Шефът на Централната банка на САЩ: Кризата не може да достигне Голямата депресия

"Сега икономиката е процъфтяваща, банките са солидни, а властите са взели адекватни мерки", смята Джероум Пауел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

беше само димна завеса /оправдание /за поредният масов фалит на на американският фондов пазар в САЩ -единстсвеното нещо там наречено икономика.САЩса хартиен тигър с фондова борса ама фалирала.А нобеловият икономист Дж.Стиглиц заяви преди 5 години- САЩ са бананова република останала и без банани.

И Титаник бил непотомяем...капитанът още се чуди как стана така

САЩ са огромна държава и сила и икономика, но те са с много силен малък и среден бизнес. Може би затова са и сила де. Там той наистина е решаващ фактор и в момента мисля точно малкия и среден бизнес им страда. То затова и безработицата им скочи. Официално може да е 15 процента, но неофициално сочат 20 до 25 процента вече - поради особеностите там на освобождаването на хора от работа процента се вдига по-бавно. Трябва да се види след месец, два как ще е. Не изглежда оптимстично обаче.

Ама може, ама може и да не може. Щяло пък не щяло. Тоя човек каква заплат взема за дрън, дрън ярини. Единственото добров случая е, че световната финансова система е добре ликвидна, което се постига от десетилетия с пеатане на пари и особено след 2008ма. При това няма сериозна инфлация - просто балона на долара се надува, но е вече достигнал планетарен мащаб, а усвояването на Луната и Марс за сега не е на дневен ред. Не се майтапя. Ако му се осигури среда за разширение долара може да удържи още години. Лошото е СВРЪХЗАДЛАЖНЯЛОСТТА НА СВЕТА. Планетата е свръхзадлъжняла и няма начин да се върнат дълговете. В ЕС освен Гърция има и много други, Италия, Франция. Отделно и САЩ и Китай имат дългове. При това някой рещи да играе и с петрола лошо. Вируса и петрола поотделно могат да причинят голяма криза, а сега някой ги и събра. Не знам защо? Може би за да унищожи Тръмп преди изборите. Кризата 1929та погрешно ивикат ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ. Гплямата депресия започва чак 1933та, когато на власт идва Хитлер в Германия. До тогава си е криза, рецесия. Реално мерки в САЩ вземат и тогава и няма голяма полза. Сталин продава де що намери злато, диаманти, даже и картини безценни от Ермитажа за да индустриализира изгодно СССР. САЩ с удоволствие му продават заводи за оръжие, техника, Германия също. Доменни пещи, стругове и какво ли не. Как са живяли хората в СССР сами си помислете за да могат да изградят индустриален гигант, който към 1941ва определено е пред Германия. Ама сега е друго. Никой не ще да се лиши от по-добър живот, от лесен стандарт и т.н. При това Тръмп , който не знам колко му е акълавече ако и да е милиардер реава да възобнови търг. война с Китай. При това не можело да е като в 1929та. Виждал съм снимка ор Франция от онези години. Знаете Франсетата как протестират. Картечницата седи на покрива на цеха и никой не смее да доближи цеха - ни полиция, ни собственик и никой. Ама не може да е като тогава бе. Не може. Няма леви сериозни партии и движения да защитават хората. ТАка, че хурката може да я ядем дебала за десетилетие. Как свършва всичко 1929та - Свършва, на 9.5.1945та в общи линии или да речем август. Последния етап така да се каже е ВСВ. Не може да е същотоооооо. Щото тъй му се искало на един с огромна заплата в мирно време.

Сибирския кенеф северна монголия ПОЧЕМУ не печата рублей! Защото рублите стават само за тапети! Всеки търси долари, евро, йени или юани! Това е положението, копейке!

Ква копейка бе дебил. Ако ти си майор жална и майка на армията бе борсук. Относно рублата Китай и Русия имаха споразумение за размяна на валути и за търговия без долар, но точно тогава на руснаците им се обезцени рублата. Провери мършляк смотан. Не знам защо - дали външни или вътрешни сили спънаха Русия, но изтърваха момента. Един от основните проблеми на Русия е , че не могат да си стабилизират валутата. Ние също не можем и затова я държим на борд. Така, че ако плюеш тях виж и у нас какво е. Просто същото. Институции бол, резултат няма. Кво толкова ви пречи РУсия не знам ама живейте поспокойно. Източноевропейския ген R1А по-принцип е по-стар и от еврейския така, че не ги мисли руснаците, поляците, украинците, беларусите. От поне 5000 години по техните земи сериозни проблеми с населението май не е имало. Виж у нас виждам друго.

ХАХАХАХА Знаем ги споразуменията на буратино ппутин! Той по 10 споразумения прави на ден, а руснака се налива с бояришник и бори класовия враг в мухлясалите панелки!

е да печатат рубли като с един ход през февруари отказвайки по високи цени на петрола, Русия потопи шиистовата индустрия на САЩ с трилиони дългове , а русноцитпе иззеха в движение свободните пазари.

Тая опорна точка с потопената шистова индустрия я въртите вече 10 години бе, копейки! Сменете я! От тогава руския петрол падна от 140$ за барел на 10$ за барел! ;-))))

Тази новина предизвиква гърч и безсилен бяс у нископлатените тролове на фалиращия кенеф северна монголия управляван от дребния и плешив страхливец!

Платените герберски тролове моля вън. Русия страда повече заради петрола отколкото други та не виждам за какво ги намесваш. Виж на Русия населението и расте, а България вече е даже след ЪУкрайна по демографски показатели семкоглава гробарска тикво. Провери тиквеник смотан. Даже Украйна явно вече е по-добре от нас. Абортите вече растат от началото на годината простако опагон

В българската армия такива прости офицери никога не е имало. Никога. Не може да си майор. Ако си, значи си срам за армията. Щото си прост. Не за друго.

абе дядка -фатмак те американците измряха от пиене на белина и дезинфектанти , 60 млн.станаха опашките за купони ,102 мл.нямат здравни осигурлвки и мрат от вируса направо в коридорите и кенефите на болницити ,ти си седнал да разказваш вицове за Монголия.САЩ-банавов слон с фондова рбороса ама фалирала.

прав си. ше я надмине...................

Отваряне на икономиката е едно, а масово физическа блузост между хората друго. Масово инженери и програмисти не им трябва да се гушкат с десетки други , за да мислят и създават. Агрономите също. Само медицинкия персонал е длъжен да е във физически контакт с хора , за да работи. Но това е винаги така независимо епидемия или не. А и мединцдкуя персонал не е решаващ за нарастване на БВП и създаване на нови блага. Производствата на строителни материали и стоки за бита също не изискват огромно плътно струпване на хора. Плътно струпване на хора изискват учителските и развлекателните и ресторантьорски дейности. Учителските не създават директно финансов оборот и БВП ( макар че именно те са в основата на знанията). Остават развлеченията - спортове, спектакли с публика и ресторанти и хотели. Жалко ако ресторанти и зрелища са толкова решаващи за световната икономика. Пътуванията на товарни влакове, кораби и самолети също не изискват струпване на хора.