Швейцарските часовници пребориха пандемията

Продажбите от износ са достигнали 7-годишен рекорд от 22.3 млрд. швейцарски франка през 2021 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно ги купуват, като бижута. За престиж. Иначе часовник вече е безсмислено да се носи, при положение, че всички са с телефони.

Швейцарските часовници са в пъти по-скъпи от цената на златото. Питайте Песков, бе.....няма часовник от колекцията от десетки сахати....по-евтин от $50000.00

най голем ръст има в Китай и Турция, нещо шибаните демократи от ЕС са умрели от глад ама дрънкат за война. смао немоа да разбера прехласването по тия часовници, най точния ми и най стабилен часовник е японски , а като цена е в пъти по евтин от стандартните швейцарски марки. то един часовник като не е точен, като не може да видиш посред тъмна нощ часа или като се удави у 5 капки вода какъв изобщо часовник е , ако ще и 50 000 да струва?!

Явно нищо не разбираш нито от политика, нито от часовници. Да ти обясня. 1. Не европейците дрънкат оръжие, а Русия. Те завзеха част от Грузия, част от Украйна, и сега се готвят да откъснат още територия. 2. Най-точните часовници са кварцовите, от тия дето ги продават за по 50-100лв. Швейцарските часовници за хиляди долари са механични и са доста неточни, но хората си ги купуват като сувенири.

Ръстът в САЩ се обуславя и с много покупки от европейци от американски сайтове. Аз миналата година си купих оригинален Swiss made часовник от голям US онлайн магазин, който беше с 60% отстъпка. И ако имаш познат който да го сложи в багажа и донесе до БГ, за да не плащаш куриер, мито и ДДС си е голяма далавера.

Me too...