Северна Македония има интерес да инвестира в Белене

Все още обаче концепцията от българска страна не е ясна, заяви вицепремиерът на Северна Македония Кочо Ангушев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Da ни е честита първата македонска атомна централа-лала-лала-ла

Ама кой, Александър Македонски ли ще плаща, или Гоце Делчев?

Епа тиа со вашки ли ке платат или Зайко ке чека милиардите кои що ЕС ке ги дае !!! Они да си вардат редо на опашката па що стане !!!

Това изявление може би е първото на този крадец Ангушев което е на място. Бойко беше този който говореше за вариантите около финансирането и изграждането на АЕЦ "Белене" и че един от вариантите е да се търсят партньори в съседните на България държави. От друга страна македонците знаят какви са им възможностите сами да произвеждат ток и правят планове. И щом България предлага вариант от който и те могат да се възползват защо да не го направят? Това е въпрос на здрав разум. А Това колко могат да инвестират в този проект си е тяхна работа. Колко инвестират толкова и ще получат. От колко години България се мъчи с АЕЦ "Белене" а ние сме взели да се присмиваме на македонците. Така де първо да вземат да построят АЕЦ-а и чак тогава да се присмивате ако още не сте осъзнали колко безсмислено и жалко е това.

Евала на братятя северни македонци! Сигурно са събрали пари за цял атом от атомната централа и се наредиха на опашката!

Макетата ще направят по-добре, да гледат вардаро да не прелее и да ги залее.

Най богатият инвеститор.

Македонците да я купят понеже ние си имаме американските марици със стъпият ток, което обаче не ни стига. Трябва и Македонците да ни продават ток вместо ние на тях. Ще стане като с Южен поток, само дето печалбата ще е за македония, а рисковете ще са за нас Тъпата мутра в затвора за поредното национално предателство

Смени си ника на тъпия русофил. За следващите 20 години няма нужда от допълнителни мощности за България. След 20 години божа работа. В момента щата Калифорния плаща на щата Аризона да им прибира ненужната енергия. Просто фотоволтавиците дръпнаха много и къде има слънце има и енергия. А цените има падат много също. Не се знае как ще е след 20 години, когато евентуално трябва да се търсят заместители на АЕЦ Козлодуй. Най евтино е тогава да се сложат новите реактори в Козлодуй. На Мариците договорите изтичат скоро - да видим ква дъвка ще дъвчеш след това. Македонците нямат осигурен ток за себе си и си търсят. Ако България я построи няма гаранция че македонците ще купуват от нас, могат да купуват и от другаде. Ако те участват като акционер в централата, гарантират пазар за произведената енергия, на добра цена. Ако някой те е излъгал че има някаква голяма печалба от трибите на руснаците - и южен и северен те е излъгал. Печалбата е минимална сравнена с обема на българската индустрия и брутния вътрешен продукт. Единствените сигурни печеливши в Белене и потоците са руснаците, които си взимат парите за строежа.

ех кога ще ги стигнем северно македонците

Кочо, откоги чекаме вашите денари...

ще си имат собсТвена АЕЦ!!!! Умнички са макетата !Знаят какво правят!!!!

Приключиха със статуите и монументалните сгради и са готови за други приключения.

С ГЕРБ ще мечтаем аборигените от Амазонка да инвестират тук.

Аборигените са в Австралия, а Амазонка е в Южна Америка, бе, географе:)

Все още обаче концепцията от българска страна не е ясна, заяви вицепремиерът на Северна Македония Кочо Ангушев - не е вярно - съвсем е ясна - да краднеме каквото можем , а ако може да е всичко

Макетата, ще излязат далеч по-далновидни от нас. Направо да се обединяват двете дър ави със столица Скопие!

столицата ще е Сяр, че е на равно разстояние

ша пращат шиптъри да разнясят коката ли