САЩ ще наказват всеки, който купува ирански петрол

Износът на суров петрол от Иран се срина с над 80% след възобновяването на американските санкции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"От ноември 2018 г. САЩ предоставиха за половин година право да продължат да внасят ирански петрол на осем страни и територии ..." В качеството си на какви предоставят или отнемат право на това и онова САЩ? Самите те едностранно се изклъчват от всякакви споразумения когато си поискат, та се обезсмисля сключването на каквито и да било споразумения с тях, дето после Тръмп в туитър може да обяви подписа си за невалиден.

Така се получава, когато целия свят е зависим от амриканските финансови институции и петро-долари! Айде да се създадат независими и паралелни такива и да видим как САЩ ще натиска страните тогава...

Нали вашият президент постоянно отправя такива призиви за търговия и плащания със национална валута? Между Русия и Иран,между Русия и Турция,между Русия и Индия... и к’о тана?

Задокеанските келемета видяха, че нищо не могат да направят на Иран и сега с мръсни номера се опитват да сринат икономиката им, що не се опитат да влезят с войски там, както в Ирак, ама не им стиска, иранците не са продажници като съседите си, чиито генералитет беше купен от вашингтон! Сега за Ирак има два пътя, да се предаде или да смаже суратя на израелските миндили!

Дават право, не дават право. 11 септември наближава, тия май пак искат в някой филм да ги вкарат.

Едва рубла е две стотинки

Глупак.

А една йена колко стотинки е а?!?Да не би да са зле японците като им е така обезценена йената?!?

Йената си е баш стойностна световна валута на световна икономическа сила! Виж рублата дори и в Русия е по малко предпочитана пред американският долар

САЩ и Израел превръщат света в едно мноого грозно място. Подлогите в Европа дано да се събудят.

Те пък като ги е нямало преди е било рай за живеене

Беше.

Русия вече трябва окончателно да приключи с тия.

Правото на по-силния в момента. Няма американци, руснаци, араби - всеки по силен мачка слабия за постигане на своите цели и контрол.

неолиберализмът.

Там, където са Европа и САЩ, там са Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и много други са красиви и свободни страни. Там, където е смехо-държавата русия – там са Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия. Няма нито една страна в света, която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!! Вопросы есть?!

Есть, есть. Във всичките тия страни, които си описал неграмотно като "където е смехо-държавата русия", защо все имат пръст и краварите?

Много си тъп Саше!!!

Как да си закупя петрол от Иран? Нямам търпение да ме накажат!

С тези дребни копейки дето ви плащат червените чорбаджии, нищо не можеш да купи... можеш само да направиш свирка на Тръмп.

Работя за американска корпорация! Малеее, много ви е паднало нивото...

Комунистите пак взеха да вият като заклани псета хахаххахаах, рубличката ви не става и за тоалетна хартия хахахаха

Schilo

САЩ срещу света! Действията много ми приличат на предсмъртни конвулсии!

сакат залежите да са си там след като го анексират само те да правят долари! Що не го дух.т?

Кои бяха тези, че не ги помня... Аман от терористи...

Много,ама много нагли

"САЩ ще наказват всеки,който купува ирански петрол".... Бах тез Щати бе...единствени ли си мислят,че ще се разпореждат с целия Свят ? Ами, ако всички или по-голямата част от него решат да НАКАЖАТ ЩАТИТЕ ? Както са между два океана... една блокада и ембарго...и какво правим тогава ? А ?

Не им стиска, понеже ги държат за топкте с компромати.

И с много самолетоносачи!