Шефът на АБЗ пред Dir.bg: COVID-19 се оказа "стрес тест" за застрахователите

Кризата има различни проявления и на ниво компания в зависимост от особеностите на нейния застрахователен портфейл, обясни пред Dir.bg Константин Велев, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом е от ГЕРБ не ми го хвали. Лизч и некадърник ръкоположен на топла службичка с тлъста заплата

Няма на света по-големи мошенници от застрахователите. Ял съм попарата и на българските и на такива които са регистрирани в Люксенбург.

нови нива на "за-страх-уловка" (по Тери Пратчет)

Не съм чул за що годе добра щета да платят от раз! Директно ги казват,че няма да платят и препоръчват да водиш дело. Те с тва не се занимават, а ги представлява един " известен" адвокат, който манкира, лавира и т.н. докато не свалят обезщетението наполовина. Сички са в играта, тия щети са 24/24, 7/7, 12 месеца и цела година без почивка. Овъргаляли са се в офиси, секретарки.... парата не я броя. Солидарни са и с другите- спир те и вика, де ти я гражданската? Що пък трябва да я имам задължително? Ако, я нямам- плащам повече нали? Ама, те искат всичко да е абониране и платено предварително- задължителна гражданска, а селската никой не я вижда.

Цените на застраховките ГО с около 100 лв. и решиха проблемите "големите специалисти." Много по-добре трагично е,че никой не протестира,т.е.всички са съгласни.

Заетели къде е гл.изпълнителен директор г-н Велев !

В Б-я застраховане няма. Има крадене и мошеничество.

МЕНТЪРЖИИ !

вие ли ми говорите за човечност бе, тарикати шибани! скрийте се на майките си в задниците!

някой искаше застраховател да се изходи... ето ви го! само е пропуснал мантрата за ползите от...

.

ДА, така е! На пътя полицията те дебне и работи за тях. А тях никой не дебне и не преследва дали си изпълняват задълженията по договорите. Редно е, щом държавата им гарантира законови постъпления, да им наложи и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Например да се промени закона и да ги ЗАДЪЛЖАВА да ПЛАТЯТ В СРОК. Ако пропуснат срока да се начисляват огромни лихви. ТЕ, застрахователите първо да платят, а после ако не са съгласни ТЕ да завеждат дело и да си търсят парите обратно.

Великият застраховател Велев от Бургас не разбира от застраховане. Баща му е бившо ченге от Бургас, който го тикаше в София.

Поради карантините е спаднало движението по пътищата, а следователно и вероятността за катастрофи. От това следва, че автомобилните застраховки трябва да поевтинеят. Трябва промяна в закона за застраховането. Щом държавата дава на застрахователите сигурен бизнес чрез задължителното застраховане, то е редно държавата да им наложи и задължения. Такова задължение може да бъде изплащането на щетите в кратък срок. Ако превишат срока да текът големи лихви които да не се спират при възникнал спор. Застрахователя първо да изплати щетите, а после ако има претенции да си иска парите обратно САМО и ЕДИНСТВЕНО чрез съда.

бе верно на милиционер-съединител мяза на снимка

А сега г-н Велев е в Армеец - гл.изпълнителен директор!

В България застраховките са завишени над десет пъти над пазарните, а тази асоциация е картел, който синхронизира цените на отделните измамници за да няма намаление, да не си подбиват цените взаимно. Тези годишно изнасят поне 2 милиарда национален капитал...

държавата ни принуждава да плащаме застраховка съвсем без отчетно от застрахователите , мисля че е редно да има единен портал в който всеки да може да провери какви суми е внесъл към застрахователите през годините и евентуални тегления от неговата полица , и на това ниво да се реши ;системата бонус -малус ; , всичко останало е форма на далавердьииство и кражба

и измамниците се изказаха.

горките мутри ,а стига да се оплачат на главната мутра.