Синдикално предупреждение: Задава се шоково поскъпване

КНСБ настоява за мерки за недопускане на напрежение в енергетиката и индустрията през зимата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да бе да, ще ви дам аз една предвидимост. А ние как ще печелим.

Прилагат ви еврейската куманиЗка философИя, един кон доде се научил да не яде .... Научиха ви да не ядете, и тамъм се научихте и ..... айдееееее ..... Сега циганите ше ви пекът на черверме и ем ше ви пекът, ем ше ви ебът ..... ше ви отръскат кокалите. МАЛКО ВИ Е. ОЩЕ МОЕ. ОЩЕ ЕБЪ И ГЛАТ, ОЩЕ СИ МАЛЧИТЕ, ОЩЕ СЛУШКАТЕ.

Е не се ли научихте че когато управлевът куманяги то има иле финансова криза, иле копони, иле токов режим, иле нема вода и воден режим, иле сичкото, а понекога ако сте късметлии, само 2-3 от тея. Айде четито, още не са ви въвели купонна система, но не е късно, и това ше стане.

Да живее ГЕРБ ! ГРУУУУХ ГРУУУУХ

жълти жилетки и в България

Шоково защото ВиК дружествата барабар с енергото, предиколедно занижиха показанията на измерителните уреди. Сега ще ги надуят и ето ти двойни сметки. А бе някой продава ли ни ефтин хляб този месец пък сметките ще ги оправяме другия?

Синдикатите и зелените са от един дол дренки. Винаги лъжат и искат.

Ти не си гневен, а си герберски лапач !

Защо ли напоследък оставам с впечатление, че т.нар. синдикати работят не за средностатистическите простосмъртни, а за т.нар. бизнес - мутрите, които им плащат.

от самото начало работят за тях

Какво значи може, естествено, че ще доведе до увеличение на цените! Та за производство се използва ток и газ. Ако вдигнеш цените на суровините, вдигаш и на крайният просукт. Само едно се чудя, този бизнес се притеснява за разходите си, но не и за цените си. Още по-малко за крайният потребител, който е и служител. Демек, ако крайният потребител няма достатъчно средства да потреблява продукцията на същият този бизнес..... какво значение имат разходите му след като потребителя не може да потреблява? С други думи, за да е по-лесно за бизнеса, ако не давате заплати, драги бизнесмени, скоро ще фалирате не заради цената на тока, която вмъквате в цената на просукта си! Ще фалирате заради липсата на средства за купуване на продукцията ви! И защото всички, които могат да мислят са на Терминал 1 и 2 с еднопосочен билет!

откри топлата вода... кредит е отговора, който търсиш, целта е да не ти плащат и да живееш на кредит, капиш?

А истината е проста , комунистите от ГЕРБ доубиха България, връщане назад няма, идат черни времена, добре,че бая народ се изнесоха та да се спасят. Ако продължи още 2 години така да се управлява следващата емигрантска вълна към Германия ще е от България, групово изнасяне на остатъка нормални хора и ликвидация на държавата, вероятно разпокъсване ВАРНАНАША#

Случват се очаквани и с години подготвяни неща:Енергетиката винаги е хранила партиите и всички власт имащи знаят как да я ползват предизборно.Всички знаем зависимостта от тока.Да ви припомня:Теменужка Петкова след одита на АЕЦ Белене получи министерския пост,а изпълнителен директор на НЕК е Петър Илиев, които е от екипа на Вальо Топлото.Последваха структурни промени,които обезглавиха сектора да не говорим за роднинските назначения.Началник на 2-ма складови работника,чистачка,готвачка и закупчик получава заплата на началник сектор.Така се намалява администрация и печелят избори.

Вдигайте цените ,някой се изкряска и трупове мъртви хвръкнаха завчас като демони черни над черни рояк няма спасение ще се мре пак.....

ЗИМАТА НА НАШЕТО НЕДОВОЛСТВО ИДВА !

С огромно съжаление трябва да кажа, че критичната точка е мината. България вече не може да се възстанови като държава на картата и процесите на разпад са необратими. Подобни срещи на неработещи и корумпирани организации са напълно безпредметни и участниците единствено ще търсят лична изгода. Дотук ни доведе овластената алчна и проста селяния а и самата нетъпирмост в обществото едни към други. Територията, естествено няма да изчезне, но предстои исторически феномен и трансформация. Най-вероятно ще ни поделят комшиите но това дори може да е за добро - настоящият елит ще си получи заслуженото а етноса българи ще стане малцинство и ще се ползва с редица привилегии. Съвсем скоро предстои да видим дали мангалите ще ни плащат на нас тока и социалните!

Надявай се от мангал да получиш различно от сопа и солена вода!

Е,нека поскъпват.Започна да се усеща по веригите ,че хората не купуват боклуците им ,даже и с намаления. Да видим т.н.бизнесмени как ще се управят. Култовата реплика и сега важи"За бога братя не купувайте"Сега това се случва по естествен път.

Какви фотоволтаици ,като те ти дават трохи само да си купиш хляб и кучешка консерва.Комунист как дава,той знае само да взема.А гроб са най яростните и най алчните и завистливите.Ако решиш да правиш бизнес и веднага мутрите те налазват и управяне няма.Няма мърдане,обречени сме на бедност и мизерия, навсякъде където се обърнеш виждаш нередности.

За храните. Отдавна трябваше да стане

И на лекарствата и детските стоки....

Това се отнася само за нормалните държави. За България и ГЕРБ не важи.

И за книгите и учебниците.

Разбира се, едно от най-грозните неща е да облагаш човек с данък, за това че е имал нещастието да се разболее - ДДС върху лекарствата и медицинските изделия.

Прибират по 20 милиона всеки месец Синдикатите ,за да организират защитата на Доходите на Работниците които членуват там.....а те се занимават със цени на стоки.... за 30 години една стачка не са организирали за достойно заплащане....Политиците не плащат Заплати....На Чрвените Капиталисти им трябва Тояга,за да увеличат заплатите....Вижте Франция,Гърция...Кой да организира работниците,ако не Синдикатите...

Как няма да се вдигнат цените като се раздадоха милиони за годишни премии и коледни бонуси.

Само в бананови държави, нещата са евтини. Каквито са цените в ЕС , такива трябва да са и в България ( както и каквито са цените Бургас, такива да са и във Видин ). С малки колебания , разбира се. Заплатите зависят обаче от квалификацията ти, от работоспособността ти , от истинските ти умения. И затова са различни в Лондон, в Рим, в София, в Бугутево.И това е от съществено важно значение за поддържането на работеща и конкурентна икономика. Аз познавам доста хора, които имат по- високи доходи в България, отколкото 90% от населението в САЩ и ЕС.

Към тези, които сложиха минуси - бихте ли се мотивирали?

Това с истинските умения го разправяй на баба си! Кои са тия доста хора дето ги познаваш с по високи доходи А? Ся ако става дума за шефовете на герберастки фирми и завеждащите хирургични отделения и шефа на БНБ да, ама иначе айде у лево!!! В лондон били по квалифицирани?!?!?! Кои са по квалифицирани и с какво са по квалифицирани? Същите головодници са като тук.

завист бате, не си мисли че са рзбрали и една дума от написаното!

Ти сам го каза - заплатите са различни в Лондон, Рим .... а квалификацията , КПД и уменията ти - навсякъде са еднакви. Значи - има други фактори, които влияят върху заплатата...

Квалификацията е важна, но за да живее, добре платения програмист трябва да се храни и използва електричество, вода и т. н., все средства и услуги осигурени от не толкова квалифицирани, но мизерно заплатени работници. "Коне", махнете си капаците и разберете, че за труда си всеки независимо от квалификацията си трябва да получава ДОСТОЙНО заплащане! На новото робовладелство трябва да се сложи край.

Казваш „заплатите зависят обаче от квалификацията ти, от работоспособността ти , от истинските ти умения. “ - ами те са еднакви и в Бг и в чужбина. Ама в чужбина заплатата е висока, а в България ниска - при една и съща производителност.

Я ги посочи, кои са тези със... "заслужено" високите доходи в Бантустаня, че ми стана интересно, от къде и как ги... заработват:)))???

Пълни глупости, ще ме извинявате! Каква е логиката, цените в целия ЕС да са еднакви? Да не би хлебарят в България да взима същата заплата като този в Белгия, че цената на хляба да е същата? Да не би инвестициите в електроенергията в България и в Германия да са едни и същи , че цените на тока да са едни и същи? Или в България да работят толкова завода на квадратен километър или да живеят толкова хора на квадратен километър и да консумират толкова ресурси, колкото във Франция, че данъците за въглеродни замърсявания да са едни и същи? Вашата логика е като на банкерите: негативите и загубите се солидаризират в целия ЕС, а печалбите и позитивите са запазени за " избраните ". Това по своето естество не нищо друго, освен измама и тарикатлъци. Някои хора си мислят, че са по-достойни и заслужили от другите и е тяхно право да си присвояват чуждата собственост и принос и да пробутват на "по-малко достойните" своите грешки, недостатъци и боклуци, които не ползват.

Какви синдикати, след като те са продажни мекерета на властовия режим! На режима на един прост, прост, ама много прост агент на ДС и скупчената около него шайка разбойници!

В нормалния свят по къщите имат фотоволтаици и при излишък на потребление, тока се изкупува от Енергото. В Булгаристан такива системи няма

Глупако, точно заради такива фотоволтаици + американски ТЕЦ + перки, цената на тока расте неимоверно. Пише горе за такса "задължение към обществото". Знаеш ли каква е тази такса. Това е надценката, която народа е длъжен да плаща на ОБЩЕСТВОТО, което представлява собствениците на фотоволтаици, перки и американски ТЕЦове.

Защо вярваш на тези оправдания? Цената на тока се вдига за да може да е по-голяма печалбата! Всичко друго е мижи да те лажем.

екоубийци. Повече еко, по-скъп живот. Ние сме бедни и никога няма да станем по-богати с това бързо нарастване на цените заради новите еконорми. Не може да си позволим слънчеви панели и еко къщи в които вложението за термопомпи е над 40 хиляди лева и икономически не е оправдано. Но такъв е живота. Един ден ще плащаме за чист въздух, а който е беден - ще мре!

Споко бе! Ще внесеме ток с танкери от Гърция ;–)

Втечнен ток от Щатите пристигааааа...

Ама оная джофра кривоустия парцал продажен нали каза при затварянето на аец а че сме щели да внасяме ток от франция.

плашат педълчетата.... храната ни и сега е по-скъпа от тази в Германия. там ше се прави, а тука ше ни я продават на досегашните цени. аз пък казвам, че ше има поевтиневане. щот нема да има кой да КУПУВА! ПАРИ НЕМА! С ДУПЕ ВЕЧЕ НЕ ДАВАТ.......

КУ - КУ

Тази пиеса с вдигане цените на ел. енергията вече смия гледали ! Сценариста е един и същ!?-Позитано 20

Ако синдикатите бяха реални, а не платена патерица на властта, щяха да искат високи доходи, а не да симулират дейност по отношение на цени и тяхната регулация. На тези цени ни трябва минимална заплата от 900 евро

Само на мен ли ми се струва, че както започна да работи борсата, започнаха и проблемите? Производителите не могат да си вдигнат цената, търговците не могат да си вдигнат крайните цени и ето появи се нов инграч, собствениците на борсата и те си искат пая. Пък сигурно е нещо друго, аз не разбирам..

Еди н производител,а ПОСЛЕ КОЛКО МАЙМУНИ НА КЛОНА ДОКАТО СТИГНЕ ТОКА ДО НАС,частни фирми и ни пият кръвчицата

Глупости.

Някой да каже на поскъпването да се връща откъдето е дошло. Не го щем.

По-висока основна заплата, по-високи данъци, по-високи цени на ток и вода. Защо цените да остават на това ниво? Ако някой иска по-висок стандарт, ще търпи и по-високи цени на стоките и услугите.

Сега ще търпим,но идват избори и тогава ще накажем наглите

Няма да издържите до изборите,а простакът от с.Шума вече знае резултатите...

защото цените са нереални, как в Англия, където минималната заплата е НЕСРАВНИМО по-висока от тук, газта е НЕСРАВНИМО по-евтина. отопление на 100 кв.м къша с газ излиза 90 лв месечно, отоплени всички стаи денонощно, а не като тук да живеят хората в една стая, защото не могат платят. ТАКА ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ НАГОРЕ, ЦЕНИТЕ НАДОЛУ!!! ТОВА Е ЛОГИЧНОТО СРАВНЕНО С ДЪРЖАВИТЕ С ВИСОК СТАНДАРТ!

Повече нули на банкнотите не значат по-висок стандарт. Важно е какво може да си позволиш с заплатата която получаваш.