17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"... а истинският крах на Европа ще започне не с Великобритания, а със скромна Унгария" … Дали точно си спомням не зная, но "истинският крах" на Варшавския договор дали не започна по същество със скромна Унгария - 1956?

Туй някак ми се струва, че е неточно преведена статия или форумно мнение на неизтрезнял прогнозатор... В Унгария са вложени милиарди от САЩ, ЕС и Япония и за да има крах на Унгария трябва всичките тези стоки да престанат да се купуват. Как си я мислят тази работа хич не го рзбирам. А неизбежното падане на Тръмп зависи изцяло дали републиканците ще решат да се обезглавят като Горната камара гласува отстраняване на президента си, което е несамо невероятно, но и нахално да се твърди. Цялата прогноза на Саксо банк е чиста досада, която показва, че разумен човек трябва веднага да си дръпне паите от там и да ги вложи при мълчаливите швейцарци. Очевидно някой от Саксо банк иска да си върне пропиляните кинти от бинго и бълва хазартни тъпотии извън компетентността си. А папагалите ги повтарят като важна новина.

Вижте прогнозите на саксо за 2019. Нищо не познаха.

Нищо от това няма да стане. Както се казва: керванът си върви, кучетата си лаят ...

Могъществото на пророците се познава по предишните им прогнози. В края на 2017 от същото място предсказаха, че биткоин ще стигне връх от $60,000 през 2018 и ще навлезе в 2019 около производствената си цена от $1,000. Нито едното не се случи. Друга несбъдната прогноза беше, че пазарната капитализация на tencent ще надмине тази на Apple. Да ама не - Apple с 1,3 трилиона долара е близо четири пъти по-голяма от tencent с 0.3 трилиона. Та така.

Глей кво стаа: 10 долара за левче

Нещо се стреснаха масончетата. Газ пикаят. Прогнозата ми е, че скоро ще умрат и се напикават от страх пред очакваното.

А може би прогнозата на Saxo bank за добива на шихтов петрол е вярна на фона на реалностите през 2019 г. ? В стремежът си за увеличение на добива на петрол американските шистови компании изгарят все повече свързан газ (газови смеси в процеса на получаване на петрол). За година количеството на изгарящото без всякаква полза синьо гориво е нараснало двойно и е достигнало до рекордното ниво от 18,7 млн. куб м на ден Според данни на норвежката консулт. компания Rystad Energy, обемът изгаряния и изхвърляния на газ в шистовия басейн Permian към 10.06.2019 г. надхвърлят двойно добива на най-производителния кладенец в Мексиканския залив, собственост на Royal Dutch Shell – комплексът Mars-Ursa. На находищата от шистов петрол в Западен Тексас всеки ден изгаря природен газ на стойност около 1 млн. долара, констатира The Wall Street Journal (WSJ). Делът на шистовото находище Баккен в Северна Дакота е още по-зле – през I-то тримесечие на 2019 г. обемът на дневното изгаряне на газ е достигнало до 14 млн. куб м. Според прогнозите на анализаторите, през втората половина на 2019 г. количеството на изгаряне на газ в Пермския басейн ще е на ниво от 18,4 млн. куб м на ден. Нефтодобивът в САЩ достигна рекордните 11,5 млн. барела на ден благодарение на шистите. Но шистовият бум има и обратна страна. За да се поддържат високите показатели, операторът трябва да пробива все повече и повече кладенци, а това води до колосални разходи. В резултат в секторът се задава вълна от банкрути. През месец май тази година американската компания за услуги в сектора Weatherford International , заяви, че се подготвя за съответстваща процедура. Шефовете на Halcon Resources и Alta Mesa Resources също изразиха съмнение за способностите на компаниите да продължат дейността си. Проблеми възникнаха и за California Resources, специализирана в проучване и добив на нефт и природен газ. Банкрутът изглежда неизбежен и за Bristow Group, PHI, Jones Energy и Rex Energy, които също са обременени с дългове.

ами нали ни обясняваха, че шистовия газ е бъдещето и по-добрата алтернатива. Ква стана тя пак? Петролът си е петрол.

Вервайте ми.

Шокиращо за ЕС всъщност е пълната замяна на Лисабонските принципи с Брюкселско-бюрократични.

годината прогнозирах, че чисто технически - долара ще се срива в близкото десетилетие и ще гони - 2 долара за 1 евро. Обаче петрола няма да качи , а също ще падне до към 35 долара. Всичко скъпо сега, ще стане евтино, а всичко евтино - ще стане скъпо!

Пълни глупости и фалшиви новини.

Тази агенция е най черногледата от всички! Всяка година предричат кажи речи края на света и после нищо подобно! миналата година казваха,че 2019-та ЕС ще се разпадне заради Великобритания,ето,че ЕС си съществува! Изобщо не им вярвайте на тези,даже тях трябва да ги забранят със закон,защото единствено може да предизвикват кризи,не друго с изказванията си!

ей много разбирачи тук много експерти тръгнали да ни убеждават какво щяло да стане и какво не, явно много ги е страх продажниците соросоиди да не се сбъднат тея прогнози, че ще им спрат центовете

ДОЛАРИТЕ!!!! ние тука да не сме на руски копейки???

на центове сте на центове, никой не дава ей така долари без нищо

"Орбан открито говори за "кръвно братство" с Турция и Русия." Щял да стане сестра.

Орбан е забравил как през 1956 г комунягите виснеха от дърветата ! Да прави "братство" с руснаците и да си носи въже !

ако това стане, ще гледаме ефките само на снимка

Колко се кефеха на непокорната Унгария, как се бунтували, как скачали... и как покорната България- най- верен сателет на СССР... А сега що така не се възхищават на унгарците? Нещо да не се е променило?

като излезнат от ЕС ще поговорим пак.. за сега само скачат ама нямат топки да излезнат.

и кой по-точно ще нанесе това смазващо поражение на Тръмп на изборите?

Тръмп може да го бие само долара. (най-общо казано). Респективно Федералният Резерв.

на прогнозата ,че се случва малко по-късно от очакваното ли ? шокът ще дойде ,ако се появят нормални лидери .а такава опастност не се очаква ,колкото и да ни се иска .

Ами Баце?

Това от коя книга на Том Кланси е? Много по-интересно ще е да погледнем колко от предишните прогнози на тези аналисти са станали реалност. Значи Унгария е в подем в последните 15 заради това, че е в ЕС, но изведнъж ще излезе оттам и ще се хване с Русия и Турция...? Как пък никой не прогнозира кога ще приключи бумът в Китай - просто погледната в исторически план не е първият случай на такова индустриално развитие и всеки път завърша по един и същи начин - крах, последван от години на нормализирано до едно нормално ниво, но нищо в сравнение с това което е днес. Това с цените на шистовия газ е голяма измама - добивът е по-евтин и доста по-лесен отколкото този на петрол в Русия поради геограгфски и климатични усилия. САЩ инвестираха милиарди долари в тръбопроводи към Мексиканският гълф с огромни терминали и складове, където няма ограничение за VLCC, които са най-големите танкенири - нито в Русия, нито в Арабският гълф такива кораби могат да влязът поради малките пристанища или Суезкият канал. В един такъв танкер се побират на 1 000 000 барела идващи към Европа или плаващи към Азия. Не Русия или СА, а страните от Западна Африка са по-голяма "заплаха", особено с новата супер рафинерия (Данготе) в Нигерия, която ще може да наруши и пазарът на преработен петрол в региона. Очаквах да прочета накрая, че Saxo имат спестовна сметка, която все пак ще ти направи пари в такъв сценарий...бяла магия :)

от мексиканският залив до Азия??? хмм - по-скоро НЕ.

А Тикволандия процъфтява! Лева скъп, бензина без пари, икономиката расте, населението се чуди къде да си изхарчи парите! Строи се Терминал 3, че само Терминал 2 не може да поеме потока от завръщащи се млади българи! 100 политици са вече в затвора! Живот!

Казва> Шокиращо, но малко вероятно да се случи. Има една терория на черния лебед и тоя се упражнява. Според тази теория, събития с малка вероятност да се случат, но когато се случат имат огромен ефект, се наричат черни лебеди. Могат да бъдат с положителен ефект и с отрицателен...Та тоя просто изказва мнение. Аз също мога да да правя прогнози> метеор ще удари земята, Интернет ще изчезне и Саксо банк ще се срине. Дали ще се случи е друга работа. Миналата година пак правоха такива прогнози, а се оказа, че 2019 беше изключително добра година за инвесттиторите.

Пррдсказание от мен за Сексо банк. Още в първото тримесечие на 2020 та сексо банк ще отиде на небето при приятелите си от лемон брадърс.

Брех, де да можеше да е вярно.

Някои факти. 1. излизането от ЕС става след 2 годишен период на договаряне, както станахме свидетели. Съмнително е доколко Унгария ще изпревари ОК, предвид текущите нагласи на водещите британски политици. (в лицето на БД) 2. доларът ще му се случат и други лоши неща ако бъде изместен от монополната позиция на петролна валута. За сега това не се случва и е малко вероятно да се случи от днес за утре, защото и Китай и Индия имат доста дълги доларови позиции. На това "ниво" играчите са много внимателни какво правят, за да не им се обезценят активите. 3. Тръмп няма начин да бъде разкаран защото ще е прецедентът, а републиканците в никакъв случай няма да допуснат това да се пише на тяхна сметка. Нещо повече - тарикатът може да спечели втори мандат. (това не е факт, но е силно вероятно)

Ще видим колко ще остане на власт Орбан, ако има опасност да излязат от ЕС. Това ще им срине икономиката, ще разклати сериозно и ОК, а те са много, много, много силни.

Не разбирам от борсови спекулации , ама тези от Саксо Банк явно са инвестирали в това да се сринат пазарите като през 2009-та .

Горе - долу същото ми говореше и моя учител по Диамат в университета през 80-те. Още чакам да се случи !

това което си чакал се случи.От запада останаха само няколко остатъци гарнирани със колосални дефиците върху дългове и превзети от колониите си.Кое не ти е ясно чичка?

а значи разпада на СССР беше стратегическа хитрост от страна на КПСС?

да не би да си 90 годишен бе колега

Поредната плюнка срещу свободомислеща Унгария. Другите им прогнози са по-скоро димка, колкото да са по-убедителни срещу Унгария.

никой не забранява на Унгария да е свободомислеща! Просто насоката ѝ на мислене не съвпада с тази на останалата част на ЕС, което определено е проблем за бъдещето на страната като пълноправен член. Ще се съгласиш, че членството в определени организации наред с предимствата идва и с някои ограничения. Е англичаните показаха, че като на някой не му харесва "диктата на Брюксел" е свободен да си вземе шапката и да потърси собствен път.

Абсолютни глупости...Писание от рода на...Путин ще направи пенсиите в Русия 3000 евро...или... Путин ще вдигне заплатата на руснаците до 5000 евро...Ама моля ви се...озаптете се...

аве то статията е за друго, ама щом по цял ден мислиш за Путин любов ще да е това ;)

А дано!

sawo

Проблема с тези прогнози е, че приемат, че абсолютно всички фактори, които биха довели до "предсказаното", ще продължат по инерция без никаква външна намеса. Това просто няма да стане. Всичко описано зависи от десетки хиляди властимащи, които няма да стоят и да гледат. От там нататък, всичко е гадания.

от фалшиви пророци. Тая криза я чакаме от 5 години и все я няма. Явно пророчеството е доста доходоносна работа.

икономиката е силно неточна наука, където е доста спорно доколко е наука изобщо. Оттам и прогнозите почиват предимно на ретроградният Меркурий. Не съм експерт, а наблюдател ;)

Шокиращата прогноза от Saxo Bank: Истинският крах на Европа ще започне с Унгария Saxo Bank представя нещата изключително "Sexsy"",

Гадаене пред кристално кълбо зделано в СССР

Гретенизъм от всякъде

Дрън дрън, платена статия.

Извънземните са тук. Христо Ботев е жив. Такива простотии съм се наслушал цял живот.

Ама все едно нашия палячо Радев слушам...

По-добре слушай Пунта Мара! Според него в Дунава тече бира, в Искър и Марица - отлежала бира, Черно море е от мед и масло, а по дърветата растат кебапчета. И ще ти стане едно убаааааво,..

Няма нищо лошо в прогнозите. Важното е дали нашите управници са наясно с нещата?Ако си спомняте преди години,когато се задаваше криза (тогава Станишев беше мин.-председател) той отричаше,че ще ни засегне,а после се оправдаваше с нея. Сега ми си струва,че ще стане същото,защото досега нито един от Министерския съвет не е излязъл да каже при задаващи се негативни световни тендицнции правителството какви мерки ще предприеме.

Единственото вярно е, че ще наблюдаваме залезът на ЕС и долара като световна валута...

този анализ са го писали троловете на Путин

Смешно е, когато банкери дават прогнози за това или онова. Истината е,че истинският крах в Европа ще започне от Западна Европа. ЕЦБ продължава да печата евро на конвейр с надеждата да стимулира търсенето, но това не се случва. В система, която потребява повече, отколкото произвежда е неминуемо. Западна Европа я чака срив в стандарта и упадък, какъвто Източна Европа преживяхме 90-те години. Много от производствата ще се доизнесат, а с тях и останалата читава работна ръка. Там ще останат на Меркел гостите и заблудените европейци. Животът на запад ще стане изключително труден- висок стандарт, а работа или няма, или е нископлатена. А, колкото до Унгария, не я долюбват, заради няколко неща: Орбан настоя в конституцията бракът да се дефинира като съюз между мъж и жена; вкараха закон с който поставят националната си банка под правителствен контрол; и последното е Орбан каза, че в новите условия Унгария се преорентира към Евразийския съюз. В Унгария построиха нова АЕЦ с руски реактори.

Не Орбан, а БиБи ще настъпи мотиката на трети януари следващата година, защото не си е извлякъл поука от таз годишният опит с ИК. Аз лично съм му благодсарен на Бойко Методиев Борисов, защото накара Доналд Тръмп и Mike Pence да "видят" в лицето на България НАЙ-СЛАБОТО СВЕТОВНО ЗВЕНО, както направи Владимир Улянов в капиталистическа царска Русия.

Въпреки, че се фокусират върху различни анализи и статистики, много често големите банки имат много по-добри практически прогнози. Ще видим, бъдещето ще покаже, както се казва, но нищо добро не се задава. Няма дългосрочно планиране, защото световната икономика стана турболентна и всичко е ден за ден. Европа се самоубива със собствени ограничения. От нямане на какво и се чоплят проблеми, които я убиват в зародиш. Жалко, но живеем последните що-годе добри години на Земята. Алчността ни погуби.

След 20 декември този месец, прогнозите на посочената банка ще започнат да се реализират. Затова е бягството от $ и паниката около неговият петролен отровен дериват.

Шокиращата прогноза от Saxo Bank: Истинският крах на Европа ще започне с Унгария - тия гении са гледали на карти Таро !!!

Саксо таш..к - нищо не им се сбъдва и пак бълват прогнози и пари им дават затова ...

деветини

Доналд е от наще бе!

Виж тъпунгер, от гледна точка на запазване нации, народи и държави, далеч от дендърастия и глобализъм, Доналд е съюзник на всеки патриот. Когато обаче реши, че светът трябва да е американска колония, ни е враг. Заслужи си обидата, защото принизяваш дебата до селска кръчма в пет сутринта.

Имате ли шкембе за закуска?