНОГО РАБОТА СЕ СТАВА ГЪРБАТ ... НО НЕ И РАХАТ !

останките от старата структура ---------- ТОВА КОЕТО ПРЕВЕЖДАТЕ - "BUILDING CONSTRUCTION" СЕ ПРЕВЕЖДА "СТРОИТЕЛНА КОНСТРУКЦИЯ", А НЕ ""СТРУКТУРА"! НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ТАКЪВ ТЕРМИН В СТРОИТЕЛСТВОТО. "СТРУКТУРА" МОЖЕ ДА ИМА ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ /БОРД НА ДИРЕКТОРИТЕ, ТЕХНИЧЕСКИ ОТДЕЛИ, МЕНИДЖЪРИ И Т.Н./, .... НО ЕДНА СГРАДА, ЕДНО СЪОРЪЖЕНИЕ - ОТ СТРОИТЕЛНА И ИНЖЕНЕРНА ГЛЕДНА ТОЧКА ИМАТ ... "КОНСТРУКЦИЯ"

глупав, стига кряска. на английски, "конструкцията" както ти му казваш е structure structural engineer е този тип инженер който се занимава с "конструкции" те думите са синоними, ама вие в българия обичате коне ? https://en.wikipedia.org/wiki/Structural_engineering

ПРЕВОДЪТ В СТАТИЯТА Е ГРЕШЕН! НЕ СЕ ПРЕВЕЖДА "СТРУКТУРА", А КОНСТРУКЦИЯ ! ТАКА КАКТО Е НАПИСАНО "СТАРАТА СТРУКТУРА" Е НЕ САМО ГРЕШНО КАТО ТЕРМИН В КОНКРЕТНИЯТ СЛУЧАЙ, ТО ПРОСТО ЗВУЧИ ТЪПО ... АДСКИ ТЪПО И СМЕШНО ! "СТАРАТА СТРУКТУРА" .... НА КОЕ? НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ЛИ ИЛИ НА ФИРМЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ... ХА ХА...

Сиреч, дъхоспираща скорост.

моста в Крим е най дългия в Европа и е посторен за по малко от година, а уж е строен от пиянки руснаци. Това със скоростта може да впечатли само герберчетата!

МУ Е НА 2 РАКЕТИ AIM-120 AMRAAM, РАЗСТОЯНИЕ

Това са ракети въздух-въздух.

Проверявай си фактите преди да пишеш на изуст и да заблуждаваш. Мостът в Крим е построен за 816 дни според официалната информация, което не е 1 година а са повече от 2 години.

гласуванои е за се построи през декември 2017 г ., и е завършен за 9 май 2018 г. на 15. май е официлано открит ! Дали има година според теб? А на 24 март 2019 е пусната и железопътната част! И пак няма 816 дни , нали!

Мостът в Крим е построен за 816 дни за близо 3милиарда евро. Не пиши глупости!

Друго си е тука да правим ремонт на нашите за по две години .., а пък за тунелите по 3

Правителството прие извънреден указ за заобикаляне на бюрокрацията. Това ако не е парадокс - създателя на бюрокрация просто я заобикаля... Тц-тц... Бойко може да почерпи опит. Това е точно такъв "южноевропейски-мафиотски" стил.

редовно... зАОБИКОЛИ НЯКОЛКО ПЪТИ ВЕЧЕ ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКАИ

Страхотни са италианците - в миналото и днес, сигурно - и в бъдеще. Това чувство за автентична хубост го няма никъде по света! Каквито и глупости да направят, а те ги правят, вкл. в архитектурата, стигне ли се до върхови постижения в Италия, те са над всички. Отвътре им идва, и на най-простия италианец. Знаят да изискват, знаят да постигат тази хубост. За себе си. За чужбина – не непременно. Особено ревниви са срещу изтъкване на римското наследство, вкл. и от българите, вкл. и в България. Справка – площад „Света Неделя“, каквото и да декларира Фуксьо (фирма Фуксас). А нашите неуки и невидели управници ходят из прекрасната Италия, цъкат на Сан Пиетро, на Санта Мария дел Фиоре, на чудните малки градчета от Севера ..., докато хапват триъгълни сандвичи и пият кафефредо, и си въобразяват, че като „хванат“ с неколкостотин евро някой си уж божем италианец, той ще сътвори същия шедьовър като в родината си. Нъц!

Древните римляни са били отлични пътищари и мостоваци, но тогава не е имало мфия... ;)

Хах... Дали? Всичко ново е добре забравено старо. Римската империя е дала основите на съвременното право, на парламентаризма, на бюрокрацията. За Римската империя се говори и като за първия опит в света за ЕС.

"Новият мост, проектиран от прочутия архитект Ренцо Пиано..." Защо ли си мислех, че мостовете ги проектират главно инженери, а не архитекти?

Я пак? Кой ги е проектирал? :)

"спираща дъха скорост в страна с рушащи се пътища и мостове, където новите проекти са оставени да събират прах, отбелязва Ройтерс." ... Мммм? ко ? коя е тази държава?? да, верно, те ройтерс не са и чували, че има държави като судан, нигерия, българия... или не ги броят за държави, всъщност. от останалите 10-15 ДЪРЖАВИ, да италия е с рушашщи се пътища. НО!!! само сравнено с останалите ДЪРЖАВИ. а с българия, тамбукту или самоа няма и смисъл... та така

нищо общо с България - тук новите проекти не събират прах, защото в повечето случаи няма проекти, а само приказки.

Много им спира дъха на тия ДИР-ници, бре!!!

А Бат Бойко като мине със Тойотата и щеше да е готов за 18 секунди

щеха да го напраат за 18 ама часа Европа е изгнила и за нищо не става вече!

Да с помощта на два три милиона роби. Уау