Шефове дебнат служители във Фейсбук - наказват ги заради профилни снимки

Потребителите са най-активни по време на работната седмица между един часа и три следобед, съобщиха от КНСБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Аз имам акаунт само в onlyfans и досега никой мой шеф не е имал проблеми с това. Там съм качила всички снимки и видеа.

Аз пък не.

Затова аз имам един принцип. Никакви настоящи колеги и шефове не приемам като приятели.

Цигари може да пушиш, ама във фейсбука не може?

Ами докато пушиш спокойно можеш да работиш докато като си във фейса , не !

и СДВР и МО дебнеха хората си, които имат отношение към протестите. И дори ги преследваха заради техни съпруги, които имат снимки във ФБ от протестите

Аз пиша само възхвали за фирмата и шефа във Фейсбук и се издигам. Лесно е.

Всеки работодател може да уволни работника си, ако той "търкаля топчето" в феисбук или къде да е докато е на работа и никой не може и с пръст да го пипне!!! Нормално е като си на работа да РАБОТИШ, а не да си "чатиш", след като не си вършиш работата те уволняват :) И това няма нищо общо с това какво си коментирал и т.н. а с това, че не си спазваш трудовите задължебия и вместо да работиш за което ти се плаща реално кръшкаш / все едно не си на работа /:)

Ако беше прочел статията щеше да знаеш, че уволненията не са заради четене на фейсбук, а заради "писане" във фейсбук. Защото хората пишат и публикуват това, което не е по вкуса на работодателя. Ако хората бяха писали четки за шефа и бяха правили реклама за фирмата по личните си профили, тогава щяха ли да бъдат уволнени, а?

Глупакът си е глупак - ще качи във Фейсбук и фиша със заплатата, и долните си гащи за малко внимание. Откакто има Фейсбук се убедих, че светът е пълен предимно с глупаци, нещо, което преди само предполагах

Забранява на служителите си да имат присъствие в социални мрежи отпреди няколко месеца. Предупреждението е още в офертите за работа.

Schilo

Прави са хората. Дават заплати за да се работи, а бе да се види в социални мрежи.

Изключително много зависи какво си споделял кога си го споделял. ако вместо да се занимаваш със служебните си задължения с и занимаваш с постване,лайка ли и писане на коментари е напълно нормално да те накажат. между другото преди две години имахме случай с уволнение на служител във фирмата заради снимки във Фейсбук. Дребна подробност-същия беше в болнични, обаче публикуваше снимки от плажа в Гърция, където се намираше по време на болничния.

Schilo

Само той да е... Знам за поне още 5-6 случая. Едни в Гърция, други в Египет, трети в Турция.

Аба да не би да са ут софия, ба?

И нямам фб. Друго обаче да попитам - в частните филми ги контролират, а чиновниците кой ги контролира? В един форум за история по цял ден си убиват времето служителките от БАН, по сведение на администратора.

В един цивилизован свят има разлика между работно място и личен живот. Когато влезеш на работното място, тогава за 8 часа представяш фирмата и интересите на фирмата. За този "отказ" от личните си интереси се изплаща парично възнаграждение. След като напуснеш фирмата, тогава не получаваш възнаграждение и наложително изразяваш единствено личните си интереси. Само в днешния фашистки свят, в който арогантни политици и нагли мениджъри се мислят за собственици на хората, могат да си позволят да забранят личното мнение и личните убеждения и да ги заменят със своите си, под предлог че били "фирмени интереси" или "държавни интереси". Това си е чист фашизъм и показва нагледно какво тези "собственици" всъщност мислят за хората.

Който е недоволен от работодателя си, е свободен ДА НАПУСНЕ сам. Политиката на работодателя в НЕГОВАТА собственост е закон. оциализЪма можете да си го сънувате с кеф. Но до там. Парите са незаобиколим фактор. И войната, както на голямото, световно бойно поле, така и на малкото -частно -собственическо, е между едни по големи или по малки пари. Проумейте го и няма да нервничите излишно.

Политиката на работодателя не може да бъде в противоречие съсзаконите на държавата. Всяко вътрешно правило, което противоречи на законодателството е нищожно и моментално пада в съда. Изключително дебилно е да се мисли, че на личната собственост важат частни закони и правила.

"оциализЪма можете да си го сънувате с кеф" Социализъм? Да те уволнят защото не спделяш политическото убеждение на работодателя Е ТОТАЛИТАРИЗЪМ! Това са същите методи, които използваха комунистите преди 89та. Така една хайка тоталитаристи контролират фирмите (средствата на производство) и диктуват политическите убеждения на хората.

Пропускаш дребния факт че тия хора са били най-активни именно през работно време.

Пропускаш дребният факт, че са били уволнени "заради уронване имиджа на работодателя". Прочети статията! Всяка фирма може да блокира фейсбук ако иска. Не могат да те спрат да си изпозваш телефона, но не могат да те спрат да пишеш СМС, да си четеш списанието или да си клатиш краката.

На 42 съм, интелигентен, красив с жена, куче, бебета, пътуваме много, но нито аз, нито тя сме имали ФБ, нямаме и желания. Около нас - сестри, родители, познати, всичко живо има и им се чудим на наивността.

Сигурно затова си поставил кучетата преди бебетата.

Доста тъпи парчета, непрочели закони. Фиш за заплата не бива да се споделя, понеже си е издаване на фирмена тайна. Постъпление в банковата сметка обаче никой не може да ви спре да споделяте, така легално се заобикаля проблемът с фиша. А ако смеят да ви уволнят за споделяне на банково постъпление (в което е непоказан поръчителя), после на работодателя може да му завиете свят от съдебни дела. Изпитано е вече върху няколко меринджейски компании.

И от какъв зор човек ще си споделя фиша със заплатата или банково извлечение? За да се изфука? За да привлече използвачи или крадци?

Само така ! Има нещо, което се нарича "етика на работното място", има оюе нещо, наречено "морал" - почти на изчезване в наши дни. Не може секретарката на солидна фирма да се снима почти гола на екзотични дестинации.

Защо да не може? По кой закон, държавен или Божи, е забранено?

секретарката не може. А шефката може ли? А жената и домочадието на шефа? И що секретарката да не може (тук всеки да се сеща)

26 април 2012 Вашингтон. Морски пехотинец е уволнен заради критика към американския президент Барак Обама във Фейсбук, пише ”Гардиън”. Случаят поставя под въпрос политиките на Пентагона спрямо социалните медии и ограниченията на словото на военнослужещи. Сержантът Гари Щайн ще бъде уволнен и ще изгуби по-голямата част от издръжката си заради нарушение на политиката на американски морски пехотен корпус, съобщиха от институцията. Морският пехотинец, базиран в Сан Диего, е служил близо 10 години в корпуса. Той заяви, че е разочарован от решението и заяви, че действията му са били упражняване на правата за свобода на словото.

Баце, какъв фейс. Я съм го махнала от тела. Фейсът не е това което беше преди 10 години. И хората се промениха, свикнаха с магията наречена фейсбук, и постовете станаха като от табла на многоетажен жилищен блок. Аре у лево.

Идиоти са , това не са шефове

Ако фирмата беше твоя и служителите ти часове наред "фейсират" и редят пасианси, ще ти е гот ли???

Живей с това което ти е нужно, ако работиш за да купуваш имоти и пак имоти, ставаш роб. Не забравай че като работиш ти дали си шеф или не шеф, работиш за заплатата на дру по веригата

Да де, минималъзъм, да ровиш по кофите за боклук и да пееш "харе Кришна, харе Рама". А децата ти - и тях ли ще мъкнеш по боклука ? Или такива не се предвиждат.

Ако шефът не ти е създал работа какво да правиш?

Децата си имат свой живот, от тях идва новото и промяната. Иначе ти им здаваш рамката и няма развитие

Е това преди 7-8 години го открих, че не трябва НИКАКВА лична информация да се споделя в шпионския ФБ.

ВСИЧКАТА ти лична информация отдавна е събрана и се съхранява надлежно. Още с първото ти влизане в Интернет тракерите са свършили тая работа.

То че фирметата и управителите са червени фирмаджийчета, и не спазват нито етика, нито финаси, нито данъци, а правят само далаверки е ясно доста отдавна! Само не знам защо, ТОЧНО СЕГА, казионната кнсб се сети да обръща внимание на това?

че като пратиш детето си да учи на запад, не ти казват: "Ау, ти си от България! Я за тебе 80% отстъпка от цената!", а като стане въпрос за заплати: "Ами то тука... Източна Европа... " и на баба ти хвърчилото!

Когато намалят "фейсването" ще увеличат производителността си и ще има повече пари за заплати. Това са елементарни принципи, които българина в България не може да разбере...

Айде, айде. Фейсбук на никой не е нужен докато работи.

Прав си! Но никой не работи по 8 часа плътно...Много е рядко подобно натоварване.... Айде стига лъжи и повече свобода за работниците...Друго е когато не си е свършил ВЪЗЛОЖЕНАТА РАБОТА..ТОГАВА ВЛИЗАЛ НЕВЛИЗАЛ НЕ Е ДОБРЕ.... И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СМЕ ХОРА!!!!!

са някакви от 19-и век явно, че и от по-рано - там от робовладеческия строй някъде :) Нас шефовете ни ухажват, създават ни всякакви условия и удобства, за да работим продуктивно. Че иначе всякакви рекруитъри и рекруитърки дебнат из нета, за да ни откраднта от тях срещу по-високи заплати... :)

Вижда се, че и ти вместо да работиш, пишеш по форумите. Евала на шефовете ти, явно могат и без теб, но те държат от съжаление.

Умните хора работят умно, а не много... Правя всичко, което ми се прави, включително и да пиша по форумите, и пак успявам да си свърша задълженията, че даже и по някоя похвала/премия получавам от време на време...

Ако реномето на работодателя може да е съсипано от публикуването на фиш за заплата, то очевидно се държи само на сгъстен въздух.

Не зная къде живееш, обаче навсякъде по света е забранено да казваш колко ти ве заплатата, камо ли да си снимаш фиша! За копиран фих, в Германия те уволняват веднага! А тия от КНСБ мопже би още живеят в комунизма!

Пълни глупости. Я дай да видим кой закон го забранява? Може да имаш клауза в договора, киято да те задължи да не споделяш това с хора от фирмата и до там. И дори това е рядко. В моята фирма, точно в Германия, заплатите са определени с колективни трудови договори и за всяка позиция и стаж има минимална и максимална. И кожеш свободно да дискутираш с когото си искаш. Ама фирмата е голяма и се отнася човешки и честно с работниците, вместо да се опита да ги изклатти като типичния български "работодател". .

Всеки да напише колко му е заплата и кава длъжност изпълнява..... И колко са му сметките за ТОК,ВОДА и ПАРНО...И как издържа децата си и семейството си???? ;)

Преди 20 години в ABB имаше правило: Ако някой отиде при началника си и му каже точната ти заплата, те уволняват веднага, ако не е точна цифрата - уволняват него. Сега затова мога та ти кажа че моята заплата без овъртайм е около 4500 лв, а с овъртайм, когато има, около 6000 лв. Работата е в това, което мога да работя!

1. Работното време е да се работи, а не да се чати във Фейса! 2. Заплатите и бонусите са фирмена тайна открай време и ако някой иска да се възмущава от заплатата си да се оплаче на този който може да му помогне, а не във фейса! 3. Всички фирми имат правила за вътрешно фирмено поведение. Въпроса е кой и как ги спазва! Когато българина се научи да работи, а не само да иска пари ще се оправят нещата!

Същото се отнася и за шефовете, човече.

Живота се променя, смисъла на е пълноценен живот не само работа за някой си, който се възприема за шеф

В работната седмица между един и три следобяд се бачка, не се пише във фейса. Отделно, че никой от тия не е нает да мисли и с изказването си по фирмени въпроси предизвиква ръководството.

Господин млад меринджей, от 13 до 15 часа има ЗОС (задължителен обеден сън). Останал навик от детската градина :))