"Северен поток-2" нарушава енергийната сигурност на Европа

Германия ще получава до 80% от руския природен газ, това е прецедент, казва Маргарита Асенова

Обратно в новината

Коментари - "Северен поток-2" нарушава енергийната сигурност на Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за тебе това е най-важното. откъде ги намират тия експертки?

Някаква гюдерия, подплатена с американски зелени се била изказала, по-точно измънкала нещо By the way, защо според тази американска логика, в къщи получавам газ само от един доставчик?Спокойно би могло да се включат повече доставчици по трасето и днес примерно Пешогаз от Г. Нанадолнище предлага по добра цена, ползвам от него.Другата седмица ГазИван от Чепърлянци има най добра оферта, обаждам се и ми превключват да получавам газ на неговите цени. Същото е и за тока, че какво пречи и за телефоните. Хрантутняци като тази, обичащи да дават акъл, ако ги нямаше, светът щеше да е по-добро място за живеене.

Ами то излиза, че не СП-2 е заплаха, а Германия. Ама не му стиска на никой да го каже.

Жената си заработва американските хонорари, не й се сърдете, българското име, което носи е само проформа. Логиката и е джелезна...Европа продължава да има нужда от газ, но не е задължително да е руски :))) Ами и Мексико има нужда от царевица, но ги заливат предимно с такава от САЩ. Географски закономерности, какво да ги правиш.

и да се грижи за семейството си. иначе за хонорарите - да, много са важни, да пълни прасето-касичка дОма.

Големи съветници, брей, ужас. Те си живеят там, на Запад, а ние опъваме тук каиша. Пък и акъл ми дават, от кое да се плаша и от кого да купувам. Не се занимавайте с Германия и Русия. Те са велики държави и знаят какво правят. 30 години вече чакаме "Годо" ... и нищо !

Асенова ,коя си ти ,бе .......че си позво.яваш да ни даваш съвети ....

И кои са страните, дето са против този поток? Освен Полша и Украйна, не виждам други европейски страни така яростно да са против. Ако, разбира се, госпожата не брои и САЩ за такава страна, щото най-големият рев идва отвъд океана. И като нищо ще ни накарат да се откажем и от отбивка на турските тръби към нас само защото газта е руска...

Гражданката Асенова явно не е в час с някои неща в икономиката! За каква енергийна зависимост говори тая, при условие, че купува от нея доста по-евтино, отколкото би бил втечнения от САЩ! Германците явно не са толкова луди, че да играят по свирката на сащисаните и си гонят икономическия интерес, а не като нас - само да ни подсвирнат и почваме да махаме с опашка като пудели. Ако защитавахме интереса си както трябва, тръбите сега щяха да минават през нашата територия и щяха да са вече към Австрия и Унгария, а от догодина щяхме да получаваме газ и да капят едни парички...Освен това, не помня до сега Русия да е използвала доставките на газ и други ресурси за политически натиск чрез спиране на доставките, дори в онези времена не го правеше. Тази идея-фикс, че щели да използват газта за политически цели е само в мозъците на разни американски пуделчета, на хранилка на разни АзБ, Отровено Общество и тям подобни...А, да! И хъбът Му щеше да се осъществи, а не сега да ходи да подсмърча на Ердоган за тръба. На Путин вече не може, щото оня елегантно го отсвири...

Riadka glupost i naglost granicheshta s shizofrenia.

Естествено, че интересите на Германия са политичиски и икономичиски! Що да не е редно? Нормално е! Даже и повече от редно една държава да си гледа нърво интереса на народа а после "общото" благо! Имало и други доставчици! Де ги?

Някаква си Асенова от някакво си НПО... За какво ни пробутват мнението на разни платени предатели? Няма ли експерти по въпросите с газа?

Още една дето била в кома , но с големи пачки я събудили .

Да така е има други доставчици като например американци(нали тази лобира техни интереси) нищо, че газта ще е 2 пъти по скъпа важното е да не е руска!

Ама Марго, ма Асенова, ти убо хортуваш(ся кви ги плещиш и дали е вярно отделен въпрос),но дори да е яврно, дали баба Меркел ша та чуе?.Съмнявам се

не хубаво и добре да се говорят/пишат толкова много глупости. като има и други източници на газ, защо не го продават в Европа?

"Това каза Маргарита Асенова, директор на програмата за Балканите, Южен Кавказ и Централна Азия във фондация ДЖЕЙМСТАУН, в студиото на телевизия "Блумбърг."" Тия предатели - хрантутници нямат край, ей! "Отворено общество","Работилница за граждански инициативи","Център за изследване на демокрацията","Център за либерални стратегии","Център за социални практики","Атлантическия клуб в България","Фондация Европейски Институт","Институт за пазарна икономика","Институт за регионални и международни изследвания","Център за академични изследвания","Фондация Америка за България","Центърът за икономическо развитие","Фондация 14-ти януари","Фондация Пайдея","Фондация "Работилница за граждански инициативи","Институт за развитие на публичната среда","Фондация "АКСЕС-София","Български хелзинкски комитет","Институт "Разум","Център за култура и дебат "Червената къща" ,"Асоциация Прозрачност без граници","Фондация "ХХ-Триола Квинтола","Фондация "Инфо Спейс","Фондация Риск Монитор" и т.н

Само така. Дали германците ще седят на студено или няма да има газ за индустрията няма никакво значение. Важното е газта да минава през Украйна, че да има леб по хамериканските тръби. И да процъфтява демокрацията, разбира се. ДА, амъ НЕ!

ти би ли си купил хляб от някой който знаеш, че е убиец като можеш да си купиш от някой друг (макр 10 % по-скъп?). Я да те видим що за "човек си" и колко стуваш.

Е точно за това Германия не иска тръби, минаващи през Полша и Украина. Кой нормален ще финансира изроди, които обстреляха с реактивни миномети начално училище, убивайки децата, които са играели отвън? Престъпленията на украинската армия и на доброволните им фашистки отряди, тепърва трябва да бъдат разследвани и наказани. А Германия се пренасочва към директни доставки от Русия, още повече, че газът от там е по-евтин.

А ти изхърли ли си айфона ???

Нищо произведено в Америка не съм купил. Ползвам Самсунг. Ето.. виждаш кой колко е и колко му е душата.

това кога го сънува? Или го има само в учебниците на Кремъл Аз за друго училище си спомням и как го обгазиха и избиха децата. Ама бяха руснаци тогава... и пак на чужда територия.

Мизерно мислене, брато. Май гладен ще си стоиш.

Със серверен поток 2 кремълското джудже иска да внесе разкол в европа. Иска да съсипе икономиката на Украйна. Трябва да сме солидарни с украинците и да защитим нашата цялост. Не трябва да позволяваме да се изгради северен поток 2 и трябва да ускорим работата по хъбовете и да предоставим газ от наскоро откритите ни в черноморието газови находища, Също така и да помогнем на Турция да бъде пуснат възможно най скоро Турски поток та да се освободим от зависимоста наложена ни от путлер.

Днеска лудницата да нема почивен ден

За какъв газ от наскоро откритите ни в черноморието газови находища плямпаш? И ако не си наясно, то Турски поток също ще пренася само и единствено руския газ, от Газпром.

Уважаеми, би ли осведомил простолюдието откога украинската икономика не е съсипана и крета само благодарение на инжекциите на САЩ и ЕС. Бойковите хъбове започнаха да предизвикват само смях, както и "наскоро откритите ни в Черноморието газови находища". Известно ли ти е, че Турски поток евентуално ще ни доставя омразния ти газ на путлер?

За германците алтернативата на топло, сигурно и евтино , не представлява интерес. Не знам защо, за някои набедени българи, това е толкова важно?

И разбира се, фондация ДЖЕЙМСТАУН няма нищо общо със САЩ и парите й изобщо не идват оттам. А пък немците са "прости" и не могат да си направят сметката. И затова чакат на разни фондации да им казват кое е "правилно" и кое не.

Аман от сороска платена пропаганда