Слагат таван на водата в сиренето

Имитиращите продукти ще се продават задължително опаковани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но нека не слагат таван на сиренето във водата! Както беше отговорил по друг повод Радой Ралин на журналистически въпрос, "Не се страхувам от министъра на културата, а от културата на министъра!" А като гледам колко много буци сирена са накамарчени по витрините, имам чувството, че у нас само крави, телета и волове живеят! Хей, благоденствие, здравей! Спете спокойно, всяка година се увеличаваме.......с по 100-120 нови милионери!

А на сиренето във водата? Кога?!

...всяко чудо за 3 дни!

Не били компютри, а компоти. Не е нова наредба, а проект, внесен за обсъждане. Наредба е когато е публикувана в ДВ. Та така, писателю...

От всичко прочетено,разбрах,че наркотика не е вреден.

От една страна народа беден, нормалните цени за сирене и кашкавал по БДС му се виждат много скъпи. От другата страна частника преработвател, който се опитва от нищо нещо да прави. И това е резултата - продукти имитации, правени с минимум мляко и невероятни заместители - от маргарин от палмово масло, през нишестета, та до вода и ензими. Чудесата на съвременната хранителна технология. И накрая държавата забранява, обособява, глобява и продължаваме по старому.

Вече ще трябва да пия повече вода, иначе ще се обезводня.

Буклуциииииии

В България ядем скъпа, но за сметка на това некачествена храна.

... но и все по рядко

Цената не е никаква гаранция за качество. Контролните органи или не се интересуват или се чудят как да приберат някой рушвет.

Наскоро, пътувайки по работа, си купих от една жена в китно селце домашно сирене, за което тя пожела доста по- ниска цена от пазарната! На забележката ми, че е доста евтино жената отговори, че им изкупуват млякото на 39/ тридесет и девет/ ст, и от 5 л. излизат 1200 гр. сирене. " Момче, 5 лв. за кило са ми достатъчни....". Дълго обсъждахме какъв морал, възпитание и благодарност има в тази изстрадала пенсионерка на преклонна възраст! И как някой умник в този Парламентец български не се самосезира, че има нещо сбъркано с тези цени? С каква наглост разни самоопределящи се за " основни", " председатели- на- нещо-си" малеко- кръвосмучещи от еврофондове казват в кой млечен продукт какво има и как никой досега не им направи поне една ревизия на ценообразуването?!?

Не е до морал! Бизнесът си е бизнес. Той не може да продава на 5 лв, защото трябва да покрие редица изисквания. Опаковки, сертификати. Трябва да плаща заплати на служителите и работните, Трябва да изплаща производствена база. Щом смятате, че можете да правите евтино сирене и е въпрос на морал, започнете да го правите. Пазара е свободен. Най-е лесно да обяснявате от страни какви изедници са онези лошите производители!

Пълни глупости. Търговците гонят ниска цена и максимум печалба. Въобще не ги интересува качеството или себестойността на производителя. Приказката е "Дай ми цена 3,5 за кило и въобще не ме интересува какви лан@на има в сиренето" Големите вериги и те така работят, но при тях договорката е "Дай ниска цена, ако ни контролните органи, ще се оправим както винаги го правим" Тези глупости за пазарна икономика и ниски цени са за наивници. Моделът на търговските отношения в България и много порочен.

ама то и сирене ли има във водата?

Сирене и мляко?

Най-добре е да НЕ консумирате млечни продукти или да ги ограничите до крайно малко количество. :-)

От България, нали? И от известни " мандри"! По- добре ходете на еднодневено пазаруване в Румъния, особено в Турция, и ще Ви излиза по- евтино и по- качествено!

заедно или по отделно?

А на палмата!

Преди 30 години във всяка селска къща имаше по 10-15 овце и кози. И пак имаше недостиг на сирене в магазините.Сега 15-20 овце има в цялото село, рафтовете на Кофланд, Лидул, Била,Тарита, Фантастико, Метро пращят от сирене, кашкавал и мляко...

Сирене, кашкавал, месо и убав зарзават Сърбия. На 80 км от София. За юга - в македония. Все още средното качество там е далеч по - добро. Ьа цените изобщо няма да споменавам.

Много знаеш сърбите какво му слагат ... Да не си му правил анализ бе, гълъбе?

Забраната се отнася само за сладка вода, за солената вода няма ограничение.

Слагат таван на водата в сиренето - дали може все пак да се продава и истинско сирене ?!?

Това заради водната криза ли е, та да де пести водата?

Ама то до сега нямаше ли?!?!?!

В момента всички Фирми произвеждащи Сирене , законни , сертифицирани от Държавата , са Собственост на Партиици .Как да искаме да не ни тровят , след като същите Престъпници са Депутати и си Правят Закони в Нашето Народно Събрание ?

Има и читави, но трябва да спрете с били, кауфланди и тн. Ето: - кисело мляко : Жълтуша, Герзовица, Хармония (малееви) - кашкавал (който става червен при печене;) ) - Върбина, Борино, Жълтуша. Последният е мекопресен, но е читав като фирмата. - сирене: Сердика, Кърнаре (само краве), Съединение. Сердика го слагам най-отпред поради баланс цена/качество, а и висока хигиена поддръжат. Другите 2 са по-мазни и лъскави, но са и 50-60% по-скъпи. Поздрави и пропускайте жоси и хелиос всичко:).

Да те ... в рекламатора ... Да не мислиш, че всичките тия някой някога ги е проверявал ...?

Да вземат да забранят използването на сухо мляко в тези "сирена"! Сирене в нормалните държави се прави само и единствено от ПРЯСНО МЛЯКО, а не от разредени сухи млека! Как става така, че в България се прави толкова тона сирене, колкото тона има млекодобив? А кило сирене се прави от поне 7 литра мляко! Значи просто ни пробутват боклуци! Да хванат мандрите колко ПРЯСНО мляко са купили и колко сирене са продали. Ще ви се изправи косата като научите каква битова химия има в "сиренето"!

Защо говорите неверни неща? Кашкавали в други държави се правят и от сухо мляко и с използване на сметана , и с казеинати. Най-напреднали са в Нова Зеландия, те твърдят че могат да произвеждат сирена на 100% без сурово мляко. В производителите на евтино краве сирене използват технология, при която с помощта на специални ензими се изгражда белтъчната решетка на продукта, вместо с бактерии. Това позволява използване на много по-малко мляко ( без значение какво). Високото съдържание на вода води до повече бактерии в продукти и до възможност да имате проблеми със стомаха след консумация. Това не е незаконно, доколкото технологията е много нова и няма регламент дали и как да се прилага в производството на храни. Затова и искат да ги обявят за имитиращ продукт. Така най-лесно ще ги отделят от другите сирена.

Колбасите са пълни с химия и карантия. От тях се хваща рак.

60 процента вода,40 процента сол,палмово масло и свинска мас. Мляко няма.

По негово време пак беше доста по-добре яденето и така до 93 и после надолу

Масленост в сухото вещество 40%? Значи всеизвестното сирене "Бри" от Франция вече няма да е сирене, защото съдържа само 27% мазнина?

Не си прав. 40% масленост от 40% сухо вещество дава 16% от общото количество.

А, що бе? Я направо да пуснат иновативен продукт - сирене за пиене. Никой в света не се е сетил още. Ще сме пионери.

поредния прахоляк в очите...... а таван на палмовото маслп?!?!?!?! ако го забранят, суперите ще останат празни....

Сирене се прави в България , предполагам , от 10 000 години . Откато Държавната Администрация се напълни с Партиици , сиренето изчезна . Как може да дадеш разрешиш да се прави нещо и да се продава в Търговската Верига като фалшификат и то законнен ? А бабите и дядовците дето правят Истинско Сирене нямат право да го продават ?

Отново вдигане на малко пушилка, за да се имитира някаква контролна дейност и всичко си продължава по старому! В Била, Кауфланд, Лидъл, Фантастико, Про и Те Маркети, и в другите по големи вериги никъде не може да се намери вече истинско сирене! Жалко, че по младите хора до 30 год. не могат да опитат от истинското българско сиренце! Няма я държавата и всякакъв контрол е проформа! Това не е демокрация, а е ДИВ , НЕУБОЗДАН И НЕКОНТРОЛИРУЕМ капитализъм! Била направена проверка, НО: "В изследваните марки обаче не присъстваше нито една от най-масовите, продавани по магазините на известните големи преработватели" Е на кои правихте тези изследвания? Всичко е пунт и пластика и прах в очите на бедния българин!

Истината е, че няма сирене. А в това, което наричат сирене- на кило сирене, я има, я няма 100 грама мляко. Всичко е отврат- смесица от мононатриев глутамат- за аромата на масло, палмово масло и свинска мас за масленост, карагенан за плътност, сол и вода. Това са съставките на сиренето. И скъпото е боклук. Най- големите боклуци са Лакрима и Маджаров, които с високата си цена, заблуждават наивния скот, който си мисли- Ето, скъпо е, значи е от истинско мляко. Да, ама не. Защото мляко няма, а няма, защото няма овце и крави. Дриги боклуци са : Верея,Бор-Чвор, Табу, Саяна, Пилос, Карабунар, Борино, Ситово. Отровни отпадъци!

В стандарта "Стара планина" не беше ли предвидено? Само приказки.

Luna0102

"Слагат таван на водата в сиренето" Бучка сирене, а водата до тавана.

Вадят сирене от кофата със саламура и ти го слагат в найлонов плик,като го занесеш в къщи от кило сирене изтече 50грама вода.Как ще задължат тези търговци първо да изцедят сиренето и тогава да ти го продават.?

Ето затова българското сирене не може да се види по европейските пазари (за разлика от гръцкото). Консумира се единствено от жителите в България.

В грешка си, масово големи производители пакетират хубаво сирене с гръцки и търски етикети, естествено поръчани от чужди такива, а от баберека пускат на нашия пазар.

Трябва да има стандарт за основните храни. Не може всеки гомнар да прави каквото си иска

Щом има лайнояди да избират ... българското - може!

На корупцията и краденето ... един таван ако можеше да се сложи ...

Че то сирене никога не е имало...

А таван на латекса и сухото мляко кога ще сложат?

със сиренето ще напълним язовирите

"Слагат таван на водата в сиренето" - а тавана капели, капе

Ще стане същото като с добавената вода в пилетата. Два дни джабала, две седмици изпълнение и после блага летаргия и на извършители и на проверяващи и на потърпевши.

Водата?! Че то сиренето и млякото в търговската мрежа е бавно действаща отрова. Нито нещо е останало от млякото, но към него са добавени палмово масло, няма млечно кисела ферментация. Всякакви боклуци за да споят отровите и водата. Не купувам сирене и мляко от терговската мрежа.

Само сиренето на Пенко става.