Служебният министър на туризма се обяви за запазване на 9% ДДС за ресторантьорите

Д-р Илин Димитров посети района на свлачището в близост до плаж "Моби Дик" между Албена и Балчик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трескайте ги яко тия бе какви 9% една салата е 15-20 лева станаха милионери на гърба на обикновенните хора не дават заплати мачкайте я тая сган

a zasto da niama iza lekarstva i gorivo i xrana malko ddc

Абе какви 9% цените по морето са двойни спрямо София. Капанче в Влас, на което храната е замразена е с двойни цени спрямо Хепи Бургас примерно… ако поискаш касова бележка те гледат на кръв

Сакън не пипайте дедесето на кръчмарите , че шефа на задругата им Ричи Алибегов ще насъска копоите с които е обграден и ще има поголовно шамари !

Това само ДДС за хотели и ресторанти да е 9% е популизъм и предизборно купуване гласовете на кръчмари, сервитьори, хотелиери, рецепциониети, камериерки... Първо трябва да се намали ДДС на 9% или дори на 5% за лекарства, протези, инвалидни колички, основните храни(хляб, брашно, макарони, олио, ориз, боб, леща, домати, краставици, чушки, пилешко месо, риба, свинско, телешко, прясно и кисело мляко, краве масло, сирен, кашкавал ...), В и К , електричество, отопление, УЧЕНИЧЕСКИ УЧЕБНИЦИ, ТЕТРАДКИ, книги ... И чак след това може да се намали ДДС за хотелиери и кръчмари на 9%, но не по-малко. Трябва да се въведе ДАНЪК ЛУКС примерно от 20% върху скипи автомобили например за тези с продажна цена без ДДС 80 000 лева или 100 000 лева с ДДС. Също и 20% ДАНЪК ЛУКС за мобилни телефони с цена над 1000 лева броя. Също и за скъши дрехи, чанти, бижута ... Трябва да се направи ПЕНСИОННА реформа, така щото разликата между минималната и максималната държавана пенсия де е най-мниго 3 пъти. Който пенсионер иска да получава голяма пенсия, да се осигурява в частни пенсионни фондове и да получава втора частна пенсия, която да му повишава пенсията. Трябва да се въведе СЕМЕЙНО и ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ, така щото за доходи над 200 000 лева годишно(това е над 8 пъти средната заплата за България) на член от семейство да има данък доход над 40%. А за доходи над 500 000 лева годишно(това е 20 пъти средната заплата) на член от семейство да има данък доход над 50%. Така РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ вместо да раздават огромни заплати на себе си и шепа приближени, които държавата ще облага с огромен данък. Ще проумеят, че е по-добре да дадат тези пари вмето на държавата за данъци, да ги дадат на по-бедните си работници роби и да им повишат заплатите от 1000-2000 месечно на 3000-4000 лева месечно.

И 0 да го направите все тая, туристите ще продължават да намаляват до фалит! После на чисто, с чисти пари и наистина заинтересовани хора в туризма! Кацата не е без дъно, няма я, само си мислят че я има!

За кеф - 9%, за болести и образование - 20%. Страшна логика.

Трябва напълно да премахнем ДДС за нашите колеги в туризма! Те са уморени и притеснени! Малко нерви ли похабихме като крадохме държавни активи с политиците!? А като подкупвахме съдии, прокурори, полицаи, посланици дори? Оставете ни на спокойствие и започнете да ни плащате текущите разходи от бюджета! Той си е наша бащиния..