17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тъпи коментари идващи от Русия. все едни и същи. вие не сте българи! признайте си!

Зеленски още днес запя нова песен. Зеленски вече моли за среща с Путин,и заговори за историческата близост на Украйна с Русия. И призова за да имало близост някаква между тях!!! Зеленски! Украйна се събуди и осъзна,че от Преврата до сега се е превърнала в истинска,смотана Бананова държава,която никой не признава за реалност.

САЩ употребиха и изхвърлиха Украйна ! Като презерватив. Същото САЩ правят и с България. Заедно с Агентите си ДБ и ГЕРБ. Но ГЕРБ вече са като Украйна и използваният презерватив.

Зеленски ми е ясен- за зелен хайвер. По са ми интересни местните клинки дето предвиждаха края на СП под санкциите на господарите им от САЩ. С нетърпение очаквам мнението на дупелизците от Атлантическия клуб. Явно още не са си получили опорните точки и са се изпокрили за да си ближат раните. Такива мекотели като нас никой няма да ги иска като стратегически партньори- нито САЩ нито Русия. За съседите да не говорим.

Че кой ще се съобразява с мнението на тези магистрални проститутки.Те служат само за да бъдат чукани и да носят дивиденти на сводника си.

_stankow

Щатите нещо зарязват Украйна. Правят реверанси на Русия преди срещата Путин-Байдън. Какво ли ще искат в замяна ?

Нищо. Вече не са в позицията да искат каквото и да е било. Русия вече се отървава от долара, което ще направи агонията им още по-мъчителна...

Ами ще се опита да ограничи/възпре единодействието на Русия с Китай. Може да е свързано и с квотите емисии на парникови газове. У нас не го коментират, но това е едно от нещата, които Путин спомена - поради това, че Русия разполага с 20% от световните гори, могат да продават квоти годишно на стойност по около 50 млрд. долара по сегашни цени. Може да е свързано и с преразпределение на сфери на влияние. Останалото ще е фонов шум за паплачта - права на човека, Навални, Донбас, Крим, Близък Изток, Северна Африка... и др. такива.

.

:))) Смешници. 1. "Украйна не знае" - форумът в ДИР и цял свят знаят от дни, те не знаели?! И от кога господарят трябва официално да уведомява подлогата за решението си да я използва по предназначение?! 2. Зеленски бил изненадан? На два пъти? Ми сигурно. Както в стария виц: Семейството на Иванчо имали 2 крави - бяла и черна. Веднъж, бащата довел при кравите бик. Казал на Иванчо да гледа и когато бикът направи "нещо", да му каже. И отишъл в кръчмата на селото. По едно време, в кръчмата влита Иванчо и крещи от вратата"Татееее, бикът на.е.ба черната крава!". Селяните в кръчмата почнали да се смеят, баща му се позасрамил, викнал го и му казал "Не ме срами с тези простотии! Използвай по-други думи!" "Какви думи, бе тате?""Ами напр. ще кажеш, че бикът е изненадал кравата!" След известно време, пак влита в кръчмата Иванчо и кресва от вратата "Татеее, бикът изненада бялата крава! Пак на.е.ба черната!" Зеленски бил изненадън. Два пъти. Доообре.

Ма Зелето сай взело за по-значимо от Меркел пред САЩ. Те от ОМВ- му казаха, какво трябва да направи сега. Ама пък кои са тез австрийци, та да дават съвет на основателите на Канада, на копалите дупката за Черно море ..

това доказва старите тези, че САЩ, както и Великобритания нямат вечни приятели, а имат вечни интереси! Естествено е, че ще държат на партньорството си с основния си съюзник в НАТО, която е Германия и е естествено, че никога няма да сложат знак на равенство между партньорството си с тази страна и т. нар. "партньорство" с Украйна! В крайна сметка коя е Германия и коя е Украйна.

То и нашите министри не знаеха какво става в министерствата им и научахаваха от медиите.

от санкциите.По скоро не могат на направят нищо както казва в интервю американски политолг.Не могат нищо и по всички дуги противостояния срещу Рсия и Китай.

Павлюхата днес ще духа безплатно на всички в името на "евро- атлантическите ценности", каквото и да значи това. Какви са тия ценности не знам, ама кога некой ми духа ми е добре.

_stankow

Научихме ги вече "евроатлантическите ценности" - евро, долар, франк. Други ценности те западняците нямат :)

Това е проблема на лицемерите. Един президент на САЩ го беше формулирал така: "Можеш да излъжеш някой за нещо, но не можеш да излъжеш всички за всичко."

Да са наясно какво ги чака ако започнат и военен конфликт... че много се бяха ентусиазирали....

По някое време Украйна трябва да се усети, че не може цялата ѝ икономика да зависи от транзита на газ.

Както винаги продажното бандеровско укробидло се осра! И за пореден път лудите кравари показаха пред целия свят че не стават за чеп за зеле , че не са никакви съюзници , а се отнасят към другите страни като към парцали пачаври леки жени, стелки или като изразходван материал който се използва и точно като капути се изхвърля на бунището ! така че това са и укробидлото и както и нашите bg козяци едни капути изхвърлили на бунището след употреба..просто факт

както се казва, "кучето си лае, керванът си върви"...

Зеленски завалията е усетил евро- атлантическите ценности в пълен размер.

Е как така Зеленски е разбрал само от пресата? Отзад не чувства ли някакъв дискомфорт, отвора не е ли влажен?

Този вярно трябва да си смени дилъра. Какво стратегически партньори... единствената роля на Украйна е да бъде подготвена за пушечно месо.

Е, че тоя зельонски какво очаква - сащианците да уведомяват пионките си за плановете си ли? Че какви са укрите, че някой да им казва каквото и да е било? ... да си гледат там фашизма и бандеровците и да тънат в мизерия.

Още колко неща има да научи зеления от медиийте! Това е и добър урок към нашите еничери!

Еми другари, спряхте да плащате на синчето на байГън и ето го резултата. Веднага го назначетр в някой борд с милионна заплата! А да и си уволнетр главнкя прокирор, че нещо байГън не му се кефи!

Свърши тая, Русия се ангажира да транзитира с 30% по-малко газ през Украйна, и то за 5 години. След това може да ползва газопрова от там само за доставка до самата Украйна. Ако въобще някой е останал там.

Че Патокът да не би да минава през Покрайната?? Сички мангали ли трябва да знаят?

"В Болгарии раскрыли схему продажи органов украинских мигрантов богатым иностранцам"...

Щото генът на мангалите е държелив.

Байдън има проблеми в САЩ, за решението си! Тръмпича веднага го налази!

Това, че „Северен поток-2“ ще заработи, беше казано още преди две години, когато се заговори за санкции. Съображенията тогава – същите, които сега излага г-н Блинкън. На някои политици, които очевидно не са наясно с политиката, определена от икономическите интереси, това тогава не им хареса. Остава си за тяхна сметка. Украйна няма защо да се прави на изненадана. А този хленч, че руснаците ще им спрат газа, е също неоснователен – Русия няма интерес от подобна стъпка, стига украинците да се коректни и да не злоупотребяват с връткане на кранчето, както правеха в предишни години.

Глобалната политика не се интересува от мнението на Украйна.

Че то тия мургавели Черното море са изкопали и ... са го напълнили с вода през Босфора.

Последно! Извинявам се на Павката, че влязох в неговия тон, но и аз съм човек! Павка, безплатен съвет, имай чест и достойнство, признай че рашите са велики и хич не им пука! Ха ха ха ха!

Държиш да подчертаеш фетиша си към мен защото обичаш да ти обръщам внимание?

Schilo

Щото навсякъде ръсиш тъпотия. Приеми съвета на човека. Безпратен е.

Ясно, не знаеш какво е чест и доснойнство. Обикновенно умните хора казват Благодаря, на безплатен съвет! Ха ха ха ха!

Не ви знам за какво спорите Вие тука обаче нещо не чувам да се споменава Русия. Става въпрос за потока тръбите на който минава през България и за отменените санкции от страна на съединените щати. А не за отменени санкции от страна на Русия.

Ами прочети статията, бе рогач! Става въпрос, за северен поток 2, който не минава през България!

Германия смачка САЩ със Северен поток 2. Това се и очакваше, Германия си гледа интереса и не бръсне американците и това е новината. Германия ще изгони и американските бази от територията си, това ги чака янките в Германия, колкото и да изглежда нереално. Колкото до Украйна, от ясно по-ясно стана, че американците ги отсвириха защото руснаците яко им се озъбиха че се бутат там където не им е мястото. Спомняме си че Рейгън излъга Горбачов за НАТО и ГДР и сега американците се усещат, че в международните отношения има и морал.

Нека светне една червена лампа в еничарските мозъчета - ето така сащ "изпълняват" поети обещания..........

а защо този фашистки приспешник трябва да знае ?

Schilo

Да питам- сега на екипите на украинските футболисти, освен Крим към украйна, ще изографисат ли и празния газопровод?

А как устремно и с ентусиазъм Борисов под диктата на Хилари отказа ЮП .Е, всеки му своето.Ама как за нас важеха с пълна сила разни енергийни пакети били те първи ,втори или трети.Това ,което за Германия може ,за бедна полуазиатска и обрулена България, не може.Интересен казус за евроединството

SirBob

Е,то отдавна няма съмнение, мисля, че Европейският съюз е не на две, не на три, а направо на 27 скорости. За такива като нас остават огризките и ролята на периферия.

И ние лапкаме с благодарност ,тлъстите еврогейски огризки.Нали знаете на кого се дават тези огризки и какво се случва в крайна сметка с консуматорите на тези огризка.Я да си пуста Ода на радостта

И в същото време жизненият ни стандарт е само два и половина пъти по-висок от на рашка говняшка ?

SirBob

Да, най-лошото е, че европарите отиват при такива като Боко и хунтата му. Затова пътищата, правосъдието и всичко останало е в такова състояние.

Около 13 милиарда долара годишно от транзитни такси губи Фашизоландия. Слава Украина ! Идиотам слава !

Павката си е надървил задника! Как е , как е Волк?

Сега ще извади шаблончетата с Астра Зенека :)))

Две рашки с фетиш към мен омазали дирничетата си с вазелин и неистово търсят вниманието Ми :)))

Веднага ще то окажа ВНИМАНИЕ !!!

Няма вечни приятели, особено"стратегически". Има обаче вечни интереси, които винаги са и стратегически.

Нека Зеленски да се срещне с ББ, който да му обясни,че няма полза от такива трасета.Така ББ отказа на рашъните и продуктопровода отиде при Турция.

Утаковоха ги с 300. Укрите. Стратегичсеките им партньори.

Вярно е, че има пазарлък и че САЩ ще получат нещо, но укрите ще го духат!

За укрите остава демокрацията, независимостта, толерантността, евроатлантическите ценности... диверсификацията... европейската солидарност.

Оставете другото, ами се появиха още два кораба дето могат да полагат тръби, на пазара! Швейцария ще духа супата!

Schilo

Те я издухаха. Не си взеха парите, че и неустойки платиха.

Това е добре

Едната тръба от потока е вече готова. САЩ не могат да направят вече нищо и се правят на великодушни.... Украйна как така иска да печели транзитни такси от Русия? Нали са окупанти :)))

Постигнаха си целта и са доволни . Накараха рашките да се набутат с куп пари и да станат силно зависими от ищаха на Германия колко газ и на какви пари ще купува.

Герберастки селски неграмотник.

Що, до сега не зависеха ли от Германия, рашките? Ха ха ха ха! Ти, Павле, целият скован от злоба си.... Както пише поетът!

Schilo

Не е от злоба, толкова му е акъла на Пашката.

Е как я постигат тая цел??? Първо викаха няма да има Северен поток после санкции и накрая Еми това е положението.

Schilo

А бе, Пашка, пак си неподготвен. Половината пари са на германски компании. Германците искат да имат силна и конкурентна икономика. Всичко е икономика, троле, а не политика. Германците имат много по-голям интерес от стабилни доставки, на сигурна цена. Досега, беше ли се случвало, Меркел да се озъби на някой американски президент? Не, нали...Ама има икономическа логика, която се ръководи от естествени причини.

Тйпичко си шиленце , но държиш да го докажеш като се обадиш ? Нали това казвам бе смешник, рашка говняшка става напълно зависима от немските пари!

Schilo

Ех, Пашка, ех, говняшка. Процесът е двустранен , бре тъпак!

отворили сте шампанското, ама малко ще ви го вгорча - нали се сещате, че този американски компромис няма да е безплатен?? Мислите, че той няма цена? Скоро ще я разберете и ще ви стане доста кофти...

Добро утро, платен некадърнико.

Schilo

Вероятно я знаеш, я дай нещо предпремиерно!

Демокрацията иска жертви.

Ситуацията в по широк мащаб е откровено водевилна.Налагане на санкции,спиране на строежа на СП-2,куп брътвежи и словесни словоблуствия на тема ,различни енергийни пакети с различни номера .Следствие на всичките тези упражнения Русия купи някакви тръбо-полагащи кораби и продължи полагането на тръбите, с нарастващ ентусиазъм ,все едно знаеше ,че санкции няма да има.През това време демократичните неолибералисти се упражняваха на тема лошата Русия ,която иска да прокарва тръби и да вбива клин в демократичното неолиберално единство.Най-потърпевши бяха Украйна и Полша.Освен ,че щяха да намалеят транзитните такси,което си е една благина,както и да го погледне някой ,ами прекратява се възможността им да въртят кранчетата за спиране и пускане на газът и кротко да изнудват както изпращача ,респективно Русия , но също и получателя ,а това е най-вече Германия ,както и други държави. А Полша има и втори проблем ,как ще продава и на кого скъпата компресирана газ , за чието получаване построи и терминал.Направи сериозен поклон към САЩ и така засвидетелствува своята предана сеероатлантическа вярност ,а за европейска такава може и да се почака

Сега, украинците за да се защитят от руската заплаха да си купят 80 самолета ф 16 блок 76. От още по-новите.

Schilo

Ама за целта трябва да продадат Лвовска област на поляците. И без това е тяхна.

Демокрацията изисква жертви.

Schilo

Няма да минат още секет години и укрите с умиление ще си спомнят за Янукович.

Schilo

десет*

Германия е най - важния партньор на САЩ в ЕС и това се отчита при взетото решение . Русия е стратегически партньор по отношение борбата с тероризма и ислямския фундаментализъм . Решението е целенасочено ,с голяма доза прагматизъм . В политиката няма приятели ,има интереси .

Ам, ко ши прайм с демокрацията, независимостта, диверсификацията, руската заплаха....

Сама е отговорна за всичко случващо се с нея. След разпада на СССР тя наследи най развитата и модерна икономика на съюза, от самолети до космически технологии. Донбас- най големите залежи на антрацитни въглища в света , желязо, аруминии.... Само от транзит на руски газ получаваше по 5 милиарда долара такси. Без да броим окраденото. Русия плащаше наем за собствения си морски флот ,на построената и извоювана с много кръв база в Севастопол, град създаден и изграден от Руснаци. Украйна има най плодородните земи в цяла европа. Наследи най големия брой атомни реактори на кв.км територия. За 30 години всичко това бе разграбено и унищожено от алчните, некадърни и безчовечни елити на тази територия. И когато вече се видя резултата , пробутаха на народа вица за европейския път и ценности, разпалиха война, между собствения си народ, само и само да скрият следите си .

И що тряб я да уведомяват Украйна ????

Schilo

Е, как що. Щото са най-великите. Сега имат леки спорове с макетата за това, кой е създал света, ама....

Е , те урките не са създали света а само изчадието рус шиленце . Редно е да си сърбат попарата :)

Schilo

Я, Пашка-говняшка, пробив ли забелязвам в теб? Щото доскоро твърдеше, че нямат нищо общо?

И кога съм твърдял подобно нещо шиленце усрано ? Или пак си си говорил с извънземните?

Schilo

Много бързо се отказваш от думите си, Пашка! Кой пишеше, че руснаците са варяги, викинки, алкалаши и т.н. Че нямат нищо общо с Киевска Рус? Аз, ли? Поне не си връткай дупарата, че ми правиш кефа.

Ами по-вероятно ти защото аз не съм ! Избягвай да ми приписваш неща които не съм казвал шиленце, това не ти е деЦката градина и справка с хисторито на ДИР ще разкрие колко си тъповат в малоумието си ! Понял ?

Schilo

Типично-палачинката се обърна, а с нея и ти! Хахахахах

Аз винаги съм имал твърдо мнение за разлика от сволъчи като теб шиленце ! Както казах не се опитвай да ми пробутваш твои изкази в безсилието си лайнометче !

Миналата седмица Путин каза много ясно: никой не е длъжен да храни Украйна. И наистина стига толкова. Особено, когато Русия, получава от Укрите единствено воинствени призиви към нато и искане за още санкции за Русия. Е, сори брадърс.