САЩ ще започнат търговски преговори с Тайван

Преговорите между Вашингтон и Тайпе ще засегнат теми като селското стопанство, труда, околната среда, дигиталните технологии, статута на държавните предприятия и "непазарните политики"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственното, което ще успокои страстите около Тайван е ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ЗАВОДИТЕ ЗА ЧИПОВЕ. Всичко друго е алабала.

Англосаксонците и евреите се опитаха да откраднат Украйна, като купиха земята и започна войната. Сега англосаксонците се опитват да откраднат Тайван от Китай. Вероятността от война е 99%.

сега се разбра какви преговори са били започнали още от седмици

Субсидираната "икономика" на ФАЩ говори за "непазарните политики". Ко американско си купейти от магазина Нищо НИЩУ. Тия освен чи субсидира фалиралити компании тесла Амазон итн, ся ши дават и 50 млрд субсидия за чипове на азиатските компании,щот американскити праят най големите чипове.

Китай оттече. Не може да се мери нито икономически, нито военно със САЩ. Отделно там люто ги мразят корейци и японци (а и монголци, индийци и т.н.) Нямат стабилно колониално присъствие никъде, не могат да инвестират за избухване на безредици срещу САЩ. Ще им вземат всичко, барабар с направените инвестиции в Африка и Европа.

.

Не че нещо ама как се започват преговори за търговия с държава, която не признаваш като такава? И нещо повече - официално САЩ признава Тайван за част от Китай! Двуличието на американците е безгранично и е съизмеримо само с егото и наглостта им

"Вашингтон е задължен чрез федерален закон да се погрижи за това островът да разполага с достатъчно средства, за да може да се защитава." ей няма такива нагли агресори като американците, били задължени със закон да се месят в работите на чужди държави, колкото по-скоро тая клоака на злото се разпадне толкова по-добре за целия свят

"ей няма такива нагли агресори като американците, били задължени със закон да се месят в работите на чужди държави," Ей..много прости говеда са се навъдили тука ! "Чуждите държави" искат подкрепа от САЩ! Ако не знаеш Тайван смята че е автентичния Китай, просто останалата част е озурпирана от комунистите. Временно.

Дам.... и 50 години не им пречеха "комунистическите окупатори" на Китай....

кой иска подкрепа ве промит мозък? Сирия ли? Либия, Ирак, Афганистан или Йемен, или може би Виетнам, Корея и Япония са искали, а? бати малоумния олигофрен

няма как да приемем сериозно мнението на някой неграмотен идиот - "Озурпатор" хаха

Тайван не е държава. Острова е признат като такава от около тринадесет държави в света. Такива, които нямат никакви влияние никъде, а за някои може и да не си и чувал. Но да, САЩ се месят във вътрешните работи на всички.

то ако беше само за Тайван пак добре, затова писах "държави", защото подобни закони има и за други, а иначе и самите САЩ не признават Тайван като държава, това всеки го знае, освен промитите мозъци, дори Тайван е бил изключен от международните организации преди по искане на ..... САЩ.

САЩ провокират нова бретоубииствена война Тайван/Китай. Дано г-н Си не е толкова глупав като г-н Путин да я започне.

Е там има една голяма и съществена разлика - няма фронтова линия и обстрели както се получи след 2014 в Украйна.

Позразбирайте искаме да вземем контрол над чиповете.

сащ ще си го получат... много бъркат в чужди гъ зо ве, но ще им се изсерат в лицето

Тайван и Китай се разделят през 1949 г. и островът никога не е бил част от Китайската народна република, но управляващата комунистическа партия се зарече да го присъедини към континенталната част на страната дори и със сила, ако се наложи. Тва от кога? Щото Америка се е подписала над документа, че Тайван е част от Китай:)

"Тва от кога? Щото Америка се е подписала над документа, че Тайван е част от Китай:)" Така е, но "Китай" е Тайван. Останалата част ще се присъедини към него след време. Но не обратното!

няма документ, само са се съгласили китай да заеме мястото на тайван в оон