Слагат таван на водата в сиренето

Имитиращите продукти ще се продават задължително опаковани

Обратно в новината

Коментари - Слагат таван на водата в сиренето | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само сиренето на Пенко става.

Водата?! Че то сиренето и млякото в търговската мрежа е бавно действаща отрова. Нито нещо е останало от млякото, но към него са добавени палмово масло, няма млечно кисела ферментация. Всякакви боклуци за да споят отровите и водата. Не купувам сирене и мляко от терговската мрежа.

Ще стане същото като с добавената вода в пилетата. Два дни джабала, две седмици изпълнение и после блага летаргия и на извършители и на проверяващи и на потърпевши.

"Слагат таван на водата в сиренето" - а тавана капели, капе

със сиренето ще напълним язовирите

А таван на латекса и сухото мляко кога ще сложат?

Че то сирене никога не е имало...

На корупцията и краденето ... един таван ако можеше да се сложи ...

Трябва да има стандарт за основните храни. Не може всеки гомнар да прави каквото си иска

Ето затова българското сирене не може да се види по европейските пазари (за разлика от гръцкото). Консумира се единствено от жителите в България.

Щом има лайнояди да избират ... българското - може!

Вадят сирене от кофата със саламура и ти го слагат в найлонов плик,като го занесеш в къщи от кило сирене изтече 50грама вода.Как ще задължат тези търговци първо да изцедят сиренето и тогава да ти го продават.?

Luna0102

"Слагат таван на водата в сиренето" Бучка сирене, а водата до тавана.

В стандарта "Стара планина" не беше ли предвидено? Само приказки.

В грешка си, масово големи производители пакетират хубаво сирене с гръцки и търски етикети, естествено поръчани от чужди такива, а от баберека пускат на нашия пазар.

Истината е, че няма сирене. А в това, което наричат сирене- на кило сирене, я има, я няма 100 грама мляко. Всичко е отврат- смесица от мононатриев глутамат- за аромата на масло, палмово масло и свинска мас за масленост, карагенан за плътност, сол и вода. Това са съставките на сиренето. И скъпото е боклук. Най- големите боклуци са Лакрима и Маджаров, които с високата си цена, заблуждават наивния скот, който си мисли- Ето, скъпо е, значи е от истинско мляко. Да, ама не. Защото мляко няма, а няма, защото няма овце и крави. Дриги боклуци са : Верея,Бор-Чвор, Табу, Саяна, Пилос, Карабунар, Борино, Ситово. Отровни отпадъци!

Отново вдигане на малко пушилка, за да се имитира някаква контролна дейност и всичко си продължава по старому! В Била, Кауфланд, Лидъл, Фантастико, Про и Те Маркети, и в другите по големи вериги никъде не може да се намери вече истинско сирене! Жалко, че по младите хора до 30 год. не могат да опитат от истинското българско сиренце! Няма я държавата и всякакъв контрол е проформа! Това не е демокрация, а е ДИВ , НЕУБОЗДАН И НЕКОНТРОЛИРУЕМ капитализъм! Била направена проверка, НО: "В изследваните марки обаче не присъстваше нито една от най-масовите, продавани по магазините на известните големи преработватели" Е на кои правихте тези изследвания? Всичко е пунт и пластика и прах в очите на бедния българин!

Сирене се прави в България , предполагам , от 10 000 години . Откато Държавната Администрация се напълни с Партиици , сиренето изчезна . Как може да дадеш разрешиш да се прави нещо и да се продава в Търговската Верига като фалшификат и то законнен ? А бабите и дядовците дето правят Истинско Сирене нямат право да го продават ?

поредния прахоляк в очите...... а таван на палмовото маслп?!?!?!?! ако го забранят, суперите ще останат празни....

А, що бе? Я направо да пуснат иновативен продукт - сирене за пиене. Никой в света не се е сетил още. Ще сме пионери.

Масленост в сухото вещество 40%? Значи всеизвестното сирене "Бри" от Франция вече няма да е сирене, защото съдържа само 27% мазнина?

60 процента вода,40 процента сол,палмово масло и свинска мас. Мляко няма.

Колбасите са пълни с химия и карантия. От тях се хваща рак.

Да вземат да забранят използването на сухо мляко в тези "сирена"! Сирене в нормалните държави се прави само и единствено от ПРЯСНО МЛЯКО, а не от разредени сухи млека! Как става така, че в България се прави толкова тона сирене, колкото тона има млекодобив? А кило сирене се прави от поне 7 литра мляко! Значи просто ни пробутват боклуци! Да хванат мандрите колко ПРЯСНО мляко са купили и колко сирене са продали. Ще ви се изправи косата като научите каква битова химия има в "сиренето"!

В момента всички Фирми произвеждащи Сирене , законни , сертифицирани от Държавата , са Собственост на Партиици .Как да искаме да не ни тровят , след като същите Престъпници са Депутати и си Правят Закони в Нашето Народно Събрание ?

Ама то до сега нямаше ли?!?!?!

Това заради водната криза ли е, та да де пести водата?

Слагат таван на водата в сиренето - дали може все пак да се продава и истинско сирене ?!?

Забраната се отнася само за сладка вода, за солената вода няма ограничение.

Не си прав. 40% масленост от 40% сухо вещество дава 16% от общото количество.

Има и читави, но трябва да спрете с били, кауфланди и тн. Ето: - кисело мляко : Жълтуша, Герзовица, Хармония (малееви) - кашкавал (който става червен при печене;) ) - Върбина, Борино, Жълтуша. Последният е мекопресен, но е читав като фирмата. - сирене: Сердика, Кърнаре (само краве), Съединение. Сердика го слагам най-отпред поради баланс цена/качество, а и висока хигиена поддръжат. Другите 2 са по-мазни и лъскави, но са и 50-60% по-скъпи. Поздрави и пропускайте жоси и хелиос всичко:).

Сирене, кашкавал, месо и убав зарзават Сърбия. На 80 км от София. За юга - в македония. Все още средното качество там е далеч по - добро. Ьа цените изобщо няма да споменавам.

Преди 30 години във всяка селска къща имаше по 10-15 овце и кози. И пак имаше недостиг на сирене в магазините.Сега 15-20 овце има в цялото село, рафтовете на Кофланд, Лидул, Била,Тарита, Фантастико, Метро пращят от сирене, кашкавал и мляко...

А на палмата!

По негово време пак беше доста по-добре яденето и така до 93 и после надолу

Сирене и мляко?

ама то и сирене ли има във водата?

Много знаеш сърбите какво му слагат ... Да не си му правил анализ бе, гълъбе?

Да те ... в рекламатора ... Да не мислиш, че всичките тия някой някога ги е проверявал ...?

Наскоро, пътувайки по работа, си купих от една жена в китно селце домашно сирене, за което тя пожела доста по- ниска цена от пазарната! На забележката ми, че е доста евтино жената отговори, че им изкупуват млякото на 39/ тридесет и девет/ ст, и от 5 л. излизат 1200 гр. сирене. " Момче, 5 лв. за кило са ми достатъчни....". Дълго обсъждахме какъв морал, възпитание и благодарност има в тази изстрадала пенсионерка на преклонна възраст! И как някой умник в този Парламентец български не се самосезира, че има нещо сбъркано с тези цени? С каква наглост разни самоопределящи се за " основни", " председатели- на- нещо-си" малеко- кръвосмучещи от еврофондове казват в кой млечен продукт какво има и как никой досега не им направи поне една ревизия на ценообразуването?!?

В България ядем скъпа, но за сметка на това некачествена храна.

Не е до морал! Бизнесът си е бизнес. Той не може да продава на 5 лв, защото трябва да покрие редица изисквания. Опаковки, сертификати. Трябва да плаща заплати на служителите и работните, Трябва да изплаща производствена база. Щом смятате, че можете да правите евтино сирене и е въпрос на морал, започнете да го правите. Пазара е свободен. Най-е лесно да обяснявате от страни какви изедници са онези лошите производители!

Най-добре е да НЕ консумирате млечни продукти или да ги ограничите до крайно малко количество. :-)

заедно или по отделно?

Буклуциииииии

Вече ще трябва да пия повече вода, иначе ще се обезводня.

... но и все по рядко

Защо говорите неверни неща? Кашкавали в други държави се правят и от сухо мляко и с използване на сметана , и с казеинати. Най-напреднали са в Нова Зеландия, те твърдят че могат да произвеждат сирена на 100% без сурово мляко. В производителите на евтино краве сирене използват технология, при която с помощта на специални ензими се изгражда белтъчната решетка на продукта, вместо с бактерии. Това позволява използване на много по-малко мляко ( без значение какво). Високото съдържание на вода води до повече бактерии в продукти и до възможност да имате проблеми със стомаха след консумация. Това не е незаконно, доколкото технологията е много нова и няма регламент дали и как да се прилага в производството на храни. Затова и искат да ги обявят за имитиращ продукт. Така най-лесно ще ги отделят от другите сирена.

Цената не е никаква гаранция за качество. Контролните органи или не се интересуват или се чудят как да приберат някой рушвет.

Пълни глупости. Търговците гонят ниска цена и максимум печалба. Въобще не ги интересува качеството или себестойността на производителя. Приказката е "Дай ми цена 3,5 за кило и въобще не ме интересува какви лан@на има в сиренето" Големите вериги и те така работят, но при тях договорката е "Дай ниска цена, ако ни контролните органи, ще се оправим както винаги го правим" Тези глупости за пазарна икономика и ниски цени са за наивници. Моделът на търговските отношения в България и много порочен.