17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво от това? Тези, които са давали парите, откъде са ги вземали? Парите са безкраен ресурс. Не са въздух, вода или храна. Те са напечатани хартийки или електронно емитирани единици.

Няма лошо ...

Цялото внимание, разбира се, е насочено предимно към размера на държавния дълг на САЩ. Общият му обем вече се доближава до 28,5 трилиона долара. Това е колосално количество. В случай на по-нататъшно увеличаване на тежестта на дълга, Америка вече няма да може да изпълняват задълженията си, заяви шефът на Министерството на финансите на САЩ Джанет Йелън миналата седмица. „Тази ситуация ще изостри финансовата криза и ще застраши работните места и спестяванията на американците. И това във време, когато все още се възстановяваме от пандемията“, каза Йелън миналия четвъртък. „Буквално на 31 юли САЩ ще ударят тавана на държавния дълг: просто няма да е възможно да вземат повече заеми, цифрата ще бъде замразена и страната ще разполага само със средства от държавни облигации, което ще е достатъчно за няколко месеца за покриване на основните разходи. Не е възможно да се продължи обслужването на държавния дълг, няма откъде да се вземат допълнителни средства, пандемията продължава, което означава, че летвата ще трябва да се вдигне, без дори да се мисли как страната ще даде тези пари “.

Смислен и разумен коментар. Нужни са и такива, защото средностатистическия българския гражданин вижда само черно и бяло. Пример - първите коментари и броя на плюсовете по тях.

Когато комунистити вземат властта и започнат да хранят мързеливите сигани с държавна пара така става по принцип

+++++

Голяма работа. Само трябва да ми се обадят и включвам печатницата! Докат петрола се търгува с долари, номера ми ще работи...

най-смешното е, че всички производители на петрол финансират печатницата на ФЕД. Това Русия, това Венецуела, Ирак, Иран.... и най-вече СА. Все пак това е по-малко от нивата, които покрива Китай с неговият доларов износ.

Какво са 3 трилиона за деменционния джендър бай дън? Едни нули на монитора и нищо повече....