17-11-2017 20-11-2018

Коментари

превозвачи всичко им е в тежест,само цените на билетите не са им тежест,язък че немаме стратегия за бдж,да видиш тогава как превозвачите хем ще си плащат всичко,хем няма да надуват цените,и превозите им ще бъдат на ниво

Проблема не е в ГЕРБ или в БСП, а в нас, че ги търпим. Зaщoтo aкo чaкaмe някoй дa дoйдe нямa дa cтaнe. Пoчти вceки щe ce кoрумпирa aкo му ce дaдe възможност. Но трябва да им се покаже, че има последствия от действията им, дори да направят малка грешка. А всеки, който е управлявал досега без изключения е правил много грешки. Затова България е в това състояние. Все пак всеки един от тях отговаря за животите на милиони българи. Но тe нe cи миcлят, чe имa кoй дa ги cпрe. И зaтoвa крaдaт и бeздействат бeзнaкaзaнo. И затова за кандидат за управляващ не идва никой свестен. Тaкa, чe aкo нe им пoкaжeм, чe имa пocлeдcтвия нищo нямa дa cтaнe. Престъпленията се наказват. Бздействието също е престъпление. А щом в случая няма кой друг да ги накаже, това ще направим ние - съдът няма да помогне.

под друга статия.вече търпиш критики със това мислене

А не бе транспортните фирми ще ги платят.

Това по-скоро е риторичен въпрос! Всичко ще поскъпне заради те пътни такси! Всичко се плаща от крайния потребител! Винетки + тол такси? Въведете още нещо, да станат поне 3 такси!

Ниe бългaритe ce зaдoвoлявaмe c пocрeдcтвeнoтo - дa ни упрaвлявaт мaфиoти caмo и caмo дa нe ce прoмeня cтaтуквoтo зa някaквa въoбрaжaeмa cтaбилнocт. Иcтинaтa e, чe aкo нe мaхнeм тритe нaй - гoлeми и прoтивoзaкoнни пaртии - ГEРБ, БCП и ДПC, и нe зaбрaним члeнoвeтe им дa учacтвaт в пoлитикaтa, Бългaрия нямa дa ce oпрaви. Нe ce зaдoвoлявaйтe c пocрeдcтвeнoтo. Бoкo нe e нaй - дoбрoтo. Нaй - дoбрoтo e дa държим упрaвлявaщитe пoд пocтoяннo нaпрeжeниe и aкo някoй cгaфи e aут. Тaкa нямa дa ocтaнaт cгaфили, a и нямa дa идвaт, зaщoтo щe знaят, чe щe oтхвърчaт. Не трябва да толерираме грешки. Все пак управляващите са отговорни за милиони българи. В управлението си трябва да са изрядни. Нo зaтoвa трябва да им покажем, че има последствия от действието си.

Абсолютно си прав! Няма кой да те чуе обаче. Огромната част от населението останало все още по нашите земи си харесва кочинката! Имаше една статия за годишната инспекция на колите и изгорелите газове! Ами повечето индивиди предпочита сегашната система, фалшифицирани прегледи и децата им да дишат отровата от таратайките, а не да си отремонтират колите! Това е! Какво да коментираме повече!

Просто трябва да вземем и да започнем го набиваме в главите на всички овце. Колкото повече хора пишат или говорят затова, толкова повече пт овцете ще ги последват. Нещо като верижна реакция.

Проста сметка: За маршрут от 200км при цена 4ст./км таксата е 8 лв. При 50 пътника в автобуса "увеличението" е под 2 стотинки!!! Всеки повод ще използват, за да увеличават цените - кой на билетите, кой на хранителните продукти (камионите, превозващи продуктите, също плащат тол такса)!!!!..

Естествено че ще се увеличат... Само с куршуми по Банкя- лията Б.Б ще се оправи България.

За комунистите двойни цени понеже не ядат асфалт.

Ще се увеличат ! Щом става въпрос за увеличение,а не за намаление !

хитреците,всички да си плащат за ползването,само те тарикатите не искат.Има вариант и да си намалят печалбите,вместо да увеличават цената на билета.Мародери такива.Автопарка им от раздрънкани емнайста употреба,неподдържани,опасни за живота направо автобуси,обаче претенции и капризи.Да си намалят печалбите,има на къде.

То вече има и 3-то. Акцизните такси в/у горивата... така че 3 пъти плащаме едно и също.

Комунистите сте силни само и единствено пред питата краден кашкавал. Аре у лево.

Как ? Какво трябва да направим ?

Не съм комунист бе

А дали ще се вдигне цената на везелина за да ни влиза по-лесно.В териториято освен нещо да се вдига няма друга алтернатива.Макроикономиста от Свещов ще пожелае нови заеми за да пооувеличим външния дълг защото е доста нисък.Ще го връщат пра,пра,пра внуците който има такива.Най-вече ще ги връщат бледоликите които се множат н геометрична прогресия но най-важното е че са добросъвестни избиратели.Плащаш получаваш.

Ми отговори ми на въпроса ,бре,недей само да лалаш !

Има и влакове! Влаковете в норманите държави са чисти, бързи и доста по сигурни от автобисите! Като имат зор да спират тези автобиси! Влакове и пак влакове и влакове! Влакове с 300 км в час. София Варна с влак за 2 часа! София Бургас с влак за час и половина! Стига с тез рейсове!

ГЕРБ ни загробват

Прoмянa нa мaнтaлитeтa, кoятo cтaвa, кoгaтo дocтaтъчнo хoрa зaпoчнaт дa гoвoрят зa тoвa. Oт чoвeк нa чoвeк тoвa трябвa дa ce рaзпрocтрaни, зa дa знaят хoрaтa. Тoвa мoжe дa e oчeвиднo, нo пoнякoгa хoрaтa прoпуcкaт eлeмeнтaрни нeщa. Другият нaчин e прoтecти и oбщecтвeнo нeдoвoлcтвo. Нo тoвa щe cтaнe мнoгo труднo. На българите не им се действа. Но трябва да разберем че със седене и мрънкане не става и дa имaмe пo - виcoки cтaндaрти. Не можем да се задоволяваме с посредственото. В момента България може да е в много по - добро състояние.

Имаше някакъв проблем

след бсп които казаха след нас и потоп

За това пък една частна фирма не от България е яко нахранена.

Значи ГЕРБ са потопът.

tonk11

Абе що всеки реве че ще са му в тежест тези такси ама никой не показва разчети колко точно ще е тази тежест? Щото всъщност излизат едни жълти, ама верно жълти стотинки. За 2-3 стотинки става въпрос. Един тир вози 20 тона. Един автобус има 50 пътника. Интересно като возят лятото от София до Атина колко им излизат таксите? Що не мрънкат а?

Автобусните печалбари да отговорят на въпроса, когато извършват международни превози, заплащат ли винетки и тол-такси за чуждите магистрали? Или там са стриктни, а тук искат да са с привилегирован статут? Нагли са! Да видят в какво състояние са подвижните им гробници, какво е нивото на услугата им и тогава да имат претенции! Дано държавата не се огъне пред рекета им, защото целият замисъл за въвеждане на тол-системата ще се обезсмисли...

с товар от 15 тона при маршрут 100км и тол такса 8ст/км заплаща такса 8лв. Разпределени на 15 000кг, "увеличението" е 0,05ст/кг!!! За какво реват търговците и напират да увеличават цените на хранителните продукти заради тол таксите??? Автобусните превозвачи са същите и те! Щели да спират линии и да увеличават цените. Та при тях на 100км за един пътник увеличението е едва под 2 стотинки!!!! Ние да не сме толкова тъпи, че да не направим тези прости сметки???

За леките коли винетки, за камионите - тол-такси! Само гнусните автобусни лобисти, кото съсипаха БДЖ да са извън системата?! Е, що за безочие?

Те цените на всичко ще се вдигнат па ти си прави сметки.

Всички във форума смятат надценката при пълен автобус. А когато е празен, но курс трябва да се изпълни в две посоки? Когато цената на горивото се вдигне, но билета е с фиксирана цена е хубаво. Не съм шофьор, it съм.

Не ни занимавайте с глупости! Като искат да протестират да протестират! Алтернативен транспорт има и без това са много, количество има качество НЕ! Само да не пречат на хората да си гледат работа! Ако искат да си продадат автобусите и да ходят да копат картофи. Аман от протестиращи.

А НЯМА!! Как тъй ша ги повишат.. Ми то едни пари са търкалят по магистралите му.. Та крайно време било някой да са наведе та да ги земе.. Пък той една грешка сал направил - безплатно ги пуснал на матряла му да ги ползва.. Пък то наште автобусни превозвачи сал за матряла без пари да го возят сай грижели.. Та и тоз разход щели да поемат.. Е нямало повече да си купуват ВЕЙРОНИ.. И Майбах бил достатъчен.. В краен случай до Q №+1 може да паднем.. А да си видим все пак у гаражо.. Тригодишните ни вейрони и майбаси дъл не плачкат за нови.. П.П. Да не забравя метресата да питам.. Нови цици дъл иска..

Започнете с един министър на транспорта с немско звучащо име! Първите маршрутни таксита в София, за които Закон Деп не важеше. После: Таксита, които рядко се движат с по- вече от един пътник- до 10 г. автомобили, а а градски тролей или автобус с над 100 пътника- може да е и над 40 г. БДЖ- докарана до фалит държавна компания, навсякъде другаде " със стратегическо предназначение". " Вдигане цената на ел. енергия няма да окаже влияние върху цената на хранителните продукти!", " Вдигане цената на горивата няма да окаже влияние върху цената на парното и градския транспорт!". Тези " икономисти" в кой университет и по какви учебници са учили, въобще? А виновни сме си ние!!! Не знам и две Кьовеши вече дали могат да вкарат нещата в пътя, т.е. тези, чието място е другаде- #!

Когато предлагането е повече от търсенето,намалява се предлагането.Тоест по-малко курсове , докато станат изгодни.

Почти си прав , но - за това , че частните транспортни фирми поддържат линиите , получават заплащане ( на км. пробег ) , парите от билети , са допълнителна печалба .

zdrafkof

Каубойска мъдрост: „Никога не пропускай добрата възможност да си затвориш устата!“

не помните ли, че ви го обещахме преди изборите? Аз съм прост, и вие сте прости, но това е за ваша сметка, ваш Боко.

глупав не е престъпление, болестно състояние е! Я, пресметни Боко, с колко автомобила и охрана, вместо с влак стига до Бургас. Можеш ли, или трябва да се върнеш в първи клас?

занаеш ли кой е ОС?

Тез и те искат да лапат ама са не плащат! И те стачка ще стачкуват и от някоя ,,социално” ориентирана соц партия ще ги подкрепят с всичка сила.

Пътуваш за по малко време-плащаш! НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СЕ ПЛАЩА. РАЗХОДИТЕ ЗА ГОРИВО И ПОДДРЪЖКА СА ПО МАЛКИ! сТИГА СТЕ ПЛАЩАЛИ НА ПРОТЕСТЪРИ! ПЪТУВАЙ ВАРНА -СОФИЯ ПО ХЕМУС И БУРГАС СОФИЯ ПО МАГИСТРАЛАТА И ЩЕ ВИДИШ КЪДЕ Е КРЛИПИРА. СТИГА СТЕ СЕ ОПЛАКВАЛИ! нАМАЛЕТЕ АЛКОХОЛА И ЩЕ СТЕ НА КЯР! ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТОЗИ ,КОЙТО МАХЕ ОПУШЕНИТЕ ДИЗЕЛИ ОТ ПЪТИЩАТА НА БГ. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША!?

ТОЛ- само за магистралите и то ако отговарят на изискванията за такива ! Винетките са ...НЕЗАКОННИ и не трябва да ги има ! Акциз има за това и той трябва да се използва единствено и само за строежа и поддръжката на пътната инфраструктура ! И е най-справедливото решение ...който кара повече -зарежда и повече -плаща и повече ! А не ,както сега , да те карат да ПРЕДПЛАЩАШ ПРЕДВАРИТЕЛНО за период напред , без да знаеш ,МПС-то ти ще върви ли , в движение ли ще бъде или теб дали ще те има дори ...А и защо годишната т.н. "свинетка " струва 97 лева ,а месечна такава , която е само 1/12 от годишната е ...30 лева ...Нали са "електронни" вече ...да ги направят на цената на 1/12 от годишната + цената на ЕДИН SMS.... Всичко останало е един ГРАБЕЖ и РЕКЕТ от ...ДЪРЖАВАТА и по-точно от тези ,които я представляват ! А Народът СПИ и ...ТЪРПИ ! Срам ме е вече да кажа ,че съм част от него !

По принцип нямам против тол таксите, но като се сетя, че ще бъдат на зверска цена, че ще са в ръцете на частна фирма и до държавата ще стигат само едни около 20% от тези такси... и започвам да озверявам...

"Според разчетите на правителството услугите ще поскъпнат със 7%." Билета до Варна/Бургас ще поскъпне с 2 и нещо. Не е много, но ЗАЩО да ги даваме на една частна фирма и едни алчни гербери?

В Сърбия, автобусите плащат по 17ст. на км. Защо не отидат да протестират и там, че им било скъпо.