Сериозен скок на цената на доматите, отглеждани на открито

Статистиката сочи, че сега правим едва 1/10 от зимнината, което сме правили преди 20 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой никого не кара на сила да купува. Само този, който гледа знае, че докато стане домат през какъв труд се минава. Мойте ги продавам по 2.60 и вървят като топъл селски хляб. Само умници с псевдоними. И някой си като спре да купува да не мислиш, че ще спреш бг производството. Купувай розов домат от Турция и червен, тип галош от Гърция и си яж евтините домати.

Кратуните хвърлящи домати по държавни сгради са виновни за поскъпването.

нямаш никакъв шанс,да внесеш домати от Северна Македония,Гърция,България!В Гърция нямаш никакъв шанс,да внесеш домати от Турция,Северна Македония,България!Турски,италиански ,испански зехтин в Гърция,няма как да влезне!В България Сульо и Пульо вкарват домати и други зеленчуци,отвсякъде!Иначе,и аз спрях да купувам безвкусните домати,а онези "гледани на открито" на цената на месото ,им ги оставям да си ги ядът сами!

да ни светнв а как да познаваме че са отглеждани на открито

Тия от пластмасовите ли са? Аз вече се отказах да купувам домати.

Аз също се отказах да купувам домати и за четвърта година се уча да ги съдя. По себестойност ми излизат по-скъпи от тези домати на пазара, ... но не са "пластмасови".

То и аз бих си насадил, но няма къде. Иначе цената не ме притеснява. Дори и пет лева да са, но да стават за ядене, че досега само купувам и после ги изхврълям, защото нямат никакъв вкус.

И успя ли да осЪдиш някой домат, ряпа такава ?

5 минути се пулих на това, че ще сЪдиш горките домати. Какво са ти направили? Май ги сАдиш -засАждаш, нали? Това е друга бира.

АМАН ОТ ПРОРОЦИ.НЯМА ДА КУПУВАМЕ ЕДНА СЕДМИЦА И ЩЕ ВИДИМ ТОГАВА ДРУГИ ЦЕНИ.А МА НЕ СМЕ НАРОД,КОЙТО ДА СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ МАРОДЕРИТЕ И ПИСАЧИТЕ НА ТАКИВА ГЛУПОСТИ

Братя, НЕ КУПУВАЙТЕ! Помните ли това знаменателно обръщение? Историята се повтаря и е добре да я помним, за да не ни лъжат пак. Няма нужда да се пророци, само да сме паметливи!

Не само да сме паметливи, но и търпеливи. На "вълшебният пръстен" надписът гласял: ВСИЧКО ОТМИНАВА. Както виждате днес и Барух Бахар (ББ) вече е курдисан на пързалката. За столът му се готви нитоеНиколай, нитоеМладенов.

трябва да изчакаме карантинния период за вируса и чак после да ги ядем

Не заради короната, а за да доузреят.

Лумпените колко домати изхвърлиха. Сега хората ги купуват на по-висока цена. А те ни лъжат, че защитават народа. Като дойдат на власт, не ми си мисли с колко фалити на банки, девалвации и т.н. ще ни "ЗАЩИТАВАТ". Боже, пази България!

Ама извхълете ги ,като знам ,че от семенце от ранна пролет ,всеки ден поливане,бурени,че трудно се отглеждат,а тия наркоманчета да хвърлят нашият труд по нивинна сграда,а някой бедни хорица не могът да си купят дори и лятото да си хапнат.За тая простотия Бог ще ги накаже,а и тоя с юмручето е виновен ,че ги призова,а него два пъти да го накаже

Бабке, тези, които хвърлят домати, преди това си ги купуват. На цени, все едно са гледани не в някой двор, дето като почнат да зреят, обиране няма, а на Антрактида. Та за цената става дума, не за това кой какво прави със стоката, след като си я купи. Относно клетвите. Казано е в заповед. Не споменавай напразно името господне. Щото пъклото е пълно със словоблудци.

Когато нещо се търси, купува - ЦЕНАТА МУ СЕ ВДИГА!!!

до "от бабката". Дрън! Парите, а не доматите са всеобщ стоков еквивалент. Спираш по пътя до някой селски двор. Даваш на съответната баба 10 лева и тя ти пълни 1 щайга домати. Ако искаш краставици, пипер или там каквото ти трябва. Пък вие на пазара, с доматите по 3 лева килото посред лято, ДГД-те.

Ти не си баба от село, а си ТП от село.

Е нали бяха 20-30 човека, как така изведнъж успяха да обърнат цената на домата. Тия твои внушения ми напомнят на като квичахте как протестиращите разпространявали КОВИД, а после се оказа, че напротив, заразата била спаднала през времето на протестите. Ха ха ха.

Повремето на соца, понеже бяхме „много богати“ си правехме зимнина за да изкараме зимата .Сега понеже сме “бедни“ си купуваме от магазина консервити.

„САМОЗАДОВОЛЯВАНЕ“.

и ако не се задоволявахме щеше да умираме от глад защото по магазините с трън да завъртиш нямаше какво да закачиш . Това си е самата истина

Ти си малоумен. Зимнина се правеше защото тогава нямаше откъде плодове и зеленчуци извън сезона. Сега в средата на януари влизаш в един супер и си купуваш кеф ти авокадо, кеф ти ябълки от парници или от чужбина има (почти) всичко. И моля те разходи се из европата и ще видиш, че и в Германия в суперите до ден днешен има компоти и консервирани зеленчуци.

ПРИ СОЦА ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ОКОЛО 900000 ТОНА ДОМАТИ, СЕГА ОКОЛО 140000 ТОНА ПРИ СОЦА ПРАВИХМЕ КОНСЕРВИ ЩОТО "ДОМАШНИТЕ ПО ВКУСНИ" ПРИ СОЦА..... КАКВО ДАТИ ОБИСНЯВАМ КАТО СИ ТЪП !!! .

Лумпените малко ли домати и яйца изхвърлиха !?

Интересно 2013 г. бяха умни, красиви и ранобудна, а сега са лумпени. Тая снимка дето си я цопнал е на бившия шеф на ББ.

Няма нищо вярно в статията.Поскъпване има само в София по пазарите.Производителите продоват на същите цени като миналата години,а някои сортове и по-евтино.Някой е платил тая статия.